Montering och montering av duschkabin med egna händer. Spara pengar

Montering och montering av duschkabin med egna händer. Spara pengar

Duschkabiner är allt mer fungerande som ett komplett alternativ till badrummet. Fördelar med duschkabiner är uppenbara - de upptar mycket mindre utrymme (vilket är särskilt viktigt idag med tanke på kostnaden för bostäder), billigt och hållbart. Köp en dusch idag kan du nästan i någon möbelaffär, och hur du installerar den ordentligt, läser du i den här artikeln.

Typer och typer av duschkabiner

En modern dusch är inte bara en av elementen i badrummet, utan också ett verkligt konstverk, vetenskap och teknik. Många tillverkare erbjuder ett brett utbud av stugor för varje smak och välstånd, och stugorna är inte bara utrustade med dusch och hydromassage utan också en ånggenerator, en musikspelare och till och med en telefon.

modern duschkabin

Det finns två huvudtyper av vad som kallas duschkabiner - duschkabiner och duschar. Duschkabiner är annorlunda i det med att de är kabinerna, omgivna på alla sidor av panelväggar. Duschhörnen är installerade i ett hörn av rummet och använder därmed väggar i stället för en eller två sidopaneler i sin konstruktion.

duschkabin

Läs mer i vår artikel om hur man väljer en dusch.

Grundarrangemang

När det gäller det grundläggande arrangemanget av moderna typer duschkabiner är det vanligt att skilja:

1. Prefabricerade duschkabiner. Denna typ av bil monteras av köparen eller installatören manuellt på plats. Å ena sidan ger det kunden en viss frihet, men å andra sidan kräver deras montering arbete.

2. Monoblock duschkabiner. De tillverkas och monteras direkt från fabriken, och kunden behöver bara montera och ansluta dem till nätverkskommunikationen.

prefabricerade och endelade duschkabiner

Kontrollera utrustningen

Montering av ens det enklaste duschhöljet är inte det enklaste ockupationen för en lekman, därför måste du först och främst vara 100% säker på att alla nödvändiga verktyg och komponenter för montering är tillgängliga.

Vid val av dusch i butiken bör särskild uppmärksamhet ägnas åt produktens kvalitet och de bifogade delarna. Be säljaren att kontrollera om alla nödvändiga delar är på plats, och, om det behövs, be om att byta duschkabin eller köpa enskilda föremål i samma butik.

duschkabin tillbehör

Speciellt noga är det nödvändigt att kontrollera fönstrens säkerhet och närvaron av monteringsanvisningarna, eftersom moderna modeller ofta samlas utan instruktioner är svåra.

Nödvändiga verktyg och material

Att bygga en dusch behöver du inte ett specialverktyg, men var beredd på vad du behöver skickliga händer kommer att behövas, upp till 2 timmar ledig tid och:

  • Rör och karbinhoppnyckel
  • Skruvmejsel och borra med en uppsättning övningar
  • Hacksaw och skarp kniv
  • Beslag, rör, slangar och sifon för avloppsrör
  • Nivå, roulette och markör
  • Tätningsmedel och isoleringsband

en uppsättning verktyg för att installera en duschkabin

Beroende på kabinmodellen kan uppsättningen verktyg variera något.

Steg-för-steg instruktion

Med tanke på att ett stort antal modeller av duschkabiner genererar ett stort antal nyanser under montering, i denna artikel vi Vi erbjuder en steg-för-steg-instruktion baserad på grundläggande allmänna regler och principer, Karaktäristiska för modernaste duschkabiner.

duschkabin

Förberedande skede

Först och främst är det nödvändigt att förbereda golvet, eftersom installationen av en duschvägg endast är möjlig på en plan yta. Om det finns möjlighet att göra en vattentätning av golvet bättre - så blir det möjligt att skydda lägenheten eller huset från läckage av vatten i framtiden.

Innan du installerar duschen måste du noggrant packa upp delarna, eftersom vissa av dem är gjorda av glas och kan skadas av felaktig hantering. Oftast är en särskild instruktion för användningen av produkten och dess montering ansluten till varje uppsättning, vilket kan variera dramatiskt beroende på modell.

badkar med duschkabin

pan

Pallen är basen för varje duschkabin och tjänar till att samla vatten. Beroende på duschkabinens modell kan den monteras helt eller delvis. Som regel är ett korsstycke av metall fastgjort på pallens botten, till vilket benen kommer att fästas.

För att säkerställa att duschkabinen är jämn och inte svängd, måste alla benen skruvas i samma plan och mäts med en nivå.

duschbricka

Efter installationen av alla benen på strukturen är pannan installerad i ett hörn, varefter sifongen är ansluten till ett gemensamt avloppssystem och utloppet lämnas över golvet. Mellan paletten och väggarna borde inga luckor och för större styrka behandlas foget mellan hyttfacket och väggen med silikonklister.

låg duschbricka

vägg

Efter installationen av pallen är klar kan du gå vidare till nästa steg i monteringsprocessen, men glöm inte bort den viktiga regeln - till att börja med är det nödvändigt att samla väggar och ett tak på en duschkabin, och först efter dessa dörrar.

Installationsarbetet vid montering av duschkabinens väggar kan variera beroende på vilken modell du väljer. Men oftast är väggarna fixade med speciella bultar. Det finns dock andra typer av förankringar. Om anslutningsbultarna inte ser pålitliga ut, är det bättre att köpa ytterligare bultar.

Typen och tillgängligheten av fästanordningar måste kontrolleras i affären före inköp.

hytt väggmontering

tak

När du köper en dusch, måste du komma ihåg att Avståndet mellan taket och taket på rummet måste vara minst 25 centimeter.

Duschhöljets tak är fastsatt med skruvar och skruvar. Det rekommenderas att vara särskilt uppmärksam på tätheten på takets tak på hyttpanelerna.

duschkabin

dörrarna

Installationen av dörrar för eventuella duschkabiner utförs i slutskedet, då alla huvudarbeten redan har slutförts. Först måste du installera rullar i den övre och nedre delen av strukturen, där dörrarna ska fästas.

Förutom rullarna för korrekt drift av dörrarna är det nödvändigt att installera tätningar och ett magnetband som är nödvändigt för tät stängning av två klaffar

installation av duschdörrar

tillbehör

När dörrarna är färdiga kan du fästa handtagen som, beroende på duschkabinens modell, är fastsatta i en speciellt utformad plats på dörrarna.

När du har installerat handtagen, kontrollera att montering är korrekt. För att göra detta, öppna och stäng dörrarna flera gånger.

duschkabin

Avloppssystem

Nu måste du ta hand om slangar som är utformade för att tömma vattnet. Som erfarenhet visar, I komplett set med duschkabin kan inte mycket kvalitativa slangar tillämpas, och om du inte hittade en tråd på dem, Det är bättre att köpa nya som blir mer tillförlitliga.

duschkabin

Vattenförsörjning

För att säkerställa kontinuerlig vattenförsörjning i duschkabinen är det nödvändigt att installera en tee för varmt och kallt vatten.

Anslutningen till vattenförsörjningssystemet i ett modernt duschskåp måste endast göras enligt anvisningarna!

Strömförsörjning

Beroende på vald duschmodell kan du behöva ett separat uttag, så det är värt att tänka på installationen i förväg. Det är bäst om det är ett speciellt uttag avsedda för användning i rum med fuktighet över normalt.

Stickkontakten ska vara placerad på ett sådant sätt att det inte finns någon spänning i de elektriska ledningarna.

Det bästa stället för utloppet är placeringen på sidan eller baksidan, om duschhöljet har bakre väggar, vilket skyddar mot vattentryck.

dusch med ljus

Det sista steget

När duschkabinmonteringen är klar ska alla fogar mellan hytten och paletten behandlas med silikonförtätningsmedel för att undvika vattenläckage under drift. När tätningsmedel har torkat, sätt på vattnet för att kontrollera deras tillförlitlighet. Om det fortfarande finns vattenläckage, måste lederna ombehandlas med en isolerande förening.

duschkabin

Vad ska man göra om det inte finns någon rätt vinkel

Det händer att rummets geometri inte är idealisk, det finns ingen rätt vinkel och paletten kan inte passa snyggt mot väggarna. Detta problem kan lätt lösas med hjälp av en kvarn - på pallens nivå är det nödvändigt att beskära plattan. Detta kommer att hjälpa till att uppnå en snyggare passform.

Det viktigaste, Innan du börjar skära av överflödiga centimeter kakel måste du göra noggranna mätningar.

På de ställen där paletten berör väggen bör ett silikonlag appliceras.

duschkabin

Installera en självtillverkad pall

I vissa fall är det inte möjligt att använda en vanlig pall (till exempel tillåter rummets utformning inte). Detta är inte ett oöverstigligt hinder, eftersom en pall med lämplig form och design kan tillverkas oberoende. De mest populära är pallar av sten och betong.

Montering av en självtillverkad pall är nästan identisk med installationen av en typisk, men i detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att nivellera kabinens väggar samt ytterligare tätning av kabinets och pallens anslutningspunkter.

självtillverkad pall

Installation av en låg pall

Beroende på produktens konfiguration kan installationsprocessen för duschkabin med låg pall vara annorlunda, men de viktigaste stegen som nämns i den här artikeln hjälper dig att montera duschkabinettet snabbt och tillförlitligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 53