Grease pentru cutia de umplere a mașinilor de spălat

Grease pentru cutia de umplere a mașinilor de spălat

Mașina de spălat este de obicei achiziționată cu speranța că va dura cel puțin un deceniu, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Durata de viață a mașinii de spălat depinde de mulți factori: buna-credință a producătorului, frecvența utilizării și respectarea regulilor de funcționare.

Îngrijirea delicată include nu numai alegerea produselor de calitate pentru spălare, curățarea în timp util și prevenirea formării scării, dar și monitorizarea stării elementelor interne ale mașinii de spălat.

Îngrijirea mașinii de spălat - Ungere pentru garniturile de ulei

Un astfel de element este omentumul. Despre ceea ce este și cum să-l păstrați în stare de funcționare, puteți învăța citind acest articol.

Care este omentumul și de ce este șters?

Cutia de umplere (sau, după cum se mai numește mai bine, cutia de umplere) este un detaliu al mecanismului care servește drept element de etanșare între cele două părți, una dintre ele fiind mobilă, iar cealaltă nu este. Un epiploon este, de obicei, fabricat din cauciuc, deci nu numai compactează, ci și sigilează articulația.

Omentum pentru mașină de spălat

În mașina de spălat, sunt necesare garnituri de etanșare pentru a proteja lagărele de intrarea apei. Ele sunt situate deasupra bucșei de bronz, care, la rândul ei, este fixată de-a lungul semiaxisului. Sigiliile trebuie schimbate împreună cu lagărele, astfel încât îmbinarea să rămână întotdeauna etanșă și sigilată.

Un epiplon și rulmentul mașinii de spălat

Semi-axul este un arbore rotativ pe care sunt fixate rezervorul și tamburul mașinii de spălat. Rotirea, arborele atinge suprafața interioară a cutiei de umplutură. În mod constant expus la frecare, această parte se epuizează rapid. Pentru a încetini acest proces, se utilizează un lubrifiant special pentru cutiile de umplutură, care asigură alunecarea, reducând astfel frecarea. Dacă lubrifiantul nu este actualizat la timp, garnitura de ulei se va usca și va începe să curgă prin apă, ceea ce va duce la defectarea rulmentului și la defecțiunile mașinii de spălat.

Un epiploon și rulmentul pe o semiaxă a unui tambur al mașinii de spălat

Cerințe pentru lubrifiere

Există o categorie de proprietari de mașini de spălat, care în loc de compoziții specializate pentru îngrijirea cutiilor de umplutură preferă să folosească remedii folclorice, de exemplu ulei vegetal sau grăsimi. O astfel de soluție este cu siguranță mai economică, dar nu are cel mai bun efect asupra stării mecanismului.

Prin urmare, vă recomandăm să utilizați numai acele produse care îndeplinesc următoarele cerințe:

  • Ele sunt rezistente la umiditate, adică nu își pierd proprietățile, fiind în contact permanent cu apa;
  • au o compoziție chimică neagresivă care nu distruge suprafața cutiei de umplere și a arborelui metalic;
  • sunt rezistente la schimbări de temperatură, nu se dezintegrează și nu își pierd calitățile, supuse încălzirii;
  • au densitate și vâscozitate suficiente, astfel încât acestea să nu poată fi spălate cu apă pentru o perioadă lungă de timp.

Grease pentru omentum de mașini de spălat - cerințe

Care este mai bine să utilizați: sfaturi privind alegerea

Lubrifianții pentru garniturile de ulei sunt de obicei vânduți în magazine specializate în comerțul de mașini de spălat sau de piese de schimb pentru diferite tipuri de aparate de uz casnic. Prețul acestui articol consumabil vă poate surprinde neplăcut: acest lucru se datorează faptului că acesta este un produs cu scop îngust, dificil de găsit pe piață.

Deseori producătorii de aparate de uz casnic sunt implicați în producția de lubrifianți pentru garnituri de ulei, care sunt destinate direct pentru această marcă de mașini de spălat, dar de fapt ele sunt potrivite pentru toate modelele. Majoritatea lubrifianților sunt interschimbabili, trebuie doar să acordați atenție componentei principale a compoziției. Silicon și lubrifianți de titan sunt populare, care resping bine apa și pot rezista la temperaturi de până la 200 de grade.

Grease pentru omentum de mașini de spălat - sfaturi privind alegerea

Instrucțiuni de utilizare

Pentru a înlocui garnitura de ulei sau pentru a reîmprospăta lubrifiantul, va trebui mai întâi să dezasamblați aproape complet mașina de spălat, să scoateți rezervorul și să extrageți tamburul. Despre cum să procedăm astfel, am explicat în detaliu în articolul "Cum să scoateți rulmentul din tamburul unei mașini de spălat?".

Schimbând rulmenții și sigilii uzate la cele noi, trebuie să aveți grijă să dureze cât mai mult timp posibil. Pentru a face acest lucru, va trebui să aplicăm unsoarea corectă la cutia de umplutură. Mai întâi, lubrifiantul se aplică pe suprafața exterioară a cutiei de umplutură cu un strat uniform, subțire. Apoi continuăm tratamentul de suprafață internă. Aici stratul ar trebui să fie puțin mai gros. După aceasta, umplutura poate fi instalată pe poziție.

Din punct de vedere vizual și mai detaliat, întregul proces, consultați următorul videoclip.

Ce poate înlocui lubrifiantul?

Uneori nu este posibil să se găsească un lubrifiant special pentru garniturile de ulei. În acest caz, meseriașii îl înlocuiesc cu agenți similari pe bază de ulei, de exemplu cu solidol sau litol. Specialiștii avertizează împotriva utilizării acestor produse, deoarece contribuie la deteriorarea rapidă a garniturilor de ulei. Astfel de lubrifianți sunt utilizați în aplicațiile auto, dar fac mai mult rău pentru aparatele de uz casnic decât bine. Prin urmare, este mai bine să cheltuiți timp și bani pentru achiziționarea de produse specializate care au un efect de durată și sunt complet sigure pentru mașinile de spălat.

Utilizarea înlocuitorilor în locul mijloacelor specializate pentru lubrifierea cutiilor de umplere duce la o defecțiune rapidă a mașinilor de spălat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 15 =