Duș Vichy – plăcere ceresc

Duș Vichy - plăcere ceresc

Dacă sunteți interesat de procedurile de apă, dar destul de intense, cum ar fi sufletul lui Sharko sau dușul circular provoacă frică, gândiți-vă la înregistrarea pe un curs de proceduri de duș de la Vichy: situată sub jeturi de apă curgătoare și pline de masaj, puteți să vă relaxați pe deplin și să vă îmbunătățiți starea de spirit.

Apa este folosită în acest scop de un alt tip - atât apă obișnuită de la robinet, cât și dedurizată și mare, termică sau altele.

În versiunea originală a dușului Vichy se efectuează cu apă termală, dar alte tipuri de apă dau, de asemenea, un rezultat bun.

Vichy duș în centrul spa

poveste

Despre calitățile benefice ale apei și efectele ei pozitive asupra frumuseții și sănătății, oamenii învățați în vremurile străvechi. Datorită procedurilor de calmare a apei, organismul se relaxează, starea generală a organismului se îmbunătățește, metabolismul revine la normal. Observând că, odată cu schimbarea temperaturii apei, a presiunii sale și a duratei de admisie, un duș obișnuit poate deveni o procedură de vindecare, a fost creată hidroterapia. Una dintre opțiunile pentru terapia cu apă este dușul Vichy.

Numele dușului Vichy a primit datorită stațiunii franceze omonime. Chiar și în zilele din Roma antică a devenit cunoscut faptul că apele din acest oraș au efecte curative. Stațiunea a devenit deosebit de renumită în secolul al XIX-lea, datorită procedurilor sale termice.

Sufletul lui Vichy are un alt nume - un duș filiform. Este asociat cu cuvântul latin filiform, adică "similar cu firul", deoarece fluxurile unui astfel de suflet sunt foarte asemănătoare cu firele subțiri. Acum, dușul Vichy este prescris în instituțiile spa și instituțiile medicale care oferă hidroterapie și servicii wellness.

Frumos duș Vichy - procedură

Pe tipurile de suflete citiți celălalt articol.

tipuri

În funcție de tipul de performanță, se produce un astfel de duș:

 1. dozhdepodobnym - alimentarea cu apă se efectuează sub formă de jeturi de cădere separate;
 2. ac - apa este furnizată de jeturi subțiri sub presiune scăzută, în timp ce vizual arata ca un ac;
 3. praf - alimentarea cu apă este efectuată sub formă de praf de apă (diametrul picăturilor este mai mic de jumătate de milimetru), datorită căruia o astfel de variantă a dușului Vichy este considerată cea mai plăcută.

Duș ca Vichy

Vichy Dust Shower

Vichy ac în salonul spa

Puteți, de asemenea, să alterați un duș rece și fierbinte, în funcție de efectul dorit. Atât temperatura cât și presiunea se pot schimba chiar și în timpul unei sesiuni, ceea ce contribuie la o mai bună scurgere a limfei și la îmbunătățirea metabolismului oxigenului în piele.

mărturie

Deci, cine va beneficia de dușul Vichy?

 • Mai întâi de toate, cursul merită să meargă la fiecare femeie care se ocupă de pielea ei. Dacă vă pasă de corpul vostru și doriți să îmbunătățiți aspectul pielii, atunci această hidroprocedură va fi o alegere bună.
 • De asemenea, un astfel de duș ar trebui să fie făcut unul dintre elementele complexului pentru pierderea în greutate și corectarea metabolismului deranjat.
 • Deoarece dușul Vichy are un efect benefic asupra sistemului nervos și promovează relaxarea, este recomandat la tulburările unui vis, iritabilitate, nervozitate, stres.
 • Acțiune comună de restabilire Acest tip de duș este folosit în medicina de fitness și sport, deoarece această procedură contribuie la o recuperare mai rapidă.

Duș Vichy pentru hidromasaj

Contraindicații

Dușul Vichy este interzis atunci când:

 • boli grave ale organelor interne;
 • maladii neoplasme;
 • boli de sânge;
 • boli infecțioase;
 • cu o tendință de sângerare și fără erupții ale corpului.
 • în timpul sarcinii;
 • în zilele critice.

Dacă pielea pacientului este extrem de sensibilă și reacția la acțiunea apei apare în timpul procedurii, sesiunea trebuie oprită imediat.

Chiar dacă, în opinia dvs., nu aveți contraindicații la acest tip de hidroterapie, înainte de a vă înscrie pentru un curs de acest fel, sufletul ar trebui să viziteze în continuare medicul curant.

Procedura de procedură

Procedura se desfășoară într-o instalație specială, reprezentată printr-o canapea și legată de aceasta printr-o bară orizontală, în care există un pulverizator. Pacientul este oferit să se așeze pe fața canapelei în jos, după care întregul corp este alimentat cu apă dintr-un număr mare de deschideri.

Calitatea apei, care este folosită pentru sufletul lui Vichy, este acordată o atenție deosebită. Apa este adesea folosită pentru căldură, marină și înmuiată proaspătă.

Rețineți că acest tip de duș este referit la proceduri destul de ușoare de apă. Deoarece este un duș cu puțină presiune de apă, jeturile nu bate corpul, ca în tipul circular al dușului sau în sufletul lui Charcot, dar acționează delicat în corp ca ploaia.

Dușul Vichy - procedura

Sarcina specialistului care efectuează procedura este de a monitoriza presiunea și temperatura apei. Poate schimba și panta impactului jeturilor de apă. În plus, la dorința dvs. expertul poate face masaj.

În medie, procedura durează de la 15 minute la jumătate de oră. Pentru a merge într-o sesiune cu un stomac plin este imposibil - înainte de procedură se recomandă să nu mănânci 2 ore, după care - 40-60 de minute.

Un punct important este nevoia de odihnă și de umplere a balanței de apă după dușul Vichy. Imediat du-te acasă nu este necesar - este mai bine să se odihnească de la 20 de minute și mai mult, și în mod necesar hidratează pielea cu lapte sau smântână. De asemenea, se recomandă să beți apă sau ceai din plante.

Efecte asupra corpului

Apa ajunge la corp sub formă de jeturi subțiri, iar efectul asupra pielii este foarte delicat, dar în același timp este destul de eficient. Dușul afectează zonele reflexe și relaxează adânc corpul, astfel încât rezultatul procedurii este vivacitatea și starea odihnitoare. Mușchii, care sunt în permanență "strânși" în zilele lucrătoare, în timpul dușului Vichy se relaxează. Discurs despre mușchii spatelui și gâtului. Cursul unui astfel de suflet în ansamblu îmbunătățește starea corpului și reduce numărul de riduri.

În centrul acțiunii dușului Vichy este un efect de masaj delicat cauzat de jeturi de apă asemănătoare firului. Influențând pielea, precum și grăsimile subcutanate, astfel de jeturi de apă stimulează circulația limfo- și sanguină. Acest lucru face ca pielea să fie mai puțin aprinsă, mai bine îngrijită și întinsă. Prin adăugarea unui duș Vichy la complexul de proceduri pentru scăderea în greutate, nu numai că veți face față mai rapid cu kilograme în plus, dar, de asemenea, veți preveni apariția pliurilor de piele îndoite.

Rețineți că doar un astfel de duș este efectuat în poziție în sus, astfel încât pacientul să se poată relaxa cât mai mult posibil în timpul sesiunii.

Vichy duș pentru bărbați

În primele minute ale procedurii, corpul este tuns în jos și apoi încep procesul de relaxare. Tensiunea nervoasă scade, iar circulația sângelui devine din ce în ce mai activă, astfel încât în ​​cele din urmă sufletul să profite de acest efect prin aplicarea unei măști sau a unei creme. De asemenea, un astfel de duș ajută la scăderea mai rapidă a organismului de la toxine.

Pregătiți pentru procedură

Pentru a alege un loc în care veți trece prin cursul sufletului Vichy, trebuie să veniți în serios. Ședințele unui astfel de duș sunt ținute în sanatorii, în centrele hidropatice și chiar în saloanele de înfrumusețare.

Trebuie reamintit faptul că nici una dintre procedurile cosmetice și de îmbunătățire a sănătății nu va avea un efect de durată pe termen lung dacă este efectuată cu titlu oneros. Acest lucru se aplică sufletului lui Vichy, deci pentru un rezultat vizibil și durabil, cursul unui astfel de tratament cu apă ar trebui să fie de la 10-15 proceduri. Puteți merge la sesiuni în fiecare zi și cu întreruperi (de două ori pe săptămână sau în fiecare zi).

Vichy duș cu un specialist - masaj

Înainte de duș Vichy este util să faci fitness, deoarece procedura va relaxa perfect mușchii după efort intens fizic. De asemenea, înainte de sesiune, puteți efectua diverse procedee cosmetice cu noroi și sare de mare.

În avans, numărați-vă timpul astfel încât să nu vă grăbiți după procedură, deoarece după aceasta se recomandă 20-30 minute de odihnă liniștită.

Dușul Vichy - hidromasaj

Să ne amintim că, după dușurile pielea devine mai receptiv la cosmetice de tratament, astfel încât atunci când aveți o perioadă de odihnă, este timpul pentru a face o masca, pentru a trata crema de corp sau un masaj pentru a lucra pe piele intens.

Proprietăți de vindecare

Sesiunile dușului Vichy se referă la procedurile de hidroterapie, care au un efect curativ și vindecător. Proprietățile sale utile, cum ar fi un duș, va arăta mai mult dacă este completat de alte proceduri de spa și wellness - împachetări, masaj, măști și altele.

Cel mai adesea dușul Vichy este combinat cu un masaj, oferind un astfel de complex care dorește să schimbe cifra, să depășească celulita sau să corecteze încălcările proceselor metabolice. Acest complex este, de asemenea, bun pentru prevenirea problemelor legate de metabolism și excesul de greutate.

Vichy masaj de duș

Influența pozitivă a sufletului lui Vichy ca procedură sedativă este remarcată pentru diferite tipuri de tulburări nervoase - nevroze, stres, migrene, oboseală. Ca o procedură de purificare care ajută la scăderea toxinelor, un astfel de duș este prescris pentru bolile gastro-intestinale.

Acest tip de duș are, de asemenea, un efect de întărire generală, care vă permite să îl alocați în perioada de recuperare după boală sau vătămare. Îmbunătățește tonusul muscular și stimulează funcția imună. Acest tratament de apă va aduce, de asemenea, scutirea de boli articulare și leziuni ligamentoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 36 =