Contrast duș – faceți-o cu profit!

Contrast duș - faceți-o cu profit!

Un duș de contrast este una dintre cele mai populare și accesibile modalități de întărire a unui organism, constând în acoperirea corpului cu apă caldă și rece.

Temperatura maximă a apei ar trebui să fie de aproximativ 45 de grade, iar temperatura minimă ar trebui să fie de până la cinci grade.

Un duș de contrast este o procedură mai plăcută și mai sigură decât alte tipuri de întărire, de exemplu, turnarea apei cu gheață sau mersul în picioare desculț în zăpadă. Din dușul de contrast puteți începe cei care visează într-o zi să devină morsă sau să se arunce într-o baie de zăpadă după o baie, deoarece chiar și cel mai sănătos organism nu va suporta cu greu astfel de proceduri extreme fără pregătire preliminară.

Informații generale

Dusul de contrast are un efect tonifiant care reduce efectul asupra corpului, astfel încât poate fi recomandat ca o procedură de wellness pentru copii mici și vârstnici. Dacă faceți acest lucru cu respectarea tuturor recomandărilor, atunci după câteva proceduri se va observa un efect benefic.

Contrast pentru copii

Efectele alternante ale apei calde și reci afectează întregul corp. Dupa un tratament te va simți creșterea fără precedent de energie, iar dacă începeți să luați o spălătură în mod regulat, veți observa că sistemul imunitar va deveni mai puternic, creste rezistenta organismului la diferite boli, dureri cronice vor fi mai puțin probleme, cu alte cuvinte, vei deveni o persoană sănătoasă.

Contrast duș - sănătate și frumusețe

beneficiu

Dusul de contrast are un efect benefic asupra tuturor proceselor vitale care apar în organism.

 • În primul rând, diferența de temperatură afectează starea pielii: culoarea sa este egalată, devine mai tensionată și mai elastică. Cu ajutorul unui duș contrastant, puteți chiar să scăpați treptat de celulita.
 • Aceasta este o modalitate excelentă de a învăța corpul să se adapteze rapid la temperaturi în schimbare, fără costuri inutile de stres și energie.
 • Efectul asupra sistemului cardiovascular al omului este de a îmbunătăți circulația sângelui, a consolida pereții vaselor de sânge și a capilarelor. De exemplu, dușul de contrast este una dintre modalitățile eficiente de prevenire a venelor varicoase.
 • Ajută la reglarea sistemului endocrin, că este, vă permite să scapi de problemele asociate cu tulburări hormonale.
 • Se confruntă cu stresul, apatia și depresia, insomnia, restabilirea vivacității și o bună dispoziție - toate acestea sunt posibile datorită influenței sale extinse asupra sistemului nervos uman.
 • Multe programe de scădere în greutate includ folosirea obligatorie a unui duș de contrast, astfel încât ajută la reglarea metabolismului.
 • Pentru persoanele în vârstă, valoare specială este acțiunea asupra sistemului musculoscheletic: procedurile obișnuite formează mușchii, articulațiile și tendoanele.

Contrast duș - calea spre sănătate

Contrast duș - un efect pozitiv

Cabină de duș contrastic pentru pierderea în greutate

Momentul primirii procedurilor

Nu există reguli clar definite în ce moment al zilei este mai bine să luați un duș de contrast. Aici totul depinde de stilul de viață al persoanei, de starea corpului său și de preferințele individuale. Deci, sportivii iau de obicei un duș de contrast după fiecare antrenament, adică de câteva ori pe zi. Pentru ei, aceasta este o procedură obligatorie, astfel încât dușul de contrast are un efect relaxant asupra mușchilor și curăță porii de murdărie și transpirație.

Puteți lua un duș de contrast seara, dar nu înainte de a merge la culcare și cu câteva ore înainte de somn, în caz contrar există o mare probabilitate ca acest tratament tonic să vă împiedice să adormiți. Este mai bine să faceți acest lucru imediat după ce v-ați întors acasă de la serviciu sau școală. Acest lucru vă va ajuta să vă reconstruiți rapid de la afaceri la casă.

