Johdinten liittäminen

Sähköjohtojen johdotuksessa tai korjauksessa, kun kytket kodinkoneita ja monia muita teoksia, ne on liitettävä johtimiin. Jotta johtojen liittäminen olisi luotettavaa ja turvallista, on tarpeen tietää kunkin laitteen ominaisuuksia, missä ja milloin, missä olosuhteissa niitä voidaan käyttää. 

Olemassa olevat johtimen liitäntätavat

Tärkeimmät tapit liittää johtimet taloon tai asuntoon

Tärkeimmät tapit liittää johtimet taloon tai asuntoon

Johdot voidaan yhdistää monella tavalla:

  • Hitsaus - luotettavin menetelmä, joka tarjoaa korkean luotettavuuden, mutta vaatii taitoja ja hitsauskoneen läsnäoloa;
  • Liitäntälohkot - yksinkertainen ja luotettava liitäntä;
  • juottaminen - toimii hyvin, jos virrat eivät ylitä normatiivisia ja kytkentä ei lämmenny korkeammille lämpötiloille (65 ° C);
  • puristushihnat - vaatii tietämystä tekniikasta, erityisistä punkkeista, mutta yhteys on luotettava;
  • joustappien käyttö - wago, PPE - on asennettu nopeasti, toimintaolosuhteissa ne tarjoavat hyvän yhteyden;
  • pulttiliitäntä - helppo toteuttaa, yleensä käytetään vaikeissa tapauksissa - tarvittaessa siirtyminen alumiinista kupariin ja päinvastoin.

Yhdisteen spesifinen tyyppi valitaan monien tekijöiden perusteella. On huomioitava johtimen materiaali, sen poikkipinta, ydinmäärät, eristeen tyyppi, liitettävien johtimien määrä ja toimintaolosuhteet. Näiden tekijöiden perusteella ja harkitse jokaista yhteystyyppiä.

Hitsaus - korkea luotettavuus kaikissa olosuhteissa

Kun johdot on kytketty hitsaamalla, johtimet kierretään ja pää on valmistettu. Tämän seurauksena muodostuu metallipallo, joka takaa vakaan ja erittäin luotettavan yhteyden kaikissa olosuhteissa. Ja luotettava ei ole pelkästään sähköisten ominaisuuksien vaan mekaanisesti myös - liitettyjen johtojen metalli muodostaa monoliitin sulamisen jälkeen ja yksittäisen johtimen eristäminen on mahdotonta.

Hitsaus - on tärkeää lämmittää metalli, mutta ei sulata eristystä

Hitsaus - on tärkeää lämmittää metalli, mutta ei sulata eristystä

Tällaisen johtoliitännän haittapuoli on se, että yhteys on 100% pysyvä. Jos sinun täytyy vaihtaa jotain, sinun on katkaista sulatettu kappale ja remake kaikki uudestaan. Siksi tällaisia ​​liitäntöjä varten on jäänyt johtoja johtoja - mahdollisen muutoksen tapahtuessa.

Muista haitoista tarvitset hitsauskoneen, vastaavia elektrodeja, vuotoa ja työtaitoa. Lisäksi kestää paljon aikaa hitsata, sitä on suojeltava ympäröivistä esineistä, ja silti on epämiellyttävä työskennellä hitsaajan kanssa korkeudessa. Koska sähköasentajia tällaisia ​​liitoksia käytetään poikkeustapauksissa. Jos teet "itsellesi" ja ovat hyviä hitsauskoneen käsittelyssä, voit harjoitella tähteitä. Tärkein temppu ei ole sulata eristystä vaan hitsata metallia.

Jäähdytyksen jälkeen hitsauspiste eristetään. Voit käyttää eristysnauhaa, voit - lämmittää kutisteletkut.

Johdinten liittäminen puristamalla

Puristamiseen lanka vaaditaan erityistä alumiinia tai kuparia holkki - valitaan menettely kiertymästä koot (säteen halkaisija), ja ottaa samasta materiaalista kuin mitä johtimilla. Jauhettu ja riisuttu loistamaan johdot ovat kierrettyjä, ne laitetaan putkiholkkiin, joka on kiinnitetty erikoispunkkeihin.

Esimerkki puristusta johtimista, joissa on holkki

Esimerkki puristusta johtimista, joissa on holkki

Ja hihat ja punkit ovat erilaisia, useat lajit. Jokaisella niistä on omat käyttöjensä (kaapelien määrä, jotka voidaan pakata holkkiin), jossa on välttämätöntä liikkua hyvin. Langat on pakattava tiettyjen sääntöjen mukaan, mitattava vastaanotetun nipun koko ja mukautettava sen vaatimuksiin. Yleensä melko harvinainen miehitys. Siksi tämäntyyppisiä johtojen liittämistä käytetään pääasiassa ammattimaisten sähköasentajien toimesta ja yhä useammin ne kytkeytyvät jousivipuihin.

Liitännät

Yksi yksinkertaisimmista ja luotettavimmista johtoliitoksista on liittimien välityksellä. On olemassa useita tyyppejä, mutta lähes kaikkialla käytetään ruuviyhteyttä. Eri kokoisia pesiä - erikokoisia johtimia, joissa on eri parit - on 2 - 20 tai enemmän.

Päätelaite itsessään on muovikotelo, jossa metallisuora tai -levy on suljettu. Tässä pistorasiassa tai levyjen välissä on paljas johto, joka on kiinnitetty ruuvilla. Kun ruuvi on kiristetty, on tarpeen vetää johdin hyvin - varmista, että se on hyvin kiinni. Koska liitäntäpisteet ovat eristämättömiä, liittimien käyttöalue on huone, jossa on normaali kosteus.

