Stenski sušilnik za kopalnico

Stenski sušilnik za kopalnico

Vprašanje »Kje sušiti perilo?« Ni več tako akutno, saj se je z razvojem tehnologije pojavilo veliko priročnih rešitev za ta problem. V zadnjem času je bilo edino primerno mesto za sušenje oblačil v mestnem stanovanju balkon ali raztegnjena vrv pod stropom, današnji kompaktni in funkcionalni sušilni stroji pa so lahko nameščeni v vsakem vogalu apartmaja.

Najbolj primeren kraj za postavitev sušilnika je kopalnica. Prvič, obešana oblačila ne bodo udarila tujcev. Drugič, kopalnica je ponavadi opremljena s prezračevalnim sistemom, ki pomaga hitreje odstraniti odvečno vlago. Tudi če je vaša kopalnica zelo majhna, bo še vedno dovolj prostora za namestitev te naprave, saj so na voljo modeli za prodajo v majhnih prostorih.

Lastniki majhnih kopalnic bi si morali podrobneje ogledati stenske modele sušilnikov. So pritrjeni na steno, zato veliko prostora za njih ni potrebno, v sestavljeni obliki pa so stenski sušilniki skoraj nevidni. Ta članek je namenjen obstoječim sortam stenskih sušilnikov perila, posebnosti njihovega namestitve in namestitve.

Stenski sušilnik za kopalnico

Vrste, njihove prednosti in slabosti

Zložljiva

Zložljiva oblika je sodobna modifikacija raztegnjenih vrvi, na katerih so naše matere in babice posušile spodnje perilo. Sestavljen je iz dveh plastičnih plošč z vrvi, raztegnjenih med njimi. Plošče so pritrjene na nasprotne stene (najpogosteje - pod stropom). Ko sušilnik ni potreben, je eden od delov odstranjen iz stene in pritrjen na drugega. Vrvi se samodejno uvlečejo v ploščo. Glede na model imate na razpolago 4 do 6 vrstic vrvi.

Zložljiv stenski sušilnik v kopalnici

Pros:

 • nizki stroški;
 • možnost vgradnje v majhne kopalnice in kombinirane kopalnice;
 • preprostost delovanja.

Škode:

 • Največja obremenitev, ki jo lahko prevlečete z zložljivim sušilnim strojem, je 7 kg;
 • pri proračunskih modelih, ki niso opremljeni z mehanizmom za vlečenje, lahko vrvi pod težo perila prerežejo;
 • slaba kakovost plastike se lahko po nekaj sušenju počuti;
 • Če je sušilnik zelo visok, bo zelo neugodno obesiti obleke;
 • če veš posteljno perilo na sušilniku, ki je nameščen nad pisavo, potem, medtem ko je posušen, ne morete sprejeti vodnih postopkov.

Zložljiv sušilnik za oblačila na steni v kopalnici

Zložljiv stenski sušilni stroj za pranje v kopalnici

Drsna

Drsni model ima bolj zanimivo obliko. Izdelana je v obliki kovinske konzole, ki se preklopi in razteza po načelu harmonike. Elementi drsnega sušilnika so med seboj povezani z zanesljivimi zakovicami. Med dvema zložnima deloma je več kovinskih cevi, ki služijo kot držalo za perilo.

Drsni stenski sušilnik v kopalnici

Sušilec za pranje perila v kopalnici

Pros:

 • kompaktna zasnova;
 • moč;
 • sposobnost prenosa težke teže;
 • enostavnost delovanja;
 • se lahko uporablja kot nosilec brisač.

Škode:

 • Majhna velikost drsnega modela vam ne omogoča, da posuši na njem veliko perila ali velikih stvari.

Drsni stenski sušilnik v kopalnici

Električni

Električni sušilnik se ponavadi uporablja kot grelnik za brisače, lahko pa se uporablja tudi za sušenje majhnih oblačil. Električni sušilnik je pritrjen na steno na katerem koli priročnem mestu kopalnice. To je neke vrste lestev iz kovinskih cevi. Število vrstic se lahko razlikuje glede na model.

Električni stenski sušilnik v kopalnici

Pros:

 • veliko možnosti za namestitev;
 • po potrebi se lahko izključi električni sušilnik;
 • Nizka temperatura ogrevanja ščiti pred opeklinami;
 • možnost uporabe kot grelnik.

Škode:

 • pri nameščanju in upravljanju te vrste sušilnika je treba upoštevati pravila za uporabo električnih naprav v prostorih z visoko stopnjo vlažnosti;
 • pomanjkanje prostora za sušenje velikih predmetov ali steljo.

Električni podložk za kopalnico

Električni sušilnik za oblačila v kopalnici

Materiali

Vrv

Suhe za vrv se smatrajo kot najbolj ekonomične. To lahko storite s svojimi rokami, dobre stvari (obleka) zelo stanejo. Usnjeni sušilniki so praviloma dolgi, zato jih je mogoče takoj posušiti z nekaj pranjem.

Sušilnik žične stenske obloge

Jeklo

Jekleni sušilnik za obleke ima običajno kromiran premaz, zato izgledajo odlično in lahko okrasijo notranjost kopalnice. Sušilniki iz jekla so zelo trpežni in zanesljivi. Edina težava skrbi za njih - da bi ohranili originalni sijaj kroma, boste morali kupiti posebne čistilne izdelke.

Jekleni sušilnik v kopalnici

Aluminij

Aluminijski sušilniki veljajo za proračunske možnosti za jeklene konstrukcije. Prav tako so precej močni, vendar tehtajo precej manj. Vendar pa je precej manjše tudi težo izpranega perila, ki ga lahko prenesejo.

Aluminijski sušilec za pranje perila v kopalnici

Plastika

Plastični sušilnik za oblačila kljub pomanjkanju moči še vedno ostaja priljubljen. So poceni, imajo preprost dizajn in majhno težo. Poleg tega je za razliko od vseh ostalih materialov plastika predstavljena v bogatem barvnem asortimanu.

Plastični stenski sušilnik v kopalnici

Stenski strop

Stenski sušilni stroj za oblačila ima dve montažni možnosti: med dvema nasprotnima stenama in stropom. Prva možnost se ponavadi uporablja za namestitev v ložo, saj je težko pritrditi sušilnik na strop.

Kot držala za perilo, tanke kovinske cevi štrlijo, skozi katere potekajo vrvi. Nosilce lahko spustite in dvignete po principu žaluzij z vlečenjem posebne vrvi. Ker se deli strukture lahko premikajo navzgor in navzdol, se takšen sušilnik imenuje "dvigalo".

Število nosilcev se lahko razlikuje od 4 do 10. To določa težo, ki jo lahko nosi stenski stropni sušilnik. V povprečju so takšni modeli zasnovani za maso do 20 kg, kar je precej dober pokazatelj.

Stenski sušilni stroj v kopalnici

Izviren dizajn

 • Zložljivi sušilniki se lahko namestijo na katero koli navpično površino. Če ga ne potrebujete, morate samo dvigniti sušilec - tako da izgleda kot nenavaden panel. Izsušite sušilec, lahko ga posušite z brisačami in majhnimi predmeti v garderobi.
 • Nadvernye - kot že ime pove, so taki sušilniki montirani neposredno na vrata. Ker se uporabljajo kljukice za pritrditev, je po uporabi sušilnik mogoče odstraniti iz vrat in postaviti v osamljeno mesto.
 • Mobilni sušilni stroji se imenujejo tudi dodatki za sušenje. So zložljiva trikotna struktura, ki se nahaja na straneh kopeli. Pomanjkljivost takšnih sušilnikov je, da medtem ko se perilo ne posuši, kopalnice ni mogoče uporabiti.
 • Pri baterijah - ta tip sušilnika je pritrjen na grelne naprave s pomočjo kavljev. Ker je baterija v kopalnici redka, so ti modeli najpogosteje nameščeni v drugih prostorih in se uporabljajo predvsem za sušenje brisač.
Zložljiv sušilnik v kopalnici

