Szivattyú kényszermellékezésre (aprítóval vagy anélkül) – Sololift és egyéb modellek

Mi van akkor, ha a szennyvízcsatorna nagyobb, mint a vízvezeték kijárata? Hogyan kell szervezni a vízelvezetést? Magánházakban egy gödröt készítettek, amelyben a hulladékokat összegyűjtötték, majd egy merülő szivattyúval szivattyúzták a szennyvízrendszerbe vagy egy szeptikus tartályba. Ma van egy másik megoldás - egy szennyvízszivattyú. Sok esetben a telepítés olcsóbb és még könnyebb - így biztos. 

Eszköz és cél

A szivattyú egy chopper egy felszíni szennyvíz szivattyú rendszer, amely lehetővé teszi a leeresztett csatornák, ahol nincs mód, hogy ezt egy gravitációs rendszer. Ez egy kis műanyag tartály, amelynek erős beépített szivattyúja szivattyúzza a szennyvizet a csatornába. A lefolyók mozgása lehet függőlegesen vagy vízszintesen. A WC-vel összeköthető csigás növények vannak, nincs csopó - a "szürke" csatornákból a kagylóból, a zuhanyzóból, a bidétből stb.

A WC és egyéb szaniterek szennyvízszivattyúja kicsi

A WC és egyéb szaniterek szennyvízszivattyúja kicsi

Alkalmazási kör

Egy szennyvízszivattyút használnak olyan esetekben, amikor gravitációs csatornarendszert nem lehet létrehozni. A legtöbb esetben, ha egy vízvezeték szerelvény, mosógép vagy mosogatógép van felszerelve a csatorna bejárata alatt. Erre a célra kényszerített szennyvízszivattyúkat találtak fel. Ez a megoldás lehetővé teszi fürdőszobák és technikai helyiségek mozgatását az alagsorban vagy az alagsorban.

A fürdőszoba, a WC, a konyha, a mosókonyha szivattyúk csatlakoztathatók. Minden olyan helyiségben, ahol a víz lefolyik, és a szennyvízcsatorna messze van

A fürdőszoba, a WC, a konyha, a mosókonyha szivattyúk csatlakoztathatók. Minden olyan helyiségben, ahol a víz lefolyik, és a szennyvízcsatorna messze van

Egy másik szivattyút egy szecskázóval állítanak be, ha a fürdőszobát a javítás befejezése után döntenek, és a szaniterek tervezett telepítésének helyszínére nem kerül sor. Ebben az esetben a beépített berendezés egy kompakt csatorna szivattyúhoz van csatlakoztatva, és csatlakoztatva van a szennyvízcsatornához. Mi a különbség? A következőkben:

 • A szennyvízszivattyú kisülési csövének átmérője sokkal kisebb, mint a gravitációs rendszer esetében (28-40 mm);
 • A lefolyók 9 méter magasra emelkedhetnek;
 • vízszintes szennyvízkibocsátás 100 méterig lehetséges (1-4% -os minimális gradiens szükséges).

Mindez lehetővé teszi a meglévő csatornarendszerhez való kapcsolódást minimális költséggel gyakorlatilag bárhol.

A készülék és az üzemeltetés elve

Van egy szennyvízszivattyú a felhalmozódó műanyag tartályból és a szivattyúból. Néhány modell, amely a WC-hez kapcsolódhat, van egy aprító. A töltési szintet az érzékelő vezérli. Amikor működik, az aprító és a szivattyú be van kapcsolva, a csatornákat a csatornarendszerbe pumpálják. A szétkapcsolás vezérli a második érzékelőt - kikapcsolja a tápellátást, amikor a lefolyók szintje egy bizonyos szint alá csökken. Ez egy egyszerűsített algoritmus a nyomáscsatornák működéséhez.

Szennyvíz szivattyú chopper: eszköz

Szennyvíz szivattyú chopper: eszköz

Vannak szennyvízszivattyú állomások, amelyek különböző típusú és mennyiségi eszközöket csatlakoztatnak. A legegyszerűbb egy vagy két eszköz csatlakoztatására alkalmas, a legtermékenyebb - három további ágvezeték (és egy fő). Ennek megfelelően a tartálynak van egy vagy több bemeneti nyílása (a modelltől függően) és egy kimenet. A vízvezetékből érkező csövek a bemenetekhez vannak csatlakoztatva, és a kimenet csatlakozik a csatornázáshoz.

A mosogatógépek és mosogatógépek magas hőmérsékletű lefolyóinak kiszivattyúzásához a fürdőszobákban speciális hőálló anyagokból készült modellek vannak. A hagyományos szennyvízszivattyú ilyen terheléssel nem képes megbirkózni. Ezért az ilyen berendezések csatlakoztatásához bizonyos modelleket kell keresnie.

Előnyök és hátrányok

A kompakt egyéni szennyvízcsatorna rendszerek fő előnye, hogy lehetővé teszik a szennyvíztisztító rendszer felszerelését nagyméretű építési vagy javítási munkálatok elvégzése nélkül. Segítségükkel összetett feladatok megoldódnak:

 • A vízelvezető berendezés az egészségügyi berendezések helyén a belépési pont alatt a szennyvízrendszerbe.
 • Fürdőszobai berendezések nagyméretű építési munkák nélkül.

Egy másik pozitív pont a kis átmérőjű csövek használata. A WC-szivattyúk többsége a csatornarendszerhez csatlakozik, 28 mm - 32 mm - 40 mm átmérőjű műanyag csövek segítségével. Csak nagy kapacitású berendezések esetén 50 mm-es csövek beszerelésére van szükség. Az ilyen vízvezeték-hálózatok könnyebben elrejthetők. Még akkor is, ha nem lehetett rejtve, nem vonzzák annyira a figyelmet, mint a száz milliméteres szabványt.

Példák a szennyvíz szivattyúkra a WC és a fürdőszoba számára

Példák a szennyvíz szivattyúkra a WC és a fürdőszoba számára

Ennek ellenére vannak hátrányai is:

 • A villamos energiától való függés. Nincs áram - a szennyvízrendszer nem működik. A problémamentes működéshez redundáns tápforrás szükséges.
 • A szivattyú zajos. A gyártók javítják termékeiket, kevésbé zajosak a szivattyúk, de még mindig vannak jelen.
 • Megköveteli bizonyos működési szabályok betartását. Például nem kívánatos rostos anyagokat a szecskázógépbe beszerezni. A WC-papírral a modern aprítófejek jól kezelik, de rostos komponensekkel és hajjal - probléma. A csavarra csavarják, csökkentve a csiszolás minőségét. Előbb-utóbb a csavar le van zárva. A beépített túlmelegedés érzékelő nem engedi meg a berendezés égetését - előbb leállítja. De a telepítést szét kell szedni és megtisztítani, és ez nem a legszebb dolog.

  Kis méretű modellek vannak felszerelve

  Kis méretű modellek vannak felszerelve

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 76 = 81