Huizen van metaal: wat is en hoe te bouwen

De bouw van gebouwen op een metalen frame werd lange tijd toegepast, maar ze bouwden voornamelijk productie- en technische gebouwen, winkelcentra, etc. Het gebruik in particuliere woningbouw was beperkt tot een hoge thermische geleidbaarheid van het metaal: stookkosten zouden onrealistisch zijn. Fabrikanten hebben het probleem opgelost door zogenaamde thermoprofielen te maken, die in combinatie met moderne kachels een warm huis mogelijk maken. Als u een goedkoop, betrouwbaar huis nodig heeft, dat in korte tijd is gebouwd, wilt u misschien een huis met een metalen frame. Het heeft lage kosten - twee keer lager dan baksteen, de assemblage is snel, de levensduur van het fabrieksframe is 70 jaar. 

Het frame voor het huis van metaal is gemonteerd, een deel van het werk aan de isolatie van de muren

Het frame voor het huis van metaal is gemonteerd, een deel van het werk aan de isolatie van de muren

De technologie is heel plastisch: je kunt elk huis dat je leuk vindt aanpassen aan een metalen frame. Eerst wordt een plattegrond van het frame gemaakt, het type afwerkmateriaal bepaald (alleen uw wensen worden beïnvloed). Vervolgens wordt het ontwikkelde project verwerkt door een speciaal programma dat alles in componenten splitst, een lijst met elementen met alle parameters produceert. Profielen met de vereiste afmetingen worden vervaardigd en geëtiketteerd, gebundeld, verpakt, afgeleverd op de bouwplaats. Kortom, dit is de hele procestechnologie - van de ontwikkeling van het project tot het begin van de montage van het kozijnhuis uit metalen profielen.

Voor- en nadelen

Deze technologie wordt steeds populairder in Europese landen (inclusief het noorden), in Canada en Amerika. En dat allemaal omdat staal niet rot, het wordt niet door insecten gegeten. De metalen frameconstructie weegt meerdere keren minder dan een houten huis (tweemaal), en nog meer, het is lichter dan huizen gemaakt van bakstenen en andere soortgelijke materialen. Het kleine gewicht van het gebouw is de lagere kosten van de fundering, omdat de parameters ervan afhangen van de belasting, wat de kosten per vierkante meter ontwikkeling nog verder verlaagt. Meestal zijn dergelijke huizen opgestapeld, heipalen of bandachtige fundamenten. Gemiddeld kost een vierkant van het plein 4-5 duizend roebel (exclusief de kosten van afwerkingsmaterialen).

De technologie waarmee een metalen framehuis wordt gebouwd, wordt lichtgewicht dunwandige staalconstructies of afgekorte LSTK genoemd. Licht - betekent niet kwetsbaar. De huizen, gebouwd op basis van LSTC-technologie, weerstaan ​​de aardbevingen met kracht van negen punten. Dit geldt echter voor gebouwen die niet hoger zijn dan 3 verdiepingen.

Nog een voordeel van het stalen frame voor het houten frame - de sterkte is voldoende om zware dakbedekkingen te weerstaan. Als u besluit om keramische tegels te gebruiken - alstublieft. Alleen het gewicht ervan moet worden gelegd bij het berekenen van de parameters van de fundering.

Het ontwerp van de muur taart is bijna hetzelfde als die van de houten taart. Al het verschil in het gebruikte materiaal voor het frame en de wijze van montage.

Muur van een huis van een metaalprofiel in een besnoeiing

Muur van een huis van een metaalprofiel in een besnoeiing

Hoe zit het met de bruggen van de kou? Producenten stellen dat het probleem is opgelost. Moderne thermoprofielen, waarvan privéwoningen zijn gebouwd, hebben secties die zijn gerangschikt in dambordpatroon. Ze voorkomen het bevriezen van de structurele elementen.

Dit is hoe de foto eruit ziet

Dit is de foto van het "werk" van het thermoprofiel

En hoewel thermoprofielen wel werken, is het nog steeds een kouder huis dan een houten frame. Toch kan het probleem worden opgelost door kwaliteitsisolatie te maken. Met geschikt ontwerp van de "pie" van de opwarming van de membranen (waterdamp doorlatend winddicht buiten, binnen dampbarrière) zal metallokarkasny huis warm en de verwarming niet meer verlaten dan de zogenaamde "warme huizen".