Contrastul de dimineață dă o încărcătură de vivacitate, care este suficientă pentru întreaga zi. Cu toate acestea, persoanele cu afecțiuni cardiace și cardiace ar trebui să transfere procedurile de apă mai târziu. Faptul este că, la câteva ore după trezire, inima funcționează într-un regim mai silențios decât în ​​timpul zilei și o schimbare bruscă a temperaturii va da o sarcină pe care va fi dificil pentru el să o facă față.

Seara de duș

Contrast pentru sportivi

Harm și contraindicații

Ca orice altă metodă de întărire, dușul de contrast este departe de un panaceu și, în unele cazuri, nu numai că nu duce la recuperare, dar poate provoca, de asemenea, rău grav organismului. În ciuda faptului că efectele asupra sănătății asupra corpului sunt evidente și dovedite de mai multe ori, există o serie de boli în care dușul de contrast este strict contraindicat:

 • orice cancer;
 • hipertensiune;
 • spasmul vaselor cerebrale;
 • alte boli ale sângelui, inimii și vaselor de sânge;
 • orice inflamare;
 • exacerbarea bolilor cronice, de exemplu, cu amigdalită acută, un atac de pancreatită și altele;
 • temperatura ridicată a corpului;
 • în zile critice;
 • în timpul sarcinii și alăptării

Reguli pentru a face un dus de contrast

Cum să luați un duș de contrast? Urmați sfatul nostru - și totul se va întoarce. Înainte de a trece direct la procedurile de răcire, spălați-vă mai întâi corpul cu un prosop și săpun sau gel de duș. Acest lucru face ca particule de praf și murdărie să pătrundă mai adânc în pori când pielea se rupe.

Cum se face un duș de contrast:

 1. Trebuie să porniți dușul de contrast cu apă caldă. Lăsați-l câteva minute până se încălzește.
 2. Apoi du-te la apa puțin rece. Porniți-l timp de cel mult un minut.
 3. Apoi reporniți apa caldă din nou pentru câteva minute. Rotația în total - de aproximativ 6 ori.

Contrast duș pentru o dimineață veselă

Prima dată, diferența de temperatură trebuie să fie mică. Este necesar să se dea corpului timp pentru a se adapta. După o săptămână, puteți începe să măriți diferența de temperatură.

În timpul procedurii, scădea treptat temperatura apei reci, trecând de la rece la gheață.

Creșteți mai atent temperatura apei calde - doar apă caldă suficientă, dar nu apă clocotită. Principalul lucru nu este să fii ars.

Într-o procedură, trebuie să modificați temperatura apei de aproximativ șase ori. În acest caz, timpul petrecut în apă caldă și caldă ar trebui să fie de două până la trei ori mai mare decât în ​​cazul apei reci.

Contrast duș

Pentru un minut, un duș rece ar trebui să aibă două până la trei minute de fierbinte.

În timpul procedurii, încercați cel puțin să mutați un pic, să vă întoarceți, să mutați membrele. Direcționați jetul de apă spre diferite părți ale corpului. Finalizați recepția dușului de contrast cu apă caldă, pentru a închide porii. După procedurile de apă, frecați bine corpul cu un prosop sau o foaie. Acest lucru vă va ajuta să încălziți rapid, să creșteți circulația sângelui și să oferiți un efect de masaj mic.

Duș fierbinte

Dușuri reci

Pentru a pierde in greutate

După cum sa menționat deja mai sus, dușul de contrast vă poate oferi un sprijin bun în lupta împotriva excesului de greutate. Acțiunea sa în acest caz va avea două fețe:

 • Efectul schimbărilor bruște de temperatură în combinație cu masajul prin jeturi de apă împarte grăsimea subcutanată.
 • "trăgând" pielea, evitând apariția vergeturilor cutanate ca urmare a pierderii bruște în greutate.

