Hus fra metall: hva er og hvordan man skal bygge

Oppføring av bygninger på en metallramme ble praktisert i lang tid, men bygget hovedsakelig produksjon og tekniske anlegg, bygging av kjøpesentre, etc. Bruken i privat boligbygging var begrenset til høy termisk ledningsevne av metallet: oppvarmingsregninger ville være urealistiske. Produsenter har løst problemet ved å gjøre den såkalte termo, som er koblet sammen med moderne ovner tillate å motta et varmt hus. Hvis du trenger et billig, pålitelig hus, som er bygget på kort tid, kan du ha et metallrammehus. Den har en lav pris - to ganger lavere enn murstein, samlingen er rask, levetiden til fabrikkrammen er 70 år. 

Rammen til metallhuset er montert, en del av arbeidet med isolasjon av veggene

Rammen til metallhuset er montert, en del av arbeidet med isolasjon av veggene

Teknologien er veldig plastikk: du kan tilpasse ethvert hus du liker til en metallramme. Først legges en plan av rammen, typen av etterbehandlingsmateriale bestemmes (bare dine ønsker påvirkes). Deretter behandles det utviklede prosjektet av et spesielt program som deler alt i komponenter, produserer en liste over elementer med alle parametere. Profiler av ønsket størrelse er produsert og merket, pakket, pakket, levert til byggeplassen. I korthet er dette hele produksjonsprosessen - fra design for å starte montering av en ramme hus av metallprofiler.

Fordeler og ulemper

Denne teknologien blir stadig mer populær i europeiske land (inkludert nord), i Canada og Amerika. Og alt fordi stål ikke roter, det blir ikke spist av insekter. Metallrammens struktur veier flere ganger mindre enn et hus laget av tre (to ganger), og enda mer, det er lettere enn hus laget av murstein og andre lignende materialer. Den lille vekten av bygningen er den lavere prisen på fundamentet, siden parametrene er avhengig av lasten, noe som ytterligere reduserer kostnadene per kvadratmeter utvikling. Vanligvis er slike hus stablet, pile-grouting eller band-lignende grunnlag. I gjennomsnitt koster en firkant av torget 4-5000 rubler (unntatt kostnaden for etterbehandling av materialer).

Teknologien på hvilken konstruksjonen metallokarkasny huset kalt - lett, tynnvegget stål, LSTC eller forkortet. Lys - betyr ikke skjøre. Husene, oppført på grunnlag av LSTC-teknologi, tåler jordskjelvene med en styrke på ni poeng. Men dette gjelder bygninger ikke høyere enn 3 etasjer.

En annen fordel ved stålrammen foran trerammen - dens styrke er nok til å tåle tunge takmaterialer. Hvis du bestemmer deg for å bruke keramiske fliser - vær så snill. Bare vekten må legges ved beregning av grunnparametrene.

Veggkakeens meget design er nesten det samme som i trepai. All forskjellen i materialet som brukes til rammen og metoden for montering.

Vegg av et hus fra en metallprofil i et kutt

Vegg av et hus fra en metallprofil i et kutt

Hva med kuldebroer? Produsenter hevder at problemet er løst. Moderne termoprofiler, hvorav private hus er bygget, har avdelinger arrangert i sjakkbrettmønster. De forhindrer frysing av strukturelementene.

Slik ser bildet ut

Dette er bildet av "arbeidet" av termoprofilen

Og selv om termoprofilene virker, er det fortsatt et kaldere hus enn en treramme. Likevel kan problemet løses ved å lage kvalitetsisolasjon. Med riktig utforming av "kaken" av oppvarming med alle membraner (vanndamp permeable vindtett utenfor, inne dampsperre) vil metallokarkasny hjem være varm og oppvarming vil forlate ikke mer enn de såkalte "varme hus".

For isolasjon, kan du bruke en hvilken som helst moderne isolasjon - mineralull, polystyren, ekstrudert polystyrenskum, skumglas, økologisk olje. De beste egenskapene til skumglass, noe verre for ekstrudert polystyrenskum. Men de har en solid pris, selv om den nødvendige tykkelsen er flere ganger mindre enn mineralull. Som et resultat er kostnaden for isolasjon sammenlignbar.

Den mest optimale kombinasjonen av kvaliteter og priser for mineralull. Det er mer praktisk å jobbe med basalt. Det har også gode egenskaper. Glassfiber på egenskapene er heller ikke dårlig, men det er vanskelig å jobbe med. Slag er den billigste, men det er veldig redd for å bli våt, når du bruker den, er det nødvendig med en ventilert fasade.

Muligheten til en komplett montering av et hus på en stålramme (LSTK-teknologi)

Muligheten til en komplett montering av et hus på en stålramme (LSTK-teknologi)

Av de grunnene som er nevnt ovenfor, velger jeg vanligvis basalt bomullsull av det store utvalget. Den er godt installert i rammen, har gode varmeisolasjonsegenskaper, er relativt billig, dessuten er det et godt lydisolert materiale som er viktig for denne teknologien.

Fra hva de bygger et metallrammehus

Elementene i LSTC er laget av sterk strukturell stål ved metoden for kald stempling. Laget har et beskyttende sinkbelegg med en tykkelse på 18 til 40 μm. Noen planter gjør design fra varmgalvaniserte ark. Slike elementer er dyrere, men de er også mer holdbare.

Tykkelsen på arket, hvorfra de dannes fra 0,7 mm til 2 mm. Valget avhenger av den nødvendige lagerkapasiteten til et element. Det finnes følgende typer profiler.

Hva er profilene til et metallrammehus?

Hva er profilene til et metallrammehus?

De mest brukte er følgende typer.

Typer profiler for å bygge en husramme

Typer profiler for å bygge en husramme

Det er også spesielle bjelker som dekker gulv og tak. Av liknende elementer er husets tetningssystem også gjort opp. Koble elementene sammen til bolter, skruer, nagler, du kan bruke kontaktsvetsing.

Nå om kvaliteten på komponentene fra forskjellige firmaer. Det er omtrent et dusin fabrikker i Russland. Kvaliteten på alt er annerledes. Derfor, se nøye på kvaliteten på galvanisering, bøying av metall. Ingen spor av rust bør finnes overalt, selv de minste. Generelt er selv de beste "våre" profilene mye dårligere enn importerte. Det er synd, men det er sant.

 Bygg bestilling

Fra fabrikken kommer alt materiale pakket i bunter. Hver del har en markering, det samme merket er tilstede i arbeidstegningene. Rammen til LSTC-huset skal være en konstruktør: alt er klart, selv hull for maskinvare er stemplet. Legg delene på plass, juster sporene og installer festene. Med metallrammens hus dekoreres på samme måte som fra trebjelker. Hvis du angir trinnene kort, trinn for trinn, ser alt slik ut:

 1. På den ferdige fundamentet er det fastgjort den nedre stroppen.
 2. Vinklede stativ er utsatt og festet.
 3. Mellom dem er mellomliggende innlegg, jibs og spacers installert.
 4. Den øvre stroppen er montert.
 5. Bjelkene er faste og faste.
  1. Hvis det er andre etasje, er rammen montert.
  2. Taket er montert.
 6. Det er et rafter system.
 7. Arbeidet utføres på isolasjon og vanntetting av taket.
 8. Kassen er plassert under takmaterialet.

  Av de samme elementene er raftersystemet til metallrammehuset montert

  Av de samme elementene er raftersystemet til metallrammehuset montert

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  28 + = 30