Sammensetning og proporsjoner av betongkarakterer, komponenter og forberedelser

Betong er byggebrødet. Uten det, ikke gjør noen konstruksjon, produsert en rekke konstruksjoner og artikler av bygningen - fundamenter, vegger, trapper - til ornamentale - benker, hagestier og små arkitektoniske former. Og alt dette er en enkel blanding. Sann, proporsjonene av betong og dets egenskaper kan være svært forskjellige - for å utføre forskjellige oppgaver.

Fra betong gjør du store flertallshus, stier og små skulpturer. For å gjøre dette, bruk forskjellige sammensetninger og proporsjoner av bestanddeler

Fra betong gjør du store flertallshus, stier og små skulpturer. For å gjøre dette, bruk betong med forskjellig sammensetning

Komposisjon av betong: komponenter, deres dimensjoner og egenskaper

Mesteparten av betongen består av tre hovedkomponenter:

 • Astringent - oftest er det sement, noen ganger kalk.
 • Fyllstoffer - sand, grus, småstein.
 • Vann.

Det forskjellige antallet bare tre komponenter gir et bredt spekter av kvaliteter og egenskaper. For å legge til spesielle egenskaper, brukes forskjellige tilsetningsstoffer og tilsetningsstoffer, noe som i stor grad øker bruksområdet for dette materialet.

Alle disse merkene av betong er laget av de samme komponentene, men i forskjellige mengder

Alle disse merkene av betong er laget av de samme komponentene, men i forskjellige mengder

Hovedkarakteristikken til betong er dens styrke eller lasten som den kan tåle lenge uten tap av styrkeegenskaper. Denne parameteren er nøkkelen når du velger en konkret karakter for stiftelsen. Også viktig er vannpermeabilitet, frostmotstand. Men disse er kjennetegn ved det "modne" materialet, som er avhengig av formuleringen. Og når du blander, kan du være interessert i en slik egenskap som bearbeidbarhet. Det reflekterer graden av flyt av betong og avhenger av mengden vann i sammensetningen. Øk fluiditeten uten tilsetning av vann kan være ved hjelp av tilsetningsstoffer, samt forbedre frostmotstand og vannavstøtende egenskaper.

Betongens styrke avhenger av hvor tett formuleringene følger, på kvaliteten på ingrediensene og på hvor grundig alle ingrediensene blandes. Kun med ensartet sammensetning og kvalitetskomponenter kan det oppnås designegenskaper. Les mer om hvilke komponenter du kan bruke og kravene til dem i slutten av artikkelen.

Prinsipp for å markere betong

De viktigste egenskapene til betong er dens styrke og kompresjonsklasse. Komprimering klasse betegnet med bokstaven "B" etterfulgt av tall i klasse 3 til 40, er merket styrke angitt med bokstaven "M", hvoretter tallene er fra 50 til 1000. De representerer maksimal belastning en gitt type betong kan bære. M300-merket betyr for eksempel at maksimal belastning per 1 kvadratcentimeter ikke kan være mer enn 300 kg.

I en spesiell konstruksjon av de mest populære merket M200-M250, for grunnlaget for to-etasjes bygninger kan brukes konkret M300, M350, M400 helle mye mindre - for tunge bygninger på komplekse grunnlag. De høyere er vanligvis sjeldne. Deres anvendelsesområde er industriell konstruksjon og gjenstander med spesielle egenskaper (brygger, dammer, veier, etc.).

Korrespondansen mellom betongkarakterene for styrke og kompresjon er gitt i tabellen (brukt i privat konstruksjon).

Betong klasse for trykkfasthet Kompresjonsstyrke av betong kg / cm2 Det nærmeste merket av betong for styrke
Klokken 5 65.5 M 75
B 7,5 98.2 M 100
B 10 131,0 M 150
B 12.5 163,7 M 150
B 15 196,5 M 200
B 20 261,9 M 250
B 22,5 294,4 M 300
B 25 327,4 M 350
B 30 392,9 M 400
B 35 458,4 M 450
B 40 523,5 M 500

Andel betong av forskjellige merker

Alt dette spekteret og spekteret av kvaliteter oppnås ved bruk av de samme materialene, bare i forskjellige mengder. For å oppnå de nødvendige egenskapene, er det nødvendig å observere de anbefalte proporsjonene strengt.

Når du bygger ditt hjem, vil jeg gjøre alt så godt som mulig, så når du lager betong, vil jeg legge til mer sement: for å være sterkere. Ikke gjør dette. Det vil være bedre usannsynlig, men verre - lett. For å sette styrke trenger betong en viss mengde vann og andre komponenter. Hvis det ikke er nok vann, er det mye sement, bindingene mellom partiklene dannes i utilstrekkelig mengde, på grunn av hvilken betongen kan sprekke og smuldre. Det samme gjelder antall fyllstoffer. Og for mye av innholdet, og utilstrekkelig, påvirker kvaliteten på betongstenen negativt.

Forholdet av betong vises vanligvis i brøkdeler. Enheten tar mengden sement, og de resterende komponentene er foreskrevet i forhold til den. Dataene er gitt i form av tabeller for de respektive karakterene, måleenhetene er nødvendigvis angitt. Et slikt bord av betongkomponenter som du ser nedenfor.

Andel betong av forskjellige merker fra Portland sement M400 og M500

Andel betong av forskjellige merker fra Portland sement M400 og M500

Hvordan bestemme de nødvendige mengder betong for dette bordet? I den andre kolonnen finner du ønsket betongbetong. For eksempel trenger du en M250. Avhengig av hvilken portland sement du bruker M 400 eller M 500, velg en av de to linjene. Den tredje kolonnen viser proporsjoner for betong i kilo: for 400 sement er det 1 / 2,1 / 3,9. Dette betyr at for 1 kg Portland sement M400 er det nødvendig å legge til 2,1 kg sand og 3,9 kg knust stein. På samme måte bestemme proporsjonene for betong M200 - dataene i tabellen er litt høyere, eller betong M 300 - litt lavere.

