Cum se face un dressing: aspect și umplere

Cel mai convenabil, probabil, dispozitivul pentru stocarea lucrurilor este un dressing. La urma urmei, este foarte bine atunci când toate detaliile dulapului se află într-un singur loc și puteți evalua imediat cât de bine combinați cu succes setul ales și nu rulați din cameră în cameră - să faceți, să încercați, să arătați. Și puteți face un dressing într-o zonă foarte mică: minimul este de 1,5-2 metri pătrați. Chiar și într-un apartament mic, un astfel de spațiu poate fi construit. Mai mult decât atât, se observă că este mai convenabil să le folosiți dacă vestiarul este asamblat de sine. Este simplu: nimeni nu-ți cunoaște obiceiurile mai bine decât tine și nu poate aranja lucrurile în ordinea corectă. Deci, vom proceda la crearea independentă a unui dressing. 

Dimensiuni dulapuri

Realitatea noastră este că majoritatea oamenilor locuiesc în apartamente mici, unde fiecare centimetru este în cont. Prin urmare, problemele de dimensiune au adesea un rol decisiv. Cel mai mic dressing poate avea o suprafață de 1,2 - 1,5 metri pătrați. m. Acesta este un dreptunghi cu laturi de 1,5 * 1 metru sau cam asa ceva. De asemenea, o mică vestiar poate fi colț - această opțiune este chiar mai spațioasă decât o dimensiune similară dreptunghiulară: pentru o zonă egală, lungimea laturilor de-a lungul cărora se pot amplasa rafturile și sistemele de depozitare va fi mai mare.

Cele mai mici vestiare: 1,5 până la 2,5 m și 2 până la 2 m.

Cele mai mici vestiare: 1,5 x 2,5 m și 2 x 2 m

Dreptunghiulara camera mini-dressing cu plasarea unilaterală de lucruri trebuie să aibă o lățime minimă de 1,2 m, cu o bilaterală. - Nu mai puțin de 1,5 m adâncime ar trebui să fie de așa natură încât este posibil să se „enter“. Acest dulap, în general, și diferă de coupe dulapuri, și totuși - capacitatea de a instala orice ușă.

Ventilație și iluminare

Chiar și în mini-dulapuri, și chiar mai mult în cele mari, ventilația este necesară: într-o încăpere închisă apare un miros de mustație rapidă, pe care nu-l vor deghiza spiritele. Prin urmare, chiar și atunci când planificați, găsiți o modalitate de a face ventilație în camera de garderobă.

Principiul aranjamentului său nu este diferit: în partea superioară a oricărui perete, de preferință mai departe de ușă, este realizat un orificiu de evacuare, în care este introdus ventilatorul. Intrarea este furnizată fie într-un orificiu sub ușă, fie în găuri speciale de intrare situate chiar deasupra nivelului podelei. Ele sunt acoperite cu bare decorative. Ventana canalul de evacuare ar trebui să fie în sistemul de ventilație generală, îl puteți aduce în stradă sau sub acoperișul unei case private cu cutii de plastic. Schimbul de aer astfel organizat menține în mod eficient starea normală a lucrurilor.

Principiile de organizare a ventilației salonului prin baie sau bucătărie

Principiile de organizare a ventilației salonului prin baie

Când alegeți un ventilator, trebuie să acordați o atenție deosebită nivelului de zgomot. Deoarece cabinetele sunt adesea făcute în sau în apropierea camerelor din apropierea lor, zgomotul ar trebui să fie minim. Acesta poate fi controlat prin intermediul automatizării sau pornit / oprit prin comutatoarele obișnuite sau prin ușă.

Iluminatul ar trebui să fie luminos. În primul rând, este necesar să găsiți rapid lucrurile și, în al doilea rând, sălile sunt adesea folosite ca săli de amenajare pentru a vedea imediat cât sunt combinate lucrurile alese. Oglinzile sunt situate de obicei pe ușă sau fac o ușă în oglindă. În acest caz, lumina trebuie îndreptată nu numai către rafturi și sisteme de depozitare, ci și către zona de montare.

Una dintre variantele de accesorii

Una dintre variantele de accesorii

Puteți utiliza orice tip de lampă, dar este sensibil să le activați de la senzorii de mișcare. Sapa ușa - lămpile aprinse, fără mișcare, au oprit. Există o altă opțiune pentru balansarea ușilor, unde există lămpi cu butoane care se aprind atunci când se deschide ușa și se opresc când sunt închise.

Unde să faceți

Chiar și în apartamentele mici există "apendicită", care nu poate fi folosită în mod normal în nici un fel. Aici în acest loc și puteți face un dressing.

O altă opțiune populară - o cămară. În acest caz, totul este simplu. Eliminați toate inutile, schimbați ușa și instalați umplutura corespunzătoare: rafturi, rafturi, coșuri, rafturi.

Dulap din dulap

Dulap din dulap

Dacă nu există nimic similar în apartament, împărțiți o parte a camerei - fundul sau colțul - trebuie să vă uitați la aspect. Sala de dressing este bună, deoarece vă permite să utilizați zonele cele mai dificile, și anume colțurile. Mai ales dacă în două pereți adiacenți există uși aferente. Această zonă este considerată "moartă": cu excepția unui raft mic de colț, nu puteți pune nimic: totul va interveni. Aproximativ aceeași opțiune - două ferestre sau o fereastră și uși.

Sala de colț

Sala de colț

În cazul în care zona este prea mică, există posibilitatea de ao mări ușor, făcând zidul nu chiar, dar cu un mijloc ușor extins. Zona camerei de la acest lucru nu scade puternic, dar lucrurile se pot potrivi mult mai mult.

O modalitate de a mări ușor zona

O modalitate de a mări ușor zona

Alta le face pe loggia - făcând parte din geamurile opace sau căptușind peretele. Doar aici fără încălzire nu se poate face - lucrurile reci în timpul iernii uzură neplăcută.

Dulap cu garderobă la capătul balconului sau în loggia

Dulap cu garderobă la capătul balconului sau în loggia

A doua opțiune este potrivită pentru loggii mari. În ele, rafturile pot fi așezate de-a lungul unui perete lung.

Utilizarea balconului

Utilizarea balconului

Pe coridor sau pe hol, colțul sau "apendicita" este protejat, dacă planificarea permite. Aici, toată lumea poate decide numai după loc: există un loc pentru acest lucru sau nu.

Cea mai mare parte a dressingului este potrivită în dormitor. Este doar un loc optim pentru a stoca lucrurile: în sensul - e mai confortabil să te îmbraci aici. Prin urmare, pentru aceste scopuri, o parte din cameră este împrejmuită. În acest caz, este necesară o partiție și cel mai adesea este făcută din plăci de ipsos. Această tehnologie a fost de mult cunoscută și a lucrat până la cel mai mic detaliu. O mulțime de timp, chiar și în lipsa de experiență nu ia: un maxim de două sau trei zile pentru asamblare și finisare.

Dacă faceți o partiție de GKL sau GWP prin toate regulile, aveți nevoie de o piele dublă și acest lucru este "mâncat" centimetri și chiar metri de zonă. Prin urmare, cel mai adesea ele sunt căptușite numai din exterior, dar de două foi cu cusături care se suprapun. La asamblarea cadrului, nu uitați să faceți garnituri întărite pentru fixarea ușii. Cu o singură pată în interior, profilurile goale sunt lăsate, dar este convenabil să atârni rafturi-coșuri pentru lucruri. Dacă intenționați să faceți acest lucru, luați-le cu un zid gros: pentru a ține în mod normal greutate.

Partiție de ghips pentru dressing

Partiție de ghips pentru dressing

Compartimentul poate fi realizat din plăci din plăci laminate sau OSB, plăci MDF. Aceasta este o opțiune pentru cei cărora nu le place să se dezbrace cu chit. Dar trebuie să alegeți o laminare care să se potrivească în interior fără probleme.

Designul interior al unui apartament cu o cameră este descris aici. 

Usi pentru dressing

Ceea ce este bun pentru un dressing cu mâinile tale este că poți pune orice fel de ușă: alunecare, cum ar fi "coupe", acordeon, leagăn obișnuit, cu balamale pe role. Puteți chiar să le utilizați complet. Această opțiune se numește un dulap, dar atunci toți trebuie să păstreze în ordine perfectă: totul este în vedere. Cea mai mare opțiune bugetară - perdele dense sau ceva asemănător draperiilor japoneze.

Variante de instalare a ușilor glisante-compartimente

Variante de instalare a ușilor glisante-compartimente

Dacă peretele frontal este mare, o parte din acesta poate fi staționară, parțial ocupată de ușă. În acest caz, puteți utiliza și niște pereți fixați. Dacă se dorește, ușa poate fi făcută pe toată lățimea sau constând din fragmente.

Ușile pe toată lățimea - este mai ușor să ajungeți la lucruri

Dulap opțional la mansardă: este ocupat de o parte laterală cu un tavan slab. Ușile pe toată lățimea - este mai ușor să ajungeți la lucruri

Designul poate fi orice, doar pentru a se încadra în fața camerei. La voință, ele pot fi făcute în tonul zidurilor, astfel încât să nu le puteți vedea, sau puteți - strălucitoare și strălucitoare.

Despre re-planificarea lui Hrușciov este scris aici (diagrame și desene). 

Construcție: sisteme de umplere și depozitare

În cazul în care zona este limitată, nu există nici un sens în a face mobilier în mobilier dulap din lemn, MDF sau PAL. Ei iau centimetri prețioase din zonă și chiar interferează cu mișcarea aerului. Totuși, lipsa ei: să modifice ceva este problematică.

mobilier

Mobilierul tip "standard" ocupă prea mult spațiu

Recent, tendința generală este instalarea sistemelor de stocare ușoară a metalului. Ele sunt modulare, asamblate pe rafturi speciale. Rafturile pot fi montate în două moduri - spre pereți sau spre tavan și podea: producătorii diferiți fac diferite sisteme. Și deja pe aceste rafturi atârnă tot ce este necesar.

Rafturile pot avea crestături de-a lungul întregii lungimi, ceea ce face posibilă instalarea oricărui element la orice înălțime. Acestea sunt cele mai mobile sisteme care pot fi ușor și simplu modificate - pur și simplu depășind cârligele de la un rând la altul, schimbând înălțimea rafturilor și coșurilor, alte elemente în mod arbitrar.

Sistem modular convenabil

Sistem modular convenabil

Există rafturi de secțiune transversală dreptunghiulară, cu caneluri tăiate din ambele părți. În aceste caneluri, componentele necesare sunt atașate la cleme.

Un alt tip de rafturi și alte sisteme de fixare

Un alt tip de rafturi și alte sisteme de fixare

Fiți atenți, rafturile și sertarele sunt diferite - de la lemn sau materiale de lemn, metal - crom sau vopsite. Pot fi retractabile, se pot pune unul pe altul sau pe rafturi.

Toate aceste sisteme sunt vândute: rafturi și o listă de componente diferite. Dar ele sunt produse în principal în țările europene, deoarece prețul "mușcă". Versiunea economică a echipamentului pentru vestiar poate fi făcută independent de conducta rotundă de mobilier cromată și diferite elemente de fixare. Se pare că acest mobilier nu este la fel de mobil cum ne-ar plăcea, dar merită mult mai puțin.

