Купатило са шанком

Купатило са шанком

Француски назив "шеталиште" обично се назива мала зграда од дрвета са карактеристичним надвојеним кровом. Цхалет - нека врста националног швајцарског смештаја, постала је популарна, захваљујући градовима алпских одмаралишта.

У стилу шеталишта обично се граде куће или мали, удобни хотели. Шетала не мора бити саграђена у потпуности од дрвета, често је први кат израђен од камена. Упркос чињеници да су прве куће биле пастирске колибе (реч је преведена), модерне зграде саграђене у овом стилу не изгледају као стан за сиромашне. Кућа је, по правилу, чврста, двокреветна зграда, опремљена у складу са модерним идејама удобности.

Кућа у стилу шеталишта

Данас, у стилу планинарења, не стрељају само куће, већ и засебне собе. Овај тренд у дизајну постао је толико популаран да чак и власници урбаних станова теже да у свом дому освјежавају унутрашњост која подсећа на снијежне Алпе. Препоручујемо започињање преображаја обичног стана у алпску кућу из купатила.

Купатило у стилу шеталишта - дрвене плафоне, велика купка, камени зидови и подови

Карактеристике стила

Стил брвнара има много заједничког са руралним и еколошким стилом, али ипак је сасвим оригинални. Размотрите карактеристичне карактеристике ентеријера собе, направљене у стилу планинарења:

  • Дрво и камен као основни материјали за завршну обраду. Други елементи ентеријера из ових материјала су такође добродошли, на пример, дрвене греде испод плафона или пећи као извор топлоте.
  • Изузев инсталација водовода, комплетно намештање, укључујући намештај и врата, израђено је од природног дрвета или имитација материјала.
  • Стил брвнара не стреми ка софистицираности ентеријера. Намештај и водоинсталације бирају најједноставнији, традиционални модели. Прави ретро или старији ентеријер су добродошли.
  • Меке, мирне боје. У декорацији иу опреми користе се претежно природна палета боја.

Купатило у стилу шеталишта - основни материјали - природни камен и дрво

Стилска кућа у купатилу - дрво, стакло

Ко ће учинити?

Сваки смер у дизајну има своје навијаче и противнике; стилу - не изузетак. Сеоска романса у унутрашњости модерног становања биће по вољи не свима. Испод су категорије људи који ће овај стил учинити што угоднијим.

Дакле, унутрашњост стила у стилу шеталишта ће вам одговарати у следећим случајевима:

  • Ако можете бити само о природи и воле да свој одмор проведете у викендици или у селу: да дише свеж ваздух, шетње у шуми, парним купатилом и уживати друге чарима земље живе.
  • Ако сте љубитељ ски и других зимских спортова. У овом случају, унутрашњост стана, дизајнирана у стилу планинарског дома, подсећаће вас током целе године о лепим срцима скијалишта.
  • Ако је ваша идеја удобности да користите природне материјале, једноставно, чврсто намештај и минимум декора.

Купатило у стилу шеталишта - мирна сиво-бела шема боја, дрво и камен

Цолор Солутионс

Очекује се да су у стилу планинарења, која је инхерентно у близини куће, природне боје пожељније. Ово се односи не само на завршне материјале, већ и на намјештај и прибор. Пошто користимо дрво и камен за зидове и подове, очигледно је да ће у завршној површини доминирати све нијансе браон и сиве боје.

Бијели и камени зидови у купатилу у стилу шале

Дрвене површине у купатилу у стилу шеталишта

Намештај у унутрашњости купатила у стилу планинарења обично је и дрвени, па је у боји усклађен са зидовима. Смеђа, црвена, бордо, беж - у овој шеми боје се извршава унутрашњост собе.

Камени намештај у купатилу у стилу шале

Дрвени кишобрани у стилу купатила

Дрвени облога са каменим базеном у купатилу у стилу шеталишта

Поред боја дрва и камена, у стилу планинарења постоје и друге боје које се могу наћи у алпској природи, на примјер, бијеле, тамно зелене, плаве, жуте. Међутим, ови тонови треба да се користе веома пажљиво, пошто је за планину пожељна лагана, неутрална палета боја, практично без светлих тачака.

Зелена плочица на зидовима у купатилу у стилу планинарског дома

Расвета

Да ли се сећате какво је осветљење у сеоским кућама? Није светао, светлост не удари у очи, сијалице не наговештавају све углове у соби. То је ефекат који морате постићи дизајнирањем осветљења у купатилу, украшеним у стилу планинарења.

Међутим, не треба заборавити да је ово модерно купатило, гдје проводимо пуно времена, укључујући и поступке лепоте. Стога, неке области, на пример, близу огледала, треба добро означити.

Да би се лампица искључила, можете напустити главну лампу и прекинути осветљење у зонама помоћу зидних светала. Укључујући их све истовремено, постићи ћете добру, јединствену осветљеност. И ако желите благо, готово интимно светло, довољно је да упалите само једну од светиљки.

Дрвени греде, плафонска светла и бели зидови у купатилу у стилу шеталишта
Дрвени стропови, једна метална лампа, зидови од бијелог пруга, камени подови - купатило у стилу шале
Свеће са купатилом у стилу шале

За купатило у стилу шале, требало би да изаберете најједноставније и најкомпактније уређаје за расвјету. Одлично решење ће бити рефлектори који скоро не заузимају простор и омогућавају вам да прилагодите степен освјетљења просторије.

Спот светло на дрвеном плафону са гредама у купатилу у стилу планинарења

Декор и прибор

Елементи декора у унутрашњости купатила, направљени у стилу планинарског дома, такође се подсећају да је служио као полазна тачка за формирање овог стила. Природа алпских планина и села огледа се не само у коришћењу изузетно природних завршних материјала, већ и при избору додатне опреме.

Купатило у стилу виле - комбинација камена и дрвета

На пример, брвнаре су традиционално опремљене ловачким трофејима - натопљеним животињама. Наравно, у купатилу такав елемент декора неће бити на мјесту. Прво, заузима мјесто, које у купатилу већ нема пуно, а друго, такви производи једноставно неће бити у сталном контакту са водом и паром. Ако желите да направите одређену боју у унутрашњости купатила, огранићите се са јеленским роговима који су виси на зиду. Не само да могу декорирати собу, већ и послужити као носач за пешкири или постати основа за стварање оригиналне лампе.

Шљунак у камену у купатилу у стилу шеталишта
Декоративни елементи у облику слика, вазе у купатилу у стилу планинарског дома

Такође, добродошлице су слике и фигурице које приказују флору и фауну Алпа. Покушајте да изаберете такве производе, које високе влаге не узрокују штету.

Карактеристике дизајна

Традиционално, у стилу шале, следећи завршава: подови од природних камених плоча, зидови обложени дрветом, плафон, такође, дрво или бела гипс. Али камени поди ће коштати добру количину, поред тога, константно хладан камен - не најпогоднија опција за купатило, често често ходамо боси. Најбоље решење биће керамичке плочице, стилизоване као природни камен. Савршено одржава контакт са влагом и много је бољи од камена задржава топлоту. А ако инсталирате систем "топлог пода" у купатилу, постојаће потпун осећај ходања на камену који се загрева на сунцу или дрвених плоча.

Природне камене плоче на поду, дрвени зидови у купатилу у стилу шеталишта
Дрвени намештај у дрвеном - брвнара купатила

Намештај у таквој купатилу треба да буде што мањи - само оно што је потребно за чување неопходних ствари. У овом случају, то би требало бити најлакше: модерни уграђени модели и сјајне површине неће бити у складу са општим стилом простора.

Што се тиче водовода, такође би требало да изаберете најједноставнији модели из традиционалних материјала - ливеног гвожђа, акрилних и санитарних предмета. Стручњаци саветују да бирају за купатило у стилу планинарске куће није бијела и беж плумбинг. Многи воле да маскирају такве модерне атрибуте купатила, као што је машина за веш или туш кабину са дрвеним плочама и решеткама. Пробај то, испалоће се врло необично!

Једноставни геометријски облици камених судопера у купатилу у стилу планинарења
Камени подови и зидови, дрвени намештај у купатилу у стилу шеталишта

Стварање јединственог ентеријера

  • Као иу свим осталим сличним стиловима, шеталиште активно користи рукотворине. Може се направити и са сопственим ручним дрвеним ормарићима и полицама, као и помоћу ручног прибора. На примјер, плетени теписи, сјећане лампице за сијалице итд.
  • Често се проналазе лончане биљке у унутрашњости брвнаре и купатило није изузетак. Требало би да изаберете цвијеће у унутрашњости које добро толерише влагу и посједује их у грубим посудама од глине.
  • Намјештај и водоинсталатерски радови у купатилу, направљени под брдо, морају нужно да имају додир антике. Да не бисте се трошили на скупе дизајнерске моделе, овај ефекат можете постићи сами. Користећи кожу, можете створити огреботине, ау продавницама за креативност постоји велики избор лакова и боја, помоћу којих можете брзо старати површине.
Унутрашњост у купатилу у стилу шеталишта

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1