Den fjerde kolonnen viser volumfraksjonene: alle komponenter er basert på 10 liter. De er valgt på samme måte.

Slike tabeller angir ikke mengden vann. Det avhenger av hvor mye tetthet du trenger en løsning. Vann-sementforhold er gitt ved separate tabeller. F.eks. Er det gitt data om mengden av inngang i forhold til kilo sement, forutsatt at mellomstore aggregater benyttes.

Mengden vann for å oppnå betong av ønsket kvalitet ved bruk av knust stein og sand av middels størrelse

Mengden vann for å oppnå betong av ønsket kvalitet ved bruk av knust stein og sand av middels størrelse

For eksempel, for produksjon av M 300 betong, er proporsjoner av sement M 500 og vann definert som 0.61. Dette betyr at for 1 kg sement i løsningen legges 0,61 liter vann (610 ml). Dette gir en midplastisk løsning som ofte brukes. Men når man fyller stiftelser eller andre strukturer med tett forsterkning, kan det være nødvendig med en plastikkløsning. Da, når man bestemmer mengden vann, i tillegg til sementkvaliteten, er det også nødvendig å ta hensyn til dimensjonene av aggregatene og i hvilken grad løsningen må strømme. Disse dataene presenteres i tabellen nedenfor.

Mengden vann i betongen, avhengig av størrelsen på grus / grus og væsken i løsningen

Mengden vann i betongen, avhengig av størrelsen på grus / grus og væsken i løsningen

Noen ganger må du bestemme hvor mye sement du trenger for en bestemt oppgave. For å gjøre dette må du vite hvor mye sement er inneholdt i en kubikkmeter betong. Data om betong og sementkarakteristikk finnes i tabellen under.

Mengden sement per kube av betong

Mengden sement per kube av betong

søknader

Med hva er nødvendige materialer for betong i hvilke proporsjoner som er definert, men hvilket merke er det nødvendig? Dette avhenger av formålet med strukturen og betingelsene for dens drift. Det vil være lettere å navigere hvis du vet hva karakteren av betong som kan brukes (for å nevne bare de som er brukt i konstruksjonen av et privat hus, å reparere eller regenerering av området).

M100 (B7.5). Dette er den såkalte mager betongen. Den brukes til å forberede stedet for ansvarlige strukturer. For eksempel legges et lag av mager betong under grunnkonstruksjonen på en grus-sand podsypka, og deretter påbegynnes forsterkningsarbeid. Den samme sammensetningen brukes når man legger en kantstein, for eksempel ved fremstilling av spor eller blinde områder rundt huset.

M150 (B12.5). Denne forbindelsen brukes til forberedelse av en stablett, for gjerder, til å hælde betonggulv eller hageveier. Denne typen betong kan brukes til produksjon av fundament for små lyse bygninger som et trebad eller et lite pensjonat fra en logg eller logg.

M200 (B15). En av de mest populære merkene av betong. Fra det gjør det grunnlag for enhver type for lyse hus på vanlige jord, trapper, trapper, blinde områder, stier. Betong av dette merket gjør sementblokker hjemme, det brukes også i fabrikker for produksjon av fundament og byggeklosser.

På hvordan å bygge et fundament fra FBS blokken selv, les her.

Sement-sandforholdet for betong påvirker styrkeegenskapene

Sement-sandforholdet for betong påvirker styrkeegenskapene

M250 (B20). Anvendelsesområdet er praktisk talt det samme, men i vanskeligere forhold. Gjør noen grunnlag på vanskelige jordarter, eller på normalt, men for hus bygget av tunge materialer. De lager blinde områder som skal brukes som spor, utvendige trapper, betongporter, gjerder etc. Også laget av det overlapper plater med små belastninger.

M300 (B22.5). Også egnet for alle ovennevnte områder, men i et enda tøffere driftsmiljø. De lager grunnlag for tunge hus på gjørmete jord, gjør monolitiske vegger, stier, vanntette persienner etc. Av dette merkevaren av betong er det hovedsakelig laget plater og griller for stablet grunnlag.

M350 (B25). Styrken til dette merket for privat konstruksjon er for det meste overdreven. Denne betongen brukes til bygging av monolitiske bassenger eller for bygging av fundament med høyt grunnvann, for andre konstruksjoner som krever høy vannbestandighet. Dette merket brukes oftest i industriell konstruksjon.

M400 (B30). Dette er et dyrt betongbetong, som brukes på gjenstander med spesielle krav: for store bassenger, dammer, lagerhus i banker, etc.

Forberedelse av betong

For store mengder arbeid er det bedre å bestille betong på fabrikken. Fremstilling av store mengder av oppløsningen manuelt eller ved hjelp av betongblandere vanskelig oppgave, og stabling deler krever ekstra innsats for å sikre at lagene er vel grappled. Likevel kan du forberede betongen manuelt. I dette tilfellet er det to sekvenser av handlinger:

 1. Først blandes tørrbetong og sand. Det blandes inntil fargen blir homogen. Da er murstein dekket, alt er blandet igjen, og den siste er tilsatt med vann.
 2. Vann helles først, sement inn i det. Når alt er blandet, legg til sand og deretter et stort aggregat.

  Ordren med å legge til komponenter for betong under batching kan være forskjellig

  Ordren med å legge til komponenter for betong under batching kan være forskjellig

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  23 − = 13