Glas duschkabiner

Glas duschkabiner

Bekväm och snygg, passar in i nästan vilket interiör som helst och gör rummet utsökt - glasduschar från tröskeln visar utmärkt smak av sina ägare. Dessa hytter säljs med olika mönster, dekorelement, klistermärken, vilket gör att de passar in i interiören.

Frostat glas i duschen

Förutom estetiska fördelar kan dessa bås skryta med kvalitet. Glaset, från vilket de är gjorda, är mycket starkt - det värms först så mycket som möjligt, och sedan plötsligt kyles, vilket gör det slitstarkt och stötsäkert. Hyttar av glas är också ett oumbärligt alternativ för ett litet rum, eftersom glaset visuellt ökar utrymmet, vilket gör det "luftigt".

Glasdusch

Glasdusch med ett mönster

Rund duschkabin

Glasval

Om du brinner med tanken att utrusta dig med en duschkabin av denna typ, måste du börja med ett glasval. Och det första som säkert kommer att behaga dig är möjligheten att skapa din egen unika individuella design av kabinen i en krökt eller rak form och med vilket mönster som helst. Enligt graden av genomskinlighet kan glas vara av olika slag:

 • tonad
 • transparent
 • frostat
 • Optivit (klarat)
 • Med olika mönster
 • med präglade

Duschkabiner är som regel tillverkade av härdat glas. Glasens genomsnittliga tjocklek i duschpartierna är i genomsnitt 8-10 mm. Detta glas är mycket pålitligt och hållbart, och om det går sönder riskerar det att klippa det med fragment helt ut.

Tonat glas i duschen

Genomskinligt glas i duschen

Glas med sandblästermönster

Glasdusch med mönster

Vägghyttarna i glasskåpet skyddar säkert rummet från inåtkomsten av vatten utanför, du är garanterad värme- och fuktmotstånd. När du installerar glas är det väldigt viktigt att lämna avståndet mellan glaset och taket så att ångan inte ackumuleras i duschen och det är inte stuffigt.

Glashytt utan tak

Fäktningsalternativ

Varianter av staket för en glasdusch är olika. Du kan välja glidande duschdraperier, som förskjuts i önskad riktning med hjälp av rullar. Gardiner, förresten - en utmärkt lösning för små badrum. Antalet skiljeväggar i duschkabinerna varierar också - från en partition till 5 och till och med 6. De är vanligtvis kopplade till väggarna, golvet eller taket eller till ramen. Du kan också stoppa på monolitiska glaspartier.

Glasdusch med ett mönster

Staket av glas är mycket lätt att rengöra och kommer att behålla sitt ursprungliga utseende under lång tid. Med rätt och noggrann vård är de mycket hållbara än plaststrukturer. Du kan beställa partitioner i valfri stil och design, och resultatet kommer helt att uppfylla dina förväntningar. Särskilt imponerande skiljeväggar av trippelglas, där du kan lägga allt du vill - från foto till herbarium - effekten är fantastiskt.

Valet av dörrar från glas gläder sig också. Alla slags mönster och ritningar, de kommer att uppfylla de mest krävande smakerna. Genom öppningsvägen finns det fyra typer av dörrar:

 • Sliding. Rullar rör sig horisontellt längs skenorna, vilket är mycket bekvämt om det inte finns tillräckligt med utrymme framför duschen.
 • Swing. Alla bekanta dörrar, som du kan öppna genom att dra handtaget på dig själv eller från dig själv.
 • Folding. När du öppnar en sådan dörr öppnar ett enda blad på slingan. Ett utmärkt alternativ, om duschen inte är en plats för svängdörrar.
 • roterande. För den här typen av dörr tar mycket utrymme, så inte alla har råd med dem. Systemet är enligt följande: dörren är fastsatt på magnetiska lås på fasta paneler.

Dörrarna är också utmärkta för en- och dubbelbladsdörrar. När du skapar en original design i duschen kan du installera ett par dörrar. Samtidigt är det viktigt att välja staket och dörrar i samma stil, så att de harmoniserar med varandra och skapar en komplett bild.

Skjutdörrdörr

Svängdörr duschvägg

Fällbara glasdörrar i duschen

Roterande dörrar i duschen

Ram och ramlösa modeller

Duschkabiner från glas kan delas in i två typer - ram och ramlösa. Båda kan vara av olika former:

 • standard;
 • rektangulär;
 • krökt;

Ramlösa modeller är mer krävande. När du installerar dem är det viktigt att noga förbereda rummet. Väggarna och taket ska vara så stora som möjligt för att installera en duschkabin med alla regler. Gör dem antingen från härdat glas eller från en triplex. De är mycket dyrare än ram på grund av deras tillförlitlighet och hållbarhet.

Ramprofilen är vanligtvis tillverkad av anodiserad aluminium. Den är både lätt och hållbar, så det går att designa en ram av vilken form och storlek som helst. Glas för denna modell används mer subtilt, eftersom all last går direkt till ramen. Det är mycket viktigt att noggrant och noggrant övervaka lederna, så att de inte ackumulerar smuts. Naturligtvis kommer de inte vara så nöjda med ditt presenterbara utseende som ramlösa, men de är också av tillräcklig kvalitet.

Ramglas duschkabin

Framelös glas duschkabin

rön

Hela summan av dess delar, så glöm inte detaljerna. Du behöver hitta material som inte bara är av hög kvalitet, utan också de som passar din modell. Dessa är handtag och gångjärn, flikar och stänger, olika tätningar, kontakter, tack vare vilka du kan fästa duschen på golvet, taket och väggarna. Med hjälp av kontakter kan du ansluta element i alla vinklar. Och självklart är det viktigaste att alla dessa delar inte är rostade av kontakt med vatten.

Dusch gångjärn är av olika slag:

 • Gångjärn. Plattform, så att skriva dem i den övergripande bilden av design är inte svårt.
 • Pendeln. Tack vare dem kan dörren lätt rotera med hjälp av en axiell stång.
 • Skall kommunicera. Mycket elegant och utrustad med en mängd olika funktioner.
Tillbehör för glas duschkabiner

Glöm inte så viktiga tillbehör som en handdukshållare, stångfäst och stabiliseringsstänger. När det gäller tätningen är det ansvaret för tätningen av stugan, och därför är dess kvalitet inte mindre viktig. Ett fint tillägg är att om någon av elementen misslyckas, kan den repareras separat, utan att behöva köpa en ny dusch.

Handdukshållare

Exempel på design och icke-standardiserade lösningar

Om du föredrar endast originala och icke-standardiserade lösningar i inredning och när du utformar ett duschrum, då tack vare erfarna mästare kommer du att kunna inse vilket vanligt beslut och idé som helst. Inred duschkabinetten på väldigt olika sätt:

 • Mycket populär fotoutskrift: En färgstark bild som inte är rädd för fukt tack vare beläggningen av keramisk färg och UV-utskrift.
 • Inte mindre populär är sandblästring, när efter växelverkan mellan glaset och sand-luftblandningen blir det ogenomskinligt.
 • fusing - olika mönster av glas med olika toner och färger;
 • Lasergravering;
 • Målning med färger, resistent mot vatten.
 • Om du vill dekorera en duschkabin i den högsta kategorin, kan staket och skiljeväggar vara gjord av trefaldigt glastriplex, med ett foto, en bild eller ett herbarium till det inre skiktet. Detta kommer inte bara att lägga till sofistikering för produkten, utan också till duschstallstyrkan.
 • Målat glas olika färger och stilar, målade med vattenbeständig färg.
 • Bearbetning genom polering eller slipning.

Genom att välja en glasdusch får du garanterat tre huvudkrav: styrka, repfasthet, säkerhet. Glas duschkabiner kommer att uppfylla alla dina förväntningar och kommer att glädja dig. Det viktigaste är att försiktigt ta hand om dem och rengöra dem med ämnen som inte innehåller ammoniak.

Sandblåsningsmönster

fusing

Glas med lasergravering

Musselglas

Glasblock

Målat glasmålning på glas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 43 =