Cum pornesc coloana de gaz?

Cum pornesc coloana de gaz?

Coloanele de gaz sunt un tip foarte popular de încălzire a apei. Ridicând un model potrivit și instalându-l într-un apartament sau într-o casă, rămâne foarte mică - să învețe cum să includă o coloană. Printre manipulările obligatorii ar trebui să se numească deschiderea unui robinet de gaz, alimentarea cu gaz a dispozitivului, precum și deschiderea unui robinet de apă, prin care unitatea va primi apă rece. În acest caz, acțiunile dvs. vor depinde de tipul de aprindere utilizat în modelul dvs. de coloană.

Închiderea coloanei de gaz

Cum se aprinde tipul de aprindere?

Aprindere manuală

Această metodă este deja depășită și este folosită foarte rar în coloanele moderne. Astfel de dispozitive sunt slab protejate atât de picăturile de presiune ale apei, cât și de amortizarea la incendiu. Instalați aceste dispozitive acum nu vă sfătuiesc.

Cum se aprinde o coloană cu aprindere manuală:

  • Deșurubați supapa de pe robinetul care alimentează apă în interiorul coloanei.
  • Ardeti fitilul folosind un meci sau brichete.
  • Deschideți supapa de pe robinet, care alimentează gazul în coloană.
  • Uneori este nevoie de puțin timp pentru a aprinde arzătorul până când aerul iese din canal. Pentru a accelera procesul, deschideți și închideți mai întâi robinetul de apă caldă de mai multe ori.

Coloană de gaz cu aprindere manuală

Piezoelectrică

Această versiune a coloanei de aprindere este mai modernă și mai comună. Este foarte simplu de utilizat, dar are un dezavantaj atât de mare ca și consumul de gaz. În timp ce coloana nu funcționează, fitilul încă mai fumează în interior, astfel că gazul, deși în cantități mici, este ars tot timpul.

Cum de a lumina o coloană cu o scânteie piezo:

  • Pentru a începe, trebuie să apăsați un buton care acționează asupra elementului piezoelectric. Aceasta va da o scânteie pentru a aprinde siguranța arzătorului pilot.
  • Deschideți robinetul care alimentează unitatea.

În următorul videoclip, acesta este afișat în mod clar.

Aprindere automată

Aceasta este cea mai modernă și profitabilă opțiune pentru aprinderea coloanelor de gaze. Se mai numește și electric, deoarece se bazează pe transmiterea unei scântei electrice. Aspectul său este asigurat fie de baterii, fie de o hidroturbină. Arderea va fi controlată de diferiți senzori și, de îndată ce utilizatorul va închide robinetul de apă caldă, siguranța va ieși.

Cum se aprinde o coloană cu aprindere electrică:

  • Asigurați-vă că coloana este alimentată cu gaz și apă rece.
  • Deschideți robinetul de apă caldă.

Vedeți un punct de vedere mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1