Топ 10 идеи за създаване на атмосфера на отпускане в банята

Топ 10 идеи за създаване на атмосфера на отпускане в банята

Баня - не само помещение за хигиенни процедури, но и място за релаксация. Къде, как да не премахне натрупаната умора в банята, да бъде зареден с жизненост и да възстанови умствената сила? И основната тайна е в създаването на комфорт. Пълна релаксация може да се постигне само в уютна стая, изпълнена с атмосфера на спокойствие и комфорт.

Мек пастел

Пастелните нюанси правят помещението по-светло и меко. Крем, млечен, блед и розови цветове дават нежност. Сините, сини, тюркоазени нюанси са свързани с вода, небе, море. Зелените, ментови и шам-фъстъчени цветове по принцип действат върху успокоението на психиката, релаксират, облекчават умората на очите.

Светло синя баня

Ако използвате няколко пастелни нюанда наведнъж, можете да зонирате пространството и да настроите настроението за него. Например, тапети в кремав и розови ивици, шаблони или просто боядисвайте секциите на стените в различни цветове. Има контрастни вложки от по-тъмни уютни цветове, например кафяво.

Пастелни нюанси в банята

Светло синя баня

Уютна бежово-кафява баня

Много внимателно трябва да е с бял цвят. Чисто, бял цвят често се свързва със стерилитет. Тази баня е по-скоро като болнична стая и има противоположен ефект. Няма да е възможно да се отпуснете напълно тук. Ако искате да обзаведете стая в бяло, изберете нюанси на мляко, сметана, слонова кост и др. Основното е, че стените имат приятна пастелна сянка, а не са заслепени от стерилната им белота.

Светла баня

Серена Грей

Светло сивите оттенъци изглеждат неутрални. Те се комбинират с почти всички други цветове, не дразнят, не маркирайте. Можете да използвате не един, а няколко сиви нюанса наведнъж, които не само хармонизират, но и лаконично контрастират помежду си. Но тази цветна палитра работи добре само в баните с естествени източници на светлина. Когато има прозорци, които пропускат дневна светлина, слънчева светлина, стаята престава да бъде "сива" и скучна.

Сива баня с прозорец

Сива баня с прозорец

Сива баня с прозорец

Ако разредете сивите петна или малки бели петна, това ще даде спокойствие в стаята. Бялото може да бъде ивица или шарки по стените, текстил, а самата баня може да е бяла и по този начин да изпъква на фона на сивите стени.

Сива баня с бяло и прозорец

Морски бриз

Морските и крайбрежните теми за интериорен дизайн на банята винаги са от значение. Тюркоаз, мента, синьо, светлосини нюанси, а цветът на морската вълна хвърля такава необятност и дълбочина на морето. Бялата баня и завеси са свързани с платна на кораби или пяна.

И като довършителни работи - аксесоари, свързани с морето и плажа: черупки, големи камъчета, изображения на чайки или морски обитатели, силуети на водорасли.

Баня в морски стил

Баня в морски стил

Баня в морски стил

Оживете такива интериорни ярки петна с червен цвят. Това може да бъде по някакъв начин аксесоари, буркани, червена кърпи и т.н. Основното е, че трябва да има малко червено: отделни петна на общия фон.

Морски теми в банята

Лично пространство

Създайте своя собствена малка вселена, персонализирайте банята. За да направите това, трябва да организирате различни неща, които или ви принадлежат, или идентифицирате например снимки. Те могат да бъдат сувенири, сувенири от екскурзии, камъни от дъното на морето или от реката, където сте отдъхнали, и т.н. Темата не трябва да бъде морска или свързана с пътуване.

Лодка в банята

Всичко това се намира на тесни висящи рафтове. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че банята е територия с висока влажност, а не всички предмети ще бъдат удобно там.

Снимки в банята

Персонализиране на банята

Гардероб с снимка в банята

Държава или френско селище

Меки лилави стени или имитация на дърво, топли нюанси, цветни отпечатъци, предмети са остарели и ковано желязо - всичко това характеризира тези стилове.

