Duschhuvuden – välj det bästa

Duschhuvuden - välj det bästa

Sedan dess började mänskligheten noga övervaka sin egen hygien, det viktigaste sättet att hålla kroppen ren var att ta ett bad. Men med tillkomsten av den centrala vattentillförseln blev duschen ännu mer populär än badet. Nu har de flesta hus antingen duschkabiner eller mixers med möjlighet att ansluta duschen. Duschen gör att du kan förkorta tiden för att ta vattenprocedurer, för att du, i motsats till ett bad, inte behöver hämta vatten för det i förväg. Ett viktigt val är valet av ett lämpligt munstycke. I den här artikeln kommer vi att berätta vilka typer av munstycken för duschen är och hur man väljer det optimala alternativet.

Designer Duschhuvuden

typer

Det verkar som det kan vara svårt att välja ett lämpligt duschhuvud? Detta är bara ett standardtillbehör, samma i alla mixers. Så bara de som inte går till butikerna som säljer vVS tänker. För tillfället finns det ett så stort val av bilagor och ibland kör dina ögon bara. Nedan finns de viktigaste typerna av beten som du kan hitta på försäljning.

Runda duschhuvud

Fyrkantigt duschhuvud

Ovanligt Duschhuvud

Klassificering enligt material

Beroende på tillverkningsmaterialet kan munstyckena vara:

 • Metal. Sådana modeller är som regel mer hållbara och förlorar inte sitt ursprungliga utseende längre. Deras huvudsakliga minus är vikten. Metalldysan kan inte hålla länge i vikt. Dessutom, om en sådan vattendrag faller i badet från en tillräcklig höjd, kan den inte bara dela upp emaljen utan också skapa en spricka i badrummet, om du använder en modell av akryl.
 • Plast. De flesta plastmunstycken är gjorda till metall. Det här är den så kallade metalliserade plasten. Sådana modeller har flerskiktskrom och vid första anblicken kan de inte skilja sig från metalliska, men de är mycket lättare. Eftersom plastmaterialet är mer flexibelt och smidigt kan plastmunstyckena skryta med en mängd olika invecklade former.

I vissa modeller av metallfästen kan man se ett handtag av faience. Sådana modeller anses dock opraktiska. Dessutom ökar användningen av fajamin tyngden på munstycket avsevärt.

Metallduschhuvud

Enligt formuläret

Munstycken kommer i olika former:

 • runda;
 • rektangulär;
 • oval;
 • kvadrat.

Vi är vana vid att se i våra badkar runda och ovala munstycken. Modeller med skarpa hörn ser bra ut i badrummen, gjorda i högteknologiska stil. Återigen, för att beställa, kan du beställa munstycket i form av en triangel eller någon annan geometrisk figur.

Runda duschhuvud

Rektangulärt duschhuvud

Duschhuvudplats

Enligt typ av bilaga

Dysorna är stationära, manuella eller kombinerade system.

 • Manuella modeller - Traditionell och mest populär typ. De är fästa på huvuddelen av mixern med hjälp av en flexibel slang. Du kan ta en dusch handdusch i handen och rikta strålen till var du än behöver, i vinkel och i vilken höjd som helst.
 • Stationära modeller har mindre kapacitet, men generellt ger ett kraftfullare vattenhuvud. Dessa munstycken har en större diameter och är fastsatta på väggen eller till någon annan yta i en viss höjd och i en viss vinkel. I vissa modeller kan dock vinkeln justeras.
 • Kombinerade system - det här är de så kallade duschstilarna. Deras utformning innehåller en vattentank på en flexibel slang, en mixer och en stationär vattentank. Fördelen med sådana system är uppenbart. Dessutom har sådana modeller ett oöverträffat antal olika ytterligare funktioner, som vi kommer att diskutera nedan.

Stationärt kombinerat duschsystem

Multifunktions

Innan våra föräldrar använde morföräldrar de enklaste munstyckena, vars stråle kunde jämföras med en ström från en konventionell vattendrag. Vattenförsörjningens volym och natur berodde endast på duschhuvudets diameter och antalet hål i den, liksom på vattentrycket i vattenröret.

Moderna modeller är långt framme i valet av lägen och modifikationer. Idag kan du köpa bilagor med en inbyggd specialknapp, som låter dig välja huvudets kraft och en kombination av vattenstrålar. Vissa modeller av tillbehör är utrustade med olika tilläggsfunktioner: självrengöring från limskala, jonisering av luft, vattenberikning med användbara mineralelement för hud och andra.

Duschhuvud med turmalin

Enligt typ av strålar

De flesta moderna duschkablar stödjer flera driftlägen samtidigt, som bytas genom att rotera duschhuvudet. Beroende på dina behov och humör kan du välja tryck och vattenförbrukning, vilket du för tillfället är mest behagligt.

 • Regnet - Den vanligaste och vanligaste typen av jet. Vattnet faller smidigt på kroppen från små hål i munstycket under lågt tryck.
 • Mjuk diffusion - ett sätt där vattenpartiklar blandas med luftbubblor. På grund av denna blandning känner du inte vattenstrålen på huden som sådan.
 • Variostruya - ett läge som är ett medelvärde av de två typerna av strålar som beskrivs ovan.
 • Monostruya - Ett tätt vattenflöde, som matas från munstycket under högt tryck. Detta läge är idealiskt för en kontrastdusch och dousing med kallt vatten.
 • Vattendimma - En annan, en privat version av mjuk dispersion. Din kropp verkar kuva den täta vattenångan.
 • vattenfall - Den typ av jet som används oftast i de bilagor som är fastsatta i taket. Vatten skapar ett tätt slöja, som om det faller från en stor höjd. Denna stråle är väldigt uppfriskande och hjälper dig att hålla dig tonad.
 • Massage jet Den används som regel med ett speciellt massagemunstycke. Med denna stråle kan du följa figuren och behålla tonen i kroppens muskler och vävnader.

Dessa är bara de viktigaste typerna av strålar. Under tiden möter vissa tillverkare av elitvårdsprodukter sin egen exklusiva utveckling på detta område. I vissa munstycken tillhandahålls ett kombinerat läge där de olika strålarna följer varandra vid vissa tidsintervaller.

Variationer av jets i duschhuvudet

funktioner

Huvudfunktionen hos varje duschhuvud är en enhetlig vattenförsörjning i form av flera strålar. Men här ligger också deras nyanser. Funktioner som stöds av de flesta bilagor:

 • växlar mellan flera typer av strålar;
 • vattenmättnad med luft i "soft dispersion" -läget;
 • avstämning av pulserande strålar med ett stort huvud för massage.
Mjuk dispersion av strålen

Monoural Duschhuvud

Kombinerad dusch med funktion av tropiskt regn

Det finns dock ett antal ytterligare funktioner:

 • Närvaron av en termostat gör att du kan övervaka och behålla den önskade exakta vattentemperaturen.
 • Tryckavlastningsventilen kommer att vara användbar för dem som ofta byter vattentrycket i vattenrör.
 • Vattenfiltret mjukar det hårda vattnet som kommer från den centrala vattentillförseln.
 • Vattenflödesbegränsaren gör det möjligt att minska vattenförbrukningen och minska avfallet för att betala räkningar.
Dusch med termostat med pekskärm

Det finns helt andra standardfunktioner.

Så, i vissa duschkabiner är bland annat en radio installerad, som slår på automatiskt när den mottar en signal från sensorn på munstycket.

Det är värt att slå på vattnet, hur lugnande eller omvänt, uppfriskande musik kommer att leka i badrummet. Dessutom finns det speciella bilagor för barn. De är gjorda i form av olika sagor eller djur. Sådana bilagor hjälper till att distrahera barnets uppmärksamhet direkt från tvättprocessen, vilket är långt ifrån tilltalande för alla barn.

Duschhuvud med radio

Dusch-cloud

Dusch för barn

Självrenande system

I många mixers installerade idag det så kallade självrengöringssystemet från kalkskala. Det är ingen hemlighet för någon att kranvatten i våra kranar är väldigt stel och innehåller mycket föroreningar. Därför är hålen i munstycket med tiden igensatta.

Tack vare speciella små silikonplattor inuti hålen passar plåten inte längre in i munstycket och det är lätt att ta bort genom att helt enkelt torka munstycket med en trasa med eventuellt diskmedel.

Duschpanel

En annan innovation är utvecklingen av högteknologiska och multifunktionella duschpaneler. Som regel levereras de med premiumduschar. Men senare har sådana paneler blivit möjligt att köpa separat och montera i den vanliga själen.

Den främsta fördelen med sådana paneler är närvaron av en kontrollpanel som du kan styra olika ytterligare funktioner. Hur stor funktionaliteten i din duschpanel kommer att vara, påverkar direkt kostnaden.

Duschpanel

utformning

Det finns så många designalternativ för duschkablar att det är omöjligt att lista dem alla. Först och främst är det värt att notera olika färger. Även om, som vi redan nämnde, är de flesta munstyckena idag gjorda av metall, eller från material som efterliknar det, förkromning på olika modeller ger en annan effekt.

Du kan hitta modeller av munstycken med olika beläggningar: brons, mässing, krom, guld, koppar, nickel och andra. Vissa modeller har en färgstark emalj eller pulverlack av olika färger. När det gäller den stilistiska anslutningen är valet här också bra. Det finns modeller gjorda i retrostil, i stil med Art Nouveau, högteknologiska och andra.

Design av duschhuvud

Designlösning för duschhuvud

Kristall ljuskrona med dusch

Duschhuvud i retrostil

Baby shower attachment

Duschhuvud

Tips för att välja

Sammanfattar alla ovanstående kan vi sammanfatta följande:

 • När du väljer ett lämpligt duschmunstycke behöver du först bestämma om manuell, stationär eller kombinerad dusch du ska använda.
 • Då är det nödvändigt att bestämma tillverkningsmaterialet: metall eller plast.
 • Först då kan du gå vidare till valet av en särskild munstycke på grundval av estetiska och design överväganden: vilken form kommer att leda vilken färg, vilken stil det ska upprätthållas och om denna typ kombineras med andra inventarier i badrummet.
 • När du själv väljer flera möjliga alternativ för bilagor, var uppmärksam på förhållandet mellan deras ytterligare egenskaper och kvalitet med priset. Endast noga väga alla för- och nackdelar, kan du plocka upp duschmunstycke, som du alltid kommer att vara bekväm att ta en dusch och som kommer att föra den mest nytta för din hälsa.
Ovanligt Duschhuvud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − = 31