Cum să conectați electricitatea la casă și la sit: unde să mergeți, ce aveți nevoie și cât costă

Conectarea electricității la casă sau la un amplasament poate dura mult timp - cel puțin o lună și jumătate, maxim - până la doi ani. Deși permisiunea legală trebuie să primiți în termen de 30 de zile de la data depunerii. Simpla conectare a unui sit sau a unei case la o rețea electrică durează de obicei până la șase luni, deși se pot conecta timp de o săptămână și jumătate sau se pot deplasa de mai mulți ani. Totul depinde de situație și, în parte, de perseverența dvs.

Cum să obțineți permisiunea de a conecta energia electrică

Procedura este aceeași, doriți să conectați un teren fără clădire sau construirea unei case permanente (locuință privată) sau a unei reședințe temporare (reședință de vară). Mai întâi, găsiți adresa campaniei de vânzări de energie din zona dvs. Este mai ușor să faceți acest lucru pe Internet scriind "adresa campaniei de vânzări de energie" în caseta de căutare și adăugând numele districtului. Există situații în care un sit se află la granița zonelor de servicii ale a două organizații energetice. Apoi, cererea este trimisă celui al cărui post este mai apropiat.

Puteți pune lumină într-o casă privată sau pe un loc dacă există condiții tehnice. Puteți afla în cadrul organizației de furnizare a energiei din districtul dvs.

Puteți pune lumină într-o casă privată sau pe un loc dacă există condiții tehnice. Puteți afla în cadrul organizației de furnizare a energiei din districtul dvs.

O aplicație completă și un pachet de documente sunt trimise la adresa găsită. În fiecare regiune, lista documentelor poate fi puțin diferită, dar în principiu vor avea nevoie de:

  • Cererea de conectare (una din formulare și un eșantion de umplere sunt afișate în fotografia de mai jos).
  • O copie a pașaportului, ale cărei date sunt indicate în cerere.
  • O copie a certificatului de proprietate.
  • Copie xerox a INN.
  • O listă a tuturor dispozitivelor consumatoare de energie care vor fi conectate la rețea, indicând puterea lor.
  • Calculul încărcării.
  • Planul parcelei și al casei este la o scară în care este indicată locația celor mai apropiate posturi de rețea electrică. În cazul în care site-ul sau în apropierea dispune de conducte (gaz, apă, canalizare, etc.), acestea trebuie să fie pe planul. În planul de locuințe indicați locurile în care vor fi instalate instalațiile electrice.

Puteți trimite documentele prin poștă sau personal. Dacă decideți să aducă o cerere în persoană, du-te la primirea secretarului, depune cererea dvs. completat pentru conectarea la cele două copii ale tuturor documentelor din al doilea (te-a lăsat), cere să pună data documentelor de adopție. Cu această metodă de depunere, veți fi corect răspuns în termen de 30 de zile prescrise.

Exemplu de aplicație completă pentru conectarea la site

Exemplu de aplicație completă pentru conectarea la site

Puteți trimite aplicația prin poștă. În acest caz, trebuie să așteptați aproximativ 45 de zile, având în vedere timpul de livrare a corespondenței. Dacă nu există răspuns, trimiteți din nou solicitarea sau mergeți și serviți personal. Acest lucru se întâmplă rar, dar există și astfel de situații: scrisoarea undeva este pierdută, sortată etc.

Un exemplu de aplicație completă este afișată în fotografie. Acesta este doar unul dintre eșantioane, formularele se schimbă cel puțin o dată sau de două ori pe an, așa că va trebui să găsiți formularul valabil în prezent al formularului și să-l umpleți.

Care va fi răspunsul

Într-o scrisoare din „vânzări de putere“, veți primi două copii ale contractului privind conectarea la rețeaua de alimentare, semnate de reprezentanți ai campaniei, și „Condiții tehnice de racordare“ (TU).

Trebuie să citiți cu atenție ceea ce ați fost trimis, dacă totul vă convine, să semnați un contract și să trimiteți o copie înapoi.

Citiți cu atenție înainte de semnarea contractului.

Citiți cu atenție înainte de semnarea contractului.

Contractul prevede termenul de livrare a energiei electrice către amplasament. Standardul este de 6 luni. Aceasta este perioada maximă de timp alocată pentru executarea tuturor lucrărilor. De fapt, durata conexiunii depinde în mare măsură de distanța pe care o are coloana de pe site. Pentru condițiile urbane, "în apropiere" înseamnă la o distanță de cel mult 300 de metri, în zonele rurale - mai puțin de 500 de metri.

Dacă distanța este în limitele acestor limite, vă puteți conecta mai repede - în câteva luni. Dacă este departe - termenul poate fi mult mai mult de o jumătate de an. Deși după această perioadă puteți depune o reclamație. Indiferent de momentul în care conectați electricitatea la site, începeți clădirea atunci când vă simțiți confortabil.

Uneori contractul conține o formulă vagă, fără a preciza o dată. De exemplu, aceasta: "Conexiunea secțiunii nr. ... va fi efectuată în termen de 6 luni, dar cu condiția modernizării sau reparării (construcției) stației de transformare descrescătoare". Prin semnarea unui contract care conține text similar sau similar, puteți aștepta ani de zile: în timp ce organizația începe să construiască sau să modernizeze stația. Doar după aceasta, puteți conecta site-ul dvs. la rețeaua de alimentare în termen de 6 luni.

Cât costă să conduci electricitatea

În conformitate cu rezoluția adoptată în 2011, numărul 129 în cazul în care consumul de energie de până la 15 kW, iar distanța de la site-ul la cel mai apropiat postul 300 și 500 de metri (în funcție de tipul de decontare), costul conexiunii de energie electrică va fi de 550 de ruble.

În cazul în care sarcina sau distanța este mai mare, conexiunea merge la rate comerciale, iar aceasta este deja o sumă destul de diferită. De exemplu, în Moscova și în zonele adiacente, pentru conectarea a 1 kW de energie trebuie să plătiți de la 10 mii de ruble. Aceasta este, dacă aveți nevoie de 16 kW, atunci este 160-200 tr. și mai mult. În cazul tarifelor comerciale, este luată în considerare tariful de conectare, iar distanța până la post în zonele rurale depășește 500 de metri, iar în mediul urban - 300 de metri.

Cât costă să conduci electricitatea depinde de distanța până la cel mai apropiat post și de puterea necesară

Cât costă să conduci electricitatea depinde de distanța până la cel mai apropiat post și de puterea necesară

Prin urmare, este recomandabil să aflați înainte de achiziționarea unui site unde este cel mai apropiat pol conectat al rețelei electrice. Depinde de cât de mulți bani va fi necesar pentru a conecta electricitatea la casă sau la parcelă. Sunt de acord, 550 ruble și sute de mii - diferența este mai mult decât palpabilă.

Uneori, chiar dacă aveți nevoie de 15 kW și polul se află în limitele specificate, vi se spune că unele lucrări trebuie plătite separat. Nimeni nu are dreptul să solicite plata de la dvs. Chiar dacă trebuie să măriți capacitatea echipamentului sau să faceți upgrade la rețea. Dacă cererile dvs. se încadrează în condițiile specificate mai sus, costul de conectare a energiei electrice la teren sau la casă va fi de 550 de ruble.

Ce anume?

După obținerea condițiilor tehnice și de autorizare, este necesară elaborarea unui proiect de electrificare a amplasamentului. Practic, pentru a face cablarea prin planul de cablare casa poate fi propriul lor, dar în cazul în care casa este mare, cu spații auxiliare și tehnice, cu producția de energie electrică în zona de instalare a stației de pompare sau o pompă pentru alimentarea cu apă, este mai bine pentru a comanda proiectul într-o organizație specializată. Și cea mai bună opțiune este în organizația de vânzări de energie la care ați solicitat conexiunea. Problemele cu acceptarea vor fi mult mai puțin.

Exemplu de proiect de electrificare la domiciliu

Exemplu de proiect de electrificare la domiciliu

Dacă proiectul va fi elaborat de dvs. în parte, acesta va trebui să fie coordonat cu organizația care furnizează energie. În cazul în care cerințele sunt îndeplinite, veți fi aprobat, dacă există încălcări, acestea vor indica ce trebuie schimbat. După efectuarea modificărilor, trimiteți din nou proiectul pentru semnarea. Doar având la dispoziție un proiect semnat, puteți începe să îl implementați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 46 =