Kahden tariffin sähkömittarit

Tänään voit usein kuulla, että joku on asettanut kaksivaiheisen sähkömittarin, joka säästää rahaa sähkön laskuttamisesta. Mikä on tämä ja miten kaksivyöhykkeiden tariffit toimivat? 

Kulutetun sähkön määrä on hyvin erilainen päivästä riippuen. Ruuhka-aika on 17-23 tuntia. Tällä hetkellä ihmiset tulevat kotiin töistä ja alkavat aktiivisesti käyttää kodinkoneita. Toinen huippu on aamun huippu 7-10 tuntia. Tämä on aika, jolloin kaikki ovat heränneet, töissä ja opiskelussa. Päivän aikana kulutus vähenee hieman (aamulla), mutta pysyy melko korkealla tasolla. Vähintään sähkön määrä kuluu yöaikaan - 23: stä 7: een.

Päivittäinen virrankulutusohjelma

Päivittäinen virrankulutusohjelma

Erityisen suuri kuorma havaitaan illalla - se on useita kertoja korkeampi kuin päivittäinen taso. Tällaiset huippukuormat ovat testi sähköjärjestelmälle. Siirtää osa toimintaa kaikkein stressitön ajan - öisin - esiteltiin eri hinnat "huippu" ja yöllä, tai kuten he sanovat, kaksi tariffi "päivä" ja "yö". Joskus eroero on merkittävä - voit säästää jopa 50% tai enemmän. Tämä ei ole huono, mutta erillisen kulutusmittauksen vuoksi tarvitaan kaksitahtinen sähkömittari.

Ulkoisesti nämä mittarit ovat käytännöllisesti katsoen samoja. Niiden "täyte" muuttuu. Sisällä on pieni prosessori, joka erikseen laskee kulutetun energian määrän tietyillä aikaväleillä.

Kuinka kannattavaa

Sanomalla on selvästi edullista asentaa kaksitahtinen sähkömittari tai ei. Tariffit kullakin Venäjän alueella asetetaan erikseen. Joissakin erissä yötariffin ja yhden tariffin välinen ero voi olla 3-4 kertaa. Mutta useimmiten yövuorot ovat alle kahdesti (verrattuna päivällä). Ja jopa tällaisissa olosuhteissa, voit säästää melko suurta määrää - 1/3 kuukausimaksusta ja paljon muuta. Tätä varten on kuitenkin välttämätöntä siirtää sähkölaitteiden työtä yöaikaan. Taulukossa on eräiden Venäjän alueiden tariffit. Sen avulla voit arvioida tullieroja.

Yhden alueen ja kahden vyöhykkeen sähkön hinnat tietyillä alueilla

Yhden alueen ja kaksivyöhykkeiden sähkömaksut vuodelle 2016 joillakin Venäjän alueilla

Pöydän analysoimalla ymmärrät, että kaikki ei ole niin ruusuinen kuin se näytti. Joillakin alueilla, joissa päiväkuljetukset ovat paljon korkeammat kuin yhden luokan hinnat, säästö on suuri kysymys. Yöhyötyä syödään ylikapasiteetilla päivällä. Tällaisilla alueilla sinun on laskettava huolellisesti kaikki (kuten - katso alla). Laskelmissa on otettava huomioon, että uusi kaksitariffimittari sähkötehosta, jonka ostaat rahaa, ja tarvittaessa uudelleenohjelmoida se. Joten hetken aikaa maksat takaisin sijoitetut varat. Kyllä, eikä kukaan ole immuuni tariffien tai lainsäädännön muutoksista. Ja voi hyvinkin tapahtua, että muutaman vuoden kuluttua osoittautuu, että maksat enemmän kaksinumerotasolle kuin yhden tariffimittarin. Jo nyt on monia tällaisia ​​tapauksia.

Koska voit säästää

Nykyaikaisilla kodinkoneilla voi olla viivästynyt aloitustoiminto. Kiitos hänelle yöllä, voit pestä, pestä astioita astianpesukoneessa, valmistaa aamiainen (monivärinen, leipäkoneet ja muut vastaavat laitteet). Jotkut jopa lämmin vesi varastointikattiloissa yöllä, lähempänä aamua, asettaa ajastimet niitä. Lisäksi lukuisat "standardi" laitteet, kuten jääkaappi, ilmastointilaitteet tai lämmityslaitteet, toimivat yöllä. Joten, voi olla, että yöllä kustannukset ovat enemmän kuin päivä.

