Червена баня – избор от страстна природа

Червена баня - избор от страстна природа

Сутринът не започва с кафе, сутринта започва с посещение на банята. И на какви цветове е оформено, настроението на целия ден зависи до голяма степен.

Традиционно цветната схема на банята е предназначена да подчертае нейната чистота. Оттук и разпространението на нюанси на бяло и светло синьо. Но тези цветове не се зареждат с енергия, а по-скоро успокояват. Ако това не ви е удобно, струва си да опитате да украсите банята в червени тонове.

Психологическо въздействие

Червено - цветът на огъня, празник, забавление. Цвят на мъжката енергия Ян и лидерство. Цвят на кураж и решителност. Най-често той се избира от емоционални, уверени в себе си хора, способни на бързо вземане на решения и спонтанни действия.

Червена и бяла баня

Ако искате промени в личния си живот и напредък през стълбата на кариерата, червената баня е точно от това, от което се нуждаете.

характеристики на

Червеният цвят е многостранен. С вълнуващо нервната система, тя може да предизвика широк спектър от емоции и личностни черти: радост и тревога, радост и гняв, сила и бунт, упоритост и лидерство, енергия и агресия. Той стимулира апетита и стимулира сексуалното привличане. В интериора червеният цвят създава усещане за лукс, просперитет, топлина.

Червена баня

Бяла и червена баня

Червена баня с бежово

Противопоказания

Червеният цвят се използва широко в хромотерапията (цветно третиране). Но както при всяко лекарство, използването на този сянка в интериора трябва да бъде внимателно. Не се препоръчва за хора с лесно възбудима психика, която е с наднормено тегло, пациенти с хипертония.

"Предозирането" в червено заплашва раздразнителност, агресивност и в резултат на това бърза психоемоционална умора.

Червена баня

Бяла и червена баня

Бежовата червена баня

Проблеми, които може да срещнете

Може би, единствената трудност, която може да възникне при декорирането на червена баня, може да бъде търсенето на санитарно оборудване с правилния цвят. Ако просто вземете вана или душ, намирането на червена тоалетна чиния и мивка може да бъде много трудно.

Червена баня

Препоръчителна зона за баня

Използването на червено в дизайна на банята е ограничено от вашето въображение и зоната на стаята.

Ако площта не надвишава 4 м2, тогава идеята за създаване на червена баня трябва да бъде изоставена. Този цвят ще запълни цялото пространство и просто ще ви смаже, а престоя в такава баня няма да бъде радост, а бреме. Максимумът, който може да се допусне, е червените вложки на светло оцветена плочка и няколко червени акцента: четка за зъби, кърпа, килим.

Колкото по-голяма е площта на стаята, толкова по-червено можете да използвате в интериора. Трябва обаче да избегнете пълната експлоатация на този цвят. Трудното предозиране изкривява пространството.

Червена малка баня

Популярни комбинации

Помислете за най-популярните комбинации, които изглеждат много впечатляващи.

С бяло

Класическият за червената баня е тандем на бяло и червено. Такава комбинация носи нотка на модерност и стил, прави банята привлекателна и ярка. В тази червено-бяла гама може да бъде победен по няколко начина.

Много червени (червени стени и тавани) и бели водопроводни инсталации

Когато избирате тази комбинация, не използвайте прекалено ярки нюанси на червено. Бялото водопроводно съоръжение, разреждащо червения цвят, ще го направи още по-сочно. В допълнение към водопровод ще бъдат подходящи бели тела, кърпи, държачи. Тази техника на цветове несъмнено е младежка опция, когато всеки ден е нова победа. Посещението в такава баня помага да се събуди, зарежда с енергия и възбуда.

Баня с червена стена

Червена баня с бяла водопроводна инсталация

Червена и черна баня с бяла водопроводна инсталация

Червена баня

Червена баня с розов цвят

Червената баня и белите черупки

Малко червено (бял фон, червени мебели и аксесоари)

Тази комбинация е най-успешната. Червеният цвят разрежда и затопля студената стерилност на белия, без да уморява нервната система с превъзбуждане. Това решение за цвят прави интериора рафиниран, изпълва със светлина, създава романтично настроение. Основното е, че тази стая не причинява "пристрастяване" и усещане за ежедневие.

Добавянето на червен цвят може да се дължи не само на мебели и аксесоари. Част от стената или няколко ярки ивици, облицовани с десен сянка, ще ви помогнат да създадете цветова схема на интериора и пространството на зоната.

Червени мебели в банята

Червени мебели - баня

Червени мебели в банята

Червени акценти (бял фон и червени водопроводни)

Червени водопроводни инсталации на бял фон - комбинация печеливша. Избирайки го, не намалявайте яркостта - колкото по-сок е червеното, толкова по-ефективен ще бъде интериорът. Но изпълнението на такъв проект не може да бъде скъпо. Ако акрилният санитарен възел е сравним по отношение на цената на чугуна, тогава да се намери и купи червен мивка и тоалетна е далеч от всеки може да си позволи и да си позволи.

Прочетете повече за червената баня в друга нашата статия. Научете много интересни неща!

Червена баня в банята

С бяло и черно

Черният цвят се вписва перфектно в червената и бялата комбинация в интериора на банята. Тя ви позволява да добавите блясък, лукс, сериозност и дълбочина.

Баня: черно-червени и бели цветове

Черна и червена баня

Червена баня в комбинация с бяло и черно

Няма луксозен интериор без черно. Това е страхотна възможност за баня за гости.

Но черният цвят, подобен на червен, трябва да се измерва компетентно. Не се препоръчва да украсявате банята само в черно и червено. И двата цвята са енергично наситени и ще потискат психиката на собственика на такава баня. Хармонично е триото на черни, червени и бели нюанси.

Червена керемида

Компетентно използване на червени плочки във вътрешността на банята - винаги е печеливша опция. С негова помощ можете да зонирате стаята, да я "зареждате" с енергия и топлина и в същото време да подчертавате индивидуалността. Отличен ще изглежда червени плочки с черен цветен модел. Добавете лукс към интериора на златните орнаменти. Червената плочка с текстура от дърво или кожа ще направи дизайна изключителен. Производителите предлагат колекции, където червеното е допълнено от различни цветове: от обичайните бели и червени люспи до необичайни комбинации със зелено и синьо. Можете да вземете керамични плочки от различни цветове от палитрата: от бездната, в близост до кафяви нюанси (бронз, теракота), студен обичка, боровинки или малини в ярки оранжево-червени цветове.

Изглежда страхотна комбинация от бели плочки с контрастиращи червени вложки.

Още червени плочки са разгледани в друга нашата статия. Прочетете и излезете с оригиналните си дизайнерски решения!

Червена плочка за баня

Бели плочки с червени вложки

Червен мозайка

Винени нюанси

Бордо червено, Beaujolais, Бургундия - тези винени нюанси ще създадат усещане за лукс в банята. Но те изглеждат добре в просторни стаи, но в малките са депресирани.

Не оставяйте виното да доминира. Изключение може да бъде банята в арабски стил, Art Deco или бохемски стил.

Такива цветове са перфектно съчетани с бели и бежови. Разредете вътрешните акценти на среброто.

Мебели за барове в банята

Баня за вино

Бордо Баня

Баня с тоалетна

Бежово и кафяво баня

Баня с тоалетна

С черни тонове вино трябва да се комбинират с повишено внимание. Съществува риск от "смачкване" на помещенията с мощна енергия от тези нюанси.

Стилове на дизайна

Удебелените дизайнерски решения - като използването на червен цвят - разбира се, ви позволяват да създавате уникални интериори, но не забравяйте и за дизайнерските стилове. Класически, минимализъм, еклектизъм, японски - повече от 20 стила. Всеки от тях има свои собствени артистични техники и интериорни елементи.

Японски стил

Едно от основните условия за дизайна на банята в японски стил е отделната баня. За тази цел, дълбочина на бъчви от 81 см, направена от лиственица, кедър или дъб.

Според философията на тази страна банята е място не само за физическо пречистване, но и за духовност.

В интериорния дизайн е желателно да се използват камъни и бамбук. Основният цвят е топъл цвят с жълти нюанси.

Ofuro в баня с японски стил

Модерен японски стил

Това е стил на успокоение. Тя се характеризира с използването на естествени материали и модели: листни орнаменти, сламени постелки, бамбуков под, камъни.

Могат да се използват и японски символи и национални орнаменти.

Стените могат да бъдат украсени с картини с картина на череша или йероглифи. Но не затрупвайте интериора с много подробности. Японският стил до известна степен може да се припише на минимализма.

Червена баня с японски дракон

Банята е червена

Класически стил

Само достатъчно голяма стая ще ви позволи да украсите банята в класически стил. Тъй като класиката е лукс, луксът не може да се сгъсти на 5 квадратни метра. Няма пластмаса в финала, само естествени материали: мраморни плотове, фасади от масивна дървесина, ковани лампи. Плавните линии на санитарните изделия се съчетават с лекотата на формата на мебелите. В нюанси на малки акценти са посрещнати бронз, сребро и злато. За всички лукс, класическият стил е по-скоро лаконичен, така че не губете пространството на банята с малки интериорни детайли.

Банята е червена в класически стил

Арт нуво стил

Червени мебели в банята в стила на Арт Нуво

Той е модерен стил. Характерните му особености са цветното зониране на помещенията, комбинация от "несъвместими" материали и контрастни нюанси. Техниката е модерна, изключително функционална и удобна. Няма строги канони на декорация, така че можете да прилагате модерни във всяка стая и с какъвто и да е бюджет.

Червена баня в стил Арт Нуво

Държавен стил (селски)

Държачният стил в декорацията привлича простотата на формите. Естествени, меки цветове, изкуствени фасади на мебелите, изобилие от дърво в декорация и, разбира се, текстил с ярки цветове - това е страна. В такава баня можете да забравите за забързания град и, както се казва, да отпуснете душата си.

Червена баня

Червена и бяла баня в провинциален стил

Червена баня

заключение

Дизайнът на банята в червени тонове е смела стъпка на проектиране. Този цвят ще добави енергия и страст към живота ви. Класическият в създаването на интериор може да се нарече червена и бяла палитра. Искате да създадете бляскав дизайн, добавете черно към тези цветове. И да се носят бележка на лукса в бял и червен дизайн може да бъде с помощта на черно и злато. Основното нещо е да се наблюдава "дозировката" на червен цвят.

Съветваме ви да прочетете: бяла и червена баня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 10