Как да създадем уют и топлина в банята?

Как да създадем уют и топлина в банята?

При проектирането на баня са взети предвид много фактори, най-важното от които е постигането на комфорт и хармония. В банята прекарваме значителна част от нашето време, затова си струва да поемем отговорно отношение към ремонта в тази стая. Вземете себе си в ред или просто се отпуснете винаги е хубаво в приятна, уютна атмосфера, приятна за окото. Ето защо трябва да помните някои правила, когато създавате уютна баня.

критерии

Когато създавате банята първо трябва да се определи какви цели искате да постигнете, това, което най-добре подхожда вас стил, а по-късно за сравнение всяко ваше желание с функционалността, включително всички фактори, необходими за една приятна игра.

Трябва да се вземат предвид два основни критерия: практичност и хигиена. Заедно с тях в този списък обикновено се поставя функционалност и естетика.

Баня с комфорт

В много отношения комфортът зависи от малки неща - качеството на осветлението, температурата, цвета, избора на материали, броя на малките части и много други.

Всяко малко нещо има своето място

Важно е разпределението на цялото пространство в банята да се извършва по подходящ начин, за да се определи мястото на всеки обект, за да се постигне максимален комфорт. Например, куките за кърпи са удобно поставени на разстояние, равно на изтегленото рамо от банята и мивката, и малки продукти за грижа, като например памучни дискове - за дефиниране в декоративна кутия, допълваща интериора и поставен близо до огледалото.

Комфорт и уют на баните

Функционални бани

Баня с комфорт и функционалност

Тези малки неща ще ви помогнат да изключите възможността от ненужни движения и ще намалите времето.

На свой ред, за вас, да бъдете в такава баня ще стане още по-приятно и комфортно.

Подгряваме пода

Едно от важните изисквания е топлината в банята. Особено приятно при напускане на банята ще бъде топъл под. В съвременния свят има много различни нагреватели, сред които ще намерите точното за вас. В днешния свят има много различни нагреватели, сред които задължително ще бъдат подходящи за вас: минерална вата, дунапрен, penoplex, спрей полиуретанова пяна.

Баня с подово отопление

Стиропор и пеноплекс

Преди изолацията на пода трябва да се хидроизолира повърхността.

Влагата, която пада по стените, рано или късно е на пода, което оказва неблагоприятно въздействие върху дизайна. За решаването на този проблем материалите са покрити или покрити със специални вещества.

Пенопласт за баня на пода, като изолация

Затопляне на банята етаж с penokleksom

Минерална вата

На обработените подове и материали става изграждането на щайгата. На върха на изолационния материал, който е фиксиран със замазка.

Минерална вата за топъл под

Пръскане на полиуретанова пяна

Не забравяйте, че нивото на пода в банята не трябва да надвишава нивото на етажа в други стаи, в случай на наводнение, възможно най-дълго, за да забави натрупването на вода в банята.

Топъл подът на банята със спрей от полиуретанова пяна

Електрически и водни отоплителни системи

Топъл подът може да бъде електрически или на водна основа. В банята посъветвайте да се качите система от топъл под, за да се избегнат дебели слоеве на нагревател. Електрически подово отопление се формира от нагревателните кабели под подовата настилка и вода - за сметка на тръби, които се движат топла вода. Между подовата отоплителна система и подовата настилка се полага подсилваща мрежа. При такъв под, плочките се използват най-често.

Прочетете повече за топлата етаж в банята в друга статия.

Топли водни подове в банята

Електрически топло подове в банята

Подгрявайте под плочките в банята

Цвят и текстура

В малките стаи е изключително неприемливо да се използват тъмни и наситени нюанси, което ги прави още по-малки.

Ако все още копнеят да използвате тъмни цветове, включват фантазия и да ги победим с помощта на огледала, лъскави плочки или мазилка.

Много уютни бани

Всички други цветове, включително и пастел, кафе, сметана нюанси, слонова кост, карамел, сладко виолетово, светло лилаво, бял цвят се вписват перфектно в някоя баня, което го прави още по-удобно и привлекателно.

Банята е уютно място за почивка

Красиви бани

Уютна малка баня

Структурата на стените трябва да е добра, за да хвърли светлина, За тази цел можете да използвате специална осветление с разсеяна светлина.

Основното е, че когато светлината е включена, няма смисъл на малко пространство поради сенките.

Малки уютни бани

Текстил, цветя и други аксесоари

Изобилието от текстил в банята ще създаде ефект на уют и топлина. Тя може да бъде като всички видове кърпи, завеси в банята, килими, халати и други неща.

Комфорт и красота на банята

Удобство на баня, затворена в текстил

Удобни бани

През летния период пресните свежи цветя в прозрачните стъклени вази ще украсят перфектно.

Красотата на уютната баня

Можете също така да украсите стените с композиции от изкуствени цветя, като изберете подходящите нюанси.

Цветята в банята дават уют

Малки комфортни бани

Цветя и аксесоари за банята

Малко мистерия ще добави свещи в керамични свещници, подредени в определен ред. В този случай не е необходимо да се използват по предназначение, те перфектно допълват интериора и в изгасната форма.

Свещи и цветя за декориране на интериора на банята

Осветление и аромат

Идеалната възможност за баня е функцията за регулиране на интензивността на светлината, за да я направи ярък по време на бизнес делата, а когато направи баня - по-заглушен, отпускащ.

Осветление на уютна баня

Ароматът на уютната баня е една от основните съставки.

За да се отпуснете от труден ден в банята, можете да добавите малко приятно ароматно масло. Изборът им е голям - розово, лавандулово масло, ванилия, сандалово дърво, оранжево. За да се развеселиш, можеш да купиш ароматни масла с мирис на ела, евкалипт или мента.

Ароматни композиции за комфорт в банята

Уютна баня за удоволствие

Успокояване на аромата на банята

Само за да създадете уютна атмосфера, можете да използвате други ароматни устройства - ароматизирани свещи или пръчки.

Аксесоари, които създават уютна баня

Създаване на комфорт в голяма стая

Големите стаи се възползват от факта, че могат да настанят много мебели и аксесоари. Но този голям размер също е недостатък от гледна точка на уюта и комфорта. Те са трудни за постигане в огромна стая.

За да визуално намалите помещението, можете да победите дизайна в тъмни цветове. Дебелите кафяви цветове и благородните винени нюанси показват изискан вкус и са много популярни в модерния дизайн.

Плочките за стени и подове могат да се различават. Елементите на интериора трябва да бъдат подчертани по цвят.

Удобство на голяма баня

Големи, но удобни бани

Уютни и много красиви бани

Красива вътрешна баня

Баня с уютно обзавеждане

Баня, изработена за комфорт

Поставки за крака, огледална рамка и други елементите могат да бъдат направени в същия стил и цвят. Голямото пространство дава възможност за поставяне много мебели, можете да се възползвате от това и да се поберат в интериора на голям красив гардероб или чист диван.

Комфорт и комфорт на голяма баня

Високите тавани се подчертават от лампите, спуснати на пода.

Характеристики на разположение на малка баня

В малка стая е разумно да използвате всеки сантиметър, а умът да разполага с аксесоари.

Стените са по-добре да се боядисат в светли нюанси. Голямо огледало на пода в красива рамка ще се побере перфектно и визуално ще помогне да се увеличи пространството.

Основният индикатор за комфорта в малка баня е функционалността.

Малка, но много удобна баня

Трябва да се използват само най-необходимите елементи, които могат да се използват с предимство. Специална атмосфера ще създаде окачена на стените на малки снимки или картини, поставени в една и съща рамка. Комфортът ще даде ярка завеса или килим.

Снимки като малка декорация за баня

Заслужава си внимателно обмислете избора на материал, което ще създаде най-голямо удобство. Стоманени и хромирани аксесоари изглеждат по-малко удобни от дървесина.

Материали за комфорта на малка баня

Малки и удобни бани

Уютна и функционална баня

Ако има един прозорец в банята, не бързайте да маската си, тъй като естествената светлина е много изгодни погледи в една малка стая и дава чувството за комфорт, уют и топлина.

Препоръчваме ви да прочетете: красива баня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 21 =