Завеси в банята

Интериорът в страната се отличава с естествеността и уюта. В такава стая е лесно да се прекъсне връзката с градския шум, бързото темпо и стреса. Ъгъл на провинцията в каменния град.

Стил в къщата в банята

Стил в къщата в банята

Стилът се определя от текстурирани стени с топли нюанси. Те могат да бъдат монофонични или да имитират естествено дърво, например ако са пластмасови панели или сайдинг. Флоралните щампи могат да украсяват завеси или кърпи. Общата атмосфера се определя и от различни антики, ретро аксесоари, ковани предмети и дръжки на мебели, хромирани кранчета и кръгли вентили и др.

Баня в провинциален стил

Таванни греди

Основен ремонт в този случай не е необходимо. Има специални декоративни тавани с имитация на дърво. За банята подходящи леки конструкции от пластмаса. Освен това, благодарение на тях можете да настроите визуално пространството, което го прави по-широко поради посоката на гредите.

Таван греди в банята

Таван греди в банята

Таван греди в банята

Дървото ще даде уют и калоричност. В такава баня ще бъде лесно да се отпуснете, защото ще бъдете заобиколени от естествени материали.

Баня с камина и дърво

За да завършите стаята, трябва да добавите елементи от дърво, ковано желязо и текстил към вътрешността. Ако банята има прозорец с решетка и грилът има интересен модел, то може да се повтори, като се приложи украшение към стената или вратата на шкафа.

Перфектното допълване и завършване на дизайна ще бъде луксозна дървена вана или монтаж на вана върху дървени греди.

Дървена вана

Баня на дървени греди

Удобни стени

Грубостта, изявената текстура, одраскванията и други подобни елементи дават на банята вид обитаема стая. Уютно е да си в тази стая.

Уютни стени в банята

За да създадете изкуствена античност, можете да използвате сайдинг с имитация на дърво, текстурирана боя, декоративна мазилка, специални лакови лакове.

Уютни стени в банята

Тютюните могат да се извършват по следния начин:

  • Започнах да нанасям боя на стената.
  • Когато се изсуши добре, горната част се нанася още един, но с различен цвят с 1-2 оттенъци.
  • Когато този слой е почти сух, преминете през необходимите места с твърда желязна четка или фино шкурка. Оцветяващият цвят на основния слой ще създаде абразивен ефект.
Стените с античността

Източник на огън

Камината в банята ще даде усещане за лукс и спокойствие.

Камина в банята

Камина в банята

Камина в банята

Камина в банята

Камина в банята

Камина в банята

Колко хубаво е да вземете пяна баня за звуците на горещи трупи.

Камина в банята

За съжаление, възможността за поставяне на камина в банята изобщо не е. След това перфектното решение ще бъдат свещи.

Свещи в банята

Свещи в банята

Свещи в банята

Елементи на спа центъра

Банята е идеално място за спа процедури. Луксозно джакузи, много хавлиени кърпи и дървени пейки ще ви помогнат да създадете атмосфера на спа.

Японският стил е идеален за реализиране на такава идея.

спа център за баня

спа център за баня

Интересно е да направите панел и да организирате голям или малък водопад.

Панел и водопад в банята

Радиото в банята ще ви помогне да се отпуснете по-бързо на звуците на любимата си музика.

Радио в банята

Други любопитни факти

Удобството на всяка стая е съставено от различни дреболии. Основното условие е, че те трябва да се вписват добре в интериора.

Когато нещо изпъква, привлича вниманието или досажда, то трябва да бъде премахнато или заменено. Например, ако формата на огледалото не се вписва в дизайна на стаята или огледалото е просто отегчено, то ще бъде досадно. Можете да го замените с по-подходящ. Понякога е достатъчно просто да превъзхождате или пренаредите елементите, така че външният вид на стаята да се промени значително.

Баня за отдих

Баня за отдих

Ако не искате да го изхвърлите или смятате, че е непрактично, можете да украсите предмета. Прецветяване, прилагане на модел, лепило различни декорации. За да разберете колко удобно е да сте в банята, достатъчно е да слушате вътрешните си чувства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 21 =