Ogledalo s polico v kopalnici

Ogledalo s polico v kopalnici

Ogledalo v kopalnici ni samo eden od glavnih funkcionalnih elementov, temveč tudi notranji element. Reflektivne površine vizualno povečujejo prostor, dvignejo stropove, dodajo svetlobo. Prisotnost luči, police, plitvo omarico povečuje funkcionalnost ogledala v kopalnici.

Pros

Postavitev kopalnice je redko velika. Toda na majhni površini morate poleg sanitarne opreme postaviti še veliko potrebnih predmetov: pralni stroj, omare za gospodinjske kemikalije in higienske izdelke, košarico za perilo in tako naprej. Zrcalo s polico lahko zamenja omarico. Če sedeži na polici niso dovolj, lahko izberete možnost viseče omarice z ogledalnimi vrati. Izkazalo se je, da sta dva v enem - ogledalo in prostor za shranjevanje.

Na polici je primerno, da nakit ali ure, ki se odstranijo pred tušem ali kopeljo, in da se obroč ne spusti in veriga ne zdrsne, je vredno izbrati model z nizkimi stranicami po obodu police.

Zrcalo s polico lahko postane osrednji element notranjosti, okoli katere se nahajajo ostali predmeti. To je ogledalo, ki določa stilske značilnosti notranje opreme.

Prednosti kopalnih ogledal s polico

Pros ogledala s polico v kopalnici

Prednosti ogledala s polico za kopalnico

Cons

Slabosti ogledalo s polico v kopalnici lahko poteka le na uspela svojo izbiro: velikost sobe velikosti neskladje ogledalo, oteženo odpiranje zapiranje kabinet vrat ogledalo pomanjkanja razsvetljave v kopalnici Darkish, poceni izdelek slabše kakovosti.

Slabosti ogledal s policami

Popularne velikosti in oblike

Obstaja veliko število različnih kopalnih ogledal z polico. Razvrsti jih lahko po metodi pritrditve (stene, nadstropje), konfiguracijo, velikost, okvirjanje, prisotnost ali odsotnost razsvetljave, dekorativni elementi, materiali za izdelavo police itd.

Za ženske, ki so navajene, da uporabljajo ličila v kopalnici, so kozmetična ogledala. So razporejeni tako, da se lahko v okviro ogledalo vrti pod katerim koli kotom, odvisno od tega, kako pade svetloba.

Vgrajena ogledala so priljubljena. Običajno so element v omari ali vgrajeni v steno kopalnice. Zrcalno zrcalo se lahko zožijo z zankami ali lepljene neposredno na površino.

Ogledala so na voljo v različnih konfiguracijah: okrogle, pravokotne, poliristalne, polkrožne, zapletene oblike. Oblika je izbrana glede na slog notranjosti. Da bi bilo to strogo, izberite modele s koti, mehkobo in plastičnostjo - z gladko ukrivljenimi robovi. Na ogledalo na steni ni izgledalo zajetno, ampak kot da bi plavalo v zraku, ga ne bi smeli okvirati. Dovolj je, da se njegovi robovi obravnavajo s fez.

Obstajajo tudi kompleksni modeli z več polji, razporejeni vodoravno, navpično ali celo po stopnicah. Vsak od njih daje prostor določen videz: stopil "dvigniti strop", vodoravno - "potisnite stene".

Mere ogledal s polico za kopalnico

Ogledalo s polico, vgrajeno v steno kopalnice

Mere in oblike ogledal s policami v kopalnici

Policijski materiali

Za police v kakovost materiala je lahko steklo, kovina, plastika, kamen, keramika, redko drevo. Najbolj vzdržljive police v nerjavnem jeklu. Plastika je manj praktična zaradi krhkosti materiala. Če so police steklo, so izdelane iz trpezno kaljenega stekla, zaščitenega pred tanko plastjo. Če še vedno zlomijo, ostanejo fragmenti na filmu in ne razpršijo po prostoru.

Marmorna ogledala so monolitna oblika. Izgledajo monumentalno in temeljito, ker so primerni za prostorno kopalnico, in ne za majhne, ​​kot v "Hruščovih".

Načini pritrditve police na ogledalo so tudi raznoliki: za lepilo, za pritrdilne elemente, za sesalce. V slednjem primeru je lahko polica nameščena na različne višine ogledalne tkanine.

Material police za ogledalo v kopalnici

Police za kopalno ogledalo

Kotne različice

Polnjenje vogalov v prostoru - sposobnost optimalnega izkoriščanja prostora. To še posebej velja za majhno kopalnico. V tem primeru se ogledalo lahko namesti na vrata vogalnega omarice. Postavljena je čez umivalnik ali pralni stroj.

Vogalna omara z ogledalom vizualno povečuje prostor, vam omogoča, da ga uporabljate ergonomično. Med modeli takšnih omaric ne le visijo, ampak tudi zunaj. Lahko so ozke, kot je svinčnik, ali pa majhna pohištvena stena z zrcalno omarico na sredini in brez ogledala na robovih. Primerno je zgraditi umivalnik v tem dizajnu, ki ga postavite neposredno pod ogledalo.

Kotni omari s kopalnim ogledalom

Z osvetlitvijo

Osvetlitev je pritrjena na ogledalo v kopalnici dodatna funkcija - osvetlitev prostora, natančneje, povečanje količine svetlobe. Stropna svetilka pogosto ne daje dovolj. Osvetlitev omogoča ženski kozmetične postopke in uporabo ličil brez vida.

Ker je ozadje lahko LED trak, obdano po obodu ogledala. Če se zgodi, da je za ogledalo zgrešeno, se oblikovanje izkaže za bolj obsežnega.

Še en poudarjen je mini sconce. Lahko je ena in je nameščena sredi zgornjega roba ogledala ali dveh zložišč, simetrično vzdolž robov.

Naprave za ogledala v kopalnici morajo imeti dodatno stopnjo zaščite pred vlago, saj je vlaga in električna energija nezdružljiva.

Ogledalo s polico in osvetlitvijo

Osvetlitev na ogledalu s polico

Kaj je treba upoštevati pri izbiri?

Prvi kriterij za izbiro ogledala s polico v kopalnici - njegove dimenzije. Če prostor dovoljuje, lahko izberete talno ogledalo pri človeški rasti. Ampak na tečaj - najpogostejša možnost.

Ker je kopalnica vlažna soba, ogledalo za dnevno sobo ali hodnik ne bo delovalo. Njegov amalgam se bo kmalu spustil in izdelek bo neprimeren za uporabo. Ogledala za kopalnico imajo okrepljeno amalgam, ne bojijo se vlage.

Polica za ogledalo mora biti močna in ima zanesljive pritrdilne elemente. To vam bo omogočilo, da na njej postavite ne samo glavnik, temveč steklenice s šamponi, kozmetičnimi izdelki, električnimi brivniki in drugimi predmeti. Nič manj zanesljivega ne bi bilo treba pritrditi ogledala na steno.

Izbirna merila lahko vključujejo tudi zasnovo ogledala, vendar je vse odvisno od okusa lastnikov in notranjosti kopalnice.

Nasveti za izbiro ogledala s kopalnico

Na kakšni višini naj visem?

Za zadostitev potrebe in višino lupine, ker mora spodnji rob zrcala na višini, ki ni manjša od 35 cm in največ 50 cm. Razdalja med njima je lahko razporejena za namestitev zobne ščetke, milo, itd

Pravilna višina ogledala s polico za kopalnico

Pravilno namestitev ogledala s polico v kopalnici

Montaža

Na lepilo za ploščice. Na ta način je zrcalo pritrjeno tako, da je na isti ravni v debelini s ploščico. Lepilo se nanese na obrnjeno površino ogledala z zrezano lopatico, da izboljša oprijem na steno. Med ploščicami in ogledalom morate zapustiti majhne reže, ki jih lahko nadzirate posebni svetilniki - križanci. Pritisnite zrcalo proti steni in držite 10-15 minut. To nalogo lahko poenostavite tako, da jo pritrdite na dvostranski lepilni trak. Dokler se lepilo ne izsuši, bo v škotu držalo ogledalo na steni.

Na vijakah. Izberite zrcalo z luknjami za vijake in okrasne obliže na svojih klobukovih. V steni so oznake izdelane v skladu z luknjami na ogledalu. Vdolbine v steni, vstavljene plastične moznike, ki ponavadi pridejo skupaj z ogledalom. Vijake, priviti v luknje ogledala, so privit v moznike. Na glavi vijakov na oblogo. Med steno in ogledalo, kot tudi zrcalo in vijake, je treba uporabiti gumijaste blazinice.

Montaža ogledala s polico v kopalnici za lepilo

Namestitev ogledala s polico v kopalnici na vijakah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3