Dusjbrett – råd om valg

Dusjbrett - råd om valg

Den høye tempoet i det moderne liv og ønsket om å spare tid og penger tvinger oss til å ta en ny titt på spørsmålet om å utstyre badet med rørleggerarbeid. Og hvis det for et lite badrom er å bytte ut et bad med dusjkabinett, er det en mulighet til å utvide det nyttige området betraktelig. I store bad er installasjonen av dusjkabinett betinget av ønsket om å spare tid på vannprosedyrer og redusere kostnaden for vann.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvilke parametere som bør tas i betraktning ved valg av dusjbrett, fordi det er grunnlaget for hele designet og bærer den maksimale belastningen i prosessen med drift.

Glass dusj skuffer

Plasser for installasjon

Hvis du begynner å gjøre reparasjoner fra grunnen av, selv før du kommer til å rense vann- og kloakkrør, kan du ordne en dusjbrett på noe sted på badet. I dette tilfellet vil det være nødvendig å utføre rørene i kloakk- og vannforsyningssystemene, med tanke på plasseringen av sanitetsutstyret.

Dusjbrett før installasjon

Hvis rørene allerede er installert, er valget av plassering for dusjkabinettet begrenset, da det skal være så nær avløps- og vannrør som mulig. Imidlertid representerer sistnevnte et mye mindre problem, fordi det er ganske mulig å utvide rørledningen av vann til ønsket sted uavhengig. Med et kloakkrør er slike eksperimenter ikke alltid mulige, så du må fokusere på det, inkludert det er nødvendig å ta hensyn til skråningen når du installerer dusjbrettet. Når du velger plasseringen av dusjbrettet, spiller størrelsen en viktig rolle.

Velger stedet for dusjbrettet

dimensjoner

Bestemt av størrelsen på dusjbrettet må du vurdere to viktige faktorer: området på badet og størrelsen på de som skal bruke dusjen.

Standarddimensjonene på firkantede dusjbrett er som følger:

 • 0,8x0,8 meter;
 • 0,9x0,9 meter;
 • 1x1 meter;
 • 1,2x1,2 meter.

Den minste skuffen passer perfekt inn i et lite bad i "Khrusjtsjov".

Liten dusjbrett

Å kjøpe en dusj skuff er best for hele familien. La den største representanten for henne oppleve en palle på seg selv: er det ikke nær ham inne, kan han fritt bevege armene og beina, bøye, etc.? I tillegg, hvis familien din har eldre eller små barn som trenger hjelp mens du vasker, bør du velge en stor pall som kan huse to personer.

form

Valget av pallenes form avhenger også stort sett av størrelsen på rommet. For eiere av små bad er firkantede og rektangulære paller den perfekte løsningen, og det beste alternativet er et hjørnebrett, det kalles også radial, så i form er det en kvart sirkel.

Radial dusjkurv

Hvis du har litt flere kvadratmeter til disposisjon, kan du velge ikke bare fra de riktige geometriske figurene. I butikkene finner du et stort utvalg av paller av ulike former - rund, halvcirkelformet, femkantet, spiral og i form av mer komplekse, uregelmessige former. "Kurvlinjede" dusjbrett ser selvsagt veldig uvanlig ut, men partisjonene for slike paller må gjøres for å bestille, eller å kjøpe umiddelbart i settet.

Asymmetrisk dusjkurv

materialer

Ved produksjon av dusjbrett brukes samme materialer som for fremstilling av badekar. Tenk på de mest populære av dem:

 • Akrylprodukter kjøpere elsker en strålende øyenskinnende hvithet, forresten er hvit langt fra den eneste mulige fargen på sanitetsartikler laget av akryl, lettvekt, utmerket varmeledningsevne og bekvemmelighet i omsorg. Ulempen av akrylpallen er at den er ganske ugjennomtrengelig og krever ofte ytterligere forsterkning.
 • Støpejernsarmaturer gleder oss allerede i mange tiår, men nylig er dens popularitet fallende. Dette skyldes det faktum at produkter laget av støpejern er svært tunge og installasjonsprosessen ikke gjør uten hjelp utenfor.
 • Stålpall - den billigste. VVS er kjent for sin styrke og pålitelighet, men det er heller ikke uten feil. Emaljebelegg er utsatt for skade og forventer derfor raskt utseendet. I tillegg er lydisolasjonsnivået i støpejernsprodukter ekstremt lavt.
 • steingods VVS i dag finner du nesten hvert bad. Fra faience produserer de ikke bare toalettskåler og vasker, men dusjbrett. De har gode egenskaper: veldig estetisk utseende, stabilitet og holdbarhet. Ulempen med faience er det samme som akryl, nemlig skrøbelighet.
 • Paller av kunstig eller naturstein gir deg en behagelig taktil følelse, dessuten kan du velge mellom en rekke forskjellige former og farger. I tillegg absorberer slike paller helt lyden av rennende vann.
 • Kvaril er den nyeste av de presenterte materialene. Det er en legering av kvarts og akryl. Et brannbrettbrett har alle fordelene ved et akrylprodukt, men er fri for dets ulemper. Den eneste ulempen med denne pallen er den høye prisen.

Akryl dusj skuffer

Støpejerndusj

Stål emaljert dusjbord

Keramisk dusjbord

Pall laget av naturstein

Dusjbrett laget av steinbrudd

I tillegg til de beskrevne materialene for produksjon av paller til dusjhytter, på sanitetsmarkedet, finner du produkter laget av herdet glass, tre, samt kombinerte modeller.

Kombinert dusjbrett

høyde

Høyden eller dybden på dusjbrettet er en viktig egenskap som ikke bør legges uten oppmerksomhet.

fornem:

 • dyp,
 • lavpaller for dusjen.

Pallens høyde er vanligvis fra 4 til 25 cm. Det er ikke avhengig av tilgjengeligheten av ledig plass på badet, men avhenger av mange andre nyanser:

 • Høyde på tak og høyde på dusjpartisjoner. Her er alt veldig enkelt: det viktigste er at designet du fikk til slutt, passer fritt mellom gulvet og taket på badet.
 • Utformingen av dreneringssifret. Når du velger dybden på podet, må det huskes at en sifon vil bli plassert under den. Det er viktig å montere pallen på en slik måte at du når som helst kan komme nær sifonen for reparasjon eller utskifting.
 • Fysisk helse for alle familiemedlemmer. Hvis familien har eldre eller funksjonshemmede, er det bedre å kjøpe den minste pallen, slik at inngangen og utgangen fra dusjen ikke er vanskelig for dem.
 • Tilstedeværelse av små barn eller dyr. Barn elsker å plaske rundt på badet, som kan erstattes med en dyp palle. I en slik pall er det også praktisk å for eksempel vaske hunden etter en tur.
 • Tilstedeværelsen eller fraværet av et bad i huset. Hvis det ikke er badekar, er det bedre å velge en dypere pall, siden det kan utføre noen av funksjonene. For eksempel, hvis en vaskemaskin har brutt ned, er det ganske mulig å vaske vasketøy i en dyp panne.
Lav dusjbrett

Dyp dusjbrett

installasjon

Hvis du allerede har erfaring med å håndtere sanitærutstyr, vil installasjon av dusjen ikke være vanskelig for deg. For nybegynnere vil våre anbefalinger komme til redning.

 • Dusjbrett er produsert med eller uten ben. Hvis du ikke er sikker på at gulvet på badet ditt er helt flatt, få en modell på beina. Justerbare ben bidrar til å gi pallen en nøyaktig horisontal posisjon.
 • Vær spesielt oppmerksom på rørledning av vann- og avløpsrør. Kontroller kvaliteten på tilkoblingene, om nødvendig, kompakt. I fremtiden kan dette redde deg og dine naboer fra de ubehagelige konsekvensene av rør gjennombrudd.
 • Hvis pannen er montert i nærheten av veggen, må du sørge for å behandle gapet med et spesielt tetningsmiddel på badet.
 • Etter at du har installert pallen og koblet den til kloakk og vannrør, start vannet og kontroller integriteten til hele systemet. Eliminer eventuelle lekkasjer som er funnet.
 • Hvis utformingen sørger for partisjoner, kan du fortsette med installasjonen. Først bruker du byggnivå, merker på veggen. Deretter sikres metallprofilene på de riktige stedene.
 • Sett inn partisjonene i profilene, de er vanligvis laget av herdet glass eller glassfiber, og fikse dem.

Dusjen er klar for bruk!

Rør for montering av dusjbrett

Tetningsmiddelbehandling

Se neste video ved å installere et dusjbrett.

Sikkerhet og tilbehør

Baderom - et av de mest traumatiske områdene i huset. Hvem blant oss ikke glir på det våte fliseregulvet eller slår på siden av karet? I dusjen er det også fare for å få blåmerke eller mer alvorlig skade. For å unngå dette, stopp ditt valg på en palle med et lettelsesmønster. Hvis du fortsatt har kjøpt en pall med en jevn overflate, kan du beskytte deg selv med spesielle glidende klistremerker eller en gummimatte plassert på bunnen.

Gummi Dusj Mat

Hvis det er eldre mennesker i huset, ikke glem å utstyre dusjen med en rekkverk, som vil bidra til å holde seg på føttene og unngå å falle. Bestemødre og bestefedre, så vel som små barn, vil definitivt elske setet installert i dusjen. Selv en liten benk gjør vaskeprosessen mye lettere og mer praktisk for dem.

Komfortabel stol i dusjen

Dusjbrett med egne hender

Hvis du fortsatt ikke finner i butikkene et dusjbrett som oppfyller alle dine krav, eller de presenterte modellene virket for dyrt for deg, Vi anbefaler å lage et dusjbord med egne hender.

 • På et betongrør, som tidligere ble lagt på badgulvet, setter du trestein der du skal installere en dreneringsanordning og en grenrør. Slike stillinger vil gi vannrøret med nødvendig forspenning.
 • Legg veggene i den fremtidige pallen med murstein eller sementblokker.
 • På bunnen av pallen legger du et nytt lag av betongrør. Prøv å gjøre dette på en slik måte at en skråning dannes langs som vannet vil strømme inn i avløpet. Du trenger ikke å legge konkret nivå med dreneringshalsen, la plass til flis.
 • La skremen tørke og hell den resulterende brettet. Etter at primeren har tørket, behandle den med et tetningsmiddel.
 • Deretter må du lage vegger og bunnfliser. Bruk spesielle fliser lim for dette.
 • Behandle sømmen mellom flisene med en trowel.

Gratulerer, du klarte å lage et dusjbrett selv!

Pall med egne hender

Original dusjbord med egne hender

Dekket dusjbord

Tips for å velge

Så, for å gjøre det riktige valget, må du bestemme størrelsen og formen på pallen og materialet der den er laget. Disse faktorene avhenger av størrelsen på badet og sammensetningen av familien din - aldersgruppene er viktige, samt høyden og vekten til hver av sine representanter.

Dusjbakke-bolle

Når du velger et dusjbord, ikke glem å ta vare på hvor trygt det er for husholdningen din, og kjøp om nødvendig ekstra tilbehør. Og de som ikke gjenkjenner klare løsninger, bevæpnet med vår artikkel, kan bygge en dusjbrett med egne hender.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2