Hva er kabelkanaler (bokser, skuffer)

En av måtene med å åpne ledninger i leiligheter og hus er kabelkanaler. De brukes i de tilfeller der en skjult pakning av en eller annen grunn er umulig eller uønsket.

Definisjon, struktur, formål

Kabelkanaler er plast- eller metallbokser for skjult eller åpen legging av ledninger og kabler. Kan brukes både utendørs og innendørs. Kall dem flere kabelbrett og bokser, til tider legger du til ordet "elektrokhnicheskiy"

Består av kroppen og lokket. Seksjonen er i utgangspunktet rektangulær og firkantet, men det er andre, mer spesifikke (de vil bli diskutert videre på). Kroppen kan være solid, kan - perforert. Perforerte hylster er sjelden nødvendig, for bedre ventilasjon og raskere kjøling.

Dekselet og kabinettet på kabelen er koblet ved hjelp av en lås - de klikker på plass. Disse kabelbrettene er også praktiske - du kan åpne, sjekke, legge en ny ledning eller fjerne en unødvendig ledning når som helst. Ved kjøp være oppmerksom på en struktur og kvaliteten på ytelsen til låser - brukervennlighet avhenger av dem. Det beste, på dette stadiet, er en dobbel lås. Den gir tilstrekkelig fiksering og lar deg gjenta / lukke gjentatte ganger.

Noen typer kabelkanaler kan skilles i partisjoner

Noen typer kabelkanaler kan skilles i partisjoner

Kabelenes indre rom kan skilles av partisjoner. Dette er gjort for å kunne skille strøm (ledninger) og lavstrøm (fjernsyn, internett, telefon, etc.) kabler. De skal stables separat slik at de ikke forstyrrer hverandre. Noen firmaer har utviklet et design slik at partisjoner kan settes uavhengig. De selges separat og legger på ledges på innsiden av saken (et eksempel på slike fremspring i bildet til høyre).

Materiale - metall eller plast. Hvis du velger plastkabelkanaler, må du merke at det må være brannfarlig eller ikke forbrenning (les i beskrivelsen). Ideelt sett, hvis det fortsatt ikke vil produsere nok røyk - bare i tilfelle.

Typer og størrelser

Typer av kabelkanaler skiller seg fra hverandre i grunnleggende form, bare i noen bruker spesielle materialer - for eksempel gjennomsiktig plast eller aluminium og legeringer.

Det finnes forskjellige modeller for forskjellige tilfeller

Det finnes forskjellige modeller for forskjellige tilfeller

Sokkelkabelkanaler

Hvis du vil skjult legge kabler og ikke meiselvegger - se på skjørtkabelkanalene. Dette er en slags plastlister, i de indre hulrommene som er lagt ledninger. Det er de i forskjellige farger, de vil tilnærming til registrering i forskjellige stiler.

Plast kabelkanaler sokkel type

Plast kabelkanaler sokkel type

Produsentens hele system med skjørtkabelkanaler, i tillegg til lange skuffer, produserer en rekke ekstra enheter som gjør at kollegaen kan konstruere noen form. Disse er eksterne og indre hjørner, forskjellige former for bøyer, plugger, montering og flermodulkasser, som det er mulig å installere brytere og stikkontakter.

Det er også en variant med montering av stikkontaktene direkte på sokkelnivået. For eldre er dette alternativet ikke det beste, men for unge mennesker er lave bakker ikke et problem. Men ikke så tiltrekker seg oppmerksomhet.

Utløpet kan installeres direkte på sokkelens nivå

Utløpet kan installeres direkte på sokkelens nivå

Denne typen kabelkanaler er tilgjengelig i forskjellige fargevarianter - fra hvitt, grått og svart til farge imitere tre og en metalloverflate. Ulempen er en ganske høy pris, selv om den ikke kan sammenlignes med betaling for slabing av vegger.

Tilgjengelige størrelser av SL Hager produkter er 20 * 50 mm, 20 * 70 mm, 15 * 100 mm, 25 * 100 mm. Selskapet Legrand (Legrand) har to serier: mini med dimensjoner - 20 * 12,5 mm, 32 * 12,5 mm, 40 * 12,5 mm, 32 * 16 mm, 40 * 16 mm, 60 * 60 mm, 60 * 20 mm, 75 * 20 mm. Den andre serien - DPL har følgende dimensjoner: 35 * 80 mm, 35 * 105 mm, 50 * 80 mm, 50 * 105 mm, 50 * 150 mm, 65 * 150 mm.

En annen video om et annet system som skjuter på kabelkanaler.

p;

etasje

Denne typen kabelboks er forskjellig og formet med metoden for installasjon. Den er installert på gulvet, fordi den på den ene siden har en avrundet form, slik at den ikke forstyrrer bevegelsen. Finnes i støtdempende plast eller aluminium. Formen er den samme.

Gulvkabelkanalene forstyrrer ikke bevegelsen

Gulvkabelkanalene forstyrrer ikke bevegelsen

Kabelgulvbrett brukes som en del av systemet - når du må lede ledningen til et bord eller en belysningsenhet som ligger langt fra veggene. Den erstatter bære- og skjøteledningene med hell.

Hvordan bestemme størrelsen på gulvkabelkanalene

Hvordan bestemme størrelsen på gulvkabelkanalene

Du finner følgende størrelser på markedet:

 • 50 * 12 mm;
 • 75 * 17 mm;
 • 92 * 20 mm;
 • 160 * 65 mm;

Fargeskjemaet varierer ikke i rekkevidde: Vanligvis er det grå, hvit og svart. Leddene til de to strimler, vinkler og svinger kan gjøres ved hjelp av formede stykker av egnet størrelse. Først er den nedre delen montert, ledere er lagt, hvoretter låsen klikker på plass.

Reglene for installasjon av gulvkabelkanaler fra selskapet Legrand

Reglene for installasjon av gulvkabelkanaler fra selskapet Legrand

Så på de riktige stedene er installert tilbehør - hjørner, ledd. De er laget på en slik måte at de bare klikker på plass, og gir en pålitelig fiksering. I dette tilfellet opprettholdes også beskyttelsesgraden (vanligvis IP40).

brystn

Parapetkabelkanaler (de kalles likevel viktigste) har samme struktur som sokkel. Litt annerledes i form, men hovedsakelig ved at de er montert over gulvnivå. Også bestå av ulike elementer, slik at du kan montere hvilken som helst konfigurasjon.

Parapet plast kabel skuffer

Parapet plast kabel skuffer

De brukes hovedsakelig på kontorer eller i bedrifter. Hvis de monterer slike strukturer i private hus eller leiligheter, prøver de å matche fargen på veggene. Ruter som forbinder klimaanleggets utendørs- og innendørsenheter er vanligvis stengt.

Dimensjonene kan være som følger:

 • bredde 80 mm, 100 mm, 120 mm, 150 mm;
 • høyde 40 mm, 55 mm, 60 mm.

Til hver type seksjon er det et sett med formede elementer - eksterne og indre hjørner, plugger, splittere etc. Det kan være flere farger, men de viktigste er hvite og melkefulle. Resten er vanskelig å finne.

mini

Redusert versjon av parapetkabelkanaler, hvor du kan legge flere ledere - TV, telefon, til Internett.

Slike valg i leiligheter og hus blir brukt oftere

Slike valg i leiligheter og hus blir brukt oftere

Når du bruker dette produktet, dannes hjørnene ikke av spesielle formede deler, men ved å såke boksen i ønsket vinkel (vanligvis 45 ° bare med hensyn til om det er internt eller eksternt).

Dimensjonene kan være:

 • bredde 10 mm, 12 mm, 16 mm, 20 mm, 25 mm, 40 mm, 60 mm, 80 mm, 100 mm.
 • høyde - 10 mm, 12 mm, 16 mm, 20 mm, 25 mm, 40 mm, 60 mm.

Kombinasjoner av disse størrelsene gir et stort antall alternativer. Det er bredt og lavt, det er smalt og høyt, så det er et valg og kan velges.

hjørne

Hjørne kabelkanaler på grunn av deres design kan installeres på veggen og taket eller i stedet for skjørtet. Med nøyaktig utførelse av hjørnene (de må også kuttes av med hacksag i riktig vinkel) de ser ut som et dekorativt element.

Denne typen kabelkanaler er montert i hjørnene - på ledd av tak og veggen

Denne typen kabelkanaler er montert i hjørnene - på ledd av tak og veggen

Ulempen er at de ikke har så mye plass som i grunnplankene, og veggene er tynnere, slik at sannsynligheten for skade når de legges ned er svært høy. De vanligste størrelsene er 40 * 40 mm, så mange kabler kan ikke legges i dem.

For LED-striper

Dette er en slags vinklet versjon av kabelbrett. De adskiller seg ved at lokket er laget av gjennomsiktig eller gjennomsiktig plast.

Noen typer skuffer for LED-bånd

Noen typer skuffer for LED-bånd

Montert under taket i hjørnene, på bunnen av kjøkkenskapene eller i skap og skap. Kabling er ikke installert i dem, fordi organiseringen av det indre rommet er ganske annerledes - de lager en pute hvor det er praktisk å feste et bånd av lysemitterende dioder. Dens posisjon er valgt ut fra den nødvendige retningen for lyskilden.

Metallkabel skuffer

Denne typen produksjon i private hus er hovedsakelig brukt for å legge ledninger i brennbare vegger - når man bygger hus eller paneler. Innenfor vegg- og takloftet er skuffer plassert, kabler er trukket inn i dem, og på de rette stedene blir de ledet ut gjennom veggene eller takbekledning.

Eksempler på metallskuffer: solid, perforert, ledning

Eksempler på metallskuffer: solid, perforert, ledning

Også noen typer (ledningskabelkanaler) brukes i belysningsenheten til en spenning eller et takloft. Ved bruk er installasjonstiden drastisk redusert, i stedet for å installere et stort antall små festeelementer, må du feste flere kleshengere til skuffene, og sett deretter alle kablene i dem.

Dimensjoner av metallkabel skuffer:

 • bredde fra 50 mm, 80 mm, 100 mm, 150 mm, 200 mm og videre opptil 600 mm i trinn på 100 mm;
 • høyde - 50 mm, 80 mm, 100 mm;
 • lengden på ett stykke er 3 m.

Så det vil være mulig å velge et hvilket som helst antall ledere.

Installasjonsregler

Installasjonsordningen avhenger av om armaturene skal brukes - vinkler, grener og plugg eller ikke. Hvis de er, gir produsenten klare anbefalinger om hvor mye avstand som skal overlates for riktig installasjon. De bør overholdes innenfor en millimeter. Så ser alt pent ut. På grunnleggende regler for installasjon vil kabelen til konvensjonelle kanaler bli diskutert nærmere nedenfor.

Hvordan velge en størrelse

Hvis du bestemmer deg for å bygge ledninger i kabelkanaler, må du først bestemme hvilken størrelse de trenger. Velg størrelsen basert på antall og størrelse på ledere, som må legges og legge til litt margin for fremtiden - slik at du kan legge en annen en eller to ledninger om nødvendig.

Når du velger størrelsen, er det nødvendig å ta hensyn til antall kabler som må flate ut

Når du velger størrelsen, er det nødvendig å ta hensyn til antall kabler som må legges

Antall ledere i kabelkanalen er ikke normalisert. Det viktigste er å kunne lukke lokket uten problemer. Begrensningen kan være behovet for separat plassering av strøm- og lavstrømkabler. I dette tilfellet velger du tverrsnittet slik at mellom kablene var minst en kort avstand.

Ordren og funksjonene til installasjonen

I henhold til reglene legges ledningen horisontalt og vertikalt, er tilbøyelig installasjon kun tillatt på trappene. I andre tilfeller avviker reglene ikke selv når ledningen er åpen. For å få et jevnt kutt under installasjon av plastkabelkanaler med tynne stabler, bruk saks for metall eller andre, men kanten må være skarp. Aluminiums- og metallskuffer er kuttet med et hacksag til metall. Tykk plast kan også kuttes med samme verktøy - det vil være en jevn kant og profilen vil ikke klemmes.

Hvis du trenger et stykke av en viss lengde - for å trekke tilbake til uttaket, for eksempel, kutte det i denne rekkefølgen: Ta tak i lokket, juster kanten, merk lokket og kroppen på samme tid. Etter det kan det kuttes separat. I denne rekkefølgen vil lengden på begge produktene være den samme.

Vær oppmerksom på at lokket ikke er kuttet i to deler, når du passerer hjørnet, men bare kutte sideveggene slik at det kan bøyes. Ikke glem at når traversering det ytre hjørnet av lokket bør være lengre enn skuffen i dette tilfellet, er det bedre å markere hakk etter boliger kanals kabel er sikret.

Regler for montering av plastkabel skuffer

Regler for montering av plastkabel skuffer

Ikke tre overflaten av kabelrørledningen er festet til neglene med en bred lue (man kan bruke selvgjengende skruer) på gips eller gipsplater - på skruene. For montering på murstein eller betongvegger, er det nødvendig å installere det på en dowel. Festetrinnets festetrinn er i størrelsesorden 60-70 cm, i enden av profilen og ved skjøtene festes festene i en avstand på 3-5 cm fra kanten.

Hvis to kabler er tilkoblet, må dekselet plasseres slik at leddene i kroppen og dekselet ikke stemmer overens. Ellers vil fugen bli for merkbar og ujevnhet kan oppstå, noe som vil understreke krysset ytterligere.

Prosedyre for legging av ledninger

Prosedyre for legging av ledninger

I det monterte skallet legger vi ledere. Til veggene på kabelkanalen er ikke sagged, med noen trinn sette de støttende jumpers, og deretter klekk lokket. På dette kan ledningsnettet i kabelkanaler anses som ferdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 19