Echipamente pentru dulap dintr-o țeavă de mobilier rotund

Echipamente pentru dulap dintr-o țeavă de mobilier rotund

Accesorii pentru imbracaminte

În plus față de rafturile standard și nu foarte rafturi, există opțiuni speciale interesante. De exemplu - fuste sau pantaloni. Ghidaje speciale, pe care sunt fixate fâșiile încrucișate, uneori există cleme pe ele. Ele vă permit să vă atârnați uniform fustele / pantalonii și să nu vă fie teamă că vor cădea. Este convenabil, dacă un astfel de cuier este prezentat, permițând inspectarea întregului conținut.

Una dintre opțiunile de umplere a dulapului - un suport pentru fuste sau pantaloni

Una dintre opțiunile de umplere a dulapului - un suport pentru fuste sau pantaloni

Acest dispozitiv poate fi înlocuit cu unul mai simplu, dar de câteva ori mai ieftin - un cuier cu bare transversale situate unul sub altul. Nu este atât de convenabil, dar vă permite să comandați hainele la fel.

Varianta bugetară a umerilor pentru pantaloni și fuste

Varianta bugetară a umerilor pentru pantaloni și fuste

Designul retractabil are o cravată, dar de obicei este orientat în mod diferit și lasă în lungime, cu toate că nu toată lumea îi place acest sistem, și mai mult pentru gustul tau pliat într-o cutie a celulei.

Vedeți dispozitivele

Vedeți dispozitivele

Există mai multe moduri de a plasa umerase. Cea mai simplă este o țeavă care este mai economică (din punct de vedere al utilizării spațiului, dar nu din punct de vedere al banilor) - paranteze retractabile ca și cravată.

Suporturi retractabile pentru umerase pentru haine

Suporturi retractabile pentru umerase pentru haine

Un alt dispozitiv este un pantograf pentru haine. Este de asemenea o trompetă, dar capabilă să coboare. Un fel de lift pentru haine. Acest dispozitiv vă permite să utilizați spațiul la tavan, și nu în detrimentul confortului dumneavoastră. Poate fi atașat atât la pereții laterali (opțiunea mai frecventă) cât și la perete. În mijlocul țevii este atașat un mâner de bară, trăgând pe care îl coborâți într-o poziție orizontală. Capacitatea portantă a acestor accesorii este de obicei mică (până la 18 kilograme), astfel încât acestea sunt folosite pentru îmbrăcămintea ușoară.

Pantograf pentru mobilier - pentru îmbrăcăminte ușoară (în greutate)

Pantograf pentru mobilier - pentru îmbrăcăminte ușoară (în greutate)

Sisteme de stocare a pantofilor

Adesea există probleme cu depozitarea încălțămintei: pentru unii, numărul lor este calculat în zeci de perechi, astfel că este potrivit pentru ei să organizeze camere de dressing separate. Dar printre seturile standard de echipament există mai multe interesante pentru stocarea pantofilor.

Să începem cu sistemul de alunecare. Ea este în IKEA. Pini cu module pentru pantofi, fixați pe un cadru mobil. Convenabil, compact.

Sistem retractabil pentru încălțăminte

Sistem retractabil pentru încălțăminte

Există mini-cufere care nu ocupă aproape un loc, dar sunt atârnate pe pereți, există agenți de suspendare care se pot așeza ușor pe o țeavă orizontală.

Sisteme de depozitare a pantofilor în vestiar

Sisteme de depozitare a pantofilor în vestiar

Acesta este un mini dresser pe perete

Acesta este un mini dresser pe perete

În general, pentru încălțăminte există multe idei interesante care vă permit să-l plasați compact și în același timp convenabil. Unii sunt în hol.

Există opțiuni foarte ieftine. De exemplu, sezonier, cel care este utilizat în prezent, poate fi stocat pe o rețea cu cârlige rearanjate sau rafturi de sârmă. Asemenea, probabil, ați văzut în magazine. Aceasta este o placă sau un panou perforat, pe care sunt agățate cârligele / rafturile. Convenabil: puteți trece la orice tip de tampon, puteți face mai mult sau mai puțin distanță.

