Детска игра къща за апартамент

Не е лесно да се ангажират деца в дълги зимни вечери. Отличен изход - къщи за деца. В тях те могат да "висят" в продължение на часове, да променят нещо, да плъзгат и да променят играчките. Най-важното е, че те са заети. 

Какви детски къщи в апартамента са в магазините

Говорейки конкретно за къщите за игра на помещенията, те се състоят предимно от продукти, изработени от пластмаса (ложи) или тъкани (това са по-скоро игрални палатки). Все още няма много обичайна форма - надуваема от полимерен филм. За деца до 4-5 години добра опция: и топлина (не играе на пода) и това е безопасно.

Надуваема игра къща - отлично решение за деца

Надуваеми - чудесно решение за деца

Много по-често има къщи за деца от пластмаса, които често са сгъваеми. Ако е необходимо, те могат да бъдат разглобени в сравнително малки части и скрити или транспортирани до друго място. Минималната височина е от 110 см, а максималната височина в двуетажните сгради е около 2 метра. Най-малките в района са някъде 1,2-1,3 квадратни метра - зависи от дебелината на стените. Материал - PVC. С правилното качество е абсолютно безопасно (трябва да има сертификат за SES). Видове и видове - морето:

  • Отворете, като лятната кухня или пергола.
  • С прозорци и врати, с капаци и без.
  • Има лоджи с веранда (площта вече може да бъде 2-3 m2).
  • Двуетажна - под 2 метра.

Плочките, изработени от пластмаса, са добри, защото са лесни за почистване, могат да бъдат занесени безопасно до дача например. През зимата тя е къща за игра, през лятото е селска къща.

Но не всички стаи имат възможност да напуснат къщата за нощта. В този случай ще бъде по-удобно да се използва сгъваем вариант на типа "палатка" (те също се наричат ​​"палатка"). На рамката на гъвкава стоманена тел ушит плат. Всичко това е усукано в много малък кръг, който се поставя в кутия 50 * 50 * 10 см или дори по-малко - зависи от размера на "структурата". Инсталирането е още по-лесно: извадете го от кутията и го освободете. Под действието на еластичната сила рамката се разгъва, тъканта се опъва върху нея. Всичко отнема няколко секунди.

Този тип къща за палатки е още по-лесна за транспортиране, но те не могат да бъдат инсталирани на земята. Желателно е да се направи платформата на дъски, шперплат, и т.н., можете да ставам стария килим, парче от балатум, мокет ... .в цяло, идеята се реализира.

Проектите са приблизително същите като на снимката по-горе, но цветовете могат да бъдат много различни: с анимационни герои, дома на принцеса, зрънце и др.

С героите на любимите си карикатури по стените

Къщи за деца с герои на любимите ви карикатури по стените

Бери цветя като момичета

Бери цветя като момичета

Това, може би, всички готови къщи за игра, които могат да бъдат поставени в апартамента. Това ли е дори легло, но това е повече за мебели. Но има доста прилични възможности за самостоятелно направени дизайни - различни формати, от различни материали.

Къщи за деца в апартамента със собствени ръце (фото-доклади)

По-добри неща, направени от собствените си ръце - ги привеждате до техния размер и нужди. Така че с детските къщи - можете да се побере идеално дори стационарна сграда, а сгъваемите-сгъваеми модели могат да бъдат направени доста евтино.

Как да си направите таванско легло за дете, прочетете тук. И в тази статия можете да намерите описание на конструкцията на кола легло (с стъпка по стъпка снимки). 

От лъча (облицовка дървесни частици, GKL и шперплат, все още можете да DSP, OSB)

За това лично жилище мястото беше намерено в залата - детската стая е твърде малка и синовете наистина искаха да имат собствена "стая". Беше взето решение да се изберат два или три квадрата в ъгъла близо до вратата. За покритие се използват остатъците от строителството - малко фибростъкло, гипсокартон и шперплат.

На разрешената територия поставяме рамка от суха бара 50 * 50 мм. Рафтовете на пода и тавана са защитени с ъгли и дюбели. Между стълбовете поставяме напречни греди от един и същи лъч, прави рамката "врати. Като цяло събираме рамката на къщата. Съседните стени са непосредствено покрити с гипсокартон.

Първият етап - сглобяването на рамката

Първият етап - сглобяването на рамката

От дъска с дебелина 50 мм изрязваме две Косура - основите за стъпалата. Стъпките са 25 * 25 мм. За малките деца е трудно да се изкачи, но по-възрастните ще се оправи, а година по-късно и по-младите ще пораснат.

Косура за стълби

Косура за стълби

Косура се оправяме на пода и на стената, на пода, освен това създаваме мощен бар, който е добре закрепен. Под косури на стената също събираме скелет (на снимката по-долу се вижда). Поставяме подпори и под струни. Дебелината на дъската, по принцип, достатъчно за възрастни, но допълнителна застраховка няма да навреди на никого. В същото време, от външната страна на стълбата, се образува щайга, за да осигури кожата.

Започваме от вътрешната страна на обшивката на каркаса (най-вече хипокаркони). Технологията е традиционна: отрязваме фрагменти, закрепете ги с винтове. Покривът е покрит с дъски (25 мм), отгоре полагаме лист от шперплат.

Скелетна обвивка отвътре

Скелетна обвивка отвътре

Започваме облицовката на стълбите. За по-голяма твърдост в средата на дълбочината на стъпалото победихме кръста. Тя трябва да бъде в същата равнина с кожата. Закачваме с три нокти от всяка страна, отгоре закопчаваме кожата (тънка дървесина).

Обшивка на стъпала

Обшивка на стъпала

Каква къща без осветление? От съседния превключвател издърпайте линията, монтирайте вътрешната страна на лампата и след това превключете ключа в страничната стена на стълбата. Всички проводници са в невредим гофриран маркуч. Нека не е много красива, но безопасна.

Продължаваме към външната кожа. И тук няма нищо сложно. Основното нещо е нормално заредена отвертка.

Завършването завърши

Завършването завърши

След това започваме да събираме парапета - дъската 60 * 20 mm се шлайфа за първи път, след което се задейства. Две дъски затварят ъглите, украсяват врати и прозорци.

Корпус на ъглите и релсите

Корпус на ъглите и релсите

Остават малко неща - да се монтират напречни ребра върху релсите. И после боя.

Ограждането е почти готово

Ограждането е почти готово

Отначало решиха да направят парапета не много масивна. Тогава те изглеждаха много крехки, а на ръба на стълбите бяха победени на бара. Остава само да рисуваш.

Завършена детска къща в апартамента

Завършена детска къща в апартамента

Като свои собствени ръце, за да направите спортен ъгъл за децата в къщата или апартамента, прочетете тук.

От картон

Не толкова монументална, но не по-малко удобна за игра на къща може да бъде направена от картон. Само е необходимо да не се нагъва (бързо се разбива и се смалява), но трудно, което е опаковано с домакински уреди.

Картон от опаковки, горещо стопени, пистолет за него, лента мярка, ножици, остра тапетна паста - всички инструменти, които са необходими за

Картон от опаковки, горещо пистолет стопилка лепило за него, ролетка, ножици, ленти или тиксо, остър нож тапети - всички инструменти, които са необходими за "изграждането"

Начертайте проекта, размер. За едно дете има достатъчно място в 1 квадрат. м., т.е. дължината на стените трябва да бъде около един метър. Височина - за предпочитане 110 см или по-висока. Дизайнът е ваш собствен. Това е просто: изрежете прозорците на вратите, направете покрива. Всичко е готово.

В идеалния случай, ако има кутия от хладилник или пералня, нещо толкова голямо. Ако не го направите, помолете приятели. Условието за предоставяне на гаранция за технологията е наличието на нейната опаковка. Така че хората трябва да държат кутии. Гаранционният период продължава, те отдавна забравят за контейнера и не са изхвърлени. Той лъже, прашен и ще бъдеш прав.

В такива кутии просто изрежете през прозорците на вратите, от нещо, което формира покрива. Това е готово.

Изтеглете прозорци-врати

Изтеглете прозорци-врати

Изрежете. Вие може да бъдете по-внимателни)))

Изрежете. Вие може да бъдете по-внимателни)))

Предварително е желателно да се провери вътрешността на кутията. Те са сковани и могат да се окажат някъде. Че детето не е ранено, проверете всичко. Необходимо е лепените ъгли и местата на картона да се залепят с лепяща лента. Той ще запази стените и опасните скоби ще бъдат затворени.

Къщата е готова за обитаване

Къщата е готова за обитаване

Ако един плосък покрив не се побира, от друга кутия е лесно да се изгради двойна греда. Тя може да бъде лесно да се сложи по стените на ъглите, и могат да се режат в горната част на стената "уши" (или се придържаме към не загубят надморска височина), в покрива, за да процепи в тях, за да вденете ушите, сгънете и лепило.

Детска къщичка от кутията с покрив от чешма

Детска къщичка от кутията с покрив от чешма

Ако искате по-цивилизован вид, можете да се погрижите за финала. Например, вземете тънък експандиран полистирол, нарязан на ленти и поставен върху пяна. И покривът е покрит с "плочки" - листове от цветна хартия. Така че изглежда по-хубав.

Декорирането не отнема много време

Декорирането не отнема много време

Картонните къщи за деца могат да бъдат покрити с кърпа. Монтирайте го със скоби от строителната скоба. Оказва се много добре. Може да се залепи с хартия - останките от тапет, например.

Шкафове от картон, покрити с кърпа

Облицовъчните стени изглеждат много по-добре

Почти пълно жилище

Почти пълно жилище

Друга версия на двуетажна къща за детски игри

Друга версия на двуетажна къща за детски игри

Какво да направите рамка на игра палатка

Когато правите палатка, основният въпрос е как да сглобите рамката. Проблеми със "стените" обикновено не се случват - парче плат е лесно да се намери, но основата е проблем. Има две добри възможности: дървени и пластмасови тръби. Коя пластмаса да използвате - решавате - за запояване, лепило или сглобяеми фитинги (най-добрият вариант, но и най-скъпият). Дизайн - по Ваша преценка. Можете да съберете нещо от такива тръби.

Например, такава палатка

Например, такава палатка

Същият дизайн може да се сглоби от баровете. Само те трябва да бъдат обработени много добре, така че да няма раздробяване.

Такава рамка за палатка може да бъде сглобена за един час

Такава рамка за палатка може да бъде сглобена за един час

Друг вариант е триъгълна палатка. Две правоъгълни рамки са подвижно свързани отгоре. Тази опция е удобна, защото може да бъде добавена.

Триъгълна палатка - нужда от 7 ламела

Триъгълна палатка - нужда от 7 ламела

Друга версия на същия дизайн в мъжката версия на снимката по-долу. От опциите тук "звездно небе". В гъстата тъкан се правят малки отвори, които са свободно резбовани. Когато се гледа отвътре, сводът прилича на нощното небе.

Тен с ефекта на звездното небе

Тен с ефекта на звездното небе

За да съберете тази палатка, имате нужда от четири дъски и три дървени пръчки. На ръбовете на дъските, пробийте дупки по диаметъра на пръчките.

Четири дъски и три пръчки

Четири дъски и три пръчки

Дъските са свързани по двойки по двойки под формата на две букви "P". Тогава необработените ръбове се кръстосват, така че дупките да съвпадат. В тези дупки се вкарва трети пръстен. За надеждност всички фуги са залепени с лепило за дърво. Остава само да шиете и прикрепите капака.

Завършена рамка

Завършена рамка

Друг вариант е палатка под формата на wigwam. Това са няколко дъски, свързани в горната част. За да сте сигурни, че "ребрата" на рамката не се раздвижват, те могат да бъдат превързани на 10 см над нивото на пода и да направят още един ремък около средата на височината. Дизайнът ще бъде доста твърд и ще издържи на атаките на децата.

Домашна игрална хижа за деца като

Домашна игрална хижа за деца като "wigwam"

И един много прост вариант на скелет - чаршафи или покривала, окачени на средна основа и скрити под матраците.

Много прост вариант

Много проста опция

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =