Coloană de gaz pe gaz lichefiat

Coloană de gaz pe gaz lichefiat

Oricine a experimentat întreruperi sau lipsă de alimentare cu apă caldă se gândește să cumpere un încălzitor. Alegerea optimă pentru mulți dintre compatrioții noștri este un dispozitiv de încălzire care funcționează pe gaz. Deși în majoritatea cazurilor astfel de dispozitive utilizează gaz natural pentru munca lor, există modele capabile să funcționeze pe gaz lichefiat.

Principiul de funcționare

Încălzirea apei într-o coloană care rulează pe gaz lichefiat se face în timpul curgerii sale prin schimbătorul de căldură, care este afectat de căldură din arzător. În timp ce apa curge în interiorul aparatului, crește temperatura acestuia, ca urmare a aportului de apă fierbinte aproape imediat după ce coloana este pornită.

Principiul funcționării unei coloane de gaz pe gazul lichefiat

consum

Costul gazului în timpul funcționării coloanei este afectat de multe caracteristici ale dispozitivului și, în primul rând, aceasta este capacitatea dispozitivului. În medie, dacă echipamentul cheltuiește aproximativ 2,3 m³ de gaz natural pe oră, gazul lichefiat va fi folosit doar 0,8 m³ pe oră.

Poate fi folosit fără un coș de fum?

În acest moment, clienții sunt disponibile modele de coloane care nu necesită prezența unui coș vertical. Acestea se numesc turbocompresoare, iar diferența principală a acestor coloane este ventilația forțată printr-un tub coaxial, care poate fi dus în stradă printr-un perete. Prin această conductă, produsele de combustie din coloană sunt eliminate simultan, iar aerul este pompat de pe stradă.

Tubul coaxial retras dintr-o coloană de gaz fără un coș de fum

Cu camera de ardere închisă

Majoritatea încălzitoarelor de apă care utilizează gaze în timpul lucrului, camera de combustie este deschisă, dar modelele sunt de asemenea vândute cu o cameră închisă. Într-o astfel de coloană, aerul ajunge din stradă și nu din încăperea în care este instalat dispozitivul. Ca urmare, oxigenul din cameră nu este ars.

GPL gaz cu cameră de ardere închisă

Este potrivit pentru o reședință de vară?

Coloana, care utilizează gazul lichefiat ca sursă de energie, este considerată o alegere bună pentru condițiile de țară. Spre deosebire de gazele naturale și energia electrică, există întotdeauna acces la gazul lichefiat la dacha, iar cererea de apă fierbinte în natură și departe de alimentarea cu apă centralizată este în mod constant ridicată.

Manual de instrucțiuni

Nu depozitați niciodată un cilindru de gaz lichefiat sub lumina directă a soarelui, nici lângă orice dispozitiv de încălzire. Acest lucru este valabil și pentru montarea furtunului din cilindru în coloană. De asemenea, este interzisă încălzirea unui cilindru cu gaz sau utilizarea unei coloane atunci când cilindrul este deteriorat. De asemenea, este important să se asigure că balonul nu are acces de la copii sau străini.

Funcționarea coloanei de gaz pe gazul lichefiat

Este posibilă ajustarea coloanei la un alt tip de presiune și presiunea gazului?

Multe coloane pot fi ajustate pentru utilizarea gazului lichefiat, dar acest lucru trebuie să fie în mod necesar gestionat de o organizație de service cu un certificat adecvat. În plus, reajustarea este obligatorie numai cu utilizarea unui set de piese de la producătorul coloanei.

Lucrările de revizie implică înlocuirea duzelor (duzele) colectorului, astfel încât în ​​aparat să fie instalate duze cu diametrul orificiului adecvat tipului de gaz și a presiunii sale. În timpul reconfigurării, dispozitivul trebuie oprit și supapa de închidere a gazului este închisă. După finalizarea reglării, este necesar să se evalueze etanșeitatea tuturor conexiunilor. În plus, tipul de gaz, data schimbării și organizația care a efectuat-o, indică aparatul și instrucțiunile acestuia.

Punerea în funcțiune și funcționarea încălzitorului de apă alimentat cu GPL este prezentat în următorul videoclip, utilizând exemplul unui cazan pe gaz.

Instalare și montaj

De îndată ce coloana este setată să funcționeze cu GPL, ar trebui să țineți cont de caracteristicile cilindrului de gaz:

  • Acesta trebuie să fie în mod necesar un reductor prezent, în timp ce presiunea de stabilizare ar trebui să fie de 300 mm apă.
  • Valoarea minimă a productivității fazei de vapori la cilindru trebuie să fie de 1 m³ pe oră.

În plus, trebuie selectat un furtun flexibil cu un diametru interior de cel puțin 12 mm și o lungime de până la 2,5 m. Acest furtun trebuie să reziste la efectul gazului utilizat, luând în considerare temperatura setată și presiunea stabilită. În acest scop, este selectat un furtun certificat pentru lucrul cu GPL. În timpul conectării, acesta nu poate fi răsucite și îndoite în apropierea vârfurilor.

Dacă furtunul trebuie instalat cu o îndoire, atunci raza de îndoire nu trebuie să fie mai mică de 90 mm de-a lungul liniei sale exterioare și îndoirea ar trebui să înceapă la cel puțin 50 mm de vârf. Pentru a evita apariția leziunilor, utilizați adaptoarele și articulațiile de colț și dacă furtunul este prea lung, instalarea acestuia permite utilizarea suporturilor intermediare.

După dezasamblarea furtunului, în fața coloanei este instalată o supapă de închidere a gazului, la care trebuie să existe un acces ușor. După terminarea instalării, toate secțiunile de conectare și întregul furtun trebuie verificate pentru a detecta scurgeri și scurgeri în timp util.

Instalarea unei coloane de gaz pe gazul lichefiat

Instalarea unei coloane de gaz pe GPL printr-un cilindru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =