Огледало са полицом у купатилу

Огледало са полицом у купатилу

Огледало у купатилу није само један од главних функционалних елемената, већ и унутрашњост. Рефлективне површине визуелно повећавају простор, подиже стропове, додају светлост. Присуство светала, полице, плитког ормара повећава функционалност огледала у купатилу.

Прос

Постављање купатила ретко је велико. Али, у малом простору је потребно поставити доста потребних артикала поред санитарне опрема: Веш машина, ормарића за домаћинство и личну негу производа, корпи за веш и тако даље. Огледало са полице може заменити ормарић. Ако седишта на полици нису довољна, можете изабрати опцију висећег ормана са вратима огледала. Испада да су два у једном - огледало и место за чување.

На полици је погодно поставити накит или сатове, који се уклањају пре туширања или купања, и да се прстен не отвара, а ланац не клизи, вреди одабрати модел са ниским странама дуж периметра на полици.

Огледало са полицом може постати централни елемент унутрашњости око кога се налазе остали објекти. То је огледало које одређује стилске карактеристике ентеријера.

Предности купатила са полицама

Прос огледала са полице у купатилу

Предности огледала са полице за купатило

Цонс

Недостаци огледало са полици у купатилу може одвијати само на успео свој избор: величину величине несклад огледала соби, тешкоће отварање-затварање кабинет врата огледало недостатак осветљења у даркисх купатило, јефтин производ лошег квалитета.

Недостаци огледала са полицама

Популарне величине и облици

Постоји велики број различитих типова купатилских огледала са полице. Могу се класификовати методом везивања (зид, под), конфигурација, величина, оквир, присуство или одсуство расвјете, декоративни елементи, материјали за производњу полице итд.

За жене које су навикнуте да примењују шминку у купатилу постоје козметичка огледала. Они су распоређени на такав начин да се огледало може ротирати под углом у зависности од тога како пада светлост.

Уграђени ретровизори су популарни. Обично су елемент кабинета или уграђени у зид на купатилу. Зидни зрцало се може причврстити помоћу петљи или се залепити директно на површину.

Огледала долазе у различитим конфигурацијама: округли, правоугаони, полиеднички, полукружни, сложени облици. Облик је изабран у зависности од стила ентеријера. Да би био ригорозан, изаберите моделе са угловима, мекоћа и пластичности - са глатко закривљеним ивицама. На огледало на зиду није изгледало густо, али као да плива у ваздуху, не би требало да га окрећете. Довољно је да се његове ивице третирају фезом.

Постоје и комплексни дизајни са неколико полица, постављених хоризонтално, вертикално или чак степенично. Сваки од њих даје простору одређени изглед: ступио је "подигните плафоне", хоризонтално - "гурајте зидове".

Димензије огледала са полице за купатило

Огледало са полице у зиду купатила

Димензије и облици огледала са полицама у купатилу

Полица материјала

За полице у квалитет материјала може бити стакло, метал, пластика, камен, керамика, ријетко дрво. Најтраженије полице од нерђајућег челика. Пластика је мање практична због крхкости материјала. Ако су полице од стакла, они су направљени од триплекс-каљеног ватроотпорног стакла превученог танким филмом. Ако и даље успе да се пробије, фрагменти остану на филму, а не расипају се по целој соби.

Мермерна огледала су монолитни дизајн. Изгледају монументално и темељито, јер су погодни за пространо купатило, а не за малу, као у "Хрушчову".

Начин поправљања полице у огледало такође је разноврстан: за лепак, за елементе причвршћивања, за сисаче. У другом случају, полица се може поставити на различите висине огледалне тканине.

Материјал полица за огледало у купатилу

Полице за огледала купатила

Угаоне варијанте

Пуњење углова у соби - могућност оптималног коришћења простора. Ово је посебно важно за мало купатило. У том случају, огледало се може ставити на врата угловог ормара. Поставља се преко судопера или машине за прање веша.

Кутни ормар са огледалом визуелно увећава простор, дозвољава вам да га користите ергономски. Међу моделима таквих ормара не само да виси, већ и спољашње. Могу бити уски, као оловка за оловке, или бити мали зидни намештај с огледалом у средини и без огледала на ивицама. Погодно је направити умиваоник у овом дизајну, постављајући га директно под огледало.

Ормарић са огледалом за купатило

Са позадинским осветљењем

Позадинско осветљење је причвршћено за огледало у купатилу додатна функција - осветљавање собе, тачније, повећање количине светлости. Често плафонска лампа не даје довољно. Осветљење такође омогућава женама да извршавају козметичке процедуре и наносе шминку без вида вида.

Као позадинско осветљење може бити ЛЕД трака, обложени дуж периметра огледала. Ако се пропусти иза огледала, изгледа да је дизајн обимнији.

Још један врхунац је мини сцонце. Може бити један и налази се у средини горње ивице огледала, или двије смокве, које се налазе симетрично дуж ивица.

Прибор за огледала у купатилу треба да има додатни степен заштите од влаге, јер су влага и електрична енергија некомпатибилне ствари.

Огледало са полицом и позадинским осветљењем

Осветљење на огледалу са полицом

Шта треба узети у обзир приликом избора?

Први критеријум за одабир огледала са полице у купатилу - његове димензије. Ако простор дозвољава, можете одабрати подно огледало у људском расту. Али подложни - најчешћа опција.

Будући да је купатило влажна соба, огледало за дневну собу или ходник неће радити. Његов амалгам ће се брзо смањити, а производ ће бити неприкладан за употребу. Огледала за купатило имају ојачани амалгам, не плаше се влаге.

Полица за огледало треба да буде јака и да има поуздане споне. Ово ће вам омогућити да ставите на њега не само чешаљ, већ и бочице са шампонима, козметиком, електричним бријачима и другим предметима. Ни најмање поуздано не би требао фиксирати огледало на зид.

Критеријуми за избор могу укључити и дизајн огледала, али све зависи од укуса власника и унутрашњости купатила.

Савети за избор огледала са полице за купатило

На којој висини треба да висим?

За решавање потреба, као и висину љуске, јер је доња ивица огледало мора бити на висини од најмање 35 цм и не више од 50 цм. Простор између њих могу се организовати за монтажу четкице за зубе, сапун, итд

Тачна висина огледала са полице за купатило

Правилно постављање огледала с полице у купатилу

Монтажа

На лепак за плочице. На тај начин, огледало је причвршћено тако да је на истом нивоу у дебљини са плочицама. Лепак се наноси на обрнуту површину огледала помоћу назубљене глетерице за побољшање приањања на зид. Између плочице и огледала морате оставити мале празнине, које се могу контролисати помоћу посебних светиљки - крстова. Притисните огледало на зид и држите 10-15 минута. Можете поједноставити задатак притиском на двострано лепљиву траку. Док се лепак не осуши, Сцотцх ће држати огледало на зиду.

На вијцима. Изаберите огледало са рупама за шрафове и декоративне закрпе на својим шеширима. У зиду ознаке се израђују у складу са рупама на огледалу. Бушене рупе у зиду, убачене пластичне типке, које обично долазе у комплету са огледалом. Вијци који су затегнути у рупице огледала урезани су у довелс. На глави вијака ставити на подлогу. Између зида и огледала, као и огледала и шрафова, морају се користити гумене подлоге.

Монтирање огледала с полице у купатилу за лепак

Инсталирање огледала с полице у купатилу на вијцима

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 43