Ce ar trebui să fac dacă mașina de spălat nu pornește?

Ce ar trebui să fac dacă mașina de spălat nu pornește?

Problemele legate de funcționarea mașinilor de spălat se împart în două grupe principale: mașina nu reacționează la activare și aparatul se aprinde, dar programul de spălare nu pornește.

Mașina de spălat nu răspunde la activare

Mașina de spălat nu răspunde la activare

Mai întâi de toate, specificați dacă există electricitate în apartament. Este posibil ca casa să fie oprită sau să apară un scurtcircuit care a bătut prizele de securitate. Verificați mașina și, dacă este oprită, rotiți maneta. A eșuat din nou? Apoi căutați motivul închiderii.

Cauza întreruperii alimentării cu energie electrică este și dispozitivul de oprire a protecției (RCD). Acest lucru se întâmplă dacă corpul mașinii de spălat este sub tensiune și atunci când îl atingi, sunteți lovit de un șoc electric.

Verificați cu atenție cablul de alimentare - cablul de alimentare din mașina de spălat. Probabilitatea ruperii sau deteriorării sale din cauza curbelor frecvente și a altor încărcări mecanice este ridicată. Pentru a verifica integritatea cablului, utilizați un instrument de măsurare electric special - un multimetru (sau un tester). Remontați firul deteriorat. Dacă acest lucru nu este posibil, găsiți o pauză, conectați fragmentele cablului răsuciți și fixați-l cu bandă sau lipire. Rețineți că această metodă este o măsură extremă.

Verificați cablul de alimentare al mașinii de spălat pentru a fi util

Acordați atenție eficienței cablului de extensie prin care este conectată mașina de spălat. Pentru a face acest lucru, conectați mașina direct la priza.

Cablu de extensie pentru mașină de spălat

Uneori problema constă în funcționarea defectuoasă a prizei de alimentare. Adecvarea acestuia poate fi ușor verificată prin comutarea pe un alt dispozitiv prin intermediul acestuia. Dacă funcționează, socketul funcționează.

Priză pentru mașină de spălat - verificați dacă este posibilă funcționarea

Pentru un număr de mașini de spălat, se emite o putere de alimentare la butonul de alimentare. Starea sa este verificată de un multimetru care funcționează în modul buzzer (emițător de sunet). După ce ați deconectat aparatul de la rețea, apelați butonul în poziția "pornit". Dacă dispozitivul emite un sunet - curentul trece corect. În modul oprit, testerul va rămâne silențios. Dacă se detectează o defecțiune, butonul de alimentare trebuie înlocuit.

Verificarea sursei de alimentare a mașinii de spălat

În dispozitivele LG, Indesit, Samsung, Hotpoint Ariston, Bosch, Ardo, Electrolux există un FPS sau un filtru de interferență. Scopul său este de a neutraliza radiațiile electromagnetice provenite de la mașina de spălat și care pot influența funcționarea altor aparate de uz casnic. De obicei, FPS se descompune pentru o perioadă lungă de timp sau din cauza unui scurtcircuit. Dacă se rupe, circuitul electric este întrerupt, alimentarea cu curent este întreruptă și aparatul nu prezintă semne de viață. Pentru a verifica starea filtrului, utilizați testerul. Sunați mai întâi de intrare (să conducă trei fire), și apoi - de ieșire (există două fire). FPS este defect și trebuie înlocuit dacă tensiunea este detectată la intrare, dar nu este prezentă la ieșire.

Examinați modulul de comandă. Este o placă cu circuite imprimate care reglează controlul pieselor și ansamblurilor întregului dispozitiv. Aici este un microprocesor care asigură buna funcționare a elementelor mașinii.

Pentru a determina cauza problemei, examinați detaliile modulului electronic. Un element deteriorat sau o pistă perforată este detectat prin sonerie cu un multimetru, apoi înlocuit sau sudat. Înainte de a vă repara, evaluați-vă propria putere.

O persoană care are suficiente abilități și calificări adecvate este capabilă să repare o tablă deteriorată. Cumpărarea unui nou modul este o afacere costisitoare, deci, pentru a nu risca, contactați profesioniștii.

Mașina de spălat este pornită, dar spălarea nu începe

Programul de spălare nu pornește, deși indicatoarele luminoase funcționează în modul standard

Asigurați-vă că trapa este închisă bine după încărcarea rufelor. În caz contrar, un mecanism special de protecție nu va permite umplerea tamburului cu apă. Apoi, asigurați-vă că trapa a fost blocată după pornirea programului. Dacă ușa se blochează, verificați dacă este live. Este curentul curge și trapa nu este blocată? Apoi, dispozitivul de blocare va trebui înlocuit.

Blocarea ușii mașinii de spălat

Urmăriți umplerea tamburului cu apă. Prezența unor sunete neobișnuite sau a unei tăceri complete semnalează că intrarea apei în interior este dificilă, iar mașina pur și simplu nu are nimic de șters.

Tamburul mașinii de spălat este umplut cu apă - verificați dacă nu există zgomote străine

Nu v-ati ajutat? Asigurați-vă că ați ales programul potrivit de spălare (nu apăsați câteva butoane simultan sau accidental nu ați trecut). Dacă aveți îndoieli, opriți aparatul timp de 30-40 de secunde, apoi reporniți-l. Defecțiunea va fi fixată.

Indicatoarele clipește sau clipește în același timp

În acest caz, căutați cauza defecțiunii în cablajul defect. În majoritatea modelelor LG, Indesit, Samsung, Hotpoint Ariston, Bosch. Ardo, firmele Electrolux vin de multe ori în contact cu piesele interne, din cauza faptului că în cele din urmă sunt deteriorate. Verificați starea cablurilor de către tester și înlocuiți zona cu probleme.

De asemenea, problema poate fi acoperită în condensatoarele suflate, care ar trebui înlocuite.

Aceste sfaturi simple vor elimina rapid și cu competență problemele obișnuite care apar în funcționarea mașinii dvs. de spălat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 80