Voor isolatie kunt u elke moderne isolatie gebruiken - minerale wol, polystyreen, geëxtrudeerd polystyreenschuim, schuimglas, ecowool. De beste eigenschappen van schuimglas, iets slechter voor geëxtrudeerd polystyreenschuim. Maar ze hebben een solide prijs, hoewel de vereiste dikte enkele malen kleiner is dan die van minerale wol. Als gevolg hiervan zijn de isolatiekosten vergelijkbaar.

De meest optimale combinatie van kwaliteiten en prijzen voor minerale wol. Het is handiger om met basalt te werken. Het heeft ook goede eigenschappen. Glasvezel op de kenmerken is ook niet slecht, maar het is moeilijk om mee te werken. Slak is de goedkoopste, maar is erg bang om nat te worden. Bij gebruik is een geventileerde gevel vereist.

De optie van een complete montage van een huis op een stalen frame (LSTK-technologie)

De optie van een complete montage van een huis op een stalen frame (LSTK-technologie)

Om de hierboven genoemde redenen, kies ik voor de hele variëteit meestal basalt-watten. Het is goed geïnstalleerd in het frame, heeft goede thermische isolatie-eigenschappen, is relatief goedkoop, bovendien is het een goed geluiddicht materiaal, wat belangrijk is voor deze technologie.

Van wat zij een huis met een metalen frame hebben gebouwd

De elementen van LSTC zijn gemaakt van sterk constructiestaal door middel van koud stampen. Het vel heeft een beschermende zinklaag met een dikte van 18 tot 40 μm. Sommige fabrieken ontwerpen van thermisch verzinkte platen. Dergelijke elementen zijn duurder, maar ze zijn ook duurzamer.

De dikte van het vel, waaruit ze zijn gevormd van 0,7 mm tot 2 mm. De keuze is afhankelijk van de benodigde draagcapaciteit van een element. Er zijn de volgende typen profielen.

Wat zijn de profielen voor een metalen framehuis?

Wat zijn de profielen voor een metalen framehuis?

De meest gebruikte zijn de volgende typen.

Typen profielen voor het bouwen van een huisframe

Typen profielen voor het bouwen van een huisframe

Er zijn ook speciale balken voor vloeren en plafonds. Van soortgelijke elementen, is het dakspant-systeem van het huis ook verzonnen. Verbind de elementen met elkaar tot bouten, schroeven, klinknagels, u kunt contactlassen gebruiken.

Nu over de kwaliteit van de componenten van verschillende bedrijven. Er zijn ongeveer een dozijn fabrieken in Rusland. De kwaliteit van alles is anders. Bekijk daarom zorgvuldig de kwaliteit van verzinken, buigen van metaal. Er mag nergens een spoor van roest te vinden zijn, zelfs niet de kleinste. Over het algemeen zijn zelfs de beste "onze" profielen veel slechter dan geïmporteerde. Het is een schande, maar het is waar.

 Bouw order

Vanuit de fabriek wordt al het materiaal verpakt in bundels. Elk onderdeel heeft een markering, dezelfde markering is aanwezig in de werktekeningen. Het frame van het LSTC-huis wordt een constructeur: alles is klaar, zelfs gaten voor hardware zijn gestempeld. Plaats de onderdelen op hun plaats, lijn de groeven uit en installeer de bevestigingen. Met het metalen frame huiskooien op precies dezelfde manier als van houten staven. Als je stap voor stap de stappen kort opgeeft, ziet alles er als volgt uit:

 1. Op de afgewerkte basis wordt de onderste band bevestigd.
 2. Schuine standaards zijn zichtbaar en vast.
 3. Tussen hen zijn tussenpalen, jibs en afstandhouders geïnstalleerd.
 4. De bovenste band is gemonteerd.
 5. De balken zijn bevestigd en gefixeerd.
  1. Als er een tweede verdieping is, wordt het frame samengesteld.
  2. Het plafond is gemonteerd.
 6. Er is een spant-systeem.
 7. Er wordt gewerkt aan de isolatie en waterdichtheid van het dak.
 8. Het krat wordt onder het dakbedekkingsmateriaal geplaatst.

  Van dezelfde elementen wordt het spantagesysteem van het metalen framehuis gemonteerd

  Van dezelfde elementen wordt het spantagesysteem van het metalen framehuis gemonteerd

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 6 = 3