Efectul de drenaj limfatic al dușului de contrast va fi mai puternic în combinație cu proceduri cosmetice și terapeutice suplimentare, cum ar fi masajul, împachetarea și altele.

Slăbire - efect anticelulitic și drenaj limfatic al dușului contrastant

Unele dintre aceste proceduri pot fi efectuate chiar în baie proprie, cât mai multe sunt dotate cu băi cu hidromasaj, iar unele modele de cabine de duș oferă o gamă largă de tratamente diferite: saună cu infraroșu, saună cu aburi, aromoterapie și cromoterapie.

Pe de altă parte, dușul de contrast este afectat de organele interne care participă la procesele de digestie. Prin urmare, utilizarea corectă a unui duș de contrast poate accelera metabolismul.

Este important să începeți procedurile de apă numai pe un stomac gol.

Pentru copii

Copilăria este cea mai importantă etapă a dezvoltării umane. Tot ceea ce se întâmplă în această perioadă are un impact asupra întregii vieți viitoare. Acest lucru este valabil și pentru un stil de viață sănătos: fundația trebuie să înceapă să inoculeze copilul chiar din momentul nașterii. Mulți pediatri sunt de acord că este posibil să se inițieze proceduri de răcire din primele luni ale vieții copilului. Dar trebuie să faceți acest lucru foarte atent, în primul rând, după consultarea cu medicul dumneavoastră sau cu o asistentă medicală.

Dus de contrast pentru cele mai mici

Pentru cei mai tineri copii, cea mai bună metodă de întărire este băile de aer și plimbările în aerul proaspăt. Procedurile de apă trebuie să înceapă la o vârstă mai înaintată, în jur de cinci până la șapte ani. Dacă copilul este slăbit, suferă de boli cronice, este mai bine să se evite turnarea apei reci și a unui duș de contrast până când corpul devine mai puternic.

Temperarea copiilor

Cel mai bun moment pentru a începe introducerea procedurilor copilului la apă este vara. În locul unui duș contrastant, puteți încerca mai întâi frecare cu un burete. Temperatura apei în timpul primei proceduri ar trebui să fie de aproximativ 30 de grade, iar în fiecare săptămână trebuie să o micșorați cu un grad. Durata procedurii nu trebuie să depășească 2 minute. Dacă primele săptămâni de frecare nu afectează negativ starea de sănătate a copilului, puteți începe să luați un duș de contrast. La început, apa trebuie să fie mai caldă decât atunci când este frecat. Apoi trebuie să reduceți treptat la 15-20 de grade.

Consiliile medicilor

 • Înainte de începerea procedurii, consultați-vă medicul. Nu uitați să-i spuneți despre toate bolile pe care le aveți.
 • Un duș de contrast poate fi luat numai atunci când sunteți complet sănătos. Așteptați până când simptomele unei răceli sau exacerbarea bolilor cronice dispar.
 • Totul trebuie făcut treptat. Nu începeți procedurile de apă brusc. Pentru inceput, pentru doua pana la patru saptamani, petreceti cateva minute in fiecare zi sub un dus de temperatura confortabila.
 • Procedurile ar trebui să fie regulate și sistematice. Contrast duș ar trebui să fie luate cel puțin o dată pe zi, sau mai bine - două.
 • Începe să te revărs din picioare, treptat înălțându-te. Scurgeți toate părțile corpului, cu excepția capului. Modificările survenite de temperatură au un efect negativ asupra vaselor și a scalpului. Puteți turna separat capul, cu un contrast mai mic în temperatura apei.

Dacă urmați toate recomandările, dușul de contrast va deveni pentru dvs. o adevărată sursă de sănătate, vivacitate și vitalitate.

Vă sfătuim să citiți articolul nostru despre întărirea corpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 71