Баня дизайн с прозорец – най-добрите решения

Баня дизайн с прозорец - най-добрите решения

Винаги е полезно да погледнете нещата със свежи очи, за да могат новите идеи и идеи да донесат положителни промени или допълнения в нашия живот. За това решихме да говорим как да мислим за дизайна на баните с прозорец, какви са предимствата в тези помещения и как да се симулира прозорец, ако не.

Goodies

Говорейки за предимствата на прозореца в банята, можете веднага да кажете за практическите предимства:

 • Вентилацията е един от най-важните аспекти на банята. Ако имате прозорец в банята, то проветрянето на стаята ще бъде много по-лесно, по-приятно и по-бързо. Въздухът от улицата ще спести помещението от прекомерна влага и ще обогати пространството с кислород и свежест.
 • От сутрин до вечер можете да се насладите на естествена дневна светлина, а през лятото или пролетта да комбинирате приемането на обикновена баня със слънчева. През нощта, ако изключите светлините и запалите свещите, можете да седнете в гореща вода, да гледате звездите и луната. В допълнение, наличието на дневна светлина ви позволява да пестите електроенергия.
 • За дизайнерите прозорецът в банята е чудесно вдъхновение. Неговият специален дизайн може да направи банята уникална и романтична.

Ползите от прозореца в банята

Декорация на прозорците в банята

Прозорец в банята

местоположение

Местоположението на прозореца може да зависи от това как ще се изпълняват основните му практически функции - осветление и вентилация. За да бъде ефективна вентилацията, е необходимо прозорецът да бъде поставен поне 1,7 м. Тази позиция ще бъде полезна за вашия таван: благодарение на постоянното проветряване на формата, няма да е възможно да свикнете с него. За да предотвратите навлизането на кондензирана влага в банята, прозорецът трябва да бъде поставен с излизане на улицата за около 10-15 см.

Разположение на прозореца в банята

Не се препоръчва да поставите прозореца твърде близо до банята или душ, защото в студени и ветровити дни той може да е студен от прозореца. Освен това прозорецът трябва да е лесен за достъп. Ако обичате да се наслаждавате на гледките от прозореца, подредете го така, че да сте най-удобни, да лежите в банята и да погледнете улицата.

Баня с прозорец

Баня с прозорец

Баня с прозорец

Избиране на формуляр

Формата и външният вид на прозореца трябва да съответстват на цялостния дизайн и стил на банята, така че да се вписва в цялостната картина и да не разваля работата на дизайнера.

Кръгъл прозорец в банята

Прозорецът може да бъде:

 • квадрат;
 • правоъгълна;
 • кръг;
 • овална;
 • под формата на арка.

За любителите на нестандартни решения прозорецът може да бъде с всякаква необичайна форма.

необичайна форма на прозореца

Правоъгълен голям прозорец от таван до пода е подходящ за големи бани в частни къщи или за модерни апартаменти с големи размери.

Правоъгълните прозорци са подходящи за минималистичен стил.

Кръгловидните прозорци изглеждат страхотно в банята в класически стил и в малките бани, тъй като кръглите, течащи фирми създават усещане за пространство и уют. Прозорецът на нестандартен формуляр може да се превърне в основното мистериозно акцентиране на дизайна и да донесе радост на собствениците и техните гости.

Витражи в банята

Минималистичен стил

Кръгъл прозорец

Опции за дизайн

Важна задача на дизайнера в банята с прозореца е декорацията на прозорците. Изборът на такъв декор е достатъчно голям. Има няколко основни опции.

Как да направите, че прозорецът не изглежда "гол":

 • издърпайте завеси;
 • окачи щори;
 • използвайте ролетни щори и римски.
Проектиране на прозорци за щори

Завеси в банята

Ролетни щори в банята

Ако стилът на вашата баня ви позволява да направите прозорци с щори, тогава това може да бъде отлично решение.

За тези, които обичат мистериозни и страхотни усещания, можете да използвате цветни мозайки и пейзажи от стъклопис.

Романските и ролкови щори са много удобни за използване и приятни с простия си стил. Щоритата помагат да се регулира осветлението, а цветните щори могат да донесат специална атмосфера и да допълнят цялостната цветова схема в банята.

Завесите от текстил могат да създадат уютно усещане за лекота и безгрижие. Въпреки това, наличието на завеси изисква честа вентилация и грижи.

Интериорни стилове

Ако прозорецът е с подходяща форма, цвят и е правилно разположен, тогава той ще се превърне в отличен и практичен аспект за банята на всеки стил:

 • Класическата баня ще бъде украсена с заоблени прозорци с пердета или римски завеси.
 • За стила на "минимализма" прозорци с правоъгълни форми с щори или творчески необичайни форми са добри. За минимализъм, ролката, римските щори също прилягат.
 • Ако обичате баните в ориенталски стил, мозайката и витражните стъкла ще се вписват перфектно в цялостния интериор.
 • В баните в прост европейски стил правоъгълни прозорци с ролкови щори ще се поберат перфектно.
 • За бани с дървени мебели и детайли, прозорци-щори
Баня с голям прозорец

Баня с прозорец

баня в ориенталски стил

В стила на Прованс

щори в интериора на банята

Красива баня с прозорец

В Хрушчов

Модерните дизайнери предлагат няколко умни и практични решения. Конекторът на прозореца може да бъде увеличен и да бъде направен от стъкло или мозайка. Ако в банята има дървени елементи, можете да направите декорацията под формата на щори. Така че можете да общувате с тези, които са в кухнята.

Прозорче от витражи в банята

Осветяването добавя стойност и създава мистериозна атмосфера. Можете да мислите над оборудването на прозореца с цветни светлини.

Ако ви харесва цветята, просто и приятно решение е да се организира перваза на прозореца за растенията, които обичат влагата. Тъй като баните в Хрушчов са малки, можете да реконструирате прозореца в малка ниша за съхраняване на нещата.

Баня декорация с цветя

Баня с прозорец

Дизайн на баня с прозорец и цветя

Баня с прозорец

Баня с прозорец

Баня с прозорец

Симулирайте прозореца

Ако вашата баня няма прозорец или няма възможност за реконструкция, тогава можете да приложите решение, наречено "симулация на прозорци". Най-често този прозорец прилича на картина в рамка с фоново осветление. Можете да закупите такъв декор в специален магазин, както и да го направите сами.

Стъклото може да бъде украсено с всякакви шарки и пейзаж, а подходящо избраното осветление може да създаде истинско усещане, че дневната или вечерната светлина се излива от прозореца.

Симулирайте прозореца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1