Slaapkamerontwerp: we versieren onszelf

Moderne trends in het ontwerp van gebouwen en in het ontwerp van de slaapkamer, inclusief - het ontbreken van onnodige dingen. De situatie is zorgvuldig en bondig gemaakt, na het plaatsen van alle meubels en accessoires is er vrije ruimte. Het is niet slecht - er is geen gevoel dat er iets op je drukt dat een volledige rust bevordert. Als het ontwerp van de slaapkamer is ontwikkeld rekening houdend met deze trend, zou het in elk geval niet slecht moeten zijn. Als je na verloop van tijd het gevoel hebt dat er echt iets ontbreekt, kun je altijd het ontbrekende element toevoegen. 

Slaapkamerontwerp door eigen handen - het belangrijkste is om een ​​stijl en een kleurenschema te kiezen

Slaapkamerontwerp door eigen handen - het belangrijkste is om stijl en kleurenschaal te kiezen

Naar het interieur van de slaapkamer gekeken, moet u zich houden aan het ontwerp van een enkele stijl. Het is dus gemakkelijker om het kleurenpalet te bepalen, om meubels, textiel en accessoires te kiezen. Eigenlijk kan het ontwerp van de slaapkamer van alles zijn, gewoon de meest populaire op dit moment, meer beknopt: moderne stijl of modern, minimalisme, hi-tech en oostelijk of Japans. Het ontwerp van de slaapkamers in een van deze sleutels is gekozen door de jeugd. Ze worden allemaal gekenmerkt door duidelijke lijnen, kleurenontwerp - vaak expressief, gebouwd op contrasterende kleuren. Solide mensen neigen naar meer kalme en gezellige interieurs. Deze sfeer is gecreëerd in de klassieke stijl, maar ook in de Provence of Scandinavisch. Creatieve mensen geven de voorkeur aan extravagant - loft, art deco.

Slaapkamer in moderne stijl

De hoofdregel van de moderniteit zijn eenvoudige vormen, herhaald in verschillende onderwerpen. Vanwege variaties van deze vorm in meubels, decoratie van muren, accessoires, wordt een dynamisch en tegelijkertijd laconiek ontwerp gecreëerd. De tweede regel is dat de lijnen schoon en glad zijn, zonder krullen en overmatige ornamenten. Meubels - alleen noodzakelijk, alles dat kan zijn - wordt uit de ogen verwijderd. Met deze taak kunnen de ingebouwde kleerkasten van het compartiment of de kleedkamers perfect worden beheerd.

Alleen de nodige meubels, verschillende designartikelen en een laconiek kleurenschema

Alleen de nodige meubels, verschillende designartikelen en een laconiek kleurenschema

De decoratie van de muren in een moderne stijl slaapkamer is meestal monochroom of met een slecht uitgedrukte grafisch patroon. Over het algemeen is de regel hetzelfde: laconisme. Eén dominante kleur, één-twee, maximum-drie voor accentuering. En de dominante kleuren zijn helder gekozen, niet helder. Deze "plooiigheid" wordt verdund met heldere accenten.

Muren in moderne slaapkamers zijn enkelkleurig of met een grafisch patroon

Muren in moderne slaapkamers zijn enkelkleurig of met een grafisch patroon

Een van de nieuwste trends - een muur met een helderdere kleur, soms - een contrast, soms - dezelfde kleur, maar een heldere tint. In de slaapkamer, meestal geaccentueerd of een muur, waar het bed staat of juist het tegenovergestelde. Het hangt er vanaf waar je op wilt letten.

Het accentueren van een van de muren is een van de nieuwste trends in het creëren van in-terriërs

De accentuering van een van de muren - een van de nieuwste trends in de creatie van interieurs

Het muuraccent bevindt zich aan het hoofdeinde van het bed

Het muuraccent bevindt zich aan het hoofdeinde van het bed

Een andere richting - verticale strepen van een andere kleurcombinatie. In plaats van de muren met kleur te accentueren, plaatsen ze soms een grafische afbeelding, vaak fotoprints. Onderwerpen kiezen ook moderne, vooral populaire foto's van de nachtstad, of wat anderen. Vervolgens worden alle andere items op dezelfde schaal als de achtergrond geselecteerd.

Art Nouveau-stijl - niet per se koud, er zijn variaties op zeer gezellige slaapkamers

De Art Nouveau-stijl is niet noodzakelijkerwijs koud, met een mannelijk "karakter". Er zijn variaties op zeer zachte interieurs van slaapkamers

Moderne stijl kan een idee hebben dat het wereldbeeld, zijn gewoonten en interesses van de meester weergeeft. Bijvoorbeeld, een aantal etnische oriëntaties - oosterse, Scandinavische of andere maritieme thema's, bossen ... ja, elk die overeenkomt met uw huidige staat. Maar dan moet de kleuroplossing uit het inherente gamma worden gekozen, of neutraal worden gemaakt.

Slaapkamers in de moderne stijl zijn vaak mannelijker. De afwezigheid van "versieringen" en onnodige details is wat de sterke helft leuk vindt, en het feit dat het gemakkelijker is om orde te houden in zo'n kamer.

De mannen slaapkamer lijkt te veel in de moderne stijl, kan nog steeds in een minimalistisch ontwerp

De mannen slaapkamer lijkt te veel in de moderne stijl, kan nog steeds in een minimalistisch ontwerp

Het ontwerp van een slaapkamer in een moderne stijl kan zelfs in kleine ruimtes worden gerealiseerd: de afwezigheid van onnodige details en eenvoudige lijnen creëren een gevoel van extra volume, dat zich alleen maar kan verheugen.

Lees hier de regels voor het kiezen van behang voor de slaapkamer.

Minimalistisch interieur

Deze richting in het ontwerp wordt gekenmerkt door een nog meer rigide benadering van de hoeveelheid meubilair. Er zijn heel weinig items, alleen wat nodig is.

Minimalisme in de decoratie van de slaapkamer

Minimalisme in de decoratie van de slaapkamer

Ook een meer rigoureuze aanpak bij het kiezen van een kleurenschema: bijna alle meubels en accessoires zijn in één kleur uitgevoerd en om de decoratie te maken wordt geen saaie eentonigheid verbroken door verschillende texturen en texturen. Bijvoorbeeld muren - afwisselend glanzende en matte stroken van dezelfde kleur, textiel met een interessante textuur, enz.

Eén schaal. Uitzondering - achtergronden

Eén schaal. Uitzondering - achtergronden

Naar het interieur was niet al te ordelijk en streng, je kunt een paar slagen toevoegen die de monotonie verdunnen. In de foto hierboven zijn er behang, een ongebruikelijke vorm van een leunstoel, geweven textiel - een tapijt en een deken. In de onderstaande foto zijn verschillende grafische afbeeldingen aan de muur, interessante nachttafeltjes en planten met ongewone vaten verkrijgbaar.

Slaapkamer in minimalistische stijl

Slaapkamer in minimalistische stijl

Zoals je kunt zien, kan hier, evenals in het moderne, enig idee zijn. Zij is het die de individuele eigenschappen in een nogal koude "schone" stijl brengt. Bijvoorbeeld, in de onderstaande foto, als gevolg van de karakteristieke binding op de deuren van de kast in het ontwerp van de slaapkamer, verschijnt een vleugje oosterse culturen.

Het ontwerp van de slaapkamer in de stijl van minimalisme - geen extra details: een puur mannelijke versie

Het ontwerp van de slaapkamer in de stijl van minimalisme - geen extra details: een puur mannelijke versie

Een andere stijl waarbij het gemakkelijk is om een ​​kamer voor mannen in te richten en iets moeilijker voor meisjes, maar het is goed geïmplementeerd in kleine slaapkamers, omdat er behalve het bed alleen een kast en een paar nachtkastjes kunnen zijn. De rest is verborgen of wordt naar andere gebouwen gebracht. Als gevolg hiervan is zelfs een kleine kamer ruim.

High-tech in de slaapkamer

Deze stijl wordt beschouwd als niet erg geschikt voor de slaapkamer: het veronderstelt de aanwezigheid van heldere kleuren, glanzende oppervlakken, gemetalliseerde details. Mee eens, echt niet de meest geschikte omgeving voor ontspanning. Maar toen deze jongeren stopten voor zulke argumenten: het interieur wordt zeer dynamisch, wat een beroep doet op het actieve deel van de samenleving.

Hightech-stijl in slaapkamerdecoratie

Hightech-stijl in slaapkamerdecoratie

Als gordijnen in dergelijke interieurs worden vaker gebruikt Romeinse of rol. Ze zijn het meest afgestemd op de basisideeën van de stijl. Kleuren - meestal in wit, grijs en bruin. Heel belangrijk is de overvloed aan licht. Het moet gewoon veel zijn.

Jeugdslaapkamer in hightech-stijl

Jeugdslaapkamer in hightech-stijl

Maar de glanzende oppervlakken in de decoratie van de slaapkamers passen zelfs in deze stijl bijna niet. Als dat zo is, dan kan in principe - aan het plafond, in sommige elementen van de afwerking. Als je een bepaalde mix van stijlen toestaat, kun je een interessante symbiose krijgen, zoals in de onderstaande foto.

Slaapkamer met elementen in hi-tech stijl ziet er niet zo koud uit

Slaapkamer met elementen in hi-tech stijl ziet er niet zo koud uit

Zelfs meer

Nog meer "zachte" optie

Hoe u het bed op de juiste manier plaatst, kunt u hier lezen. 

Klassiek slaapkamerontwerp

Wil je een chique interieur in de slaapkamer? Je moet aandacht besteden aan de klassieke stijl. Voor jongeren is het te pompeus en mensen houden van hen vanwege de sfeer van comfort en gezelligheid. Hier worden al slimme stoffen, gordijnen, meubels met vergulding en krullen gebruikt. Alle attributen van de klassiekers hebben een plaats om te zijn.

Voorbeeld van een slaapkamer in een klassieke stijl

Voorbeeld van een slaapkamer in een klassieke stijl

Kenmerkend voor het meubilair zijn de hoge ruggen van het bed, met een rijk ontwerp. Het kunnen houten of gestoffeerde stoffen zijn, huid. In de voet kan in dezelfde stijl een banket of een kleine bank worden gemaakt.

Een van de minder pompeuze opties

Een van de minder pompeuze opties

Gamma bij het in klassieke stijl inrichten van een slaapkamer blijft grotendeels gereserveerd: alleen gouden tinten en traditionele ornamenten aan de muren worden toegevoegd. Hier, in dit geval, zijn plantmotieven geschikter, maar in hoge mate gestileerd. Bijvoorbeeld, zoals in de bovenstaande foto.

Op het plafond en de wanden kunnen er gestuukte lijsten zijn: verschillende lijsten, kolommen, kozijnen, pilasters. Al deze elementen zien er goed uit in ruime kamers met een hoog plafond, evenals een overvloed aan gordijnen voor de ramen.

Een van de kenmerken van de klassieke stijl is stucwerk

Een van de kenmerken van de klassieke stijl is stucwerk

Draperieën zijn goed in ruime kamers

Draperieën zijn goed in ruime kamers

Voor meer bescheiden afmetingen raden we aan om meer bescheiden gordijnen te gebruiken (over welke gordijnen voor een slaapkamer zijn en hoe te kiezen, lees hier).

Laconiek ontwerp van een slaapkamer in een klassieke stijl

Laconiek ontwerp van een slaapkamer in een klassieke stijl

Provence

Deze stijl is meer typisch voor vrouwenkamers. De Provence in textiel en op muren gebruikt vaak bloemenornamenten, franjes. Dit alles is kenmerkend voor de mooie helft van de mensheid. Kleuren - blauw, roze, lila, soms - groene tinten. Deze stijl is voor romantische mensen: het is erg zacht en opwindend.

Romantische decoratie - Provence

Romantische decoratie - Provence

Besteed aandacht aan een interessant idee in het ontwerp van het plafond. Bloemen zijn geschilderd op een wit houten plafond. Ze worden herhaald op de muur

Besteed aandacht aan een interessant idee in het ontwerp van het plafond. Bloemen zijn geschilderd op een wit houten plafond. Ze worden herhaald op de muur

Maar in dezelfde geest kun je een meer rigoureus interieur maken, hoewel het zeker tot dezelfde stijl behoort.

Een meer bewuste versie

Een meer gereserveerde optie

Dezelfde stijl kan meer landelijk zijn: niet alleen in steden wonen er mensen. Het past perfect in het interieur van een houten huis: in deze designbalken worden verwelkomd, houten wanden zijn afgezwakt in lichte tinten.

Een uitstekende optie voor houten huizen of mansard-type gebouwen

Een uitstekende optie voor houten huizen of mansard-type gebouwen

Japans interieur in de slaapkamer

Een van de meest onderscheidende culturen is het fascinerende Japan. Over de drukte op de eilanden die iedereen heeft gehoord, dus alle traditionele items zijn laconiek. Kleuren - grijs, bruin, wit, rood. Domineert meestal lichte tinten grijs, wit, soms beige, alle anderen - voor accentuering in kleine hoeveelheden.

Japanse stijl in moderne interpretatie

Japanse stijl in moderne interpretatie

Heel vaak zie je de imitatie van traditionele wanden van rijstweefsel en bamboe - heel weinig mensen kunnen een houten huis bouwen: niet alleen is dit duur, zulke wanden nemen veel ruimte in beslag. Daarom differentiëren lichtpartities de ruimte in kamers. In onze realiteit veranderen ze in een decoratief element: ontwerp dus de deuren van kasten, plafonds en decoratieve panelen.

Traditionele bindingen

Traditionele bindingen

Besteed aandacht aan de vorm van de bedden. Meestal zijn ze erg laag en gemaakt van hout. De basis is in de regel in een donkere kleur geverfd, in afmeting is hij redelijk ruim en langer dan de erop liggende matras. Een ander kenmerk is het ontbreken van een hoofdeinde. Maar ver van al deze opties is geschikt. Op de onderstaande foto ziet u het idee: hoe u uit de situatie kunt komen, een hoofdeinde maakt en de stijl niet schendt.

Je kunt een hoofdeinde gestileerd maken: we vertrouwden vroeger op de muur

Je kunt een hoofdeinde gestileerd maken: we vertrouwden vroeger op de muur

Binnenland van een slaapkamer van verschillende stijlen in een foto

Om een ​​slaapkamer onafhankelijk te ontwerpen, moet u een of meer afbeeldingen vinden die meer dan andere aan uw wensen voldoen. Dan is alles eenvoudig: draag een van de favoriete opties (zoveel mogelijk) ongewijzigd, of maak een mix: combineer de ideeën die je leuk vond, creëer je eigen, unieke slaapkamer. Hieronder zijn foto-interieurs van de slaapkamer, waarin er interessante ideeën zijn. Stijlen zijn anders, dus wat te kiezen zal uit wat zijn.

Een hoogtepunt in dit interieur - met succes geselecteerde kleuren en levende planten

Een hoogtepunt in dit interieur - met succes geselecteerde kleuren en levende planten

Zwart-witte slaapkamer - voor stijlvol en gedurfd. Het belangrijkste is de overvloed aan licht en overdrijf het niet met zwart ...

Zwart-witte slaapkamer - voor stijlvol en gedurfd. Het belangrijkste is de overvloed aan licht en overdrijf het niet met zwart ...

Nieuw in het ontwerp van slaapkamers -

Een noviteit in het ontwerp van slaapkamers - "gewatteerde" muur

Slaapkamer met open haard. Parelmoer op de muren en het plafond op de foto ziet er niet erg, maar in het echt fascineert het gewoon

Slaapkamer met open haard. Parelmoer op de muren en het plafond op de foto ziet er niet erg, maar in het echt fascineert het gewoon

Het is goed om een ​​groot gebied te hebben ... Mooi interieur

Het is goed om een ​​groot gebied te hebben ... Mooi interieur

Een interessante oplossing: een kast in de muur, en er is een werkplek in

Een interessante oplossing: een kast in de muur, en er is een werkplek in

Ongebruikelijk bed - de overheerser van dit interieur

Ongebruikelijk bed - de overheerser van dit interieur

Groene slaapkamer - zorg is nodig om te voorkomen

Groene slaapkamer - u moet oppassen dat u niet met greens "knijpt"

Een interessante optie voor kleine ruimtes: een bed op een hoge catwalk, dat wordt gebruikt als een kledingkast. Dit is een echt interieur in

Een interessante optie voor kleine ruimtes: een bed op een hoge catwalk, dat wordt gebruikt als een kledingkast. Dit is een echt interieur in de "Chroesjtsjov"

Slaapkamer in een houten huis met elementen van oosterse stijl

Slaapkamer in een houten huis met elementen van oosterse stijl

Japanse stijl in vrouwelijk geluid

Japanse stijl in vrouwelijk geluid

Nog een versie van een zwart-witte slaapkamer met een kleine toevoeging van een goud-beige kleur

Nog een versie van een zwart-witte slaapkamer met een kleine toevoeging van een goud-beige kleur

Als u behang, meubels en textiel kiest, selecteert u in hetzelfde bereik

Als u behang, meubels en textiel kiest, selecteert u in hetzelfde bereik

Naar het binnenland

Om het interieur "klonk" te maken, hebt u een goed gekozen verlichting nodig

Om de geometrie van de kamer te corrigeren, kunt u een afbeelding gebruiken die op twee aangrenzende muren is geplakt: het vervaagt de rand

Om de geometrie van de kamer te corrigeren, kunt u een afbeelding gebruiken die op twee aangrenzende muren is geplakt: het vervaagt de rand

Slechts enkele streken verlevendigen de foto

Slechts enkele streken verlevendigen de foto

Een zeer interessante combinatie van belichting en ongewone kleuren

Een zeer interessante combinatie van belichting en ongewone kleuren

Stijlvol ontwerp, een gezellige slaapkamer, zoals je het al geraden had - een moderne stijl

Stijlvol ontwerp, een gezellige slaapkamer, zoals je het al geraden had - een moderne stijl

Romantisch: slaapkamer voor een meisje in roze bloemen op de muur

Romantisch: slaapkamer voor een meisje in roze bloemen op de muur

Mooi idee: patronen op de scheidingswand en kastdeuren

Mooi idee: patronen op de scheidingswand en kastdeuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 62 =