Buitenmantel van het huis: materialen en technologieën

Sommige bouwmaterialen waaruit de wanden zijn opgetrokken, impliceren meteen de behoefte aan exterieurdecoratie van het huis: het beeld is zeer lelijk. Anderen kunnen in de loop van de tijd hun interesse verliezen. En het derde geval is de uitgebreide vorming van scheuren, die wordt "behandeld", maar de resultaten blijven zichtbaar. In al deze gevallen rijst de vraag: "Hoe het huis van de buitenkant te versieren." En vaker is het verplicht om te "naaien" - zonder een oplossing of ander vergelijkbaar middel te gebruiken dat veel geld en tijd kost. Ik wil alles snel en zeer wenselijk doen - goedkoop en zo mogelijk - met mijn eigen handen. Vreemd genoeg, maar de keuze van materialen en technologieën is aanzienlijk.

Basisregels

Wanneer u materialen kiest om het huis vanaf de straat te platen, vergeet dan niet dat om de normale luchtvochtigheid in het pand te handhaven, de damppermeabiliteit van materialen van binnen naar buiten moet afnemen. Dat wil zeggen, de buitenafwerking zou beter stoom moeten geleiden dan het materiaal van de wanden. Dan zal de hoge luchtvochtigheid die kenmerkend is voor onze woningen op een natuurlijke manier door de muren worden verwijderd (de uitleg op de foto).

Beslissen hoe het huis van buitenaf het beste kan worden genaaid, vergeet niet de dampdoorlatendheid van materialen te overwegen

Beslissen hoe het huis van buitenaf het beste kan worden genaaid, vergeet niet de dampdoorlatendheid van materialen te overwegen

Als dit principe wordt geschonden, zal vocht zich ophopen aan de grens van materialen met verschillende dampdoorlatendheid. Het condenseert, waardoor er omstandigheden ontstaan ​​voor verrotting, ontwikkeling van schimmels en schimmels. In de winter bevriest het, vernietigt het muurmateriaal en / of eindigt het. Vroeg of laat zal een dergelijk systeem moeten worden ontmanteld en gewijzigd.

Het hele probleem is dat aan deze eis alleen door hout wordt voldaan. De meeste andere materialen voor buitendecoratie van het huis hebben een lage damppermeabiliteit. Lost het probleem op twee manieren op:

 • Een geventileerde gevel is geregeld. Tussen de muur of isolatielaag (met hoge dampdoorlatendheid) en afwerking laat een geventileerde opening in de breedte van 60 mm tot 150 mm. Laat aan de onderkant van de huid de ventilatieopeningen op 75 cm2 voor elke 20 m2 Muren, inclusief ramen en deuren. Lucht zal via hen binnenkomen. Er zijn aan de bovenkant uitlaatopeningen aangebracht. Met een dergelijke inrichting zal vocht van het materiaal van de wand of verwarmer worden verwijderd, en de buitenste huid zal beschermen tegen neerslag en een decoratieve functie uitvoeren.

  Het principe om het huis van buitenaf af te werken met een geventileerde gevel

  Het principe van de afwerking van het huis met behulp van een geventileerde gevel

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 5 = 1