Златна баня – луксозен и изключителен дизайн

Златна баня - луксозен и изключителен дизайн

Психологическо влияние

От древни времена златото се считало за бижу и неговата наличност говорела за богатство и просперитет. Психолозите твърдят, че златист цвят, изразява чувство за топлина, блясък на слънчева светлина, мъдрост и слава. В нашето подсъзнание възприемането на този цвят се поставя като символ на изобилието на Вселената. Ето защо, въпреки факта, че има повече благородни метали, златото все още е добре дошъл лукс.

Оригинална златна баня с люспи

По време на древността и в епохата на съживяване златист цвят е много популярен в дизайна и създаването на интериора. И в наше време тя не е загубила своята привлекателност, така че дизайнерите често я използват в своята работа.

Банята е златна

В дизайна на баните се използва доста рядко, но в умели ръце златната вана може да се превърне в прекрасно и вълшебно място за отдих и релаксация. Какво може да се научи малко за дизайна на такава баня, ние се обръщаме към правилата на декора и съветите на дизайнерите.

златен интериор в банята

Златна мозайка в банята

Злато в банята

Украсяване на правила

Декорът в злато е изборът за хора, които обичат сложността.

Дизайнерите съветват:

  • Използвайте този цвят в просторни светлинни бани. Голямо количество светлина ви позволява да разкриете своя блясък и красота на злато;
  • желателно е основният фон на помещението да е светъл;
  • може би най-важното правило е "чувство за пропорция";
  • така че банята не изглежда помръзваща и вкусна, дизайнерите предлагат да се използва правилото за хармония при боравенето с него.
  • Комбинацията от златни части и основния фон не трябва да надвишава съотношението 3: 1;
  • единството на стил, трябва да се наблюдава навсякъде и винаги.

Златно покритие в голяма баня

Златно покритие в светла баня

Баня дизайн със злато

Баня декорация със злато

Златната баня

Черна и златна мозайка за банята

За баня в стил на минимализъм и хай-тек злато цветове и детайли се използват много рядко. В други случаи благородството, съчетано със съвременни материали, е отлично решение за дизайна на банята. Златото изисква специално внимание към себе си и до завършването на основния фон.

Пастелът и светлите цветове са много добре комбинирани със злато, тъй като отлично подчертават своето излъчване, което създава усещане за увеличаване на пространството. Важно е да няма твърде много златни части.

Златни аксесоари в банята

баня

Изненадващо, съществуват златни бани. Обикновено те са направени по поръчка и са подходящи за големи бани. В съвременната баня, бяла вана със златни елементи, например, със смесители и златисто оцветяване, идеално се вписва.

Златна вана

Баня със златна мозайка

Бани в злато

Плочки и аксесоари

Ако искате такава баня, перфектното решение може да бъде покритие на плочки за злато. Най-често плочките от този цвят се използват само частично. Тя може да бъде финиш близо до огледалото, границата с плочки или елегантно допълнение към комбинация от други цветове. Ефективно изглежда в банята една стена, облицована с плочки от златен цвят.

Златна граница на плочките

Професионалните дизайнери често използват вертикални или хоризонтални ивици от плочки, за да визуално разделят помещението на зони. Златните малки плочки изглеждат страхотно под формата на шарки, малки мозайки и орнаменти.

Препоръчва се да се комбинират златни плочки с аксесоари и допълнения от един и същи цвят, например пердета с подобен завършек, огледална рамка, миксери, закачалки, дръжки, чаши и различни други малки неща.

Златен образ на плочката

Пръчици злато в банята

златни аксесоари в банята

Хоризонтални златни плочки

Злато в бяла вана

Комбинация с други нюанси

Идеални цветове за комбинация - светлина, пастел. Меките, светли тонове позволяват на златото да блести и да отразява своята слънчева, топла енергия.

Златист цвят също се комбинира с шоколадови и теракотени цветя. Много тайнствено и изискано съчетание на черно и златно. Този дизайн обаче е подходящ само за просторни стаи.

За комбинации със златни аксесоари и тапицерия, черешови, лилави, смарагдови и тюркоазени цветове са добре пригодени. С такъв цвят ярко гланцовият таван ще изглежда страхотно, стените са комбинирани с различни цветове и материали, мебели и подове с тъмни тонове.

Пастелна вана със злато

Жълта баня със злато

Комбинация от злато с шоколадов цвят

Комбинация от злато с черен цвят

В комбинация с червено

Златни стени в банята

Зелена баня със злато

Баня с теракота със злоба

Синя вана със злато

Препоръки на дизайнерите

Дизайнерите съветват:

  • бъдете внимателни със златистите цветове. Основното нещо е чувството за пропорция във всичко;
  • е много важно да видите цялата картина в банята. Много зависи от размера на пространството, от броя, вида на осветлението и общата атмосфера;
  • с общ тъмен фон, не трябва да има много злато. Ако има много, то е необходимо помещението да има подходящите цветове;
  • аксесоари и декор си струва да избирате, мислейки предварително за тяхната комбинация с дизайна като цяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3