Top 10 ideja za stvaranje ozračja opuštanja u kupaonici | asiaoss.info

Top 10 ideja za stvaranje ozračja opuštanja u kupaonici

Top 10 ideja za stvaranje ozračja opuštanja u kupaonici

Kupaonica - ne samo soba za higijenske postupke, nego i mjesto opuštanja. Gdje, kako ne ukloniti akumulirani umor u kupaonici, biti napunjen živahnošću i vratiti mentalnu snagu? Glavna tajna leži u stvaranju udobnosti. Potpuno opuštanje može se postići samo u ugodnoj sobi, ispunjenoj atmosferom mira i udobnosti.

Meki pastel

Pastelne nijanse čine sobu više svjetla i meke. Krem, mliječne, svijetle i ružičaste boje daju nježnost. Plave, plave, tirkizne nijanse povezane su s vodom, nebom, morem. Zelene boje, mint i pistacije općenito djeluju na psihiju umirujuće, opuštaju se i oslobađaju umor očiju.

Svjetlo plava kupaonica

Ako koristite nekoliko pastelnih boja odjednom, možete zonirati prostor i postaviti raspoloženje za to. Na primjer, pozadina u kremastim i ružičastim prugama, ukrasi za matricu ili jednostavno obojite dijelove zidova različitih boja. Postoje kontrastne umetke tamnijih udobnih boja, na primjer, smeđe boje.

Pastelne nijanse u kupaonici

Svjetlo plava kupaonica

Ugodna bež-smeđa kupaonica

Vrlo pažljivo treba biti s bijelom bojom. Čista bijela boja često je povezana s sterilnošću. Ova kupaonica je više poput bolničke sobe i daje suprotan učinak. Ovdje se neće moći potpuno opustiti. Ako želite opremiti sobu u bijelom, odaberite boju mlijeka, vrhnja, slonovače itd. Glavna stvar je da zidovi imaju ugodnu pastelnu boju, a ne zaslijepljeni njihovom sterilnom bjelinom.

Svijetla kupaonica

Serene Grey

Svjetlosive sive boje izgledaju neutralno. Kombiniraju se s gotovo svim drugim bojama, ne iritiraju, ne označavaju. Ne možete koristiti istodobno jednu, već nekoliko sivih nijansi, koje ne samo da mogu harmonizirati, već i laconicno kontrast između sebe. No ta paleta boja radi samo u kupaonicama s prirodnim izvorima svjetlosti. Kada postoje prozori koji preskaču dnevnu svjetlost, sunčeva svjetlost, soba prestaje biti "siva" i dosadna.

Siva kupaonica s prozorom

Siva kupaonica s prozorom

Siva kupaonica s prozorom

Ako razrijedite sive pjege ili male mrlje od bijelog, onda će to ostaviti u sobi mir. Bijela mogu biti pruge ili obrasci na zidovima, tekstil, a sama kupka može biti bijela i stoga se ističe u pozadini sivih zidova.

Siva kupaonica s bijelom i prozorom

Povjetarac mora

Morske i obalne teme za uređenje kupaonice uvijek su relevantne. Tirkizno, mente, plave, svijetlo plave nijanse i boja morskog vala bacala su takvu prostranost i dubinu mora. Bijele kupaonske čvora i zavjese povezani su s jedrilicama ili pjenastim valovima.

I kao završni dodir - pribor povezan s morem i plažom: školjke, veliki šljunak, slike galebova ili morskih stanovnika, siluete algi.

Kupaonica u morskom stilu

Kupaonica u morskom stilu

Kupaonica u morskom stilu

Oživite takve unutarnje svijetle točke crvene boje. To može biti nekako pribor, staklenke, grimizni ručnici itd. Glavna stvar je da bi trebalo biti malo crveno: zasebna mjesta na općem pozadini.

Marine teme u kupaonici

Osobni prostor

Izradite vlastiti mali svemir i prilagodite kupaonicu. Da biste to učinili, trebate organizirati razne stvari koje pripadaju vama ili na primjer, identificiraju fotografije. To mogu biti suveniri, suveniri iz putovanja, kamenje s dna mora ili rijeke gdje ste odmarali, itd. Tema ne mora biti morska ili povezana s putovanjima.

Brod u kupaonici

Sve se to nalazi na uskim policama. Glavna stvar koju treba zapamtiti je da je kupaonica teritorij visoke vlažnosti, a ne svi objekti će udobno biti tamo.

Slike u kupaonici

Personalizacija kupaonice

Ormar s fotografijom u kupaonici

Zemlja ili francusko selo

Mekani zidovi od lila ili imitacija drva, tople nijanse, cvjetni otisci, predmeti su stariji i kovanog željeza - sve to karakterizira ove stilove.

Zavjese u kupaonici

Interijeri izrađeni u zemlji odlikuju se njihovom prirodnošću i udobnošću. U takvoj prostoriji lako se odvojiti od gradske buke, brze tempom i stresa. Kutak pokrajine u kamenom gradu.

Stil u kupaonici

Stil u kupaonici

Stil su postavljeni teksturiranim zidovima s toplim nijansama. Mogu biti monofoni ili oponašati prirodno stablo, na primjer, ako su plastične ploče ili sporedni kolosijek. Cvjetni grafici mogu ukrasiti zavjese ili ručnike. Opću atmosferu postavljaju i razni antikviteti, starinski pribor, krivotvorene predmete i ručke na namještaju, kromiranim slavinama i križnim ventilima itd.

Kupaonica u stilu zemlje

Stropne grede

Remont u ovom slučaju ne treba. Postoje posebne ukrasne stropne grede s imitacijom drveta. Za kupaonicu prikladne lagane konstrukcije od plastike. Štoviše, zahvaljujući njima, vizualno možete prilagoditi prostor, što je širi zbog smjera greda.

Stropne grede u kupaonici

Stropne grede u kupaonici

Stropne grede u kupaonici

Stablo će dati čudnost i kaloriju. U takvoj kupaonici lako će se opustiti jer ćete biti okruženi prirodnim materijalima.

Kupaonica s kaminom i drvom

Kako bi se soba dovršila, također trebate dodati elemente drva, kovanog željeza i tekstila u unutrašnjost. Ako kupaonica ima prozor s rešetkom i roštilj ima zanimljiv uzorak, može se ponoviti primjenom ukrasa na zid ili vrata ormarića.

Savršeno dodavanje i završetak dizajna bit će luksuzna drvena kupka ili ugradnja kupke na drvene grede.

Drvena kada

Kupaonica na drvenim gredama

Udobne zidove

Grubost, izražena tekstura, ogrebotine i drugi slični elementi daju kupaonici izgled stana. Ugodno je biti u takvoj sobi.

Ugodni zidovi u kupaonici

Za izradu umjetne antike, možete koristiti pristajanje s imitacijom drveta, teksturiranom bojom, ukrasnim žbukama, posebnim laknim lakovima.

Ugodni zidovi u kupaonici

Brisači se mogu izvesti na sljedeći način:

  • Počela sam nanijeti temeljni sloj boje na zid.
  • Kada se dobro suši, vrh se nanosi još jednom, ali drugačije u boji za 1-2 nijanse.
  • Kada je ovaj sloj gotovo suh, prošetajte potrebnim mjestima s krutom četkom ili sitnozrnatim brusnim papirom. Boja boje temeljnog sloja stvara abrazijski učinak.
Zidovi s djelovanjem antike

Izvor vatre

Kamion u kupaonici pružit će osjećaj luksuza i spokoja.

Kamin u kupaonici

Kamin u kupaonici

Kamin u kupaonici

Kamin u kupaonici

Kamin u kupaonici

Kamin u kupaonici

Koliko je lijepo uzeti pjenušavu kupku na zvukove vrućih trupaca.

Kamin u kupaonici

Nažalost, mogućnost instaliranja kamina u kupaonici uopće nije. Onda će savršeno rješenje biti svijeće.

Svijeće u kupaonici

Svijeće u kupaonici

Svijeće u kupaonici

Elementi spa

Kupaonica je idealno mjesto za spa tretmane. Luksuzni jacuzzi, puno frotirskih ručnika i drvenih klufera pomoći će stvoriti spa ugođaj.

Japanski stil je idealan za provedbu takve ideje.

kupaonica spa

kupaonica spa

Zanimljivo je napraviti ploču i organizirati veliki ili mali vodopad.

Ploča i vodopad u kupaonici

Radio u kupaonici će vam pomoći da se brže opustite zvukovima vaše omiljene glazbe.

Radio u kupaonici

Ostale trivijalnosti

Udobnost svake sobe sastoji se od raznih sitnica. Glavni uvjet je da se lijepo uklapaju u unutrašnjost.

Kada se nešto ističe, previše privlači pažnju ili neugodno, ona mora biti uklonjena ili zamijenjena. Na primjer, ako se oblik zrcala ne uklapa u dizajn sobe ili ogledalo, jednostavno je dosadno, to će biti neugodno. Možete ga zamijeniti prikladnijim. Ponekad je dovoljno samo nadvladati ili preurediti stavke tako da izgled prostora zamjetno promijeni.

Kupaonica za opuštanje

Kupaonica za opuštanje

Ako ga ne želite odbaciti, ili mislite da je nepraktično, možete ukrasiti temu. Pregibajte, nanesite uzorak, lijepite različite ukrase. Da biste shvatili kako je udobno biti u kupaonici, dovoljno je slušati svoje unutarnje osjećaje.

Loading...