Mașini de spălat încorporate sub blat

Mașini de spălat încorporate sub blat

Modelele moderne ale mașinilor de spălat și opțiunile lor de instalare fac posibilă utilizarea întregului spațiu al încăperilor cât mai profitabile. Una dintre cele mai comune soluții pentru băi foarte mici sau în cazul deplasării unei mașini de scris la bucătărie este instalarea unei mașini sub blat. Se poate conecta la dulapurile din dulapuri de bucătărie adiacente sau poate face parte dintr-o chiuvetă.

mașină de spălat încorporată în bucătărie

mașină de spălat, încorporată sub masă

Pro și contra

Avantajele plasării unei mașini sub masă includ:

 • Abilitatea de a economisi spațiu în cameră.
 • Abilitatea de a nu salva capacitatea dispozitivului.
 • Conectare ușoară la comunicații, care, în plus, vor fi ascunse de ochi.

mașină, încorporată sub blatul din interiorul băii

În ceea ce privește minusurile, acestea sunt:

 • Un cost foarte ridicat, dacă e vorba de modele încorporate.
 • Complexitatea alegerii unui dispozitiv potrivit în ceea ce privește dimensiunile și alți parametri.
 • Necesitatea dezmembrării echipamentelor în timpul reparațiilor.
 • Răspândirea mirosurilor neplăcute din lenjerie și pudră dacă mașina este instalată în bucătărie.

mașină cu capacitate mare construită sub blat

masina de spalat sub tejghea

tipuri

Cele mai populare dispozitive pentru încorporarea sub blaturi sunt mașinile automate de tip tambur. În funcție de metoda de încărcare a acestor mașini sunt:

 • Încărcarea frontală. Lenjeria într-o astfel de mașină de scris este încărcată din față. Aceste mașini sunt mai frecvente și prezentate într-o gamă largă. Prin trapa puteți observa procesul de spălare și încorporarea unui model similar este destul de ușoară.
 • Cu încărcarea vrtikalnoy. În astfel de modele, lucrurile sunt încărcate de sus, uneori chiar și în timpul procesului de spălare. De obicei, ele diferă în dimensiuni mici, dar sunt mai scumpe decât cele din față. Când sunt încorporate astfel de mașini, acestea sunt plasate sub masă pliantă.

mașină încorporată frontală

mașină cu încărcare verticală sub masa de pliere

mașină de spălat încorporată cu încărcare verticală

Opțiuni de locație

Variantele locației mașinii de spălat sub masă depind de modelul ales al mașinii. Dacă este un model compact, instalarea se face pe plintă. Mașinile mai mari sunt împinse în interior și așezate pe podea. Ele pot atât ascunde în spatele ușii din față (în cazul în care aparatul va fi complet ascuns de ochii) și să rămână vizibile (în cazul în care aceasta este diferită de la mașinile de sine stătătoare va fi doar prezența blaturi din partea de sus).

Dacă intenționați să ascundeți mașina în spatele fațadei, ridicați modelul cu dispozitive de fixare de pe panoul frontal.

mașină de spălat pe bază

mașină de spălat, în picioare pe podea

dimensiuni

Dacă mașina trebuie construită sub blat, dimensiunile acesteia sunt unul dintre parametrii principali pentru alegerea și instalarea corectă a mașinii. Alegerea mașinii de încorporare cu încărcare frontală, puteți opri la:

 • Model complet. Lățimea și adâncimea unei astfel de mașini este de 60 cm, iar înălțimea variază între 85-90 cm. În interiorul acestui aparat sunt plasate 5-7 kg de rufe.
 • O mașină de scris îngustă. De la dimensiunea completă diferă doar în profunzime, al căror parametru este cuprins între 35 și 40 cm. Într-o astfel de încărcătură de mașină, de la 3,5 la 5 kg de haine.
 • Model ultra-subțire. Diferența sa față de dimensiunea completă și îngustă este numai în parametrii adâncimii (este de 32-33 cm). Într-un dispozitiv similar se pot fixa 3-4 kg de rufe.
 • Mașină de scris compactă. Toate dimensiunile aparatului sunt reduse în comparație cu modelul full -. O lățime de 47-50 cm, o înălțime de 68-70 cm, iar adâncimea de 43-45 cm la o mașină similară nu plătesc mai mult de 3 lucruri kg.

În ceea ce privește mașinile cu încărcare verticală, parametrii lor standard sunt lățimea de 40-45 cm, înălțimea de 85 cm și adâncimea de aproximativ 60 cm.

masina de spalat standard sub tejghea

o mașină de spălat îngustă sub blat

Ce să ia în considerare la instalare?

Acțiunile dvs. vor depinde de faptul dacă topul de masă este deja instalat sau este doar planificat. În cazul în care nici mașina, nici blaturile încă, atunci trebuie mai întâi să determinați dimensiunea tehnologiei viitoare. După măsurarea locației pentru instalarea viitoare a mașinii, nu uitați să adăugați câțiva centimetri în rezervă.

Dacă aveți deja o blat, efectuați măsurători și ridicați mașina, ale cărei dimensiuni vă vor potrivi. În astfel de cazuri, adesea alegeți modele compacte de tehnologie care se pot potrivi sub tabelul existent. O opțiune alternativă care vă va permite să cumpărați o mașină completă sau îngustă este să ridicați blatul de deasupra.

După conectarea dispozitivului la toate comunicațiile, acesta este așezat pe locul pregătit sub masă.

Instalând mașina, este important să vă asigurați stabilitatea și, dacă este necesar, să ajustați picioarele. Acest lucru va împiedica vibrațiile puternice ale dispozitivului în timpul funcționării.

instalarea unei mașini de spălat sub blat

mașină de spălat încorporată

Prezentarea modelelor

Modelele populare de instalare sub blaturi sunt:

 • Zanussi FCS 1020C. Este reprezentativ pentru mașinile frontale compacte cu dimensiunile de 50x52x67 cm, deci este convenabil să se ascundă sub blat. Puteți încărca 3 kg de rufe în mașină. Această mașină are o clasă de consum de energie electrică A și un consum redus de apă (circa 39 de litri sunt cheltuite pentru o singură spălare). Spinarea se produce la viteze de până la 1000 de rotații și este reprezentată de clasa C.
 • Zanussi ZWI 71201 WA. Aceasta este o mașină integrată, care poate conține 7 kg de rufe. Aceasta diferă clasa de putere A ++ prezență de 20 de programe de spalare, viteza de centrifugare la 1200 rpm centrifugare si clasa B. Inaltimea acestui aparat este de 82 cm. Aparatul este protejat de scurgere, pot fi spălate, cum ar fi bumbacul și lâna, și țesături delicate, perdele și blugi. Avantajele modelului sunt, de asemenea, disponibilitatea unui cronometru, protecția față de copii, funcțiile care facilitează călcarea.
 • Miele W 2859 iR WPM ED Supertronic. Această mașină elegantă cu scaun încorporat, care conține 5,5 kg de rufe. Înălțimea sa este de 82 cm. Modelul are 16 programe de spălare, inclusiv rapidă, sensibilă, igienic, pentru paltoane, cămăși pentru bărbați, mătase, sport și pungi. Spinarea într-o astfel de mașină este efectuată la viteze de până la 1600 de rotații și este reprezentată de clasa A. Avantajele aparatului este de asemenea funcționare silențioasă, consum redus de apă (42 litri per spălare), prezența tamburului celulei și iluminarea în aceasta.
mașinile integrate Miele

Alternative: Pot să ascund sub blatul orice mașină de spălat?

Privind prețurile destul de ridicate ale modelelor încorporate de mașini de spălat, se pune întrebarea cu privire la posibilitatea instalării sub blatul unui aparat convențional. Într-adevăr, puteți efectua cu ușurință instalarea oricărei mașini independente în felul următor:

 • Cumpărați modelul care vă place și comandați mobilierul în funcție de dimensiunile sale. La aceeași masă va fi situat destul de mare, dacă nu preferați o mașină compactă.
 • Scoateți capacul superior din aparat și așezați partea superioară în sus.
Masina de spalat sub tejghea

Masina de spalat sub tejghea

economisind spațiu în baie

mașină de spălat sub un croissant

masina de spalat sub croissant: solutie de contrast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7