Chalet-style kupaonica | asiaoss.info

Chalet-style kupaonica

Chalet-style kupaonica

Francuska riječ "chalet" obično se naziva malom zgradom od drveta s karakterističnim krovom koji se nadvio. Chalet - vrsta nacionalnog švicarskog stanovanja, postala je popularna zahvaljujući alpskim turističkim mjestima.

U stilu planinske kuće uglavnom se grade ladanjske kuće ili mali, udobni hoteli. Chalet ne mora biti izgrađen isključivo od drva, prilično često prvi kat je napravljen od kamena. Unatoč činjenici da je prvi brvnare su uzgojem kolibe (to se prevodi ovu riječ), moderne zgrade izgrađene u ovom stilu, ne izgledaju kao kuću za siromašne. U pravilu, planinska kuća je čvrsta, dvokatna, trokatna građevina, namještena prema modernim idejama udobnosti.

Kuća u planinskom stilu

Danas, u chalet stil, ne samo kuće sami su pogubili, ali i odvojene sobe. Ovaj trend dizajna postao je toliko popularan da čak i vlasnici urbanih stanova imaju tendenciju da u svojoj kući nastave interijer koji podsjeća na snijegom prekrivene Alpe. Preporučujemo pokretanje transformacije običnog stana u alpsku kuću iz kupaonice.

Kupaonica u planinskom stilu - drveni stropovi, velika kupka, kameni zidovi i podovi

Značajke stila

Stil planinske kuće ima mnogo zajedničkog s ruralnim i ekološkim stilom, ali još uvijek je prilično originalan. Razmotrite karakteristične osobine interijera prostorije, izrađene u stilu planinske kuće:

  • Drvo i kamen kao osnovni završni materijali. Drugi elementi interijera tih materijala su također dobrodošli, na primjer, drvene grede pod stropom ili štednjak kao izvor topline.
  • S izuzetkom vodoinstala, cjelokupni namještaj, uključujući namještaj i vrata, izrađeni su od prirodnog drva ili imitacijskih materijala.
  • Stil planine ne želi sofisticiranost unutrašnjosti. Namještaj i vodovod odabiru najjednostavnijim, tradicionalnim modelima. Pravi retro ili starosti interijera su dobrodošli.
  • Meke, mirne boje. I u dekoraciji iu namještaju koristi se pretežno prirodna paleta boja.

Kupaonica u planinskom stilu - osnovni materijali - prirodni kamen i drvo

Chalet u stilu u kupaonici - drvo, staklo

Tko će učiniti?

Svaki smjer dizajna ima svoje navijače i protivnike; stilski chalets - nema iznimke. Ruralna romantika u unutrašnjosti modernog stana bit će na volju ne svih. Ispod su kategorije ljudi koji će ovaj stil osjećati što udobnije.

Znači, interijer planinske kuće odgovarat će vam u sljedećim slučajevima:

  • Ako možete odmoriti se samo o prirodi i vole svoj odmor provesti u kolibi ili u selu: udahnuti svježi zrak, šetnje u šumi, parne kupelji i uživati ​​u drugim čarima zemlji žive.
  • Ako ste ljubitelj skijanja i ostalih zimskih sportova. U ovom slučaju, interijer apartmana, dizajniran u stilu planinske kuće, tijekom cijele godine podsjeća vas na srdačna srca skijališta.
  • Ako je vaša ideja coziness da koristite prirodne materijale, jednostavan, kruti namještaj i minimalni dekor.

Kupaonica u planinskom stilu - mirna sivo-bijela shema boja, drvo i kamen

Rješenja u boji

Očekuje se da je u stilu planinske kuće, koja je inherentno blizu kuće, prirodne boje su poželjne. To se odnosi ne samo na materijale za završnu obradu, već i na namještaj i pribor. Budući da koristimo drvo i kamen za zidove i podove, očito je da će u površinskom završetku sve nijanse smeđe i sive dominirati.

Bijeli i kameni zidovi u kupaonici u planinskom stilu

Drvene površine u kupaonici u planinskom stilu

Namještaj u unutrašnjosti kupaonice u stilu planinske kuće obično je i drven, tako da se u boji usklađuje sa zidovima. Smeđe, crvene, tamnocrvene, bež - u ovoj shemi boja se provodi unutrašnjost sobe.

Kameni namještaj u kupaonici u planinskom stilu

Drvena ograda u planinskom stilu u kupaonici

Drvena ograda sa kamenim bazenima u kupaonici u stilu chalet

Osim boja drva i kamena, u stilu planinske kuće nalaze se i druge boje koje se mogu naći u alpskoj prirodi, na primjer bijele, tamnozelene, plave, žute. Ali ti tonovi valja koristiti vrlo pažljivo, budući da je za planinaru lagana, neutralna paleta boja, praktički bez sjajnih mrlja.

Zelena pločica na zidovima u kupaonici u stilu planinske kuće

rasvjeta

Sjećate li se kakva je rasvjeta u seoskim kućama? Nije svjetlo, svjetlost ne udara oči, svjetiljke nemaju tendenciju osvijetliti sve kutove u sobi. To je taj efekt koji morate postići osmišljavanjem osvjetljenja u kupaonici, uređenom u stilu planinske kuće.