Tällaisen yhteyden puuttuminen: metallien, erityisesti alumiinin, sitkeyden takia koskettaminen ajan myötä heikentää, mikä voi johtaa hapettumisen lämmön ja kiihtyvyyden lisääntymiseen ja tämä taas johtaa kontaktin vähenemiseen. Yleensä jaksottaisesti liitetään johdot ruuviliitinkoteloissa, jotka on kiristettävä.

Johdinten liittäminen liittimiin

Johdinten liittäminen liittimiin

Edut - nopeus, yksinkertaisuus, alhaiset kustannukset, ei vaadi mitään taitoja, paitsi kyky käyttää ruuvimeisseliä. Toinen tärkeä etu - voit helposti yhdistää halkaisijaltaan erilaiset halkaisijohdot, kiinteät ja kierteiset, kuparia ja alumiinia. Ei ole suoraa yhteyttä, joten riskejä ei ole.

juotto

Ensin juotostekniikka. Liitettävät johtimet puhdistetaan eristyksestä, puhdistetaan oksidikalvosta puhtaaksi metalliksi, kierretään ja sitten kuoritaan. Tätä varten johdot kuumennetaan juotoksella, jota käytetään hartsiin. Sen on katettava liitoskohta kokonaan. Säiliöt on kierretty ensin sormilla, puristetaan sitten pihdeillä. Sen sijaan, että tinnit, voit käyttää juotosvirta. Ne märkävät johtoja hyvin, mutta kiertymisen jälkeen.

Sitten itse asiassa juotosprosessi alkaa: liitospiste lämmitetään juotosraudalla tai kapea-poltinpolttimella. Kun kolofoni tai vuo alkaa kiehua, jotkut juotokset otetaan juotosraudan kärkeen, ne johdetaan juotosvyöhykkeeseen, puristamalla stingerin johtimiin. Juotos leviää, täyttää kaapelin väliset raot ja muodostaa hyvän yhteyden. Käytettäessä soihtua, juotos tuodaan yksinkertaisesti taskulamppuihin.

Edelleen, jäähdyttämisen jälkeen juotos sijainti tekniikka välttämätöntä pestä pois fluksijäänteiden (ne nopeuttavat hapetus), kuiva yhdiste, peitä se erityinen suojaava lakka, ja sitten suljettiin teipillä ja / tai kutistuvien letkujen.

Nyt tämän kaapelin liitosmenetelmän eduista ja haitoista. Pienvirtajärjestelmissä juottaminen on yksi luotettavimmista tavoista liittää johdot. Mutta kun johdot taloon tai asuntoon, sitä kritisoidaan armottomasti. Asia on, että juotoksella on alhainen sulamispiste. Kun jaksottainen kulku korkeiden virtojen liitännän kautta (tapahtuu jos sopimattomasti sovitetut tai vialliset suojalaitteet), juote sulaa asteittain ja haihtuu. Yhä uudestaan ​​yhteydenotto pahenee, yhteys kuumenee koko ajan. Jos tätä prosessia ei löydy, se saattaa loppua tulipalossa.

Toinen negatiivinen piste on juotoksen vähäinen mekaaninen lujuus. Se on taas tina - se on pehmeää. Jos johtimet payannom yhteydessä paljon, vaikka ne ovat kovia, kun yrität pakata niitä, usein putoamasta juotoslangoilla - liian suuri elastinen voima, joka vetää niitä. Siksi johtimien liittämistä juottamalla sähköjohdotuksen aikana ei ole suositeltavaa käyttää: se on hankalaa, pitkä ja riskialtista.

Jousipidikkeet johtojen liittämiseen

Yksi kiistanalaisimmista tavoista kytkeä johtimet on jousipihdit. Ne ovat monenlaisia, mutta yleisimpiä ovat wago (wago) -liittimet ja PPE-korkit. Ulkopuolella ja asennusmenetelmällä ne ovat hyvin erilaisia, mutta molempien mallien perustana on jousi, joka luo vahvan yhteyden viiraan.

Tänä keväänä on myös kiistoja. Vastustajat ispolzvoaniya WAGO sanoa, että jousi heikkenee ajan myötä, yhteystiedot pahenee, yhteys alkaa lämmetä enemmän, mikä taas johtaa nopeampaan laskuun aste elastisuus keväällä. Jonkin ajan kuluttua lämpötila voi nousta niin, että runko (muovi) sulaa, mutta mitä seuraavaksi tapahtuu, tiedetään.

Jousipidikkeet johdotukseen - suosittuja langallisia liitäntöjä

Jousipidikkeet johdotukseen - suosittuja langallisia liitäntöjä

Jousipuristimien käyttämistä kaapeleiden liittämistä varten voimme sanoa, että jos niitä käytetään valmistajien suositusten mukaisesti, ongelmat ovat hyvin harvinaisia. Vaikka on paljon väärennöksiä ja wago, ja PPEs sekä paljon kuvia niistä sulassa muodossa. Samaan aikaan monet käyttävät niitä, ja tavanomaisissa toimintaolosuhteissa he työskentelevät vuosia ilman valituksia.

Kiinnikkeet wago

Ne ilmestyivät markkinoille muutama vuosi sitten ja tekivät paljon melua: niiden avulla yhteys on erittäin nopea ja helppo ja samalla luotettavuus. Valmistajalla on erityisiä suosituksia tämän tuotteen käytöstä: