Conducte din plastic pentru canalizare: diametre, prețuri

Fiecare gazdă dorește să aibă totul în gospodăria sa, nimic de rupt, este ușor de întreținut și instalat. Și sistemul de canalizare nu este o excepție. Este necesar să se facă cât mai mic posibil necesită o atenție - foarte inconfortabil, în cazul în care devine înfundat, dar nu mai puțin neplăcută pentru ao curăța. Dacă doriți să aveți un sistem de eliminare fără probleme, acordați atenție conductelor de plastic pentru canalizare. Acestea înlocuiesc treptat din fontă, și toate acestea pentru că costă mai puțin, sunt montate mai ușor, au o mare gama de produse - diferite diametre și lungimi, pe pereți netezi aproape nu formează depozite, și chiar durata de viata - aproximativ 50 de ani. Tot acest buchet de proprietăți determină popularitatea lor. 

Țevile de canalizare din plastic sunt fabricate din diverse polimeri și compozițiile acestora

Țevile de canalizare din plastic sunt fabricate din diverse polimeri și compozițiile acestora

Tipuri de țevi de canalizare din plastic

Sub denumirea generală de "plastic" sunt vândute produse din diferite tipuri de polimeri:

  • polietilenă (PE):
    • presiune înaltă (PVD) - pentru distribuția internă de canalizare;
    • presiune scăzută (HDPE) - este posibil să se așeze în afara, în tranșee (au o mare rezistență);
  • policlorură de vinil (PVC);
  • polipropilenă (PP)

Și o serie de alte termoplastice și combinațiile lor, dar ele sunt rare - oamenii preferă să folosească materiale deja cunoscute.

Materialul conductelor de canalizare din plastic este selectat în funcție de domeniul de aplicare. De exemplu, polipropilena este mai potrivită pentru distribuirea canalizării în interiorul casei sau într-un apartament. Are un interval de temperatură mai mare de operare - transferă în mod normal medii de până la 70 ° C, pentru perioade scurte - până la 95 ° C. Dacă există diverse aparate de uz casnic care scurg deșeurile de apă fierbinte în sistemul de canalizare, acest lucru nu va fi superfluu. Tuburi din PVC având un preț mai mic, sunt mai potrivite pentru montarea de canalizare exterior - există apă reziduală de obicei deja amestecate, astfel încât temperatura a PVC-ului inferior și le poate face fără a afecta (de lucru până la + 40 ° C, creșterea tranzitorie la 60 ° C).

Exemplu de distribuție internă a canalului din țevi din plastic

Exemplu de distribuție internă a canalului din țevi din plastic

Canalele de canalizare sunt, de asemenea, netede și ondulate. Mai mult decât atât, ondulate pot fi nu numai coturi de la sifoane. Există țevi profilate de canalizare cu un perete interior neted și o conductă exterioară cu nervuri. Ei au o mare rezistență - tolerează mai bine încărcările de compresie (au o rigiditate crescută a inelului), pot fi îngropate la o adâncime mare. Disponibile în diametre de la 110 mm până la 1200 mm.

Dimensiuni și diametre

Conductele din plastic de țeavă, spre deosebire de apă și gaz, sunt disponibile în lungimi de 50 cm, 100 cm, 200 cm etc. - până la 600 cm. Lungimea maximă este de 12 metri, dar unii producători pot face segmente mai lungi la cerere. Atunci când se execută de stabilire lung este convenabil - mai puține conexiuni, mai puține posibile locații ale oricăror probleme (scurgere sau blocaje).

O altă caracteristică importantă a conductelor din plastic este diametrul și grosimea peretelui. În marcaj, acestea sunt de obicei aproape: cifrele sunt 160 * 4.2. Ce este descifrat: diametrul exterior al țevii este de 160 mm, grosimea peretelui este de 4,2 mm. Aici merită să ne amintim că producătorii specifică diametrul exterior al țevilor din plastic, iar cu multe calcule și planificări trebuie să cunoașteți interiorul. Este ușor de calculat: din exterior, luăm de două ori grosimea peretelui: 160 mm - 4,2 mm * 2 = 151,6 mm. În calcule și tabele, apare de obicei un rezultat rotunjit - în acest caz - 150 mm.

Parametrii conductelor din plastic pentru canalizare

Parametrii conductelor din plastic pentru canalizare

În general, industria produce țevi de plastic pentru canalizare cu un diametru de 25 mm. Secțiunea transversală maximă depinde de tipul de țeavă (netedă sau ondulată) și de materialul din care este confecționată. De exemplu, țevile netede din PVC de canalizare pot avea diametrul de până la 630 mm, iar țevi profilate cu două straturi - până la 1200 mm. Dar aceste dimensiuni nu sunt de folos locuitorilor sau locuitorilor apartamentelor. În construcția de locuințe private, se utilizează diametre de până la 100-110 mm, rareori până la 160 mm. Uneori, pentru o cabana mare cu o multitudine de corpuri sanitare, este posibil să aveți nevoie de o țeavă de 200-250 mm în diametru.

Organizarea canalizării în țară este descrisă aici. 

Cum de a alege un diametru pentru conectarea corpurilor de iluminat

Conform regulilor, este necesar să se facă un calcul, complet înregistrat în SNiPom 2.04.01085. Aceasta este o chestiune complicată, este nevoie de o mulțime de date, așa că foarte puțini oameni cred că ar trebui. De-a lungul anilor, practica stabilită ne-a permis să obținem diametrul mediu al țevilor de canal din polietilenă pentru fiecare dispozitiv sanitar. Puteți utiliza în siguranță aceste evoluții - toate calculele se aruncă de obicei la aceste dimensiuni.

Denumirea echipamentului sanitar Diametrul conductei de canalizare din plastic prejudecată Distanța dintre scurgerea centrală și sifon
baie 40 mm 1:30 AM 100-130 cm
duș 40 mm 01:48 150-170 cm
Toaletă 100 mm 01:20 până la 600 cm
coajă 40 mm 01:12 de la 0 la 80 cm
bideu 30-40 mm 01:20 70-100 cm
Chiuveta pentru bucătărie 30-40 mm 01:36 130-150 cm
Chiuvetă combinată - baie, chiuvetă, duș 50 mm 01:48 170-230 cm
Crescătorul central 100-110 mm
Robinetele de la rampa centrală 65-75 cm

După cum se poate vedea, utilizarea principală este conductele din plastic pentru canalizare cu un diametru de 30-40 mm. Numai pentru toaletă este nevoie de o dimensiune mult mai mare - 100-110 mm. Acest lucru se datorează particularității funcționării - este necesar să se elimine o cantitate mare de apă într-o perioadă scurtă de timp. În acest caz, tubul trebuie să rămână un loc la aer, în caz contrar se va rupe capcana de apă la alte instalații sanitare și de „arome“ de canalizare a intra în cameră.

Exemplu de conectare a unui vas de toaletă

Exemplu de conectare a unui vas de toaletă

La aparat este necesar să vă amintiți câteva reguli suplimentare: