Glasfiber webb – användningsområde, arbetsprinciper

Att förbereda ytor för målning är ett komplicerat företag som kräver hög kvalifikation. Men även detta sparar inte alltid utseende av små sprickor - huset sitter, ojämn torkning av gipset. Som ett resultat har vi små luckor som förstör utseendet. Färgfiberduk är ett material som gör det lättare att förbereda ytor för målning och fungerar även som skydd mot små sprickor. 

Paintwork Glasfiber - vad är det och varför

Vid krympning av byggnaden eller torkning av gips / kitt på väggar och tak bildas små sprickor. De förstör i hög grad utseendet på de lackerade ytorna. För att förhindra att de bildas med gips, använd ett färgnät. Det förstärker ytmaterialet som förhindrar bildandet av stora sprickor. Med microrackor kämpas med hjälp av färgglasull. Det är ett tunt non-woven material tillverkat av en mängd glasfibrer med olika tjocklekar. Mellan varandra är fibrerna kopplade kaotiskt vilket förhindrar sprickor. Mikroskador kan vara, men de är inte synliga. Detta bestämmer också omfattningen av lackglasfibernivån - för att förbättra kvaliteten på ytbehandling av väggar och tak.

Att de lackerade ytorna var jämn och jämn användning

Att de lackerade ytorna förblev smidig och smidig använd "spindelväv"

Tjockleken på detta material är liten - det är genomskinligt. På grund av sitt utseende kallades det "spindelväv". Säljs i rullar med en bredd på 1 meter, har en annan densitet - från 20 g / m2 upp till 55 g / m2. Densitet väljs beroende på applikationsfältet. För hushållsarbete används oftast 30-40 g / m2.

Glasduken är klistrad med lim för glasfiber på mer eller mindre jämnt väggar. Små sprickor (upp till 0,5 mm breda) och ojämnheter, maskerar det med framgång, vilket ger en jämn yta. Eftersom denna teknik blir allt vanligare - det förenklar förberedelsen av väggar för målning (putty), och resultatet är inte sämre. Samma material kan limmas på gips. Det maskerar framgångsrikt lederna och förhindrar sprickbildning på dessa ställen. Det viktigaste när du klämmer fast i sömlarnas glasfiber ska vara placerad bort från GKL-lederna.

Så här ser glasfiberbanan ut

Så här ser glasfiberbanan ut

Färgfiberglaset är obekvämt i arbetet - glasfiberen är prickad, dess minsta partiklar kan komma in i lungorna. Därför bör arbetet vara i skyddskläder och helst i andningsskydd. När det är klistrat och dolt av flera lager av efterbehandlingsmaterial, finns det inget tal om någon migrering av glasfiber. I detta tillstånd är det helt ofarligt.

Metoder för applicering

Lim färgglasduken på en slät gips eller på skiktet med startkit. Tekniken efter limning kräver anpassning med ett tunt skikt av ytbehandling (vid strippning), efterpåfyllning och därefter - målning. Med denna arbetssekvens är färgförbrukningen minimal, för ett bra resultat är 2 lager färg tillräcklig. Trots de extra kostnaderna för putten, om du använder dyr färg, är det bättre att följa den här tekniken. Även denna metod används om färgen är blank eller halvglansig.

Det finns ett annat tillvägagångssätt. Spindelnätet limes, efter torkning av färg. Utan kittning. I slutändan erhålls ett bra resultat - en något strukturerad yta med en lätt "shaggy". Men färgen lämnar mycket, och lagren för ett normalt resultat måste appliceras minst 4. Den första passfärgen absorberas mycket snabbt, förbrukningen är 3-4 gånger normen. Samtidigt är utseendet på väggen otillfredsställande: på vissa ställen är färgen inte tillräckligt, på platser - där flera gånger passerade rullen på ett ställe - det finns mycket av det.

På det andra lagret av färg lämnar nästan hälften av storleken, är utsikten något bättre. Konsumtionen sänks ytterligare, men inte i sådan takt. Efter 4 lager är utsikten nära väggen normal, men den totala mängden färgkomposition är imponerande.

Efter limning bör färgglasullen täckas med jord

Efter limning bör färgglasullen täckas med jord

För att minska färgförbrukningen, efter limning av färgglasduken täckt med en primer. Det är möjligt i två lager. Jorden tar mycket, men färgerna är mycket mindre. Och även det första lagret kommer att falla bra. För ett bra resultat behöver du 2-3 lager, men med en normal flödeshastighet. Så den här metoden är inte heller dålig, men här kan den användas med matt eller halvmattad färg.

Limteknik

Glasfiberfärg är limmade till lim för glasfiber tapeter. Det är viktigt att limet är bra, men det behöver inte vara dyrt. Teknik för limning är väldigt lik väggpapper:

 • Med en rulle eller pensel appliceras limet på en vägg eller tak. Limskiktet är tjockt, men du måste fördela det jämnt.
 • På den smutsiga väggen spolas spindelväven ut, den är väl impregnerad med lim, lägger sig lätt. Duken måste vara rakad, utan veck och "dragspel".
 • Plastspatel eller en stor konstruktion av rostfritt stål dämpar luftbubblor. Det är lättare att göra detta genom att flytta det från mitten till kanterna.
 • Återigen tar vi en rulle eller borste och applicerar lim ovanpå glasfibern.
 • Med en spatel gnuggar vi limet och fyller porerna. Om limet är litet, lägg till, kvarstår överskottet på spateln.
 • Den andra duken överlappas med den första. Tyget går ungefär 2 cm. Sekvensen är densamma: vi applicerar lim på väggen, rullar ut duken, vi kör bubblorna. Då tar vi en linjal eller en stor spatel, en brevpapper med ett skarpt blad. Vi applicerar en linjal / spatel i korsningen av två dukar, skär genom båda arken.
  Det viktigaste är att göra sammansättningen av två dukar osynliga

  Det viktigaste är att göra sammansättningen av två dukar osynliga

  Kraftigt att trycka på det är inte nödvändigt - du kan repa kitt och det kommer att finnas ett spår som kommer att synas. Uppgiften är att skära igenom båda dukarna, men skära inte kittet. Det är lättare att göra detta med en skarp kniv. Överflödiga remsor avlägsnas, väggen under fogen smutsas dessutom med lim (pensel), förenas och pressas med en spatel.

 • Vi lägger på den andra duklimmen ovanifrån och med en spatel fyller vi porerna.
 • Lim nästa remsa.

Som ni kan se är inget komplicerat. Endast alla operationer måste genomföras försiktigt, så att du får det bästa resultatet du kan.

Det finns flera nyanser när det gäller arbete. Rummet ska vara fria från drag, temperaturen får inte ligga under + 15 ° C, fuktighet - inom normens gränser. Innan limet torkar hålls dörrarna och fönstren stängda. Om solen är varm bör fönstren vara gardinerad. Här, faktiskt allting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 71