Dusjbrett med hender: instruksjon

Dusjbrett med hender: instruksjon

Et alternativ til kjøpte dusjbrett er paller laget av egne hender, siden selv en lekmann er ganske i stand til å utøve sin innsats og lage en pall selv. Dette vil spare penger, men samtidig vise fantasi og kreativitet.

Selvstendig dusjkabinett

Valget av høyde, form og størrelse

På planleggingsstadiet av reparasjon på badet, bestemte du deg for å installere et dusjbrett eller dusj? Du har flere måter å implementere denne ideen på. Kjøpe en ferdig dusj, kjøp et ferdig dusjbrett eller ta en dusj med egne hender.

Følgende argumenter kan tilskrives fordelene ved uavhengig produksjon:

 • betydelige kostnadsbesparelser;
 • evnen til å lage en pall av hvilken som helst form og størrelse
 • Velg et dekorativt deksel, i samsvar med utformingen av hele rommet;
 • Installer nøyaktig dusjutstyret som er nødvendig for deg;
 • velg eller bestill et individuelt gjerde.

Til slutt vil du ha en eksklusiv dusjkabinett, i kvalitet, som du vil være helt sikker på. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du skal skape et dusjbrett, hvilke materialer og verktøy du trenger, og bidra til å unngå feil i konstruksjon og etterbehandling.

Individuell utforming av dusjen

Vi velger et sted for bygging av dusjbrett. Det er tilrådelig å plassere det nær kommunikasjonen, men dette problemet er ikke grunnleggende, med en kompetent distribusjon av kommunikasjon, kan du lage en pall hvor som helst på badet. Vær spesielt oppmerksom på gulvbelegg og vanntetting av gulvet i rommet:

 • For en byleilighet er det lett og lett pallet konstruksjon best.
 • I et privat hus eller på en dacha er vekten av strukturen viktig bare når man organiserer et bad på de øverste etasjene i huset. I dette tilfellet er det nødvendig å beregne den tillatte belastningen på overlappingen.

Variant av plasseringen av dusjen

Vi velger pallenes form. Alt avhenger av fantasien, opplevelsen i konstruksjonen og størrelsen på rommet. Uten liten betydning er bekvemmeligheten til en fremtidig palle for alle familiemedlemmer. For eksempel, hvis du har fulle eller eldre, skal størrelsen på pallen være stor og det er tilrådelig å ha en strømlinjeformet form. Fraværet av skarpe hjørner vil være en garanti for sikkerhet.

Velg høyden på sidene av pallen. Valget av alternativer for pallens høyde er enormt, du kan ikke gjøre noe utenom en side ved å kjøpe en spesiell stige eller bygge et mini-basseng. Imidlertid er disse alternativene hovedsakelig bare tilgjengelig for eierne av private hus, da installering av en dusjstige "på gulvet" krever å øke gulvet og et større lag av gulv. Mini-bassenget er en veldig tung struktur, og helt fylt med vann kan det føre til sammenbrudd av bærende konstruksjoner eller gulv.

Standardhøyde på dusjbrettet kan betraktes som høyden på en murstein fra innsiden av pallen.

Asymmetrisk skuff

Halvsirkulær skuffe

Pall uten brett

Forberedende arbeid

Når planen for fremtidig design er klar og alle beregninger er gjort, er det verdt å kjøpe alle nødvendige materialer, det kan være:

 • landgang;
 • klosser;
 • sement mørtel og sand;
 • vanntett mastikk eller annet materiale med lignende betegnelse;
 • vanntett film eller takmateriale;
 • etterbehandling materialer og lim eller mørtel for legging dekorative belegg.

Du vil også trenge følgende verktøy og festemidler:

 • rulle eller pensel;
 • en markør;
 • punsj;
 • skrutrekker;
 • sparkel;
 • bygningsnivå, fyr;
 • selvskærende skruer, dowels, plugger og pakninger.

Den første fasen - Dette er utarbeidelsen av grunnlaget som pallen skal bygges på. Vi rengjør overflaten av gulvet og de tilstøtende veggene. Hvis gulvet ikke har en innledende betongrør, så gjør vi det. Vi skal legge grunnlaget for. Dette gjøres nødvendigvis og for å vanntette din fremtidige konstruksjon og for å forhindre dannelse av sopp og bakterier i operasjonen. Hvis det er et ønske om å gjøre pallen enda mer komfortabel, så under det harde gulvet kan du legge systemet "varmt gulv".

Vi forbereder basen

Primær vanntetting

film

Bygging av en struktur

Sekundær vanntetting

Fyller med en løsning

Den andre fasen: Vi går med rørene under gangbanens bakke med kloakk, stramt fikser det. Dreneringsvinkelen skal være minst tre grader.

Den tredje fasen - Hell en sement-sandblanding eller legg ut mursteinens fundament og sider, med tanke på høyden på stigen og hellingen til den. Så forsiktig forsegle hele strukturen. Pallen er klar til ferdigbehandling.

making

Pallen kan være laget av sement eller brukt ferdige betongblokker eller murstein. Murstein er bedre å kjøpe ikke silikat, men keramisk, da denne typen murstein er motstandsdyktig mot vann.

For et tregulv, vil det være riktig å lage et betongrør og legge stigen på den, og løft deretter pallen til trinnet på stigen. I dette tilfellet vil det være nødvendig å gjøre formen og vente i flere uker til betongen har størknet helt. Under ingen omstendigheter skal sementkalkforbindelser brukes til utjevning av overflater. Det er nødvendig å ta bare ren sement og sand.

Murstein og betong for å bygge dusjbrett

Funksjoner ved installasjon av stigen

Avløpsstige er et dreneringssystem fra en palle. Vanligvis blir plastmodeller valgt for bad. De er lette, enkle å installere, enkle å rengjøre og også motstandsdyktige mot aggressive husholdningskjemikalier.

Moderne modeller er utstyrt med en sifon, som hindrer penetrasjon av ubehagelige lukt fra kloakksystemet inn i rommet.

Leirens avløpshull kan være plassert i pallens hjørne, eller kanskje i midten av strukturen. Vær oppmerksom på at det er mye lettere å lage den riktige hellingen til avløpet, plassert i hjørnet.

Hvis du likevel bestemte deg for å installere en drenering i midten av pannen, ordner du på riktig måte nivået av drenering vannet til det. Det finnes løsninger som gjør at du kan bygge en stige ikke i gulvet, men i veggen, som er den nyeste motetrenden, men krever mye innsats og kunnskap om installasjonsteknologien.

Fell i midten av pallen

Hjørne gangway

Gangveggen i veggen

Ved stigenes form kan det være forskjellig: firkantet eller formet, rund eller oval, og også trekantet. De kan utstyres med forskjellige gitter, tetningspakninger, med forskjellige sifongdiameter og utstrømningsrør. Det er hele dusjbrett som perfekt maskerer for flisen og vasken vil ikke være synlig i det hele tatt.

Dusjbrett lenge

Det viktigste ved hva som alltid må huskes når det gjelder vann er en kvalitet vanntett. Eventuelle ledd og monteringssteder monteres kun ved hjelp av pakninger og tetninger. Selv om de ikke leveres i den kjøpte stigen, er det bedre å kjøpe pakningene separat og i tillegg behandle alle leddene med et spesielt silikonforseglingsmiddel.

Montering av dusjstigen

Installasjonen av gangveien starter vanligvis med installasjon av rør, som må festes fast i pallen, slik at ingen påvirkning kan bevege den og dermed forstyrre integriteten og påliteligheten til systemet. Husk dreneringenes helling. Hvis pallen din er lavere enn kloakkavløpet, kan minst 3 grader ikke vippes, i dette tilfellet løft pallens nivå og sørg for den nødvendige hellingen av dreneringen. Når hele dreneringssystemet er montert, sett beaconene på høydenivået på pallens innvendige plass. Beacons bidrar til å gjøre den rette hellingen til den fremtidige paletten. Deretter fortsett til dannelsen av basen av basen.

