PVC-ingångsdörrar (metallplast) till ett privat hus

Inte så länge sedan placerades metallplastdörrar bara på balkonger. Med utvecklingen av teknik har bredare och mer tillförlitliga profiler uppstått, vilket gör att de kan användas som ingångar i privata hem och stugor. De berövas de största nackdelarna med trädörrar - de sväller inte från luftfuktighet, kräver ingen regelbunden renovering av lacken, och de kan se exakt samma eller helt annorlunda - det är till din smak. Naturligtvis kan de inte jämföras med tillförlitligheten av metalldörrar, men i stugor och privata hus behöver en sådan säkerhetsmarginal inte behövas. Först kan du tränga genom fönstren. De är nu inte mindre i storlek. För det andra skyddas territoriet av stängsel, grindar och wickets. Så de ingående plastdörrarna är ett helt motiverat val. Speciellt när du anser att de har många fördelar och inte så många brister.

Ingångens plastdörrar kan ingå i ingångsgruppen - med fönster på sidorna

Ingångens plastdörrar kan ingå i ingångsgruppen - med fönster på sidorna

Fördelar och nackdelar med plastdörren

fördelar:

 • Flexibel tillverkningsteknik som gör att du kan göra PVC-ingångsdörrar av någon konfiguration, färg, design.
 • Bra kyl / värme skydd.
 • Olika öppningssystem.
 • Använd i heta och kalla klimat.
 • Reagerar inte på förändringar i fuktighet.
 • Ge bra skydd mot ljud, damm.
 • Kompatibel med alarm.
 • Möjligheten att installera lås av någon komplexitet - konventionell och med stängning i alla riktningar.
 • Kräver minimal vård, lätt att rengöra.

Av alla fördelar är det ofta avgörande att man kan beställa inmatning av plastdörrar enligt sin egen design. Utan några restriktioner. En annan fördel är möjligheten att genomföra ett svängande eller glidande system. Glidsystem perfekt kombinerat med franska fönster. Glasrutans yta och de skiljer sig praktiskt taget från fönstren, vilket ger oss en mycket harmonisk lösning. Gör så ut ingången till terrassen, till trädgården, till bakgården. Andra material ger inte ett sådant tillfälle - de är inte kompatibla med glidsystemet.

Skjutbara plastdörrar är ett bra sätt att göra en utgång till terrassen, till trädgården till bakgården

Skjutbara plastdörrar är ett bra sätt att göra en utgång till terrassen, till trädgården till bakgården

Trots alla fördelar har plastdörrar och nackdelar:

 • Hög kostnad.
 • Komplexiteten i installationen.
 • Inte för högt motstånd mot inbrott.

De flesta frågor uppstår vid installationen. För att öka tillförlitligheten runt dörrens omkrets, installeras en metallförstärkningsplatta. Detta ökar också installationens komplexitet. Dessutom är det nödvändigt att följa teknik som ger en hög grad av värme och ljudisolering. Allt detta gör installationen svårare.

Ingång plastdörrar: typer, material

Såvitt de inmatade plastdörrarna uppfyller dina förväntningar, hur bra de ska fungera, oavsett om de kommer att leda till olägenheter, beror på om materialen eller beslagen väljs väl. Stabiliteten i formen beror på hur tekniken hålls (om det finns förstärkning i hörnen, hur hålen för armaturen skärs ut i profilen). Kombinationen av dessa ögonblick säkerställer att även gata plastdörrar fungerar utan problem. Var därför uppmärksam på varje nyans.

PVC-ingångsdörrar kan en efter en upprepa fönstret bindande och kan skilja sig åt

PVC-ingångsdörrar kan en efter en upprepa fönstret bindande och kan skilja sig åt

Öppningsmetod

När det gäller antalet dörrar är ingången plastdörrar en, två, tre och fyra blad. Oftast i privata hem sätter dörrar med en eller två dörrar. Tvåspråkiga kan vara med två eller en rörlig flik. Det andra bladet öppnas också, men endast i vissa situationer - om du behöver släppa in mer luft i huset eller ta med sig något i bulk. För sådana modeller fixeras det andra bladet med bultar på toppen och botten. Trevingarna har ofta en fast och två rörliga dörrar, medan fyravingarna har ett två-till-två-förhållande.

Antalet broschyrer bestäms av dörröppningens bredd. Upp till 90 cm kan du göra ett blad, från 1 meter till 1,8 m - två. En bredare passage kräver en dörr med tre dörrar.