Međutim, ne bismo smjeli zaboraviti da je to moderna kupaonica, gdje provodimo dosta vremena, uključujući i postupke ljepote. Stoga, neka područja, na primjer, u blizini zrcala, trebaju biti dobro istaknuta.

Da biste svjetlo ugasili, možete napustiti glavnu stropnu svjetiljku i prekidati osvjetljenje u zonama pomoću zidnih svjetala. Uključivanjem svih istodobno postići ćete dobru, ravnomjernu osvjetljenost. A ako želiš prigušenu, gotovo intimnu svjetlost, dovoljno je da osvijetli samo jedan od čvora.

Drvene grede, stropna svjetla i bijeljena zidova u kupaonici u stilu chalet

Drveni stropovi, jedna metalna svjetiljka, bijeljeni zidovi, kameni podovi - kupaonica u planinskom stilu

Svijeće s kupaonicom u planinskom stilu

Za kupaonicu u planinskom stilu, trebali biste odabrati najjednostavnije i najsloženije svjetiljke. Izvrsno rješenje bit će reflektori koji gotovo ne zauzimaju prostor i omogućuju vam prilagodbu stupnja osvjetljenja prostorije.

Spot svjetlo na drvenoj stropu s gredama u kupaonici u chalet stilu

Dekor i pribor

Elementi dekor u unutrašnjosti kupaonice, napravljeni u stilu planine, također podsjećaju da je služio kao polazište za formiranje ovog stila. Priroda alpskih planina i sela odražava se ne samo u korištenju iznimno prirodnih materijala za završnu obradu, već iu izboru dodataka.

Kupaonica u planinskom stilu - kombinacija kamena i drva

Na primjer, chalets su tradicionalno opremljeni lovačkim trofejima - punjenim životinjama. Naravno, u kupaonici takav element dekor neće biti na mjestu. Prvo, zauzima mjesto koje je u kupaonici već bez puno, a drugo, takvi proizvodi jednostavno neće biti u stalnom kontaktu s vodom i parom. Ako želite napraviti određenu boju u unutrašnjosti kupaonice, ograničite se na jelene rogove na zidu. Oni ne mogu samo ukrasiti sobu, nego služe i kao nositelji za ručnike ili postaju osnova za stvaranje izvorne žarulje.

Seashells u kamenu u kupaonici u chalet stilu

Dekorativni elementi u obliku slika, vaze u kupaonici u stilu planinske kuće

Također su dobrodošle slike i figurice koji prikazuju floru i faunu Alpa. Pokušajte odabrati takve proizvode, što visoka vlažnost ne uzrokuje štetu.

Značajke dizajna

Tradicionalno, u planinskom stilu, sljedeće završi: Podovi od prirodnog kamena, zidovi obloženi drvom, strop, također, drvo ili bijeli gips. Ali kameni pod će koštati dobar iznos, osim, stalno hladno kamen - ne najprikladnija opcija za kupaonicu, koju često hodamo bosonogi. Najbolje rješenje bit će keramičke pločice, stilizirane kao prirodni kamen. To savršeno održava kontakt s vlagom i puno je bolje od kamena drži toplinu. A ako u kupaonu instalirate sustav "toplog poda", doći će do potpunog osjećanja hodanja na kamenu zagrijanom na suncu ili drvenim pločama.

Ploče od prirodnog kamena na podu, drveni zidovi u kupaonici u planinskom stilu

Drveni namještaj u drvenoj kupaonici

Namještaj u takvoj kupaonici mora biti što manji - samo ono što je potrebno za pohranu potrebnih stvari. U ovom slučaju, to bi trebalo biti najjednostavnije: moderni ugrađeni modeli i sjajne površine bit će neusklađene s općim stilom prostorije.

Što se tiče vodovodnih instalacija, trebali biste odabrati najjednostavnije modele iz tradicionalnih materijala - lijevanog željeza, akrila i sanitarnih proizvoda. Stručnjaci savjetuju da se odaberu za kupaonicu u stilu planinske kuće nije bijela i bež vodovod. Mnogi vole maskirati takve moderne osobine kupaonice, poput perilice ili tuš kabine s drvenim pločama i letvicama. Pokušajte, to će se pokazati vrlo neobičnom!

Jednostavni geometrijski oblici kamenih sudopera u kupaonici u stilu chalet

Kameni podovi i zidovi, drveni namještaj u kupaonici u planinskom stilu

Stvaranje jedinstvenog interijera

  • Kao iu svim drugim sličnim stilovima, planinska kuća aktivno koristi rukotvorine. Može se izrađivati ​​i vlastitim ručnim drvenim ormarićima i policama, te ručno izrađenim priborom. Na primjer, pleteni sagovi, šivaći šalovi za svjetiljke itd.
  • U staklenama u unutrašnjosti koliba često se nalaze i kupaonica nije iznimka. Trebali biste odabrati unutarnji cvjetovi koji dobro podnose vlagu i posaditi ih u grube limenke.
  • Namještaj i vodoinstalacije u kupaonici, napravljeni ispod planine, moraju nužno imati dojam antike. Da ne biste izgubili na skupe modele dizajna, možete postići taj učinak na svoju vlastitu. Korištenjem kože možete stvoriti ogrebotine, au trgovinama za kreativnost postoji veliki izbor lakova i boja s kojima možete brzo dotjerati površine.
Interijer u kupaonici u stilu chalet

Loading...