Useimmat nykyaikaiset kodinkoneet toimivat viivästyneenä alussa

Useimmat nykyaikaiset kodinkoneet toimivat viivästyneenä alussa

Jos alueellasi olevat tariffit ovat "normaaleja" ja säästöjä, on järkevää laittaa kaksitariffinen sähkömittari suurille perheille, joissa kustannukset ovat suuret. Tällainen järjestelmä sopii "pöllöille", jotka nukkuvat pitkään keskiyön jälkeen. Niiden päätoimiala on yön, joten tärkein kustannus on alhaisimmillaan. Mutta tarkalleen selvittämään, tuoko tämä innovaatio sinulle konkreettisia etuja vai ei, voit vain laskea sen jälkeen.

Määritä taloudellinen tehokkuus

Ensin sinun on tiedettävä alueesi kaksivyöhyke- ja yksivyöhyketariffit. Sitten muutaman päivän (parempi - viikko) suorittamaan kokeen Siirrä kaikki mahdolliset tekniset prosessit yöksi, ja seurata, kuinka paljon sähköä kuluttaa samalla nopeudella läpi yön, ja mitä - on päiväsaikaan. Indikaatiot on kirjattava käsin klo 7 ja 11. Tallentamisessa tulee ottaa huomioon pilkkujen jälkeiset merkit - joten laskelmat ovat tarkempia.

Kuinka monta

Kuinka monta "vedä" tavanomaista kodinkonetta

Yhteenveto viikon todistuksesta - erikseen päivittäin, erikseen öisin. Kerro kerralla vastaavilla hinnoilla. Saat maksun, kun vaihdat kaksivyöhykkeistä. Jotta voisit vertailla mihinkään, harkitse kulutetun sähkön kokonaismäärää (lisäämällä yön ja päivän osat) ja moninkertaistetaan yksivyöhykkeillä. Nyt voit laskea eron ja arvioida, onko syytä ottaa yhteyttä tähän hankkeeseen.

Ote foorumista

Ote foorumista

Valmistajat ja hinnat

Kaikenlaiset sähkömittarit ovat yksivaiheisia ja kolmivaiheisia. Kaksi- ja monitariffi myös. Tässä, kuten ulkonäössä, ei ole eroja. Ero on yleensä hinta, mutta se on ymmärrettävää - monimutkaisemmilla laitteilla on korkeammat kustannukset.

Markkinoiden eniten kysytyt ovat sähkömittalaitteiden (MZEP) Moskovan tehtaan kaksivaiheiset sähkömittarit. Se ei ole niin laadukas (se on muuten keskimääräinen), kuinka paljon hintaa - se on edullisimpia tämäntyyppisistä mittareista. Yritys tuottaa ESR-55: n kahden tariffin energiamittareita. Heillä on kahdeksan muutosta. Ne eroavat enimmäisvirran suuruudesta, joka lasketaan ohjelmoitavien vyöhykkeiden lukumäärän mukaan. Kaikissa malleissa voi olla kahdenlaisia ​​tapauksia: asennus Din-kiskoon tai erityiseen laatikkoon. ESR-55: n kaksivaiheisen sähkömittarin hinta on 20-30 dollaria, ja tämä on vähittäiskaupan verkossa.

Kaksi tariffi-energiamittaria SOE-55 kahdessa rakennuksessa - DIN-kiskolla ja laatikossa

Kaksi tariffi-energiamittaria SOE-55 kahdessa rakennuksessa - DIN-kiskolla ja laatikossa

Energomera-laskurit on merkitty 102: llä neljällä versiolla, joiden merkintä on 208 kahdessa. Jokainen modifikaatio voidaan tehdä useissa tapauksissa - standardissa, joka voidaan asentaa laatikkoon ja DIN-kiskoihin. On myös kotelo, jossa on kauko-ilmaisin lukemista.

Hyvien aggregaattien tarkastelujen mukaan tämän tuotemerkin tuotteet eroavat tehokkailla liittimillä, jotka ovat aina hyviä. Myös takuuaika - 5 vuotta liikkeeseenlaskupäivästä. Hinnoissa - yksinkertaiset mallit maksoivat noin 23 dollaria, kauko-ohjauksella - 130 dollaria.

Kaksitariffi sähkömittari CE Energomera 102

Kaksitariffi sähkömittari CE Energomera 102

Melko suosittuja tuotteita ovat Moskovan yritys "INCOTEX" - Mercury-laskurit. On kolme versioita monivaiheisten metriä tuotemerkit: Mercury 200 2T 203, 206 voidaan pitää 4 eri tariffeja, on mahdollista tallentaa enintään 8 silmukkaa päivällä, aseta 8 erilaista päivää (joskus viikonloppuisin ja pyhinä myös harkita alennettuun hintaan). Jopa 12 kausi voidaan asettaa. Hinta on 25-70 dollaria (riippuen "hienostuneisuudesta").

Elohopeamittari 200 sähkönmittaukseen kahdelle (kolmelle) tariffille

Elohopeamittari 200 sähkönmittaukseen kahdelle (kolmelle) tariffille

Sisällytä kaksitariffi sähkömittari täsmälleen samalla tavalla kuin yksi tariffimittari. Lopettamalla tämä ei ole mitään järkeä, kaikki on maalattu täällä.

Kuinka ottaa lukemat kaksinkertaisella laskurilla?

Useimmissa kaksinopeuksisissa laskureissa on nestekidenäytöt, joista jotkin luvut muuttuvat tiettyyn taajuuteen (yleensä 10 sekunnin välein). Mitä nämä numerot tarkoittavat, kirjoitetaan passiin, joka on sisällytettävä. Mutta yleensä on:

 • Päivämäärä.
 • Nykyinen aika.
 • Kulutetun sähkön kokonaismäärä. Kun tämä parametri ilmestyy näytölle, näytössä näkyy numero T tai koko. Järjestelmään ei ole tarvittu tätä päivämäärää koskevia laskelmia. Hän käyttää enemmän taustaa.
 • Sähkön määrä päivässä. Se on nimetty T 1: ksi tai T 1,1: ksi. Tämä indikaattori on kirjattava.
 • Sähkön määrä yöllä on T 2 tai T 1.2. Tätä indikaattoria tarvitaan myös.

Nämä parametrit näkyvät aina. Myös nykyinen jännite, taajuus voidaan näyttää. Tämä on vertailutietoja, jotta voit seurata verkkoparametreja.

Kuinka ottaa lukemat kaksinkertaisella laskurilla?

Kuinka ottaa lukemat kaksinkertaisella laskurilla?

Kun määrität sähkön maksun kahdella tariffimittarilla, sinulla on oltava neljä numeroa - kaksi, kirjattu pois mittarista edellisen kuukauden, kaksi - juuri nyt. Ota se pareittain - T1 T1: sta, T2: sta T2: sta. Saatu ero on kullekin vyöhykkeelle kulutettu kilowattien määrä. Tämä summa kerrotaan vastaavalla tariffilla, summat lisätään ja saamme kulutetun sähkön kokonaiskustannukset.

Selvemmäksi annamme esimerkin. Mittari on asennettu Pietariin, talo, jossa on kaasu-uuneja. Lukemat edelliseltä kuukaudelta:

 • T1 - 325,2 kW
 • T2 - 278,8 kW

Tähän mennessä otetut merkinnät:

 • T1 - 417,7 kW
 • T2 - 332,6 kW

Määritä ero:

 • T1 = 417,7 - 325,2 = 92,5 kW
 • T2 = 332,6 - 278,8 = 53,8 kW

Harkitse summa:

 • T1: n päivittäisellä tariffilla: 92,5 kW * 3,91 RUR / kW = 361,675 RUB
 • Yöllä T2: 53,8 kW * 2,30 rub / kW = 123,74 ruplaa

Kokonaismäärä: 361,68 + 123,74 = 485,42 ruplaa

Samalla voimme arvioida, onko käyttö kahden nopeuden mittari on edullista tässä tapauksessa: löytää kokonaismäärä sähkön taittamalla T1 ja T2, kerrotaan saatu luku mukaan single site määrä:

Kulutetun sähkön kokonaismäärä on 92,5 + 53,8 = 146,3 kW, kokonaismäärä on 146,3 * 3,84 = 561,792 ruplaa.

Näiden tulosten perusteella voimme päätellä, että on melko kannattavaa asettaa kaksi tariffimittaria Pietariin. Pienellä kustannuksella säästöt ovat 76,32 ruplaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =