Bewegingssensor voor verlichting

Neem verlichting in sommige kamers of op straat voor de hele donkere periode is onredelijk. Om het licht alleen te verbranden als dat nodig is, wordt een verkeerssensor in het stroomcircuit van de armatuur geplaatst. In de "normale" toestand breekt het het voedingscircuit. Wanneer een bewegend voorwerp in het actiegebied verschijnt, sluiten de contacten, gaat het licht aan. Nadat het object uit het dekkingsgebied is verdwenen, gaat het lampje uit. Dit algoritme werkt goed bij straatverlichting, bij de verlichting van bijzaken, gangen, kelders, ingangen en trappen. Over het algemeen op plaatsen waar mensen slechts periodiek verschijnen. Dus voor zuinigheid en gemak is het beter om een ​​bewegingssensor te plaatsen om het licht aan te doen. 

Types en variëteiten

Bewegingssensoren voor het inschakelen van licht kunnen van verschillende typen zijn, ontworpen voor verschillende bedrijfsomstandigheden. Eerst moet je kijken waar het apparaat kan worden geïnstalleerd.

De bewegingssensor voor het inschakelen van het licht is niet alleen op straat nodig

De bewegingssensor voor het inschakelen van het licht is niet alleen op straat nodig

Straatverkeerssensoren hebben een hoge mate van behuizingsbescherming. Voor normaal gebruik in de open lucht worden sensoren met een IP van minstens 55 genomen, maar beter - hoger. Voor installatie in huis kunt u IP 22 en hoger gebruiken.

Type eten

Vervolgens moet u overwegen van welke bron de lichtsensor is voorzien. Er zijn de volgende opties: