Dampgenerator for dusjkabiner

Dampgenerator for dusjkabiner

Installasjonen av dusjen på badet har blitt en populær løsning i moderne design. Med mange av dens dyder er det en ulempe. For mange blir denne minus avgjørende når man velger mellom et bad og en dusj. Hytta tillater ikke å skape de forholdene der det er mulig å varme opp godt. Men produsentene av dusjer fanget denne tendensen, og vi ble presentert med en dampgenerator for en dusjkabinett.

Dampgenerator for dusjkabiner

Moderne hytter er utstyrt med en slik innebygd generator, men dessverre påvirker dette umiddelbart prisen.

Dusjkabinett med innebygd dampgenerator

utforming

Enhver dampgenerator inkluderer en kontrollenhet og et hus som inneholder en vanntank, en pumpe og selve vannvarmeelementet. Med en slik overflod av elementer som fyller den, tar ikke husholdnings dampgeneratorens hus opp mye plass, i motsetning til sine industrielle kolleger. Utenfor er det kraner for vanninnløp og utløp. Kontrollenheten bidrar til å endre temperaturregimet, styre strømmen av vann og damp.

Dampgenerator konstruksjon

typer

Muligheten for å lage et dusjrom er som en badstue. Og kostnaden ser mye mer interessant ut enn en ferdig hytte med en innebygd gadget. Det er bare nødvendig å kjøpe en dampgenerator med den minste listen over funksjoner. Nå produserer de enheter som er forskjellige i måten de oppvarmer vann og produserer damp på.

  • Elektrode dampgeneratorer. Vann oppvarmes ved hjelp av elektroder. Når strømmen passerer, blir vannet omdannet til damp. Skum på elektrodene vises ikke, i denne forbindelse brenner de ikke. Utvilsomt er det store pluss at prislappen er den laveste blant dampgeneratorene.
  • Teen steam generatorer. De produserer damp med spesielle varmeelementer. Slike generatorer kan operere på destillert vann, som tillater bruk av det gjenværende kondensatet i en ny sirkel. Men denne fordelen overlappes av en rekke minuser - kompleksiteten til designet og som en konsekvens av en høyere pris.
  • Induksjons dampgeneratorer. Som det fremgår av tittelen, er oppvarming på grunn av elektromagnetisk induksjon. Deres store fordel er at de ikke har forbruksvarer, for eksempel elektroder eller varmeelementer.

Varmeelement for dampgeneratoren på dusjkabinettet

Dampgenerator for dusjkabiner

Tips for å velge

I utgangspunktet arbeider dampgeneratorer fra elektrisitet. Deres viktigste forskjell er bare måten å konvertere vann til damp.

Før du velger, må du først se på mengden energi som forbrukes av den. For det andre, sin makt. Det er også viktig å være oppmerksom på sine funksjoner.

  • En svært viktig egenskap er vanntrykket i akvedukten. Jo høyere denne indeksen, desto høyere er dampvolumet som skal leveres. Det vanlige trykket er fra 2 til 10 Atm.
  • Av særlig betydning er materialet som dampgeneratorens kropp er laget av. Fortrinnsvis, hvis det er rustfritt stål. Fordi det ikke er redd for korrosjon og det er veldig sterkt. Selv om det er tungt.
  • Jo høyere kraft - jo raskere vannet vil varme opp, men jo høyere strømforbruk.

Med rustfritt stål kan verken plast eller aluminium tåle konkurranse, siden førstnevnte ikke kan takle høye temperaturer og slippe giftige stoffer, og aluminium er i stand til å oksidere og deformere.

Dampgenerator for dusjkabiner

Dampgenerator for dusjkabiner

Dampgenerator for dusjkabiner

For kraftig en dampgenerator kan vise seg å være urentabel økonomisk. Eksperter anbefaler å velge strøm fra 1,5 til 6 kW.

Dampgenerator for dusjkabiner

Tilkoblingsskjema og installasjon

På en gang er det nødvendig å legge merke til at eksperter ikke anbefaler å installere en dampgenerator rett ved siden av en hytte. Den er plassert separat, og bare damptilførselsrøret tilføres kabinen.

Men det maksimale området fra dusjen til installasjonsstedet til generatoren er 10 meter! Hvis montert på veggen, er høyden ikke mindre enn 0,5 meter. Hvis enheten er plassert på veggen, er den festet til selvskruende skruer.

Ved hjelp av en metallslange, kobler vi kulventilen til vannforsyningen. Damprøret til generatoren er forankret med kobberrør. Og allerede med et plastrør gjør vi en forbindelse med avløpssystemet.

Først etter ferdigstillelsen av disse manipulasjonene leveres strøm til generatoren.

Tilkobling av dampgeneratoren til dusjen

Tilkobling av dampgeneratoren til dusjen

Elektronisk krets for tilkobling av dampgeneratoren

administrasjon

Ved hjelp av kontrollenheten skjer kommunikasjon med dampgeneratoren. Slå på, av, innstilling av driftsmodus - alle disse funksjonene er satt fra kontrollpanelet. Profesjonelle anbefaler at du plasserer det ved siden av generatoren.

Temperaturmodusen endres med regulatoren. Denne operasjonen kan utføres både før du slår på enheten og under drift.

Installasjon og konfigurasjon var vellykket. Dette fremgår av utseendet av damp når du slår på og omvendt etter at du slår av dampen forsvinner. Nå kan du nyte badehuset rett i dusjen. Lett for deg et par!

Dampgenerator for dusjkabinett og styreenhet

Dusjaggregat

Etter at temperaturen er satt og generatoren automatisk fylles med vann i flere minutter, kan du vente på at dampen starter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 80