Installasjon av rør og stige

Steg-for-trinns instruksjon

Med tanke på at hvert tilfelle må vurderes separat, og at alle alternativene for din spesielle måte å arrangere dusjbrettet, la oss ta et typisk eksempel: Pallen er laget av betong.

 • Gulvet og en del av veggen, som vil være tilstøtende med din sjel, må rengjøres grundig, smurt med en vanntettingsforbindelse, for eksempel bitumen mastik med høy adhesjonsindeks.
 • Deretter er stigen installert og hellet med et betongrør. Gulvnivået skal være slik at de etterfølgende flisene vil være i nivå med gangveggen. Det vil si at tykkelsen til flisen pluss tykkelsen av limet til flisene er tilveiebrakt. Pass på at gulvets helling rettes direkte til dreneringssystemets åpning.
 • Etter full tørking, monter treskjæringen, bredden på brettet skal være minst 4 cm, og fyll sidene. Mesterene anbefales å vente på en full tørking på minst to uker med et tykt lag av betong helles.

Tetning av ledd med vegg og etterbehandling av vanntett

Som allerede nevnt er vanntetting det viktigste stadiet i konstruksjonen av dusjbrett. Den første tetning Skjøtene mellom gulv og vegger bør skje i løpet av den forberedende fasen, når filmen eller, fortrinnsvis flere lag av taktekkingsmateriale som skal legges på gulvet for derved å fullstendig lukke eventuelle hull i feltet sammenføyning av vegger og gulv. Deretter behandles gulv og tilstøtende vegger forsiktig med en vanntettingsblanding - den blir jevnt brukt som en primerblanding. Den nødvendige tykkelsen på laget bestemmes av instruksjonene på pakken. På leddene av vegger og gulv ville det være ideelt å legge et spesielt vanntettbånd.

Det neste vanntette laget er laget etter at bunnen av pallen har tørket, før begynnelsen av kledningsarbeidene. Igjen maling med samme blanding, legg et spesielt tape på leddene. Etter ferdigstillelse skal alle leddene i dusjbrettet med vegger eller gjerder behandles med tetningsmasse.

Etterbehandling vanntett

Etterbehandling materialer og deres legging

Selvkonstruert konstruksjon kan gjøres til din smak, det eneste kravet til dekorativt belegg er fuktmotstand og anti-skidegenskaper. Informasjon om disse indikatorene kan leses på pakker med fliser eller annet etterbehandlingsmateriale. Å legge fliser på gulvet og sidene av dusjbrettkanten er ikke annerledes enn å installere vanlige fliser på gulvet. En hakkede trowel brukes, limet påføres på flisen, så flisen er godt og jevnt presset. Det er ønskelig at leddene mellom flisene var minimal.

Etterbehandling med fliser

Etterbehandling av pallen med mosaikk

Sten Etterbehandling

Det er best for paller å bruke mosaikkfliser. Det er enklere å installere, nesten glidende og gir muligheten til å realisere kreative evner. Hvis dusjbrettet er tilstøtende til vegger eller partisjoner, kan du helt trimme det omkringliggende rommet med en mosaikk eller legge ut på veggene et mosaikkpanel som harmoniserer med basen.

Etter fullstendig tørking, er det nødvendig å tørke sømmer mellom fliser eller mosaikk med en fuktresistent fugemasse.

Hjulets hjørner kan trimmes med spesielle hjørner for å unngå skader. Ikke glem å plukke opp dusjen.

Hvis du har alle rette vinkler og overflaten er godt utjevnet, vil mosaikken ligge flatt, vakkert og vil glede seg over øyet, og dusjbrettet vil tjene lenge og problemfritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =