Vi lager skråninger på dørene til MDF, laminert sponplater, laminat

Etter installasjon av døren, tilstøtende vegger - bakker - har et anstendig utseende. Den mest, kanskje, rask måte å sette dem på, er å trimme med laminerte paneler. Dette kan være MDF eller sponplater. Det er ingen spesiell forskjell. Hovedoppgaven er å velge et mønster og nyanse i dørens tone eller annen dekorasjon i rommet, og det er ikke vanskelig å lage dørhelling fra MDF eller MDF. Og det er en metode som krever minimum tid.

Skråninger fra laminatet gjøres raskt, utseendet er i det minste bra. Spesielle ferdigheter er ikke nødvendig, du må kunne håndtere en sag eller et stikksag - for å kutte fragmentene av riktig størrelse. Resten av arbeidet er enkelt og greit: lim, monteringsskum, trelast, selvskruende skruer brukes. Ikke engang trenger gips som når du kommer til hjernen bakker av gipsplank.

Den enkleste måten

Den enkleste måten å forsegle en dørhelling er ved å bruke "G" -formede planker. De er som regel laget av MDF. Alt som kreves i dette tilfellet er å kutte ut den nødvendige dybden, riktig og nøyaktig gjøre sagkuttet med 45 °. Deretter er det nødvendig å smøre endestykket med flytende negler, påfør et monteringsskum på den indre delen og trykk alt mot veggen.

Den enkleste måten å tegne en skråning på er å bruke

Den enkleste måten å tegne en skråning på er å bruke "G" -formede paneler

Og som alltid er det "buts" og seriøse. Først - disse trimrammer er dyre. For det andre eksisterer de bare i store byer og i spesialiserte handelsforretninger. Tredje - i nærvær er det vanligvis bare noen få farger, alle de andre leveres til ordre. Derfor brukes andre metoder for å møte MDF døråpninger oftere.

Montering av skråningen på flytende negler og monteringsskum

Hvis bredden på skråningen ikke overstiger 20-25 cm, kan det laminerte panelet installeres på flytende negler og monteringsskum. Metoden krever minimum tid, og resultatet er bra.

Vi forbereder elementene i skråningen

Dørhellingen til laminatet består av tre deler: to sider og en øvre del. Hvis bakkene er gjort i en vinkel, vil en kant på sidene bli skråstilt.

Så det ser ut som

Så det ser ut som et "mønster" for en skråning av MDF eller laminert sponplater

Mål avstanden fra døren til hjørnet på flere steder, klipp av stangen med ønsket bredde og høyde. Klipp ut sideveggene skal være et par centimeter over ønsket lengde - bare i tilfelle, plutselig savnet med størrelsen. Du kan kutte den av, men du kan ikke øke den.

Sidewalls prøv på, sett inn toppen. Hvis kanten er på samme nivå med hovedveggen, og sporene i nærheten av dørkarmen er minimal - alt er gjort riktig. Hvis det er feil, korrigerer vi dem.

Klipp av detaljene, prøv dem på stedet

Klipp av detaljene, prøv dem på stedet

Deretter ytterkanten av sponplater eller MDF side - limt gjæring film: å nagle trimme deg til kanten, slik at en del vil være synlig. Derfor må det kodifiseres. Uten trimming kan du komme forbi om kanten er trimmet med et dekorativt hjørne i tonen. Men det er laget av plast, og hvor godt det vil se er spørsmålet.

Det er ikke vanskelig å lime inn mykfilmen. Det er på glutinous basis. Kun kanten skal være jevn og ren - fri for støv og smuss. På den, lim lim strimmelen av ansiktet, ta et tørt bomullstoff som ikke skur, og gjennom det stryke rumpen (ved middels kraft). Gluitsya deretter tett, men alle uregelmessighetene er synlige, så så av med glatt.

Hvis du kan plukke opp et plast hjørne i tonen, ser det godt ut, og arbeidet er mindre: det limes til flytende negler eller silikon

Hvis du kan plukke opp et plast hjørne i tonen, ser det godt ut, og arbeidet er mindre: det limes til flytende negler eller silikon

Hvis et teleskophus brukes i sluttfasen av bakken, blir det laget et spor under kutteren i det laminerte flate. Bredden er akkurat under pute på clypeus, dybden er litt mer enn den nødvendige, slik at den vil "sitte godt". For et konvensjonelt foringsrør av MDF er det ikke nødvendig med noe. Det stikker bare til flytende negler.

Montering av bakker

Etter å ha fullført alle forberedelsene, begynner de å installere skråninger fra MDF (laminert sponplater). Enden, som er rettet mot døren, er smurt med flytende negler. Sammensetningen er bedre å ta en gjennomsiktig en - det vil ikke være synlig. Kan ikke, som limt MDF, avfette. Ved å trykke på sidevegget settes den i riktig posisjon, kontrollerer vertikaliteten og observerer samme innrykk. Deretter blir det avskallet og venter til limet tørker litt. Etter 5-7 minutter er fragmentet satt på plass, verifiserer posisjonen i forhold til veggene.

Den andre sideveggen er installert på samme måte, og deretter den øvre delen. Toppen er i tillegg brutt: over stedet hvor den går sammen med sideveggene, er spacer kiler installert. Dette vil ikke tillate at bøyningen er bøyet og ytterligere "klemme" sideveggene.

Etter å ha installert alle deler av bakken fra MDF, legger du kiler på toppen

Etter å ha installert alle deler av bakken fra MDF, legger du kiler på toppen

fiksering

Etter at kilene er satt inn, kontroller hvordan alt er riktig og glatt. Hvis alt er bra, ta et skum, og i gapet mellom panelet og veggen satt "låses" - påfør en liten mengde skumøyler. De bør være på full dybde, men ikke for kort. Hele volumet er ikke nødvendig: mye skum er nødvendig, og kan bøyes. Gjør derfor øyer.

Etter polymeriseringen av det avsatte skum holdes hellingfragmentene stivt. Nå kan du begynne å fylle ut det tomme rommet. Det er også mer praktisk å fylle det med skum, men ikke i det hele tatt dybde, men bare foran.

Prosedyren for å fikse skråninger fra en laminert fiberplate

Prosedyren for å fikse skråninger fra en laminert fiberplate

Etter at skummet herdes, blir overskuddet kuttet med en kniv. Du kan begynne å avslutte.

Installasjon av platbaner

Dette arbeidsområdet er standard: første måling og kutt en sidebjelke, deretter toppen, og den andre sideväggen. Etter å ha forsøkt alt i foldet form og kontrollert nøyaktigheten av dockingen, legges foringsrøret på skum eller flytende negler - avhengig av situasjonen.

Hvordan å pusse bakkene er beskrevet her. 

Dørskråninger fra MDF på lamellene

Hvis bredden på skråningen er stor (mer enn 25 cm), for stivhet er det nødvendig med ytterligere støtter: Skummet kan ikke være tilstrekkelig tett. I dette tilfellet fikser du stroppene. Dette kan være tømmer- eller metallprofiler. Fest stroppene vertikalt eller horisontalt. Ordningen for å installere en skråning fra MDF-paneler med vertikale lameller er vist på bildet nedenfor.

Slik knytter du brede bakker fra MDF

Slik knytter du brede bakker fra MDF

Planker er festet til dykkene (de brukes oftest) eller skruer - avhengig av veggmaterialet. Etter at støttene er løst, er bakkene kuttet i størrelse, prosedyren er den samme. Først, endene og stedene hvor skråningen ligger ved siden av slatsene, savnet med flytende negler, paneler i noen minutter av. Da er alle handlingene akkurat de samme.

Hvis, som i figuren, leddet av panelet og veggen er ideelt, er det mulig å gjøre uten å skumme sprekker og installere clypeene. I dette tilfellet er det ikke mye arbeid i det hele tatt.

Døråpninger fra MDF kan monteres på horisontale lameller. De er justert slik at de er alle i samme plan. På sidene er det nok fire støtter, på toppen - tre (trekker seg tilbake 10-15 cm fra kantene og i midten). Videre er all teknologi den samme.

Hvordan lage bakker på PVC-vinduer laget av plast.

Skråninger fra laminat

Ofte etter reparasjonen forblir en viss mengde byggematerialer. Hvorfor ikke justere dem? Å gjøre skråninger på døren fra MDF, materialet du trenger å kjøpe. Hvis du etter et laminatgulv fortsatt har flere lameller, kan du også lage bakker fra dem. Arbeidet vil være mer enn å bruke et enkelt stykke, men materialet er gratis.

Fra laminatplankene samles sidevegger. De trenger å være dokket med et skifte, leddene fra innsiden er festet med lameller - det er mulig fra aluminiumprofilen - den er mindre i vekt. Om nødvendig kan kanten kuttes. Hvordan lage bakker på døren fra laminatet, se på bildet nedenfor.

Fra laminatets lameller er det mulig å lage prefabrikkerte bakker for døren

Fra laminatets lameller er det mulig å lage prefabrikkerte bakker for døren

Du kan installere dem på monteringsskummet. For å gi større stivhet å sette det på baksiden av en slange og et godt presset til veggen: store hull i dette tilfellet kan ikke forlate: materialet Buda grotten.

I videoen nedenfor er dørens skråninger laget i et panelhus. Bredden på skråningen er liten - 7-8 cm, sekvensen av arbeid er beskrevet tydelig. En nyttig video leksjon.

Generelt er hjemmelagde bakker fra laminatet til inngangsdøren bedre å ikke sette: det er ofte brakt inn store gjenstander, og laminatet er lett å skade selv en tung veske. Denne typen avtakbar er best brukt til innerdører. Lasten der er mye mindre. Ved inngangen er det bedre å lage dørskråninger fra MDF eller laminert sponplater, gipsplankens skråninger viste seg ganske bra, men de mest pålitelige er plastered.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 30 =