Hoe de kookplaat op een enkelfasig en driefasig netwerk aan te sluiten

Bij het kopen van nieuwe apparatuur, maar heel weinig mensen kijken naar de macht eisen, maar tevergeefs. In oudere woningen bij het installeren van krachtige techniek zijn er problemen: kan het nodig zijn om een ​​aparte lijn te trekken. Aangezien de verbinding van de kookplaat aan het behoud van garantie vereist de naleving van alle eisen van de SAE. Dit betekent dat een speciale lijn voor het betreffende deel van de draad nodig heeft, c gebruikt op de lijn stroomonderbreker. Deze lijn kan eindigen met een speciale socket en kan - aansluitdoos. Indien het stopcontact wordt geïnstalleerd, moet de kabel van de kookplaat de stekker beëindigen bij het installeren van de klemmenkast draadeinden okonechivayut klemmen kunnen zaludit en de ineenstorting van de ring. 

We zoeken uit hoe we de kookplaat moeten aansluiten

We zoeken uit hoe we de kookplaat moeten aansluiten

Aansluitschema's voor de kookplaat

Vrijwel alle nieuwe modellen van kookoppervlakken van Europese productie kunnen worden aangesloten op netwerken met een verschillend aantal fasen. In ons land zijn er twee standaarden: eenfasig 220V-netwerk en driefasig 380 V. In sommige huizen wordt 220 V geleverd met twee fasen. Als we praten over het aantal en de kleuren van draden, dan is dit wat kan zijn:

 • Eenfasig netwerk 220 V.
  • Twee geleiders. Het komt voor in oude huizen. In dit geval hebben de draden meestal dezelfde kleur. Je kunt de fase vinden met behulp van een sonde (een schroevendraaier met een lichtgevende diode) of een tester. Het is gemakkelijker om met een sonde te werken: als de LED oplicht als de sonde het stroomvoerende gedeelte raakt, is dit de fase, zo niet - neutraal (nul).
  • Drie draden. Meestal zijn de draden gekleurd. Rood of bruin is de fase, blauw of blauw is nul (neutraal), geelgroen is aarde. Als de draden hetzelfde zijn, is de fase een sonde en om de neutrale te bepalen, moet u naar een multimeter of tester zoeken.
 • 220 V-netwerk met twee fasen. Het is al exclusief in nieuwe gebouwen, maar het komt niet vaak voor. Fasedraden zijn in dit geval zwart en bruin, neutraal, zoals gebruikelijk, blauw en aarde - geelgroen.
 • Driefasige 380 V. Aansluiting: bij het waarnemen van kleuren hebben neutraal en aarde een normale kleuring en zijn de fasen geel-rood-groen of volgens een andere standaard wit-zwart-bruin.

  Verbindingsopties

  Verbindingsopties voor een van de modellen

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  9 + = 17