Cazane de podea

Cazane de podea

Încălzitorul de apă este un dispozitiv indispensabil în orice apartament, mai ales atunci când apa caldă este oprită. Se întâmplă că elementele de design ale spațiilor nu permit montarea pe perete în băi sau, de exemplu, în toaletă. La urma urmei, nu fiecare perete este capabil să reziste la sarcini semnificative, mai ales atunci când vine vorba de tipuri mari de cazane care pot conține mai mult de două sute de litri de apă.

Încălzitor de apă pentru podele de uz casnic

Cu o masă atât de mare de încălzire a apei, nu trebuie să vă gândiți chiar să atașați astfel de unități la perete, deoarece acest lucru poate duce la consecințe neplăcute. Ieșirea din această situație este un cazan pe podea.

Cazan de podea de mare capacitate

Tipuri și tipuri de cazane

Încălzitoarele de apă sunt împărțite în mai multe categorii. De asemenea, ele pot fi împărțite în mai multe tipuri, în funcție de tipul de încălzire al încălzitorului de apă.

Tipuri de încălzitoare de apă

Ca regulă, cazanele pe podea sunt de două tipuri:

  • electrice;
  • Gaz.
Încălzitor de apă pentru pardoseală
Încălzitor de apă pentru pardoseală

Proiectarea de modele standard cuprinde alimentarea atât cu apă și energie electrică numai în partea de jos a articolului, în timp ce cazanele de podea efectua munca lor oarecum diferit de schema de varianta clasică. Acest lucru se datorează faptului că aranjamentul de podea al unor astfel de produse exclude posibilitatea accesului la aceste elemente ale structurii, astfel încât în ​​soiurile de podea acestea sunt, de regulă, în partea laterală a dispozitivului

Încălzitor electric pentru pardoseală
Încălzitor electric pentru pardoseală

În setul de cazane de la producătorii bine-cunoscuți, de regulă, există picioare speciale care pot servi ca suport și asigură stabilitatea produsului. Astfel de suporturi pot fi amovibile sau integrate. O garanție că dispozitivul va rămâne staționar este că designul său prevede trei picioare, ceea ce asigură o stabilitate maximă.

Podea încălzitor cu picioare

Instalarea acestor dispozitive diferă în funcție de scopul acestora. boilerelor soiuri oferă o capacitate de până la două sute de litri, iar instalarea lor este mult la fel ca și pe perete, dar nu este necesar în cazul de fixare și posibilitatea de a deplasa dispozitivul vă permite să selectați locația, sub rezerva oricăror cerințe.

Cazanele de pardoseală, de regulă, nu sunt produse cu o capacitate mai mică de o sută de litri, dar există și câteva excepții. Acestea includ, de exemplu, soiuri acumulate de boilere, al căror volum este de aproximativ treizeci de litri.

Astfel de produse sunt adesea plasate sub chiuvete pentru a avea acces la apă caldă în bucătărie. Astfel de cazane nu pot fi fixate, ci pur și simplu așezate direct pe podea sau pe orice altă suprafață. Ar trebui să știți că acest soi nu este un cazan pe podea, ci este unul montat pe perete, când este instalat, se fac greșeli.

Instalarea produselor comerciale trebuie realizată exclusiv de către specialiști, deoarece volumul lor poate ajunge la mii de litri, ceea ce necesită o abordare competentă și profesională.

Instalarea unui cazan pe podea

Cazanele cu gaz subteran sunt destul de economice și, spre deosebire de încălzitoarele de curgere, sunt capabile să acumuleze o cantitate mare de apă fierbinte. Aceste cazane sunt instalate atât în ​​case, cât și în spații industriale.

Tipuri de încălzitoare de apă în funcție de tipul de încălzire

În funcție de tipul de încălzire, cazanele pot fi:

  • Încălzire indirectă;
  • Încălzire directă.
Cazan de apă indirectă cu apă
Cazan de apă indirectă cu apă

Ele se deosebesc prin aceea că în cazanele încălzite cu încălzire indirectă cu un circuit de apă mică și să-l încălzește apa din sistemul principal de apă, cu încălzirea directă a apei din boiler este încălzită direct TAN de la anod la catod (pe electricitate).

Sfaturi pentru alegerea unui cazan

Este foarte important atunci când cumpără astfel de produse să acorde atenție la caracteristicile instalării lor, astfel încât, în loc de produsul necesar, să nu cumpere o versiune suspendare. Este destul de ușor să le amesteci, pentru că arată la fel, de regulă, la fel, dar principiile muncii lor sunt complet diferite.

Sisteme de încălzire centrală

Este necesar un cazan pentru podea pentru a încălzi volume foarte mari de apă. Un model de un litru este capabil să satisfacă nevoile de apă ale unei familii medii de trei. Dar dacă astfel de volume nu sunt suficiente, atunci nici măcar nu vă gândiți să atașați pereți la două sute de litri, deoarece acest lucru duce la consecințe mai degrabă triste.

Sisteme de încălzire centrală

În majoritatea cazurilor, cazanul pentru podea este capabil să se potrivească armonios în aproape orice interior, ceea ce nu se poate spune despre modelele de perete.

Cazanul cazanului

Producătorii de cazane de podea

Printre producătorii de astfel de produse, produsul cel mai de încredere și de înaltă calitate este fabricat de Ariston, Siemens, și Vaillant, permițându-le să devină lideri în acest domeniu, nu numai în Rusia, ci în toată Europa.

Etajul de încălzire cu apă Ariston
Etajul de încălzire cu apă Ariston
Încălzitorul de apă Valliant
Încălzitorul de apă Valliant

Prețurile pentru produse similare variază între 450 și 1.200 de dolari, ceea ce reprezintă un cost destul de adecvat.

Atunci când achiziționați Thermex, rețineți că cazanele sunt fabricate în Rusia, dar din părți chinezești, care este motivul pentru calitatea destul de scăzută a produselor. O atenție deosebită merită lipsa concentrării acestei companii asupra dorințelor clienților. Acest lucru a dus la faptul că majoritatea feedback-ului despre acest produs este negativ.

Podea încălzitor de apă Thermex
Podea încălzitor de apă Thermex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 41