Hoe leg je keramisch graniet + foto’s in het interieur

Zijn er veel afwerkingen die mooi zijn, niet bang voor water, vorst, hitte, temperatuursveranderingen, bestand tegen mechanische stress, niet vervagen, gemakkelijk te verzorgen. Het lijkt niet zo veel. Een daarvan is porselein. Deze combinatie van eigenschappen draagt ​​bij aan de hoge populariteit van het materiaal - het wordt gebruikt in exterieur- en interieurdecoratie. Een complex systeem van externe bevestiging staat u niet toe om dit zelf te doen, maar de installatie van keramisch graniet op de vloer of muren in het gebouw is een taak van gemiddelde complexiteit en kan door uzelf worden gedaan, zonder de betrokkenheid van specialisten. 

Mooi, solide, betrouwbaar

Mooi, solide, betrouwbaar

Soorten porseleinen tegels

Het meest wijdverspreid was ons gepolijst porselein, nog steeds mat en polupolirovanny. Maar dit zijn zeker niet alle soorten van dit materiaal. Er zijn een paar interessante variaties, waarvan tot nu toe weinigen weten. We zullen omgaan met alle soorten en hun belangrijkste kenmerken.

 • Gepolijst en poluprovanny (verschilt in mate van polijsten en glans). Deze soort heeft de meest spectaculaire verschijning. En hoewel het duurder is dan andere soorten, wordt het vrij vaak gebruikt. Maar het moet in gedachte worden gehouden dat tijdens het gebruik van het polijsten saaier wordt en dat het oppervlak na verloop van tijd mat wordt. Er is gepolijst porcellanato een ander nadeel - polijsten opent de poriën die eerder gesloten waren. Dientengevolge wordt de gemorste vloeistof geabsorbeerd, sporen blijven achter. Omdat veel fabrikanten de tegels van porseleinen tegels bedekken met vernis. Als er geen coating aanwezig is, moet deze na het leggen worden aangebracht. Nog een onaangenaam moment: als een vloeistof op zo'n oppervlak komt, wordt de vloer erg glad.

  Gepolijst porselein-aardewerk wordt naadloos geplaatst, waardoor een gevoel van monoliet ontstaat

  Gepolijst porselein-aardewerk wordt naadloos geplaatst, waardoor een gevoel van monoliet ontstaat

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 1 = 7