Синя баня – морето във вашия апартамент

Синя баня - морето във вашия апартамент

Доста рядко е да се види баня, в декорацията на която доминира синият цвят. Може би собствениците се страхуват, че такава баня ще бъде твърде "студена". Въпреки че цветът, ако не цветът на водата, може да е по-добър за банята?

С помощта на акценти от този цвят можете да съживите вътрешността на всяка баня. В една малка баня, синьото е също незаменима. Удряйки различни приложения и нюанси, можете да добавите обем на помещението, да преместите стените и дори да вдигнете тавана. Естествено, визуално.

Няма да е много трудно да се създаде морско настроение в банята, използвайки синия цвят. А стаята ще бъде изпълнена с усещането за свежестта на морския бриз и тихия шепот на вълните. Просто трябва да "опознаете" цвета преди ремонта, а след това такава баня няма да ви разочарова точно.

Ефекти върху хората

Физиологически син цвят има силен ефект върху хората. Медицината е доказала, че при продължителна експозиция кръвното налягане намалява под неговото влияние. Цветът дава положителен резултат при лечението на ревматизъм, възпаление на очите, изгаряния, главоболие и дори плешивост. Той стимулира растежа и помага в борбата с бактериите.

Синя баня с бяла вана

На човешката психика, синьото действа като успокоително, сякаш охлажда нервното напрежение. Не се препоръчва да се използва за хипотентични и тихи психотипи. Но за тези, които страдат от хиперактивност, ще се вписват перфектно. Хлоротерапията с холеринова хромотерапия може да помогне да ограничите темперамента и да се научите да контролирате себе си.

Чрез насищане на температурата, синьо и зелено близнак. Но синът има по-изразен ефект върху психиката. Дълъг престой в стая с тъмно синьо може да предизвика апатия, депресия, тревожност. Но този цвят има много нюанси и те могат да окажат различно влияние.

Синя баня

Синята баня

Стилна синя баня

Изберете точния нюанс

Синият цвят е с богата палитра, в която има повече от 30 (!) Нюанси. Те са разделени на топли сини нюанси и студено тъмно синьо. Най-популярни: тюркоаз, аквамарин, синьо, циан, метличина, лазур, кобалт, индиго, сапфир, ултрамарин.

Синя баня с тюркоаз

Сини нюанси върху ефектите върху психиката са подобни на зелените. Те помагат да се отпуснете, да се отървете от умора, да преодолеете безсъние, благоприятно да повлияете на цялостното физическо състояние. Но да се прилагат сини нюанси всички същите разходи или дози, както и всички други цветове.

Тоновете на синьото средно градиране допринасят за намирането на мир и дисциплина. Запълват интериора със свежестта и дълбочината на сутрешното небе.

Тъмносините нюанси изискват много внимание при използване. В противен случай съществува риск от дълбока депресия на фона на редовно и интензивно излагане на тъмни тонове. Но използвайки тъмни акценти в интериора, тя може да бъде добра алтернатива на черния цвят.

Синьо-синкатна баня

Тъмносиня баня

Комбинация с други цветове

Баня синьо със сребрист цвят

В синята баня ще изглеждат добре сив и сребрист цвят. Например, може да са хромирани дръжки, миксери, държачи за кърпи или само сиви барове по стените.

С бяло

Тази комбинация е класическа.

Но за разлика от състава на бяло с жълто, червено или оранжево, когато се добави към синьо, не трябва да е прекалено много. В противен случай, син цвят просто ще бъде изгубен на бял фон, а дизайнът в синьо няма да работи за вас. Но това не означава, че тя ще бъде безлична и безлична.

Тази игра на контрасти, почти всеки ще хареса.

Бяла и синя баня

Синьо и бяло баня

Синьо и бяло баня

С лилаво

Синята и лилава смес добре. В палитрата тези цветове са свързани. Деликатните лилави нюанси могат да помогнат за повишаване на температурата на освежаващия цвят.

С жълто, оранжево

Отлични цветови партньори в синьо-жълт и оранжев цвят.

Синя и жълта баня

Този интериор е емоционално и температурно балансиран. Жълтият и оранжевият се загряват, а синьото ще неутрализира прекомерния им стимулиращ ефект върху психиката. Комбинацията от сини и кремави нюанси може да се нарече универсален.

За комбинацията от оранжево и синьо, прочетете в нашата статия за оранжевата и жълтата баня.

Оранжево-синя баня

С зелено

Синята зелена баня може да действа на човек като таблетка с мощен успокоител. За да стабилизирате тази комбинация, можете да използвате топли нюанси на синьо със студени тонове на зелено или обратно.

Синя и зелена баня

Изглежда страхотно и комбинация с тюркоаз.

Синя и тюркоазна баня

С черно

С черно, синьото трябва да се комбинира с повишено внимание. Не използвайте в дизайна на банята тъмносин тон и черен цвят. По-добре е да е светло синьо. Този интериор ще бъде подчертан елегантен и строг.

Синьо-черна баня

Основното правило - избраният от Вас цветен спътник, трябва да балансира основния цвят. Например, ако синьото е наситено, то вторият цвят е по-добре да изберете светъл нюанс. Изключенията са оранжеви и жълти.

Оригинална синьо-бяла баня

Морско настроение

Първата асоциация, която ще направи банята в синьо, е морето.

Баня в морски стил

Мозайка в синята баня

Делфините в синята баня

За да създадете морско настроение, мозайка от синьо-зелени нюанси е перфектна. Тя може да бъде комбинация от тюркоазено, синьо и лазурно, с пунктирана интерпретация на тъмносини тонове. Такава мозайка ще помогне да се възпроизведе играта на вълните и да се добави динамика към интериора.

Подобряването на морското преживяване ще помогне на аксесоарите по този въпрос. Още по-голям ефект ще създаде панел с морски теми.

Тъмносиня баня

Декорацията на банята в тъмносини цветове може да се препоръча на хора с хиперактивна психика. В такава стая холерикът просто може да се нарече, да си почива от себе си. Тази баня е силно свързана с нощта, изпълнена с атмосфера на мистерия и спокойствие.

Този дизайн прави незаличимо впечатление и може да бъде добър за баня за гости. Златните нюанси ще добавят към тъмносиния интериор на лукса.

Използването на дървен под или мебели ще донесе усещане за увереност и уют.

Син баня с ламинат

Тъмно синя баня с мозайка

Тъмносиня баня

Подходящи стилове

Син цвят органично се вписва в много стилове на дизайна. Той може да бъде високотехнологичен, минимализъм, модернизъм, класицизъм, етнически стилове, страна, изкуство деко и, разбира се, средиземноморски стил. С помощта на него можете да възпроизвеждате с равен успех както тържествения класически интериор, така и сбитата модерна.

Синьо и бяло - баня

Когато създавате синя баня, най-ефективно е да използвате няколко нюанса. Това ще бъде особено удобно, ако трябва да зонирате пространството.

Не позволявайте синьо да доминира в банята, защото изисква дозирано приложение.

Син баня с бяло

ВиК и мебели

В идеалния случай се вписват в банята вътрешността на този цвят бели водопроводни. Ще бъде изгодно да погледнете на фона на светлосини стени и тъмно син пласт.

Синя баня с бяла водопроводна инсталация

Ако желаете, можете да си купите и син водопровод. Основно тя е изработена от акрил.

Синя баня

Водопроводната техника, произведена от по-благородни материали, вероятно ще бъде поръчана от производителя по отделен проект.

Синя черупка

Изборът на мебели за синята баня е ограничен само от вашето въображение и от размера на самата баня. Но е по-добре да не претрупвате пространството, за да не нарушавате хармонията на морето.

Светло синя баня

Завършване на стаята (стени, под, таван)

В края на банята синьото е действително използване на керамични плочки. Особено добър художествен ефект може да се постигне с помощта на мозайка. Комбинацията от плочки с малки размери от няколко шушулки оживява стаята.

Синьо и синьо, бяла баня

Подовата настилка е подходяща и за дървени подове. Естествените дървени нюанси перфектно съжителстват със синьото.

Синята баня

Подът, изработен от плочки от няколко контрастни цвята, също ще изглежда добре.

Но за тавана подходящи светли цветове: бяло, светло сиво, нежно синьо. За синята баня таванът, имитиращ небето с леки облаци, е перфектен.

Оригинална декорация на стена в синя баня

Оригиналният и стилен ще бъде огледален таван, който подробно описахме в друга статия.

осветление

Помнете морето, което се отваря при гмуркане. Това е цял свят, изпълнен с мека светлина, но светлинният източник не се вижда. Ето защо, за тази баня е подходящо за интензивно топло осветление.

Осветлението е най-добре разпръснато в банята, така че да отговаря на функционалността на помещението и да не привлича вниманието.

Синя баня със светлосиньо

Особено заслужава да се отбележи осветлението на стаята, което ще донесе оригиналност на интериора.

Оригинална баня със светлина

аксесоари

Пълнотата на интериора е дадена от аксесоари: държачи, стойки, огледала, кърпи.

Особено подходящи за синьото аксесоари за баня са морските и корабните теми. Моретата, камъните издълбани на вълни, керамичните съдове, украсени със средиземноморски модели, ще изглеждат добре.

Сини аксесоари за баня

Щори за баня могат да бъдат избрани и с морски теми.

Слейте за банята

Елате с оригинални малки неща и оставете вашата баня да стане най-любимата стая в къщата!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 51