Vi gör sluttningar på dörrarna till MDF, laminerad spånskiva, laminat

Efter installationen av dörren har angränsande väggar - sluttningar - ett missförhållande utseende. Det kanske mest snabba sättet att sätta dem i ordning är att trimma med laminerade paneler. Detta kan vara MDF eller spånskiva. Det finns ingen särskild skillnad. Huvuduppgiften är att välja ett mönster och en nyans i dörren eller annan inredning i rummet, och det är inte svårt att göra dörrbackar från MDF eller MDF. Och det finns en metod som kräver ett minimum av tid.

Lutningar från laminatet görs snabbt, utseendet är åtminstone bra. Särskilda färdigheter krävs inte, du måste kunna hantera en såg eller en pussel så att klippa fragmenten av rätt storlek. Resten av arbetet är enkelt och enkelt: lim, monteringsskum, träplattor, självuttagande skruvar används. Behöver inte ens plåster som när man sätter i sig gipsskivans sluttningar.

Det enklaste sättet

Det enklaste sättet att försegla en dörrlängning är att använda "G" -formade plankar. De görs som regel från MDF. Allt som krävs i det här fallet är att klippa av det önskade djupet, korrekt och noggrant göra sågskärningen med 45 °. Sedan är det nödvändigt att smutta änddelen med flytande naglar, applicera ett monteringsskum på den inre delen och tryck allt mot väggen.

Det enklaste sättet att rita en sluttning är att använda

Det enklaste sättet att rita en slutt är att använda "G" -formade paneler

Och som alltid finns det "buts" och seriösa. Först - dessa trimramar är dyra. För det andra existerar de bara i stora städer och i specialiserade handelsaffärer. Tredje - i närvaro finns det oftast bara några färgar, alla övriga levereras till beställning. Därför används andra metoder för att möta MDF-dörröppningar oftare.

Montering av sluttningen på flytande naglar och monteringsskum

Om bredden på lutningen inte överstiger 20-25 cm kan den laminerade panelen monteras på flytande naglar och monteringsskum. Metoden kräver ett minimum av tid, och resultatet är bra.

Vi förbereder elementen av sluttningen

Laminatets dörrbackar består av tre delar: två sidor och en övre del. Om backarna är gjorda i en vinkel, kommer en kant på sidorna att fasas.

Så det ser ut som

Så det ser ut som ett "mönster" för en lutning av MDF eller laminerat spånskiva

Mäta avståndet från dörrstången till hörnet på flera ställen, klipp av stången med önskad bredd och höjd. Klipp ut sidoväggar bör vara ett par centimeter över önskad längd - bara om det plötsligt saknas med storleken. Du kan klippa av den, men du kan inte öka den.

Sidoväggar försök, sätt in toppen. Om kanten är på samma nivå med huvudväggen, och luckorna nära dörrramen är minimala - allt görs korrekt. Om det finns brister korrigerar vi dem.

Klipp av detaljerna, prova dem på plats

Klipp av detaljerna, prova dem på plats

Därefter vrids ytterkanten på spånskivan eller MDF-limmet i miterfilmen. Du spikar platbanerna inte vid ytterkanten, så att en del blir synlig. Därför måste det kodifieras. Utan trimning kan du få om kanten är trimmad med ett dekorativt hörn i tonen. Men den är gjord av plast, och hur bra det kommer att se är frågan.

Det är inte svårt att klistra in miterfilmen. Det är på en klumpig grund. Endast kanten ska vara jämn och ren - fri från damm och smuts. På den smutsigt lim ansiktsremsan, ta sedan ett torrt bomullstyg som inte skjuler, och genom det stryka rumpan (vid medelstorlek). Gluitsya då tätt, men alla oegentligheter är synliga, så såg av smidigt.

Om du kan hämta ett plasthörn i tonen ser det bra ut, och arbetet är mindre: det är limt på flytande naglar eller silikon

Om du kan hämta ett plasthörn i tonen ser det bra ut, och arbetet är mindre: det är limt på flytande naglar eller silikon

Om ett teleskophölje används i sluttningsläget i lutningen, görs ett spår under skäret i den laminerade ytan. Bredden ligger exakt under clypeusens kudde, djupet är lite mer än det som krävs så att det kommer att sitta bra. För ett konventionellt hölje av MDF behövs inget. Det sticks bara till flytande naglar.

Installation av backar

Efter att ha slutfört alla förberedelser börjar de installation av backar från MDF (laminerad spånskiva). Änden, som riktas mot dörren, är utsmält med flytande naglar. Kompositionen är bättre att ta en genomskinlig en - det kommer inte att synas. Kan inte, till vilken limmade MDF, avfetta. Genom att trycka på sidoväggen sätts den i rätt position, kontrollerar vertikaliteten och observerar samma inryckning. Sedan avskalas det och väntar tills limet torkar lite. Efter 5-7 minuter sätts fragmentet på plats och verifierar positionen relativt väggarna.

Den andra sidoväggen är installerad på samma sätt och sedan den övre delen. Överdelen är dessutom bruten: ovanför den plats där den går ihop med sidoväggarna, är distansskivorna installerade. Detta kommer inte att göra det möjligt att böja och ytterligare "klämma" sidoväggarna.

Efter att ha installerat alla delar av lutningen från MDF, lägger du upp kilar

Efter att ha installerat alla delar av lutningen från MDF, lägger du upp kilar

fixering

När kilarna är införda, kontrollera hur allt är rätt och smidigt. Om allt är bra, ta ett skum och i gapet mellan panelen och väggen "låser" - applicera en liten mängd skumöar. De borde vara på djupet men inte vara för korta. Hela volymen är inte nödvändig: mycket skum krävs och kan böjas. Gör därför öar.

Efter polymerisationen av det avsatta skumet hålls lutningsfragmenten fasta. Nu kan du börja fylla i det tomma utrymmet. Det är också bekvämare att fylla det med skum, men inte alls djup, men bara framåt.

Förfarandet för fastsättning av sluttningar från en laminerad fiberplatta

Förfarandet för fastsättning av sluttningar från en laminerad fiberplatta

Efter det att skummet har hårdnat, skärs dess överskott med en kniv. Du kan börja avsluta.

Installation av platbanor

Det här arbetsområdet är standard: först mått och klippa en sidostång, sedan toppen, sedan den andra sidoväggen. Efter att ha provat allt i den veckade formen och kontrollerat dockningsnoggrannheten, läggs höljet på skum eller flytande naglar - beroende på situationen.

Hur man gipsar sluttningarna beskrivs här. 

Dörrbackar från MDF på lamellerna

Om bredden på lutningen är stor (mer än 25 cm) krävs för stivhet ytterligare stöd: skummet får inte vara tillräckligt tätt. I detta fall fixa remmarna. Detta kan vara timmer- eller metallprofiler. Fäst remmen vertikalt eller horisontellt. Schema för att installera en lutning från MDF-paneler med vertikala lameller visas på bilden nedan.

Hur man monterar breda backar från MDF

Hur man monterar breda backar från MDF

Plankor är fästade på knölarna (de används oftare) eller skruvar - beroende på väggens material. Efter att stöden har fixats skärs sluttningarna till storlek, proceduren är densamma. Först, de ändar och platser där sluttningen ligger intill lamellerna, missade med flytande naglar, paneler i några minuter av. Då är alla åtgärder exakt samma.

Om, liksom i figuren, panelen och väggen är idealisk, är det möjligt att skumma sprickorna och installera clypeerna. I det här fallet finns det inte mycket arbete alls.

Dörröppningar från MDF kan installeras på horisontella lameller. De är inriktade så att de är alla i samma plan. På sidorna finns det tillräckligt fyra stöd, högst - tre (retreating 10-15 cm från kanterna och i mitten). Vidare är all teknik densamma.

Hur man gör backar på PVC-fönster av plast.

Lutningar från laminat

Ofta efter reparationen förblir en viss mängd byggmaterial. Varför inte justera dem? Gör sluttningar på dörren från MDF, materialet du behöver köpa. Om du fortfarande har ett antal lameller efter laminatgolv, kan du också göra backar från dem. Arbetet kommer att vara mer än att använda en enda bit, men materialet är gratis.

Från laminatbrädorna samlar sidoväggar. De måste dockas med ett skift, fogarna från insidan är fixerade med lameller - det är möjligt från aluminiumprofilen - den är mindre i vikt. Vid behov kan kanten skäras. Hur man gör sluttningar på dörren från laminatet ser på bilden nedan.

Från laminatens lameller är det möjligt att göra prefabricerade sluttningar till dörren

Från laminatens lameller är det möjligt att göra prefabricerade sluttningar till dörren

Du kan installera dem på monteringsskummet. För att göra det mer styvt, applicera det på baksidan med en orm och kläm det ordentligt mot väggen: du kan inte lämna stora luckor i det här fallet: materialet böjer sig.

I videon nedan tillverkas laminatets luckor i ett panelhus. Bredden på lutningen är liten - 7-8 cm, arbetssekvensen beskrivs tydligt. En användbar videolektion.

I allmänhet är hemmagjorda backar från laminatet till ingångsdörren bättre att inte sätta: det finns ofta stora föremål, och laminatet är lätt att skada även en tung väska. Den här typen av avtagbar används bäst för invändiga dörrar. Lasten där är mycket mindre. Vid ingången är det bättre att göra dörrbackar från MDF eller laminerad spånskiva, gipsskivans sluttningar visade sig ganska bra, men de mest tillförlitliga är plasterade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =