Sifon pentru tava de duș

Sifon pentru tava de duș

Cabinele de duș sunt foarte populare în apartamente și case particulare. În special, ele sunt bune în încăperile mici, unde este dificil să puneți o baie. Oricare ar fi cabina, este necesar să se organizeze o scurgere de apă din bacul din canalizare, pentru care aveți nevoie de un sifon special.

Acest dispozitiv funcționează destul de simplu. Se compune dintr-o țeavă curbată, la baza căreia există întotdeauna apă. Sifonul este montat nu numai pentru duș, ci și pentru toate celelalte dispozitive sanitare care lucrează cu apă.

Sifon pentru tava de duș

Tipuri de sifoane pentru palet

Piața produselor sanitare oferă o varietate de sifoane pentru materialul de producție, configurație, calitate și preț. De asemenea, alegerea lui depinde de tava de duș în sine, și anume din gaura de scurgere. Există mai multe opțiuni pentru clasificarea unor astfel de dispozitive:

În conformitate cu principiul muncii:

 • flacon. Siphon a primit numele dat, deoarece are forma unei sticle simple. Dar acest lucru nu îl împiedică să fie cât mai ușor de utilizat și mai funcțional posibil;
 • pipe. Astfel de sifoane sunt chiar mai simple în design decât cele precedente. Ele sunt realizate sub forma unei țevi curbate, realizate din material plastic, metalic și, prin urmare, au proprietăți și scopuri diferite. Dar cea mai obișnuită formă este o goffer, pe care o puteți întinde.

Sifon de sticlă pentru tava de duș

Sifoane pentru tava de duș

Cu privire la metodele de gestionare:

 • ordinare. Sifonul obișnuit este controlat de un dop simplu. Când se întinde, apa intră în țeavă și din ea - în canal;
 • automată. Drainul se deschide automat, o persoană trebuie doar să apese o pârghie specială. Acest lucru este foarte convenabil, pentru că nu trebuie să vă îndoiți;
 • Dispozitiv clic-clack. Designul special al dopului de golire vă permite să îl apăsați cu piciorul, după care se deschide automat. Acesta este cel mai complex sistem, deci cel mai scump.

Scurgeți normal sifonul pentru tava de duș

Sistem automat de evacuare a sifonului pentru tava de duș

Dispozitivul unui sifon pentru paleta de duș cu sistemul Click-Clack

Dispozitiv de sifoane

După cum sa menționat deja, piața are câteva tipuri diferite de sifoane pentru cabina de duș. Dar cel mai popular tip este sifoanele din plastic, care au cea mai buna combinatie de pret si calitate. Un astfel de dispozitiv are următoarele echipamente:

 • Grila care închide chiuveta și împiedică pătrunderea particulelor mari în țevi;
 • sigiliu pentru grătare. Pentru a vă asigura că grătarul este cel mai aproape de palet și nu permiteți trecerea apei, între ele se plasează un sigiliu de cauciuc;
 • priza de evacuare. Are o buză la care este atașat materialul de etanșare;
 • sigiliu pentru conducta de ramificație, din cauciuc;
 • șurub, înșurubat în piulița țevii;
 • partea principală a sifonului sau castronului conține întotdeauna apă;
 • Ondularea sau țeavă care leagă vasul de canalizare.

Dispozitivul unui sifon pentru palet

Dispozitivul unui sifon pentru o tavă de duș

Dispozitiv de sifoane pentru tăvi de duș

Aceste elemente trebuie incluse în setul fiecărui sifon. De exemplu, garniturile și garniturile de cauciuc împiedică scurgerile de apă. Acestea ar trebui să fie din exterior și din interiorul vasului de scurgere. Toate șuruburile sunt realizate din metal inoxidabil, ceea ce va asigura durabilitatea întregului design al sifonului și atașarea sa.

Sifoane pentru tăvi de duș mici și înalte

Suprafețele de duș mici, impun unele restricții privind utilizarea diferitelor dispozitive sanitare pentru întreținerea lor, inclusiv sifoane. Pentru organizarea scurgerii apei din acest palet, sifonul standard de sticlă nu este potrivit. Desigur, paletul poate fi instalat pe un piedestal mic, astfel încât mai mult spațiu să fie disponibil sub el. Dar aceasta neagă toate avantajele unui astfel de suflet. Pentru a rezolva problema de scurgere, experții recomandă utilizarea:

 • Sifon ondulat. Datorită construcției sale flexibile, un astfel de sifon poate fi plasat într-un spațiu limitat, organizând panta necesară pentru scurgerea apei. Dar dezavantajul ondulei este forța redusă, iar murdăria se acumulează rapid pe suprafața sa interioară. Este posibil ca în curând un astfel de sifon să trebuiască să fie schimbat. Din fericire, costul său este scăzut.
 • Sifon de tub. Are forma unui tub în formă de S cu dop de apă. Ea necesită puțin spațiu și oferă un sistem de scurgere fiabil. Țeava este mult mai ușor de curățat decât ondulat.

Sifon ondulat pentru o tavă de duș scăzută

Sifon de tub pentru tavă de duș scăzută

Și pentru tăvile de duș înalte, puteți folosi absolut toate tipurile de sifoane. Datorită acestui design, este mult mai ușor să instalați și să înlocuiți conductele și alte elemente.

Sifon pentru tavă de duș mare

Sifon conexiune

Instalați unul nou sau înlocuiți un sifon deja existent este destul de simplu, nu aveți nevoie de cunoștințe speciale și de instrumente speciale. Mai întâi trebuie să citiți instrucțiunile, asigurați-vă că sunt prezente toate componentele. Pentru a conecta sifonul a avut succes pentru prima dată, trebuie să urmați aceste sfaturi:

 1. Pentru a asigura o scurgere fiabilă, paletul trebuie să fie neapărat mai mare decât admisia canalului.
 2. Experții recomandă utilizarea țevilor flexibile din plastic, deoarece sunt mult mai ușor de reglat.
 3. Panta țevii are o lungime de aproximativ 1-2 centimetri până la un metru.
 4. Dacă distanța dintre duș și admisia canalului este de mai mulți metri sau mai mult, este necesar să instalați o pompă specială, care va pompa apa de pe palet.

Sifonul în sine este instalat destul de simplu. Mai întâi, o grilă cu garnitură, un orificiu de evacuare, este introdusă în scurgere. Pentru ei este conectat vasul de sifon, la ea - conducta merge la canalizare. Pe deturnarea canalului se pune pe conducta de ramificație, la care este fixată conducta sifonului. În acest caz, trebuie să utilizați garnituri de etanșare și sigilii pentru a face imposibilă scurgerea. Sistemul este testat aproximativ 10-15 minute. Dacă nu există scurgeri la o presiune înaltă, este sigur să folosiți un duș.

Conectarea sifonului pentru tava de duș

Instalarea sifonului pe tava de duș

Montarea sifonului pe tava de duș

Sfaturi pentru alegerea unui sifon

Pentru a alege sifonul potrivit pentru sufletul dvs., ar trebui să urmați aceste sfaturi:

 1. Unul dintre principalele criterii de alegere este diametrul scurgerii paletelor. Majoritatea modelelor au un diametru de 52, 62 și 90 mm. Datele privind mărimea ar trebui să fie în instrucțiunile pentru duș, dar o puteți măsura singură. Desigur, puteți lua un sifon mai mic, dar acest lucru va face imposibil un sigiliu sigur.
 2. Capacitatea sifonului este, de asemenea, importantă. Se calculează în funcție de înălțimea paletei, în care poate fi acest volum de apă. De exemplu, dacă diametrul sifonului este de 52 sau 62 mm, atunci pentru o scurgere normală, nivelul maxim al apei în tigaie nu trebuie să fie mai mare de 12 cm, iar pentru sifoanele mai mari - 15 cm.
 3. Pentru a putea curăța sifonul în viitor fără a dezmembra întregul duș, este mai bine să cumpărați dispozitive de autocurățare. Este necesar să instalați un grătar fin pe scurgere, prin care părul și alte particule mici nu vor intra.
Sfaturi pentru alegerea unui sifon pentru o tavă de duș

Întreținerea și îngrijirea sifonului

Întreținerea dispozitivului constă în curățarea sa regulată, în funcție de frecvența utilizării dușului. Dacă sunt folosite sifoane cu un diametru de 52 sau 62 mm, trebuie să le oferiți acces la acestea pentru curățare, deoarece devin repede murdare. Sifoanele cu diametrul de 90 mm pot fi curățate printr-o conductă de aspirație. În majoritatea modelelor, există boluri speciale în care toate deșeurile sunt întârziate. Este pur și simplu deșurubat de la sifon și curățat.

Utilizați curățare chimică pentru curățare și puteți chiar, dar pentru aceasta trebuie să citiți instrucțiunile. Cu toate acestea, sifoanele din plastic sau ondulat pot fi deformate de anumite substanțe, deci trebuie să fiți atenți la alegerea agenților de curățare.

Întreținerea și îngrijirea sifonului pentru tava de duș

Astfel, în alegerea și instalarea sifonului cu propriile mâini nu este nimic dificil. Principalul lucru - să adere la toate recomandările și sfaturile prezentate în articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 25