Jubin patch

Jubin patch

Gulungan patch jubin adalah salah satu trend moden terkini dalam hiasan dalaman. Ini adalah penyelesaian gaya asal yang kelihatan cerah, tidak biasa dan sangat selesa. Fasad sedemikian menyerupai selipar atau mozek yang rumit.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Ciri-ciri

Perkembangan teknologi percetakan digital yang pesat telah menimbulkan kemunculan pelbagai corak jubin seramik. Penyelesaian kreatif adalah kombinasi dari perhiasan yang berbeda, yang menyebabkan kemunculan koleksi baru, mengingatkan teknik pelaksanaan, gaya kerja tampal yang biasa. Keputusan yang terang adalah rasa kepada pereka.

Jubin patch

Di permukaan seramik paling sering digunakan corak bunga, tetapi boleh menjadi geometri dan abstraksi. Ia juga mungkin menggunakan satu hiasan, seolah-olah dipecah menjadi bahagian. Untuk mencapai kesan "selimut", jubin itu dibentangkan tanpa sepadan dengan coraknya.

Jubin patch

Jubin patch

Salah satu ciri gaya patchwork adalah peluang untuk membuat koleksi anda sendiri. Fantasy seperti pendekatan tidak terhad dalam apa jua cara.

Jubin patch

Jika prinsip kreatif telah mendorong anda ke langkah sedemikian, maka anda boleh memberi beberapa cadangan:

 1. Cuba untuk memadankan warna corak pada jubin. Sebagai contoh, penyelesaian yang hebat akan menjadi gamma hitam dan putih.
 2. Lebih baik memilih jubin satu pengeluar. Oleh itu, terdapat lebih banyak peluang untuk mencari kombinasi yang berjaya.
 3. Saiz setiap serpihan harus bertepatan tidak hanya pada lebar dan panjang, tetapi juga dalam ketebalan dan jenis kelebihan.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Penggunaan jubin patchpi di pedalaman adalah pelbagai. Dia boleh menghiasi bukan sahaja bilik mandi atau dapur, tetapi juga lorong, bilik mandi, balkoni atau beranda. Di dapur adalah sesuai untuk menghiasi serpihan dinding, membuat apa yang disebut "apron". Bilik mandi kelihatannya menghadap ke satu dinding. Jika jubin lantai digunakan, serpihan salur akan menghiasi ruang makan, kerana ia kelihatan seperti karpet.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Gaya yang sesuai untuk anda?

Cukup aneh, tetapi kerja tampal sangat sesuai dengan gaya minimalis di pedalaman. Terlalu tenang, dibuat dengan warna dasar kelabu, putih atau hitam, minimalisme boleh "hidup" berkat jubin yang berpola. Cerah, seolah-olah mozek, elemen sebaliknya menekankan keanggunan penahan, gaya tegas sedikit dan akan membawa suasana hati gembira.

Jubin patch

Gaya negara adalah asli untuk elemen patch. Di sini, jubin ini kelihatan harmonis, menekankan kesesuaian suasana rumah. Pelbagai kombinasi warna adalah sesuai. Warna istimewa dilekatkan pada hiasan putih-putih, mengingatkan Gzhel atau seramik Belanda.

Jubin patch

Jubin patch

Provence, gaya klasik, Mediterranean - juga sempurna dalam harmoni dengan selipar la. Keputusan sedemikian akan membawa ke arah hawa dalaman, ringan dan suka bermain.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Gaya retro adalah satu lagi arah dalam reka bentuk, dengan idealnya digabungkan dengan mozek seramik dalam gaya "selimut". Untuk menekankan vintaj, anda boleh memilih jubin dengan bukan kontras, kerana ia pudar atau corak sedikit kabur.

Jubin patch

Jubin patch

Kombinasi asal gaya hi-tech atau moden dengan unsur-unsur patchwork kelihatan asli. Pada mulanya, reka bentuk yang kasar lembut dan lembut diwarnakan oleh impregnasi jubin yang bervariasi.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Perlu diingat bahawa latar belakang corak kelihatan berkesan unsur-unsur ekostilya: meja besar dan kerusi yang diperbuat daripada kayu. Dengan analogi dengan permaidani oriental, jubin patchwork juga dapat memberikan rasa etnik ke pedalaman.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jenis jubin

Pilih jenis berikut yang digunakan dalam koleksi:

 • Lantai, yang dibahagikan kepada jubin porcelain, berliang, metlakh. Mereka berbeza dari segi fizikal dan kaedah pembuatan.
 • Jubin seramik dan banyak jenisnya, yang paling biasa adalah jubin.
 • Gerbang yang besar, cembung akan menambah tekstur ke kawasan berbaris. Ia meningkatkan kesan persepsi.
 • Glazed dan unglazed. Versi berlapis ditutup dengan lapisan khas kaca berwarna, yang meningkatkan kekerasan, rintangan air dan memberikan rupa glossy permukaan.
 • Anda juga boleh menggunakan pelbagai seperti mozek yang dihasilkan bukan sahaja dari seramik, tetapi juga dari kaca atau logam. Bahan-bahan ini juga lebih tahan lama.
Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Saiz jubin

Salah satu saiz yang paling biasa untuk jubin patchwork: 20x20, 45x45, 60x60 centimeter. Untuk format segi empat tepat adalah: 20x30, 25x30, 27.5x40, 15x90 dan 30x90 centimeter.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Mungkin terdapat variasi bukan standard dengan parameter yang lebih kecil dan lebih besar. Sesetengah pengeluar menghasilkan saiz unik mereka sendiri.

Jubin patch

Saiz 60x60 sering sepadan dengan stoneware porselin, yang mensimulasikan susun atur 4 atau 9 jubin dengan corak format kecil.

Jubin patch

Jubin patch

Untuk penutup lantai, saiznya lebih bervariasi, kerana bentuk segi tiga, dan lima, enam dan sebagainya juga digunakan.

Yang paling umum adalah:

 • Parameter untuk model persegi, cm: 25x25, 20x20, 15x15 dan 10x10.
 • Parameter untuk bentuk segiempat tepat, lihat: 30x40, 20x30, 15x30, 15x20 dan 10x20.
 • Lima bermata, cm: 8,7х15, 9,8х17, 11,5х20.
 • Heksagonal, cm: 15x17.3, 17x19.6, 20x23.
 • Octagonal, cm: 20x7x10, 17x6x8.5.
Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin mosaik dijual dengan matriks, saiz elemen individu di mana boleh dari 10x10 mm hingga 50x50 mm.

Jubin patch

Koleksi popular

Jubin porselin "Jalan Diraja" dari Kerama Marazzi - koleksi yang bergaya dengan perhiasan yang indah dengan warna kelabu-beige. Ukuran jubin adalah 60x60 cm.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Koleksi itu Artwork dari jenama Rusia Italon mempunyai rangkaian, yang telah menjadi popular, variasi dalam gaya patchwork. Ia dibuat dalam nada kelabu-kelabu. Saiz serpihan dalam koleksi adalah 30x30 cm.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Koleksi biru-kelabu yang bergaya Milano diwakili oleh jenama Sepanyol, Mainzu. Perhiasan lembut dan lapang adalah ciri siri ini. Ukuran jubin adalah 20x20 cm.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Selain itu, kejayaan yang dinikmati itu dinikmati oleh koleksi gaya-putih biru dan putih-dan biru yang mirip dengan gzhel dan seramik Belanda berwarna-warni.

Jubin patch

Gambaran keseluruhan jenama

Pengilang utama di Rusia adalah jenama Kerama Marazzi. Ia menghasilkan jubin seramik, granit dan mozek. Syarikat itu adalah pemilik banyak hadiah. Dalam koleksi mereka sering memberi kesan kepada warna kebangsaan negara-negara yang berbeza.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Juga salah satu kebimbangan utama di pasaran Rusia ialah syarikat Italon. Ia mengkhusus dalam pengeluaran granit seramik berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Benar-benar berbangga dengan peralatan Itali.

Jubin patch

Jubin patch

Popular di kalangan kita dan di seluruh dunia, jenama Vives berasal dari Sepanyol. Beliau menggunakan teknologi inovatif dalam pembuatan dan menawarkan pelbagai warna dan tekstur. Penekanan khusus diberikan pada reka bentuk asal.

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Satu lagi jenama Sepanyol Mainzu mengkhususkan diri dalam pengeluaran jubin seni. Mempunyai beberapa koleksi, dibuat dalam teknik "patchwork".

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Syarikat terkenal dunia TAU Ceramica juga menetap di Sepanyol. Skate beliau adalah salutan jubin khas yang menyerupai sinar kain sutera. Teknologi khas untuk ini telah dibangunkan dalam tempoh tujuh belas tahun, dan hasilnya diiktiraf hak di seluruh dunia.

Jubin patch

Jubin patch

Penyelesaian Warna

Untuk gaya tampalan, pilihan kombinasi warna sangat penting.

Terdapat pilihan warna berikut untuk jubin ini:

 1. Monokrom. Sebagai contoh, hitam dan putih, kelabu-putih, coklat-coklat. Dengan menggunakan pilihan ini, anda tidak boleh takut untuk membuat pedalaman terlalu banyak. Perhiasan monokrom kelihatan terbuka dan sejuk.
 2. Dua atau tiga warna. Sebagai contoh, biru putih atau hitam dan kuning. Kombinasi yang indah dan suka bermain perlu digunakan dengan lebih baik. Lebihan mereka boleh menyebabkan riak di mata. Oleh itu, mereka harus menggunakan titik demi titik untuk hanya memberi tumpuan kepada sesuatu.
 3. Pelbagai warna. Setiap jubin boleh dibuat dengan warna sendiri. Sebagai contoh, terdapat koleksi di mana merah, biru, kuning, putih dan oren digabungkan pada masa yang sama. Pilihan terang ini sesuai untuk ruang dalaman yang tenang di dapur atau bilik mandi putih. Ini adalah keputusan yang berani, ia kelihatan seperti kaleidoskop, jadi orang yang tenang boleh tayar atau mengganggu. Sebaliknya, untuk sifat kreatif, ceria seperti penyelesaian gaya akan dirasakan harmoni dan selesa.
Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Keanehan dari motley pewarna jubin patchwork dalam reka bentuk dalaman, terutama warna-warni, dalam jumlah besar yang mampu "pecah" perkadaran dan geometri bilik. Ia memperkenalkan dinamik tertentu, ia menguasai ruang. Untuk mengelakkan busting, jubin harus digabungkan dengan pilihan monophonik klasik, mematuhi peraturan "kurang lebih baik".

Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Contoh jubin di pedalaman bilik mandi

Di dalam bilik mandi adalah baik untuk menggunakan teknik ini untuk menyerlahkan zon individu.

Jubin patch

Sebagai contoh:

 • Dalam kes pertama, kita melihat seberapa berkesan kawasan fungsian untuk mencuci dan mengambil mandi diserlahkan. Di sini, jubin patchwork membawa keselesaan dan suasana yang ceria ke pedalaman.
 • Satu pilihan yang tidak dapat dilupakan adalah mandi biru cerah di latar belakang "permaidani" yang diperbuat daripada seramik dengan hiasan hitam dan putih. Nota timur yang terang digabungkan dengan warna luar biasa bilik mandi gaya klasik, menambah bergaya ke bilik ini.
 • Varian dengan menggunakan jubin lantai menunjukkan bagaimana anda boleh menghiasi dan menghidupkan semula reka bentuk yang sejuk dan kasar dalam warna hitam. Dengan megah dan saling melengkapi antara satu sama lain, bilik berwarna dan lantai motley bersama-sama kelihatan mewah.
Jubin patch

Jubin patch

Jubin patch

Gegelung jubin yang terang dan tidak dapat dilupakan boleh menjadi kemuncak dari mana-mana pedalaman. Penyelesaian hebat ini bukan sahaja mudah dilaksanakan dalam amalan, tetapi juga kelihatan luar biasa. Satu set perhiasan yang unik dapat mengenakan bayaran positif kepada anda dan tetamu anda setiap hari.

Jubin patch

Jubin patch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 55 =