Relaterad bild

Genom öppningsmetoden svänger dörrarna (med öppning in eller ut) och glider. Svängdörrar kan vara vanliga eller penduler (när de kan öppnas både inuti rummet och på gatan). I privata hus installeras pendeln sällan, främst om dörrarna leder till terrassen.

En sak: Ingångsdörrarna till ett privat hus öppnar vanligtvis utåt. Det är inte en regel, men det är accepterat. För det första är de svårare att slå ut från utsidan, och för det andra är det lättare, om nödvändigt, att ta det inifrån. Men vi måste komma ihåg att detta ökar byggkostnaden, eftersom slingor krävs av en annan typ, dyrare.

Profilen

Kvaliteten och egenskaperna hos de ingående plastdörrarna bestäms av kvaliteten och egenskaperna hos profilen från vilken de tillverkas. Därför, var noga med att välja en profil. Det är lämpligt att använda produkter av välkända företag. Rehau, Veka, KBE. De är kontrollerade, du vet exakt vad du får. Namnlösa: eller mindre kända tillverkare - det här är en stor risk. Som om det inte var nödvändigt att byta dörrar på kort tid på grund av sin otillfredsställande kvalitet.

Egenskaperna hos en gata plastdörr beror i stor utsträckning på den profil du valt

Egenskaperna hos en gata plastdörr beror i stor utsträckning på den profil du valt

Profil tjocklek och antal kamrar

Gata plastdörrar är gjorda av en speciell profil. Den är bredare och "tjockare" än den som brukade göra balkongdörrar och säkert mer än den som går till fönstren. Ett förstärkningselement är installerat inuti profilen. För plastdörrar läggs en kontur av stark plast, i förstärkt plastförstärkt aluminiumkontur.

För inloppsportar av metallplast används profilerna i klass A, vars tjocklek är 70 mm, maximalt 118 mm, yttre väggens tjocklek är minst 3 mm. Dessutom har det ett större antal kamrar, förstärkt med tjockare aluminium.

Olika profiler för PVC-ingångsdörrar på Veka

Olika profiler för PVC-ingångsdörrar på Veka

Valet av profiltjocklek beror på flera faktorer. Den första är klimatzonen. Ju kallare / hetare i din region, desto tjockare ska profilen tas. Den andra faktorn att överväga är om det finns en tambour i huset. Om det är kan du försöka spara - tamburen blir en buffertzon. I det här fallet, glöm inte kostnaden - ju tjockare profilen desto dyrare är den.

En annan viktig faktor är antalet isolerade kamrar i profilen (ju mer, desto bättre och minimalt - 3 kamrar, men bättre - 5), liksom yttertjockans väggtjocklek. Den tjockare ytterväggen är större, bättre skydd mot temperaturförändringar.

Dörrar utan imposter är av begränsad storlek

Dörrar utan imposter är av begränsad storlek

Mer, för att ge ingången till PVC-dörren mer styvhet, i hörnen sätta förstärkningselementen. Detta är en viktig punkt som förhindrar snedvridningar från gravitation eller temperaturskillnader. Alla dessa funktioner påverkar slutkvaliteten och användarvänligheten.

Profiler för utomhusplastdörrar med termisk frac.

Profiler för utomhusplastdörrar med termisk frac.

Det finns också den så kallade "varmprofilen för plastdörren". I det finns ytterligare en insats från plast-termofrakturering. Det isolerar profilens yttre och inre delar. Detta förbättrar värmeisoleringsegenskaperna, vilket påverkar ljudisoleringen positivt.

förstärkning

För tillverkning av ram och blad finns en profil, inuti vilken är införd ett förstärkningselement - en aluminiumprofil. Den kan vara C-formad, U-formad och sluten-i form av en rektangel. Den mest tillförlitliga är stängd. Den har en hög styvhet, vilket säkerställer att dörrens form hålls vid temperaturskillnader. Och var uppmärksam, en sådan stängd förstärkningsprofil ska ligga på ramen och på bladet. Då, även med stora droppar i temperatur, kommer inte dörren att "böja".

PVC-ingångsdörrar (metallplast) till ett privat hus

Profilskillnaden för tillverkning av en plastdörr i tjockare plast, ett större antal kamrar och en förstärkningskontur av tjockare metall

I detta fall används förstärkningssektionen med en tjocklek av 2 mm - det här är minsta och det finns också 3 mm metall. Detta ökar konstruktionen. Det är genom dörrens vikt att du indirekt kan skilja balkongen från ingången till plastdörren. För mycket metall ger ingen mening, men den tunna kan inte motstå lasten.

Hur hål är utskurna

Det finns bara en mycket viktig punkt. På många företag vid tillverkning av dörrar av en bländare för installation av lås skurna av bulgarerna. Och hålen är gjorda med en solid "lager". Det är enklare och snabbare, men sådana hål försämrar designen väsentligt.

Så ser hålen som fräserna ut

Så ser hålen som fräserna ut

Det är med denna metod att skära ut hålen i dörren att "sabern" kurvorna ut vid stor temperatur ändras. Detta är när på gatan -20 ° C, och i huset + 25 ° C. I princip börjar profilen att kurva vid mindre signifikanta skillnader - ca -5 ° C. Precis med ökningen i skillnaden växer gapet upp och ner. Innan du beställer plastdörrar, se till att hålen är fräsna och inte skuren till en bulgarsk.

slingor

Eftersom profilen och dubbla glasrutor för plastdörrar har en solid vikt måste gångjärnen vara pålitliga. Modeller - endast overhead, fönster är inte tillämpliga. Välj det bästa av de lediga PVC-ingångarna till ett privat hus öppnas / stängs ofta. Endast god kvalitet garanterar en långsiktig, problemfri användning.

På bladet av standardbredden (60-80 cm) placeras tre slingor, på den bredare - 4, sällan mer. Var och en av looparna är konstruerad för 150-200 kg, så deras totala "bärkapacitet" är väldigt hög. Men det är inte värt att lägga mindre kraftfulla - dörrarna öppnas ofta, så att beslaget måste vara tillförlitligt. Det är därför det är bättre att beställa loopar av kända tillverkare. De är ansvariga för hur länge dörren ska tjäna, oavsett om det kommer att varna eller inte.

Särskilda gångjärn för plastdörrar möjliggör justeringar

Särskilda gångjärn för plastdörrar möjliggör justeringar

För att säkerställa att dörrarna inte sneddar när de används, är det viktigt att justera dem väl. Bladets vikt ska fördelas jämnt till alla gångjärn. Då, under några omständigheter, kommer det inte att finnas några skev och andra problem.

inglasning

Plastdörrar kan vara utan glas alls. Glaset kan också placeras på toppen av dörren (dess höjd är vilken som helst). Det finns ett tredje alternativ - full glasering.

Om glaset är gjord från toppen till botten är det vanligen uppdelat av en crossbeam - en impost. Det här är inte nödvändigt - det finns företag som gör solidt glas, men de är få, eftersom tekniken är komplex. Det är värt det här glaset är betydligt dyrare, och det finns fortfarande möjlighet att det kan förändra geometrin. Så i grund och botten försöker de att övertala uppdelningen med en impost. Sådana dubbla glasfönster är enklare att tillverka, billigare, mer tillförlitliga. Placeringen av tvärstången bestäms beroende på designen - om ingångsgruppen antar närvaron av fönster i närheten, tillverkas de antingen på en nivå eller med en signifikant bortfall.

Med ett stort glasområde är det viktigt att välja rätt isoleringsglas för ingången till plastdörrarna

Med ett stort glasområde är det viktigt att välja rätt isoleringsglas för ingången till plastdörrarna

För gata plastdörrar används vanligtvis dubbla glasfönster. De ger en tillräcklig nivå av ljud och värmeisolering. Goda indikatorer har även enkelsängar energibesparande dubbelglas. I allmänhet finns det följande typer av dubbelglasade fönster:

 • Energieffektiva. Silverjoner sprutas på ytan av glaset. Från denna sprayning återspeglas värmen. Därför lagras värme inne i huset.
 • Multifunktions. Silver sprutas på flera ytor. På grund av detta förblir både värme och kyla.
 • Bullerskyddspåsar. För att förbättra ljudisoleringsegenskaperna är kamerorna gjorda av olika bredder och det första glaset har en tjocklek av 6 mm.
 • Stötskyddad (triplex). Några glasögon, som är fasta ihop med en limkomposition, så att de bättre motstår blåserna.

  PVC-ingångsdörrar (metallplast) till ett privat hus

  Dörrar, gata, plast och dubbla glasrutor till dem

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  7 + 1 =