Originalni stenski sušilni stroj v kopalnici

Originalni stenski sušilnik v kopalnici za akumulator

Originalni stenski sušilnik v kopalnici za akumulator

Povrnjen sušilni stroj za perilo v kopalnici

sušilnik v kopalnici za baterijo

Sušilec za pritrjevanje perila na grelnih napravah v kopalnici

Nastanitev

 • Večina od nas izbriše celotno spodnje perilo, ki se je v določenem obdobju kopičilo v enem dnevu, kar je pralnemu stroju naredilo več "pristopov". Tako je sušilnik takoj po pranju z nekaj pranjem. Da ne bi preizkusili notranjih pregrad na trdni strani, izberite glavno steno za namestitev sušilnika, nosilec je najboljši. Torej boste prepričani, da pod težo mokrega perila stena ne bo začela postopoma razpadati.
 • Pri izbiri prostora za sušilni stroj upoštevajte, da se bo od časa do časa zlagal. Medtem ko posušite perilo, morate imeti neoviran pristop do vseh vodovodnih napeljav in omar.
 • Poskusite postaviti sušilnik tako blizu prezračevalnega sistema, saj se bo perilo hitro posušilo, prekomerna vlaga pa bo pravočasno izhlapela. Poglejte ventilator, ga občasno očistite.
Namestitev stenskega sušilnika v kopalnico

Položaj stenskega sušilnika v kopalnici

Montaža

 • Namestitev stenskega sušilnika je treba začeti z izbiro najprimernejšega mesta. O zahtevah za umestitev si oglejte prejšnji razdelek.
 • Preden začnete, natančno preberite navodila za namestitev. Vsebuje priporočila za ta model sušilnika.
 • Sedaj vzemite nosilec, na katerem bo pritrjena konstrukcija, in jo pritrdite na steno na izbranem mestu. Označite skozi skozi luknje mesta prihodnjih pritrdilnih elementov.
 • V skladu z oznakami na steni vrtajte potrebno število lukenj.
 • Pritrdite nosilce na steno z nizom pritrdilnih elementov, ki so priloženi kompletu.
 • Preostale dele sušilnika pritrdite na nosilce v skladu s priporočili v priročniku za montažo.
Stenski sušilnik za pranje v kopalnici

Kako narediti svoje roke?

1. način: sušilni stroj za pranje perila

Najbolj osnovna različica domačega stenskega sušilnika je sistem kavljev in vrvi, ki se raztezajo nad pisavo. Za začetek kupimo vse potrebne materiale na gospodarskem oddelku (namesto kavljev, lahko uporabite debelo ribiško linijo ali lepo žico). Potem naredimo oznako na dveh nasprotnih stenah, na katera se pritrdi sušilnik. Upoštevajte mesto kljukav: morajo biti na isti liniji na enaki razdalji drug od drugega. Po tem vrtamo luknje, v katerih pritrdimo kavlje. Vrv smo razrezali na iste dele in se raztegnili med kavlji. Sušilnik vrvi je pripravljen!

Ročni sušilnik v kopalnici z lastnimi rokami

Metoda 2: nadtalni sušilnik

Za izgradnjo bolj kapitalske gradnje boste potrebovali več prostega časa in orodja za delo na lesu. Izdelali bomo sušilec lesenih letvic s prečnim prerezom 2 cm. Najprej moramo stisniti komponente strukture: razrezati dve palici, ki sta enaka dolžini kopalne in 6-8 palic, enaka širini. Brusi so brušeni.

Dolge palice so nameščene na razdalji, ki je nekoliko manjša od širine kopalne kadi, in jim prične zbrati kratke palice. To so kratke palice in bodo služili kot nosilci za perilo. Poskusiti moramo, da so med njimi enake razdalje, da sušilnik ni samo zanesljiv, temveč tudi lep. Pripravljen sušilni stroj je lahko barvan v kakršni koli barvi, primerni za notranjost kopalnice.

Sušilni stroj za pranje perila v kopalnici s palicami z lastnimi rokami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 51