Opțiunea economică pentru depozitarea încălțămintei - grilă cu cârlige și rafturi

Opțiunea economică pentru depozitarea încălțămintei - grilă cu cârlige și rafturi

A suspenda o astfel de rețea nu este o problemă - cel puțin pe perete, chiar și pe suprafața laterală a dulapului sau a ușii. Cârligele și rafturile se lipesc doar de traverse. Această opțiune este ideală pentru lipsa de bani și spațiu. Dacă vă place ideea, dar aveți nevoie de ceva mai prezent, creați sau găsiți un scut metalic perforat pe cadru. În ea, și cârligele sunt inserate "cu un bang".

Modificare - scut cu cârlige

Modificare - scut cu cârlige

În general, atunci când dezvoltăm un dulap și un buget limitat, merită să căutăm sisteme de stocare nu în magazinele de mobilier - on-line sau off-line. Uită-te mai bine la site-urile care vând echipament comercial. Există o mulțime de dispozitive interesante care economisesc spațiu: de asemenea, magazinele încearcă să stabilească maximul produsului în zona minimă. De exemplu, acestea sunt suporturile pentru pantofi.

Standuri pentru pantofi

Standuri pentru pantofi

Dacă atașați roțile la primul, obțineți un sistem retractabil excelent. Prețul unui astfel de echipament este mult mai mic decât prețul, dar care este vândut în mobilier.

Facem proiectul un garderobă

Ideile echipamentelor și sistemele de stocare, după cum puteți vedea. Dar nu sa dovedit că lucrul excelent cumpărat pur și simplu nu devine în garderoba ta, este necesar să desenezi un plan pe care să indice toate dimensiunile și dimensiunile. Este desenată pe o scală, apoi pe ea marcați părțile care trebuie să fie neapărat. Ele sunt pictate la aceeași scară. Dacă totul "se potrivește", înarmat cu dimensiunile (le aveți, sau puteți măsura cifra și utilizați scala, puteți calcula valorile reale), puteți merge în magazin pentru a alege sistemul.

Există o altă abordare. Aflați dimensiunile dispozitivelor și sistemelor care vă plac (dimensiunile de montare), le tăiați pe o scară din carton sau pe hârtie grea și încercați să combinați totul. Dacă sa dovedit - excelentă, puteți cumpăra. Nu - căutați alte opțiuni. Ca urmare a eforturilor depuse, ar trebui să obțineți un astfel de aspect, ca în fotografie.

Exemplu de organizare a spațiului în sală (indicând dimensiunile minime pentru diferite tipuri de îmbrăcăminte)

Exemplu de organizare a spațiului în sală (indicând dimensiunile minime pentru diferite tipuri de îmbrăcăminte)

Pentru a fi convenabil pentru a utiliza echipamentul și a obține lucruri, trebuie să reziste la următoarele distanțe:

 • distanța minimă de la raft la raft:
  • la depozitarea lucrurilor - 30 cm;
  • la depozitarea încălțămintei (fără coaserea părului) - 20 cm;
 • Camasi, jachete, jachete - 120 cm;
 • pantaloni:
  • pliate în jumătate - 100 cm;
  • în lungime - 140 cm;
 • compartiment pentru îmbrăcăminte exterioară - strat - 160-180 cm;
 • sub rochii - 150-180 cm.

În partea de sus, luăm un loc sub hainele unui alt sezon sau lucruri rar folosite. Există adesea un loc pentru un aspirator, iar într-unul din dulapuri fac o placă de călcat încorporată.

Pentru cei cărora le place să lucreze cu mâinile lor, există mai multe scheme cu dimensiuni, astfel încât să puteți dota camera de dressing cu propriile mâini (cel puțin parțial).

Raft cu dimensiunile

Desen rafturi pentru pantofi cu dimensiuni

Cum se fac suporturi pentru pantofi

Cum se fac suporturi pentru pantofi

Sistem de stocare a pantofilor din tevi de plastic ...

Sistem de stocare a pantofilor din tevi de plastic ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5