Conectarea spoturilor

lumini la fața locului pot funcționa pe tensiunea de 220 V sau 12 V. Indiferent de tensiune, acestea sunt conectate în paralel (în penei sau firele separate) sau secvențial (Garland). Diferența este că puterea pentru spotul de 12 V este alimentată prin transformatorul pas cu pas. Se convertește rețeaua de 220 volți la necesar 12. Pentru detalii cu privire la modul de conectare la lumina reflectoarelor vorbesc single și dublu comutator rocker mai mult.

Diagrame de conectare pentru 220 V

Unele spoturi funcționează de la 12 V. Pentru a le furniza energie, trebuie să instalați un convertor (să zicem un alt transformator sau un driver). Odată cu dezvoltarea tehnologiei, au apărut pete care pot funcționa de la 220 V. O astfel de schemă este puțin mai simplă, deoarece de curând este mai des necesară conectarea spoturilor la rețea direct, fără convertoare.

Utilizarea corpurilor de iluminat încastrate vă permite să obțineți o iluminare uniformă. În plus, puteți alege o amplasare frumoasă a reflectoarelor pe tavan

Utilizarea corpurilor de iluminat încastrate vă permite să obțineți o iluminare uniformă. În plus, puteți alege o amplasare frumoasă a reflectoarelor pe tavan

Conexiune serial

Această schemă este ușor de implementat, necesită fire mici, dar este posibilă conectarea semnalizatoarelor în serie doar într-o cantitate relativ mică - între cinci și șase bucăți. Principalul dezavantaj al acestei metode este că lămpile nu vor fi aprinse la putere maximă. Un alt dezavantaj: atunci când o lampă (burnout) nu reușește, toate lămpile nu mai funcționează, deoarece circuitul se întrerupe. Pentru a restabili eficiența, trebuie să verificați fiecare.

Schemă de conectare consecutivă a spoturilor

Schemă de includere secvențială a spoturilor

Circuitul este foarte simplu - faza trece secvențial toate dispozitivele, iar zero este ieșită la ieșirea dispozitivului de fixare. Circuitul cu caseta de joncțiune și comutatorul este amplasat mai jos.

Cablare pentru conectarea în serie a spoturilor

Cablare pentru conectarea în serie a spoturilor

Atunci când lucrați, fiți atenți: comutatorul trebuie să treacă la faza, care trece la corpurile de iluminat. Zero (neutru) - alimentat direct la ultimul în corpul de iluminat al lanțului. Acest lucru este important pentru funcționarea corectă a circuitului, precum și pentru siguranță.

Dacă aveți un cablaj cu trei conductoare - cu excepția punctului zero și de fază există un fir de protecție „teren“, el este luat direct de la pad „la sol“ și alimentat la fiecare dintre lămpile la terminal. Puteți "ateriza" într-o priză din apropiere sau pe un întrerupător.

Schema de conectare consecutivă a spoturilor la un întrerupător cu două taste

Schema de conectare consecutivă a spoturilor la un întrerupător cu două chei (dublu)

Implementarea practică a acestui sistem nu este convenabil pentru cablu și cu fire - pentru că un singur fir este rupt în mod constant ocolind toate luminile și zero este într-o singură bucată din cutia de joncțiune la ultimul corp de iluminat. Dar încă o dată, acest tip de conexiune este aproape niciodată folosit.

Scheme de conectare paralelă

Cu conexiune paralelă, toate lămpile vor străluci cu intensitate normală, prin urmare acest circuit este mai popular chiar dacă sunt necesare mai multe conductori. Pentru a conecta orice număr de corpuri încorporate (chiar și cu lămpi cu LED-uri) sunt utilizate pentru cablu nonflammable VVG ng 2 * 3 * 1.5 sau 1.5 (sârmă cu trei conductoare este utilizat dacă un cablaj împământare). Puteți utiliza ls ng VVG cablu (non-inflamabile cu emisie de fum scăzută în timpul arderii), dar acest lucru este opțional. Poate fi rotund sau plat = nu conteaza, dar este neinflamabil - este necesar, mai ales daca podeaua este din lemn.

mijloace

O conexiune paralelă poate fi implementată în două moduri: