Cum să faci o cabină de duș din policarbonat pentru propria ta dacha?

Cum să faci o cabină de duș din policarbonat pentru propria ta dacha?

A avea o cabană de vară sau o casă de vară este bine. Aici poți să crești legume, fructe, să creezi o grădină frumoasă, să te relaxezi cu copiii, cu prietenii. Adică opțiunile pentru distracție sunt mai mult decât suficiente.

Cu toate acestea, veți dori cu siguranță să luați un duș, să vă împrospătați după ce ați lucrat în grădină sau în grădină. Pentru aceasta, desigur, avem nevoie de dispozitivele corespunzătoare.

Pur și simplu turnând o găleată de apă - nu cea mai plăcută opțiune. Nu este întotdeauna posibilă realizarea unei băi întregi. Prin urmare, soluția optimă este să construim un duș cu mâinile noastre. Și ca un policarbonat de material se potrivește perfect.

Argumentele pro și contra de policarbonat au fost discutate în detaliu în articolul despre dușurile de stradă.

etape

După ce a decis să construiască propriile sale mâini cabina de dus, folosind policarbonat, vă recomandăm să împartă munca în mai multe etape:

 • Crearea proiectului;
 • Amenajarea salii de dus;
 • încălzirea;
 • Selectarea și instalarea rezervorului;
 • Crearea de încălzire;
 • Organizarea prunii.

Etape de construcție a cabinei de duș din policarbonat pentru reședință de vară

Să ne ocupăm mai mult de fiecare dintre ele.

Crearea unui proiect

În acest moment, trebuie să luați o foaie de hârtie sau să utilizați capacitățile computerului.

Gândiți-vă la ce formă doriți să faceți, dacă cabina are loc pentru a schimba hainele, ce mărime și dimensiune a celui mai mare membru al familiei tale. Calculele ar trebui efectuate pe baza acestor parametri.

Dimensiunile standard pentru duș sunt următoarele:

 • 1 metru pătrat - suprafața unui pătrat;
 • 2,5 metri - înălțimea cabinei.

Proiectul cabinei de duș pentru o reședință de vară din policarbonat

Desigur, proiectul poate avea o serie de caracteristici individuale în funcție de dorințele și cerințele dumneavoastră. Cel mai important lucru este să gândim fiecare centimetru, să specificăm dimensiunile structurii, să oferim o locație pentru ea, precum și posibilitatea de a ne conecta dacă este necesar. Nu uitați de sistemul de scurgere.

Furnizare de cabine

 • Faceți o marcare a teritoriului sub fundație.
 • Săturați o groapă de aproximativ 80 de centimetri adâncime.
 • La țevile de oțel inferior așezate, care sunt instalate la același nivel.
 • Se toarnă groapa cu beton.
 • Mergeți pentru a asambla cadrul metalic. Colțurile metalului sunt colectate într-un pătrat și fixate cu o mașină de sudură. Așa că creați un pătrat sub rezervor și podea.
 • Colțurile patratelor obținute sunt fixate de posturi pentru a crea ceva asemănător unui paralelipiped.
 • Înainte de a fixa barele transversale, luați în considerare configurația ușilor. Pentru ei, țevile cu un diametru puțin mai mic decât diametrul rafturilor vor funcționa. Ele sunt sudate sau înșurubate la baza cadrului.
 • Acum atârnați gaura ușii și tratați elementele metalice cu grunduri speciale și vopsele.
 • Continuați cu amenajarea podelei. Aici veți avea nevoie de un tub special. Prin aceasta, apa se va scurge în sistemul de drenaj. Această apă poate fi utilă pentru udarea grădinii.
 • Dacă faceți o cabină cu un vestiar, limitați posibilitatea de a ajunge acolo apă. Pentru a face acest lucru, este suficient să faceți un pas sau un prag pe podea.
 • Structura rezultată este acoperită cu policarbonat. După cum arată practica, grosimea optimă a foilor este de 20 milimetri. Fixarea se face cu ajutorul șuruburilor.

Pit pentru duș din policarbonat

Umplerea podelei pentru o cabină de duș din policarbonat

Construcția unui cadru de cabină de duș pentru o locuință de vară și acoperire din policarbonat

Amenajarea unei podele de cabină de duș dintr-un policarbonat

Amenajarea unei podele de cabină de duș din policarbonat pentru o reședință de vară

Amenajarea unei cabine de duș din policarbonat

încălzire

Dacă intenționați să utilizați dușul în timpul iernii, înseamnă că trebuie să îl izolați. Aici cea mai bună soluție va fi spumă de polistiren. Umpleți compartimentele carcasei înaintea pielii. De asemenea, se recomandă acoperirea foilor de polimer cu filme care promovează protecția împotriva umezelii și aburului.

Linoleumul, panoul din PVC sau pânza de ulei vor ajuta la aspectul mai atractiv al cabinei. Aici, concentrați-vă pe propriile dvs. preferințe, dar alegeți numai materiale rezistente la umiditate.

Alegerea și instalarea rezervorului

Rezervorul trebuie instalat pe acoperișul cabinei astfel încât să fie expus la lumina directă a soarelui. Astfel, capacitatea se poate încălzi rapid și eficient.

Rezervor de duș din policarbonat

Gândiți-vă la modul în care va fi mai convenabil - pentru a umple rezervorul manual sau conectați-l la furtunul de alimentare cu apă.

Alegeți mucegaiul, ca și materialul - aluminiu, plastic, oțel. Rețineți că plasticul este cel mai ușor de manevrat, că sunt ușor de transportat, căldură rapidă. Totuși, în timpul iernii, asigurați-vă că acoperiți recipientul din plastic pentru a vă proteja de îngheț.

Rezervor de duș în cabană

Capacitate sub apă pentru un duș în cabană

Metalul este greu și voluminos, necesitând o întreținere regulată și un cadru mai puternic.

În ceea ce privește volumul, concentrați-vă asupra numărului de membri ai familiei și asupra intensității utilizării dușului. De regulă, este de ajuns 200 de litri.

crearea de încălzire

Încălzirea poate încărca complet soarele. Adesea, mulți fac. Cu toate acestea, în scurt timp, apa nu se va încălzi. Pentru că trebuie să căutăm alternative.

Un mod natural de încălzire a apei pentru un duș în cabană

De exemplu, puteți face ceva ca o seră pe acoperișul cabinei. Acesta este cel mai simplu design al rafturilor acoperite cu polietilenă. Astfel de măsuri fac posibilă creșterea temperaturii de încălzire cu 10 grade.

Apă de încălzire pentru o cabină de duș din policarbonat în țară

De asemenea, o oglindă bună, folie, care sunt atașate din partea de nord a structurii.

Nu uitați să instalați plutitorul în rezervor, care va ridica apa rece la etaj și puteți face un duș sub apa deja încălzită.

Pentru funcționarea în timpul iernii se recomandă instalarea unui încălzitor mare - ceva asemănător unui cazan. Este mai bine să împărțiți rezervorul în două secțiuni - pentru apă rece și caldă. Pentru a încălzi 50 de litri de apă cu un cazan cu o capacitate de 2 kW, ai nevoie de o oră și jumătate. Cel mai simplu mixer va face un duș cald.

Organizarea prunelor

Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de o mica depresiune, groapa de compost, sistemul de drenaj și fosa septica de calitate.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți amplasa un rezervor septic și nu se poate scurge direct sub cabină, deoarece acest lucru va duce la mirosuri neplăcute. De asemenea, nu uitați să faceți o groapă de drenaj mai mare decât volumul rezervorului de apă folosit.

Pit în dacha pentru scurgerea apei din cabina de duș din policarbonat

Reguli de funcționare

Frumusețea policarbonatului este că nu are nevoie de îngrijire specială și amănunțită.

 • Emitenții contaminanți sunt bătuți de un curent de apă dintr-un furtun.
 • Nu frecați panourile cu cârpe dure, nu utilizați detergenți cu abrazivi, deoarece astfel veți crea multe zgârieturi.
 • Înainte de a utiliza acest produs sau acel produs, asigurați-vă că componentele componente nu sunt periculoase pentru policarbonat.
Reguli de funcționare a cabinei de duș din policarbonat în țară

Asta e tot. Construiți o cabină nu este dificilă, iar cele mai simple reguli de funcționare vă vor permite să vă bucurați de mulți ani de duș cald și încurajator în reședința de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 69